LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Na 4 maanden nog geen geld

Andere onderwerpen over werk en inkomen.
wvs²
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2008 23:19

Na 4 maanden nog geen geld

Ongelezen bericht door wvs² »

Goedendag,

Ik ben in september op mijn school begonnen met een studentenbaantje om wat geld bij te verdienen. Nu heeft de verantwoordelijke voor het bijbaantje pas na 4 maanden voor elkaar gekregen om mij een contract thuisgestuurd te krijgen. Dit natuurlijk tot grote ergernis. Ik heb meerdere malen aangegeven dat ik wel eens wat wilde zien van wat ik had gewerkt.
Inmiddels heb ik een tijdelijk contract getekent voordat ik het officiele contract ontving. Daar staan 96 uur op genoteerd die ik via een andere regeling zou ontvangen in januari. Dit is wederom niet nagekomen. Heb nog geduld gehad en gewacht tot de laatste donderdag van de maand (de dag van de betalingen). Echter zonder resultaat.

Wat kan ik doen om mijn uren uitbetaald te krijgen? Ik ben inmiddels gestopt met het werk, ik heb geen contracten ondertekent, behalve dan een uitbetalingsformulier waarop ik als freelancer sta genoteert.

Kortom ik heb niks op papier, ook geen kopie van het uitbetalingsformulier.


Graag reactie!

Een 18-jarige student die rond de 800 euro moet krijgen.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Na 4 maanden nog geen geld

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

ik vraag me af wat je studeert, vast geen economie.

Vraag een gesprek aan met een leidingevende of mentor op je school, en leg hem het hele verhaal ( een beetje duidelijker dan in dit forum ) uit.

Ik kan me niet voorstellen dat de school dit bewust zo doet. Het klinkt meer als desinteresse of slordigheid van een een individu

opgelucht!
Berichten: 105
Lid geworden op: 16 nov 2007 11:21

Re: Na 4 maanden nog geen geld

Ongelezen bericht door opgelucht! »

Hebben jullie een studentendecaan? Ga daar eens mee babbelen, want het zit je best hoog en laat het niet verder voortsukkelen, anders gaat je studie er onder lijden. Misschien dat de decaan kan bemiddelen tussen jou en die verantwoordelijke persoon, want zo moet er niet met studentnen worden omgegaan.

Kijk anders of er in jouw woonplaats een rechtswinkel is waar je met arbeidsrechtproblemen terecht kunt. Leg het verhaal voor, soms doet een telefoontje of een briefje van zo'n rechtswinkel wonderen.

Je moet bij het aangaan van een dienstverband altijd een overeenkomst aangeboden krijgen waarin je aantal uren, de beloning en andere voorwaarden staan, dus het is op zich al raar dat ze dat niet goed hebben geregeld.

BTW: seagoing racer: niet iedereen is briljant, dus een beetje minder hakken kan geen kwaad hoor!

wvs²
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2008 23:19

Re: Na 4 maanden nog geen geld

Ongelezen bericht door wvs² »

Wij hebben een soort van onderwijsbureau dat de studenten ondersteunt. Echter daar ben ik al geweest maar die verwijzen mij weer terug naar de verantwoordelijke/werkgever. Die heb ik inmiddels nogmaals aangesproken en maandag een gesprek, ik laat er geen gras meer over groeien en stel hem een deadline: deze maand mijn uren uitbetaald en anders dan ga ik inderdaad maar eens langs zo'n rechtswinkel.
Uiteraard is mijn verhaal uitgebreider maar de hoofdlijn zit in mijn eerste post en een te groot verhaal is voor mij veel werk en anderen willen het dan vaak niet lezen.

Alvast bedankt voor jullie reacties in elk geval!

Gesloten