Opzeggen Delta bij verhuizing

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
Marcel.A
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2020 10:09

Opzeggen Delta bij verhuizing

Ongelezen bericht door Marcel.A »

Op dit moment heb ik televisie en internet van Delta Fiber.
Nu ga ik aanstaand weekend verhuizen en dit heb ik aan Delta doorgegeven.
Ik kan echter geen aansluiting vinden wat betekend dat dit aangelegd moet worden. Dit aangevraagd via mijnaansluiting.nl, dit komt echter weer bij Delta terecht waar men zegt dat er wel degelijk een aansluiting is (maar die is er echt niet, zelfs een it specialist naar laten kijken!). Klantvriendelijk als ze zijn geven ze daarna aan dat ik dan beter moet kijken, een monteur wordt niet gestuurd.

Ik ben er wel klaar mee en ga voor het opzeggen. Nu heb ik gehoord dat bij een verhuizing je abonnement vanzelf beëindigd wordt maar nu blijkt dat toch ineens niet te kunnen. Iemand hier ervaring mee?

Lady1234
Berichten: 14677
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Opzeggen Delta bij verhuizing

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Verhuizing is geen grond om uw abonnement kosteloos te beëindigen. Alleen als de leverancier niet kan leveren op uw nieuwe adres.

Ik weet natuurlijk niet naar wat voor huis u verhuist, maar vraag eens bij de buren waar de aansluiting zit.

Cro
Berichten: 1013
Lid geworden op: 21 sep 2017 23:58

Re: Opzeggen Delta bij verhuizing

Ongelezen bericht door Cro »

Een IT specialist wil niet direct zeggen dat deze persoon ook verstand heeft van de vaste aansluitingen. Een vorige bewoner kan deze aansluiting bijvoorbeeld verwijderd hebben zonder toestemming van de eigenaar van de aansluiting. In zo'n geval zal dit administratief niet verwerkt zijn en is er dus gewoon een aansluiting, maar kan het zo zijn dat deze bijvoorbeeld nog in de kruipruimte ligt, in de grond ergens rondom het huis of weggewerkt in bijvoorbeeld de muur.

Of kosteloos opzeggen bij verhuizing kan is niet te zeggen zonder uw contract te kennen.

Theotrucker
Berichten: 5025
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Opzeggen Delta bij verhuizing

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Normaal kun je niet kosteloos opzeggen bij verhuizing of immigratie. Bij verhuizing kan ook de plicht aanwezig zijn om een nieuw jaarcontract aan te gaan.

NeoDutchio
Berichten: 7798
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Opzeggen Delta bij verhuizing

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Als Delta contact kan maken met uw nieuwe huis of weet dat er eerder een opdracht is uitgevoerd voor een aansluiting, dan is er een aansluiting. Dat u die niet kan vinden wil inderdaad niet zeggen dat er ook niet eentje is. Dus informeren bij de vorige bewoners of zij iets weten.

Kosteloos opzeggen mag alleen als u een contract voor onbepaalde tijd hebt met inachtneming van een opzegtermijn.

snuffel1
Berichten: 3833
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Opzeggen Delta bij verhuizing

Ongelezen bericht door snuffel1 »

Caiway en Delta zijn samen gegaan en kunnen kabel tv en/of glasvezel aansluitingen leveren. Als er in uw woning wel een kabelaansluiting aanwezig is maar geen glasvezelaansluiting kan Delta wel leveren en is opzeggen geen optie. De apparatuur zal vervangen dienen te worden en er hoort ook een andere abonnementsvorm bij maar of dat een nieuw jaar contract dient te zijn durf ik te betwijfelen want Delta kan niet dat leveren wat u contractueel heeft vastgelegd.

Plaats reactie