Geregistreerd in het Bel-me-niet Register, tóch gebeld

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
Radar
Site Admin
Berichten: 5159
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Geregistreerd in het Bel-me-niet Register, tóch gebeld

Ongelezen bericht door Radar »

Vandaag, 12 april, besteedt Radar opnieuw aandacht aan deze kwestie. Meer lezen of terugkijken kan via: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... ar-checkt/

Eduardmullenders
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 apr 2021 21:45

Re: Geregistreerd in het Bel-me-niet Register, tóch gebeld

Ongelezen bericht door Eduardmullenders »

Ik sta ook in het belmeniet register. Maar word nog steeds gebeld door onbekende nummers. Ik zet ze nu in mijn contacten en blokkeer ze dan. Dat helpt.

Astra_moon
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2018 13:37

Re: Geregistreerd in het Bel-me-niet Register, tóch gebeld

Ongelezen bericht door Astra_moon »

Ik ben ook slachtoffer van veel en veel belletjes. Niet alleen energiebedrijven/call centers (al heb ik daar wel echt het meeste last van gehad), maar ook van callcenters die probeerden dure producten aan te smeren of abonnementen voor fysieke items (zoals BH's of "U heeft een puzzelblad gewonnen! Maar u moet wel even de verzendkosten betalen"). Ik ben ooit eens voor een van die scams gevallen en ben echt met veel moeite er vanaf gekomen. Toen ben ik nog jaren gebeld; "Alsof ik op een lijst stond" zeg ik wel eens tegen vrienden.

Telefoon provider wilde niet mijn nummer veranderen/een ander nummer geven (ook niet op betaling), tenzij ik zeer specifiek kon bewijzen dat dit gebeurde met mij, door opnames en schriftelijke bewijzen te tonen dat ik ze aan de telefoon geweigerd heb en gewezen heb op hun ongewenste belletjes/mijn registratie bij het bel-me-niet register. Maar dat kon ik toen al niet meer aan mentaal gezien. Het idee hun alleen al te woord te staan gaf me veel stress.

Op het laatst werd ik bijna dagelijks gebeld en was ik ondertussen zo erg getraumatiseerd dat ik gewoon niet meer op durfde te nemen. Toen heb ik eindelijk een blokkeer app genomen en toen werd het pas na maanden minder. Rond die tijd (eind 2018) ben ik toen voor 2 jaar naar het buitenland verhuisd en stopte het helemaal. (Waarschijnlijk maakte ze meer kosten als ze mij in het buitenland belde, gok ik) Ik neem sinds dien eigenlijk nooit meer prive nummers op en blokkeer/vermijd alle regio-nummers die als marketing nummers worden omschreven op internet.

Maar nu heb ik een vraag: Ik heb geen idee welk bedrijf mij heeft lastig gevallen rond 2017-2018, maar het zou best kunnen dat mijn gegevens ook gelekt zijn. Maar hoe kom ik daar eigenlijk achter?

Dewit_L
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 apr 2021 15:58

Re: Geregistreerd in het Bel-me-niet Register, tóch gebeld

Ongelezen bericht door Dewit_L »

Ook ik ben in november 2020 telefonisch op een agressieve manier benaderd door "Regionaal Energie Beheer", onder het voorwendsel een gunstiger energiecontract te krijgen dan mijn huidige omdat de energieprijzen zo fel waren gedaald. Ik zou op jaarbasis zo'n 200 Euro uitsparen t.o.v. mijn huidig energiecontract. Nadat ik het voorstel telefonisch voor akkoord verklaard had, kreeg ik op mijn email adres een contract aangeboden van HollandsStroom, waaruit bleek dat de tarieven voor gas en electra een stuk hoger lagen dan bij mijn huidige energieleverancier, waarvan het contract nog 3 jaar doorloopt (die nieuwe zou de eventuele boete bij overstap voor eigen rekening nemen). Mijn jaarlijkse energiekosten zouden ongeveer 1080 Euro hoger liggen dan bij mijn huidige. Ik heb gebruik gemaakt van het ontbindingsrecht binnen 2 weken om dit nieuwe contract te annuleren. Wat mij stoorde was dat ik in het telefonisch gesprek aangaf geregistreerd te zijn in het bel-me-niet register, maar dit werd weggewoven met het argument dat ik had aangegeven bij mijn eigen energieleverancier (Pure Energie) gebeld te mogen worden indien de tarieven naar beneden zouden gaan, en dat klopt. Dus was ik in de veronderstelling dat ik door Pure Energie werd gebeld. Gaandeweg in de telefonisch gesprek werd het me duidelijk dat ik zou overstappen naar een andere energiemaatschappij. In de email offerte bleek het dus Regionaal Energie Beheer te zijn die mij had benaderd en die kennelijk ook voor Global Marketing Bridge werkt. Kortom, een agressieve en onaangename ervaring.

snellie
Berichten: 548
Lid geworden op: 07 mar 2012 21:28

Re: Geregistreerd in het Bel-me-niet Register, tóch gebeld

Ongelezen bericht door snellie »

Als je veel phishing berichten gaat ontvangen lijkt me.

Plaats reactie