LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Telfort beperk bereik binnenshuis

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
Ger & Ineke
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 nov 2015 15:51

Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door Ger & Ineke »

Regelmatig kunnen wij niet bellen en ook niet gebeld worden, er is dan geen bereik binnenshuis. Mijn man en ik hebben al jaren een Sim-only abonnement bij Telfort, en een prepaid, dus 3 telefoons waarvan er regelmatig 1 of meerdere toestellen het binnenshuis niet doen. Sinds zo'n 6 weken doet zich dit voor, daar voor nooit last gehad. Telfortwinkel kan het niet oplossen, want daar doen de toestellen het weer. Bellen met Telfort kost alleen maar een hoop geld je komt niet verder met ze en hebben geen oplossing.
Nieuwe simkaarten hebben ook niet geholpen. Binnenshuis is er niets veranderd maar ook niet in de directe omgeving. Wij hebben zelf al van alles geprobeerd, toestellen op verschillende plekken of alle drie op dezelfde tafel maar geregeld dat we met een of meerdere toestellen geen bereik hebben. Afgelopen zaterdag hadden alle drie de toestellen op dezelfde plek geen bereik. Er is ook al een klacht ingediend. Dit hebben wij nog nooit gehad. Nergens kan je vinden dat er problemen zijn, kan niet zo zijn dat dit weken gaat duren. Worden niet goed en netjes geholpen door Telfort. Wie weet een snelle oplossing voor dit probleem.

renewouters
Berichten: 3498
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door renewouters »

Hebben anderen in de buurt hetzelfde probleem? Telfort maakt gebruik van het KPN radionetwerk, dus er zullen genoeg mensen in de buurt zijn met een SIM van 1 van die provider zodat je het even kunt proberen.

Ger & Ineke
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 nov 2015 15:51

Re: Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door Ger & Ineke »

Bedankt voor je reactie,
Niet dat wij weten, het zijn allemaal laagbouw eengezinswoningen woningen. De klantenservice van Telfort zegt ook iedere keer dat wij het KPN netwerk moeten installeren op de toestellen, maar dat gaat niet, zowel automatische als handmatig zoeken naar netwerken komt steeds alleen maar op Telfort uit.
Maar de oorzaak zal wel binnen de woning of er pal buiten zijn, alleen vinden wij het vreemd dat wij er jaren geen last van hebben gehad (tot zo'n 6 weken geleden) en zover wij weten/nagegaan zijn, is er niets verandert binnen en/of buiten de woning.

Dozo
Berichten: 90
Lid geworden op: 29 nov 2015 17:32

Re: Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door Dozo »

Ger & Ineke schreef:De klantenservice van Telfort zegt ook iedere keer dat wij het KPN netwerk moeten installeren op de toestellen, maar dat gaat niet, zowel automatische als handmatig zoeken naar netwerken komt steeds alleen maar op Telfort uit.
Probeer dat dan eens in de telfort winkel.

MichielFRL
Berichten: 2420
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door MichielFRL »

Ger & Ineke schreef:Bedankt voor je reactie,
Niet dat wij weten, het zijn allemaal laagbouw eengezinswoningen woningen. De klantenservice van Telfort zegt ook iedere keer dat wij het KPN netwerk moeten installeren op de toestellen, maar dat gaat niet, zowel automatische als handmatig zoeken naar netwerken komt steeds alleen maar op Telfort uit.
Maar de oorzaak zal wel binnen de woning of er pal buiten zijn, alleen vinden wij het vreemd dat wij er jaren geen last van hebben gehad (tot zo'n 6 weken geleden) en zover wij weten/nagegaan zijn, is er niets verandert binnen en/of buiten de woning.
Mogelijk is er een 2G/3G mast afgebroken omdat deze overbodig is nu er 4G is.

sjohie
Berichten: 9403
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door sjohie »

MichielFRL schreef:
Ger & Ineke schreef:Bedankt voor je reactie,
Niet dat wij weten, het zijn allemaal laagbouw eengezinswoningen woningen. De klantenservice van Telfort zegt ook iedere keer dat wij het KPN netwerk moeten installeren op de toestellen, maar dat gaat niet, zowel automatische als handmatig zoeken naar netwerken komt steeds alleen maar op Telfort uit.
Maar de oorzaak zal wel binnen de woning of er pal buiten zijn, alleen vinden wij het vreemd dat wij er jaren geen last van hebben gehad (tot zo'n 6 weken geleden) en zover wij weten/nagegaan zijn, is er niets verandert binnen en/of buiten de woning.
Mogelijk is er een 2G/3G mast afgebroken omdat deze overbodig is nu er 4G is.
Bellen gaat nog steeds via 2G/3G (masten), dus die staan er als het goed is nog wel even. Spraak over 4G wordt nu nét mondjesmaat uitgerold, en is nog lang niet zo ver dat 2G/3G antennes en-masse verwijderd kunnen worden.

Telfort webcare
verified
Berichten: 959
Lid geworden op: 05 mei 2009 15:11
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Telfort beperk bereik binnenshuis

Ongelezen bericht door Telfort webcare »

Beste Ger & Ineke,

Wat vervelend dat jullie problemen met het bereik ervaren binnenshuis. We willen graag kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Als jullie je naw-gegevens en 06-nummers kenbaar maken in een privébericht dan zijn we jullie verder van dienst.

Met vriendelijke groet,

Telfort Webcare

Gesloten