LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Plinga(landleven op Hyves)

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
wilfred1973
Berichten: 22
Lid geworden op: 26 mar 2007 10:36

Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door wilfred1973 »

Goedemorgen Radar.

Ik wilde het even hebben over het spel Landleven op Hyves.
Aan dit spel doen heel veel mensen mee en daar bedoel ik mee misschien wel duizenden.

Het is daar de bedoeling dat je een boerderij hebt die je onderhoud met planten en oogsten van gewassen en dat je daar machines neer kan zetten die de productie van verschillende gewassen om kan zetten waardoor je meer coins kan krijgen om meerder accesoires te kunnen kopen.
Daar heb je ook Daalders voor nodig die je kan krijgen als je elke dag een week lang inlogt op Landleven,maar je kan die dus ook kopen via ideal of per telefoon of sms of creditkaart,walliekaart of per paypall.
Wat ik dus al een aantal keer heb gedaan,maar nu is het zo dat er een probleem is bij Landleven en dat je dus zomaar Daalders kwijt bent (waar je voor betaald heb)als je inlogt.
De machines werken niet naar behoren en het oogsten van je gewassen gaat ook niet goed.

Probeer contact te krijgen met Landleven maar krijg nergens geen gehoor op.
Ze willen het er zo maar laten denk ik,maar dat vind ik en een heleboel andere niet kunnen.

Ik vind dat er snel iets aan gedaan moet worden om de problemen op te lossen en zeker minimaal een compensatie tegemoet moet zijn om de onkosten van de consument te vergoeden.

Zouden jullie misschien hier iets aan kunnen doen zodat het weer gezellig kan worden en de consument krijg waarvoor hij betaald??.

Met vriendelijke groet

Wilfred brood

stronkstronk
Berichten: 288
Lid geworden op: 16 aug 2011 13:29

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door stronkstronk »

Jeetje, ja ben het er wel mee eens.

pmsmulders
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 sep 2011 10:48

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door pmsmulders »

Ik wil ook een klacht indienen!
Ik had me inglogd op Landleven wat ik elke dag doe en ik hoor op dag 34 te zitten en wordt teruggezet naar dag 25.
Wat wordt er beweerd dat ik niet heb ingelogd????
Ik zit er elke dag wel een stuk of 10x op.
Maar ik krijg dus helemaal niks terug van hun.

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

Ga anders eens verder kijken en bekijk Farmerama ook eens.

witte angora
Berichten: 26760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door witte angora »

Hoi Wilfred, dit is een consumentenforum, Radar reageert hier niet.

Van de spelletjes op Hyves weet ik eigenlijk niets, van die op Facebook wel. Het is daar af en toe ook een drama, meerdere keren per dag wordt de verbinding met de server verbroken, en als alles weer werkt, ben je weer terug in de tijd, kun je veel handelingen weer opnieuw doen.

Maar weet je, ik weet niet of jij ervoor betaalt, ik in ieder geval niet, het is gratis, en in dat geval, waar klaag je dan over?

Contact met de helpdesk is bij Cityville inderdaad ook dramatisch, daar hoor je weinig tot niets van.

Cityville is ongeveer hetzelfde als Simcity of iets dergelijks, en dat moet je kopen, geen idee of er voor het spel dat jij speelt ook een pc-game bestaat? Dat zou dan misschien een alternatief kunnen zijn.

stronkstronk
Berichten: 288
Lid geworden op: 16 aug 2011 13:29

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door stronkstronk »

Toevallig had ik het er met mijn vrouw over deze week: spelletjes op computers zijn alleen maar ergenis.
Wij hebben scrabble, monopoly en mens-erger-je-niet weer van zolder gehaald. Volgende week ben ik van plan om de opgeslagen lego weer tevoorschijn te toveren om mijn eigen boerderij te bouwen.
Wilfred, hou je taai man!

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

@stronkstronk,

Dat is wel weer heel erg dramatisch. Je doelt dan neem ik aan op online spelletjes en niet de echte PC games.
Als je bijvoorbeeld een game als CitiesXL netjes "koopt" in de winkel, thuis installeert, heb je er wel degelijk een goede en vooral mooie game aan.
Dus waar haal je die "ergernis" vandaan?

Speel zelf regelmatig PC games, maar dan inderdaad niet van die maffe browsergames waar je vaak bijna al "moet" gaan betalen als je echt "verder" wilt komen.

Speel zelf World of Warcraft ( in zeer geringe mate ) en dat kost 13 euro per maand, maar is een prima game om te spelen als je van het online RPG genre houd.
Daarnaast dus sinds afgelopen week CitiesXL wat een erg mooi alternatief is voor SimCity. Prima graphics ( als je pc het trekt ) en een zeer goede gameplay.
Het is verder gratis na het eenmalige aanschafbedrag voor het spel en dus geen maandelijkse kosten. Het spel is ook niet online.

Zoals jij het beschrijft is nogal kort door de bocht en iets te algemeen.

witte angora
Berichten: 26760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door witte angora »

Nou je het zegt, Stronkstronk ik heb
monopoly
als pc-game. :D

stronkstronk
Berichten: 288
Lid geworden op: 16 aug 2011 13:29

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door stronkstronk »

Daan_1978 schreef:@stronkstronk,
Dat is wel weer heel erg dramatisch.
Zoals jij het beschrijft is nogal kort door de bocht en iets te algemeen.
Het is nog korter door de bocht: ik speel nooit spelletjes op de pc. Denk dat ik iets mis om er over te oordelen. Ik ga nu hyves aanmaken en onderzoeken wat de klachten zijn.

Plopke
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 sep 2011 11:28

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Plopke »

Hallo Radar, ik speel al vrij vanaf het begin landleven op hyves! Een heel leuk en zeer verslavend spel! In het begin en ook nog wel later in het spel heb ik voor mezelf maar ook als kado voor vrienden daalders gekocht. Op deze manier kan je sneller in levels groeien, en steeds leukere items kopen. Onder tussen zijn heel veel problemen met landleven: het spel slaat de planten en oogsten niet op, machines die continu vastlopen, munten die zo maar verdwijnen, inlog dagen zomaar van rond de 80 opnieuw naar dag 1en ga zo nog maar een tijdje door! Wanneer ik in de winkel een product koop en dit werkt niet goed kan ik mijn geld terug krijgen, ik zou dit ook willen van landleven! Natuurlijk mogen zij dan mijn spel dat ik opgebouwd hebben stoppen, geen probleem! Dan begin ik wel weer opnieuw want ik blijf het een leuk spel, onder tussen met heel veel ergernissen, vinden! Ik zal alleen geen daalders meer aanschaffen!

Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen doen want helaas ben ik niet de enig persoon die hiermee te maken heeft!

Met vriendelijke groet,

Petra Hengeveld

amelissen
Berichten: 162
Lid geworden op: 08 sep 2009 09:55

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door amelissen »

Geef het bedrijf melding dat je voorlopig geen geld meer via telefoon/sms/internet enz in het spel stopt totdat zij hun problemen hebben opgelost.
Als iedereen dat zou doen, is het probleem zo opgelost.

Overigens betaal ik zelf nooit voor zulk soort spellen. Ingame geld kopen om weer andere dingen te kopen komt op mij over als 'cheating' ook al wordt het door het spel juist gepromote (want zo verdienen ze natuurlijk). Ik speel zelf Farmville en kan best veel zonder ook maar een cent eraan uit te geven.

ferrariXXL
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 sep 2011 18:14

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door ferrariXXL »

Ook wij hebben de ervaring, dat dit systeem niet correct is. Scores vallen weg, opnieuw inloggen brengt ons terug naar gisteren. Dus is alles voor niets geweest. Gelukkig had ik nog geen daalders gekocht, mede omdat ik het zo merwaardig vond dat het van 11 naar 4 werd terug gebracht. Wij zien het geheel dan ook meer als een vorm van oplichting.
We zijn blij hier te lezen dat er meer mensen last (jammer)van hebben, omdat we eerst dachten dat het ook onze p.c. of provider zou kunnen liggen.
Iedereen succes, komen nog terug om te zien of er een oplossing voor gevonden is. Groet.

idi73
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mei 2010 17:38

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door idi73 »

Ik speel met tig andere spelers via spelletjes.nl het spel Landleven. Zeer verslavend en hartstikke leuk. Tot een 4 weken terug was er niets aan de hand. Het spel laadde snel, je kon lekker doorspelen. Tot we op een zondag niet meer konden inloggen. Nergens op de site stond iets vermeld, dus iedereen was verbaasd en teleurgesteld. Je loopt cadeaus mis, wanneer je een dag niet inlogt.

Toen een heleboel mensen geklaagd hadden kwam er een nietszeggend bericht dat er een probleem was. Dit heeft de hele dag geduurd.

De volgende dag konden we weer inloggen, maar bij een heleboel mensen misten dingen en waren ze teruggezet in levels. Ook waren ze terug gezet omdat ze een dag niet hadden ingelogd.

Gelukkig bij mij niet en ik speelde weer verder. Af en toe een paar daalders kopen om verder te komen. Tot een paar weken geleden het spel steeds vast sloeg en je iedere keer opnieuw moest beginnen. Ik heb toen een klacht ingediend bij spelletjes.nl en kreeg een mail terug dat men mijn klacht had doorgestuurd naar de desbetreffende afdeling en men niet kon zeggen wanneer de fout hersteld zou worden. Wel met excuses, maar wat koop ik daarvoor.

De volgende dag stonden er ineens nieuwe dingen bij, zoals een theemachine en thee. Nu is het weer zover. We zijn weer zondag en het spel is wederom traag, je krijgt bij het inloggen een error. Het is belachelijk. En er wordt niets gecompenseert. Ik ben nu zover dat ik opnieuw een klacht ga indienen met een eis voor compensatie. Er wordt betaald, maar er wordt niet of niet deugdelijk geleverd.

Dat er een probleem is prima, daar kan ik mee leven, maar geef dit aan op de site en doe iets voor je spelers.

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

@idi73
En je weet zeker dat je volledig gezond bent door je zo druk te maken om een spelletje?

Leeuwardennieuws
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 nov 2011 21:11

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Leeuwardennieuws »

@Daan_1978

Ben je hier alleen maar om anderen te bekritiseren, of heb je nog wat zinnigs te melden, niet iedereen zit te wachten op je onnozele opmerkingen.

Laat mensen gewoon hun klacht hier neer zetten, ze zitten vast niet te wachten op een figuur als jou die overal kritiek op heeft.

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

Leeuwardennieuws schreef:Laat mensen gewoon hun klacht hier neer zetten, ze zitten vast niet te wachten op een figuur als jou die overal kritiek op heeft.
Volgens mij heb je dan mijn berichten en antwoorden niet gelezen over andere zaken op dit forum. Ik denk wel degelijk mee, maar dit vind ik een onderwerp waar je jezelf gewoon niet druk om moet maken, klaar.

Je beseft dat het je zo druk maken enigszins als verslaafd zijn overkomt? Geen enkele verslaving is goed, maar zeker dit soort online spelletjes zijn vaak zwaar vernielend als je bekijkt hoe sommigen er continu achter zitten en zelf hun huwelijk/relatie mee kapot maken.

En juist omdat het forum vrij is om een mening te geven, voel ik mij niet geremd deze te geven. Dat jij daar niet op zit te wachten is niet mijn probleem.
Of mag ik van jou mijn mening niet geven? Is wel in strijd met jouw eigen commentaar dat ik mensen vrij moet laten dit soort topics te maken, vind je niet?

witte angora
Berichten: 26760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door witte angora »

Laat mensen gewoon hun klacht hier neer zetten, ze zitten vast niet te wachten op een figuur als jou die overal kritiek op heeft.
Nee, ze zijn druk bezig met hun spelletjes.

Maar ff serieus, waarom vul je dat voor een ander in? Als die persoon echt niet op een tegengeluid zit te wachten kan die dat toch zeker zelf wel aangeven? Die is mondig genoeg denk ik zo.

ibora
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 dec 2011 14:59

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door ibora »

hallo tros rader
wij spelen al een tijdje op landleven ,, maar maanden lang missen wij knaken en beesten .elke dag inlog problemen wij hebben er geld in gestoken en willen dat graag terug.nu is de maat vol al 2 dagen kunnen we niet inloggen ,, als je naar plinga of hyves mailt, krijg je geen antwoord,,,,,
..zo als veel spelers die de dupe zijn van dit spel
groetjes peet en bo

Miep067
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 nov 2010 11:55

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door Miep067 »

Ja, ik zet hier ook maar een berichtje weg, hopelijk kan het gaan helpen. Al vanaf juni hebben wij problemen met Landleven. We spelen het met zijn 3-en en in juni zijn we allemaal naar dag 1 teruggezet, terwijl we nooit een dag gemist hadden, we zaten al op dag 82. Maar nooit geen compensatie voor gehad. Nu is het de laatste tijd goed raak. Het spel draait traag, buren bemesten gaat traag. Bij mijn ene zoon zijn al zijn trofeeën weg, wel gemeld, maar nooit meer iets over gehoord. Nu kan ik op mijn account al 3 dagen niet inloggen. Mijn 2 kinderen op hun account wel, dus het lag niet aan de computer. Ik heb enkele uren vanavond kunnen spelen en nu.... Geen inlogbonus gehad, al 3 dagen niet en ineens een wit scherm. Helemaal niets kunnen we nu nog doen. Reageren heeft geen zin, daar krijg je gewoon een standaardmail, of je aub niet meer wilt reageren, want ze weten het allemaal al wel. Nou, als ze het allemaal zo goed weten, waarom wordt het niet opgelost. En ik stop er geen geld in. Dat doe ik uit principe niet, een spel moet leuk zijn om te spelen en hoeft perse geen geld te kosten. Het duurt langer om dingen voor elkaar te krijgen, maar dat is dan ook de uitdaging. Dus kunnen jullie hierin helpen?

witte angora
Berichten: 26760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Plinga(landleven op Hyves)

Ongelezen bericht door witte angora »

Dus kunnen jullie hierin helpen?
Wie is 'jullie'? De medeposters kunnen in ieder geval niets doen, en als de redactie er geen item in ziet, dan doet de redactie ook niets.

En het is maar de vraag of plinga wel van plan is iets te doen als Radar er tussen springt. Het enige wat Radar waarschijnlijk kan doen is het advies geven niet met dit soort spelletjes mee te doen. Immers, bij Zynga (facebook) gebeurt precies hetzelfde.

Gesloten