Tele2 levert ondeugdelijke refurbished iPhone

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
muurloper
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2018 09:57

Tele2 levert ondeugdelijke refurbished iPhone

Ongelezen bericht door muurloper » 11 mei 2018 10:13

Op 25 maart jl. heeft onze 19-jarige dochter een abonnement, inclusief de aanschaf van een gereviseerde Forza Apple iPhone 6S, afgesloten bij Tele2. Toen het toestel geleverd werd ontbraken er 2 schroefjes, waarvan er één los in de verpakking lag(!). Toen onze dochter een beschermhoesje op de iPhone aanbracht ontstond er een barst in het scherm (oorzaak: iPhone was ontzet). Op verzoek van Tele2 hebben we het toestel binnen een week opgestuurd naar het bedrijf ‘Dynafix’. Daar constateerde men valschade, wat buiten de dekking van de garantievoorwaarden valt. Dit lijkt aannemelijk, maar het probleem is dat de valschade niet door mijn dochter is veroorzaakt (het gaat om een 2e hands toestel!). We hebben inmiddels al vele keren contact opgenomen met Tele2 (telefonisch, via een klachtenformulier, een aangetekende brief), helaas echter zonder een bevredigende oplossing in de vorm van een kosteloze reparatie of vervanging van de iPhone. Tele2 blijft de verantwoordelijkheid voor het ondeugdelijke toestel bij mijn dochter leggen. Men gaat er per definitie vanuit dat je als klant niet de waarheid spreekt, wat erg onrechtvaardig en zeer frustrerend is. Bovendien krijgen we het toestel van Dynafix alleen terug als we 36,30 euro onderzoekskosten betalen! We begrijpen dat we geen 'bewijzen' in handen hebben, maar staan we als consument echt machteloos?

muurloper
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2018 09:57

Re: Tele2 levert ondeugdelijke refurbished iPhone

Ongelezen bericht door muurloper » 12 mei 2018 12:30

[Bericht verwijderd door moderator. Het bericht is dubbel (of vaker) voor plaatsing ingediend]

sylvesterb
Berichten: 3705
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Tele2 levert ondeugdelijke refurbished iPhone

Ongelezen bericht door sylvesterb » 12 mei 2018 13:07

muurloper schreef:Toen het toestel geleverd werd ontbraken er 2 schroefjes, waarvan er één los in de verpakking lag(!). Toen onze dochter een beschermhoesje op de iPhone aanbracht ontstond er een barst in het scherm (oorzaak: iPhone was ontzet).
Waarom ga je als er al schroefje ontbreken een beschermhoesje aanbrengen u had toen moeten bellen/mailen etc. Denk dat u weinig kans maakt, immers het toestel is gevallen, dit is of tijdens het transport gebeurd of bij u thuis, maar doordat het toestel in gebruik heeft genomen, ondanks de ontbrekende schroefjes snap ik Tele2 wel, die horen alle smoesjes wel 10 keer per dag.

stofzuigertje

Re: Tele2 levert ondeugdelijke refurbished iPhone

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 12 mei 2018 17:39

Een I Phone 4S had ook geen schroefjes, bleek een dikker geworden batterij te zijn en bij aanduwen zou scherm breken!

Daarom had je gelijk terug moeten sturen, die schroefjes hebben een vreemde klavertje 5 model dus moeten er in zitten....
Een oude accu die op bolde zal wel de echte oorzaak zijn geweest, dus hoesje is geen oplossing.......

Als een toestel niet dicht is met schroeven is er meestal iets mis dus gelijk in dezelfde verpakking retour na eerst even foto voor bewijs maken.

Plaats reactie