Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 20 sep 2021 13:32
Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
De oude verpakking (8 flesjes van 100 gram) was van Magere YOGHURT (89%) gemaakt.
De nieuwe verpakking (8 flesjes van 75 gram) is nu van Magere MELK (82%) gemaakt.
De koolhydraten , suikers, is VERDUBBELD. Oftewel het is nu eerder een energiedrankje geworden.
Tevens is de prijs aanzienlijk verhoogd: was Euro 4,19 per verpakking , NU Euro 5,29 per verpakking!!
Oftewel 25 gram minder inhoud per flesje EN duurder, EN zoeter.....
Op de verpakking staat tevens: ORIGINAL Zuivel Yoghurt Drank !!
Ik heb geprobeerd om de fabrikant te contacten (Upfield Nederland B.V. Rotterdam) , maar dat is mij niet gelukt.
Hun website www.pro-activ.com kan geen klachtenformulier laten gebruiken in het Nederlands.
De nieuwe verpakking (8 flesjes van 75 gram) is nu van Magere MELK (82%) gemaakt.
De koolhydraten , suikers, is VERDUBBELD. Oftewel het is nu eerder een energiedrankje geworden.
Tevens is de prijs aanzienlijk verhoogd: was Euro 4,19 per verpakking , NU Euro 5,29 per verpakking!!
Oftewel 25 gram minder inhoud per flesje EN duurder, EN zoeter.....
Op de verpakking staat tevens: ORIGINAL Zuivel Yoghurt Drank !!
Ik heb geprobeerd om de fabrikant te contacten (Upfield Nederland B.V. Rotterdam) , maar dat is mij niet gelukt.
Hun website www.pro-activ.com kan geen klachtenformulier laten gebruiken in het Nederlands.
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Als ik u was zou ik gewoon een schaaltje magere yoghurt nemen. Lijkt me gezonder, ook voor uw portemonnee.
de auditu
, Bram Bonnewel
, bupaul
, Berteman
en sjohie
vinden dit leuk
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Waarom mag dat er op staan? Het is niet meer de originele samenstelling, en er zit geen yoghurt meer inPENSIONADO1952 schreef: ↑23 sep 2021 16:38Op de verpakking staat tevens: ORIGINAL Zuivel Yoghurt Drank !!
Om de andere dag neem ik een literpak magere yoghurt, lijkt me beter en goedkoper dan dat gerommel met de 1 sloks flesjes
bupaul
vindt dit leuk
-
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 29 sep 2005 14:11
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
De beste yoghurt is altijd nog de volle yoghurt. Net als roomboter zijn het onbewerkte producten en komt er geen chemie aan te pas. Slecht voor de chlorestorol? Nee hoor, dat is een oud verhaal wat de Keuringsdienst voor Waren nog altijd hanteert maar allang is achterhaalt. Chemische bewerkingen van voedsel doet veel en veel meer kwaad.
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Aan melk wordt eerst alle vet onttrokken door centrifugeren (dat is overigens geen chemisch proces), daarna wordt de wettelijk voorgeschreven hoeveelheid melkvet weer toegevoegd: 1,5% voor halfvolle melk, 3% voor volle melk.
Yoghurt wordt gemaakt van taptemelk (ontvet, <0,5% vet), halfvolle melk of volle melk. Het productieproces voor magere, halfvolle of volle yoghurt verschilt verder niet essentieel.
Yoghurt wordt gemaakt van taptemelk (ontvet, <0,5% vet), halfvolle melk of volle melk. Het productieproces voor magere, halfvolle of volle yoghurt verschilt verder niet essentieel.
bupaul
vindt dit leuk
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
En pasteuriseren doen we tegenwoordig niet meer aan? Of hoort dat niet bij bewerken? Is dat dan wel of niet chemie?
De keuringsdienst van waren vindt overigens niet zoveel van cholesterol en houd daar ook geen verhalen over.
De keuringsdienst van waren vindt overigens niet zoveel van cholesterol en houd daar ook geen verhalen over.
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Hannie van Ieperen schreef: ↑26 sep 2021 12:36Chemische bewerkingen van voedsel doet veel en veel meer kwaad.
Koken is een chemische bewerking waarmee je de structuur van het voedsel verandert. Dus, welke tips heb je nog meer voor ons.
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
De fermentatiestap in de bereiding van yoghurt is evengoed een chemische reactie.Hannie van Ieperen schreef: ↑26 sep 2021 12:36De beste yoghurt is altijd nog de volle yoghurt. Net als roomboter zijn het onbewerkte producten en komt er geen chemie aan te pas.
kweenie
vindt dit leuk
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Bakken, braden, frituren, marineren, zouten, en nog wel wat meer dingen zijn ook chemische bewerkingen. Dus ik begin heel erg benieuwd te worden naar welke wijsheden jij allemaal nog meer met ons te delen hebt.Hannie van Ieperen schreef: ↑26 sep 2021 12:36Chemische bewerkingen van voedsel doet veel en veel meer kwaad.
klaartje59
vindt dit leuk
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Yoghurt wordt gemaakt door een bacterie. Heeft niets met fermenteren te maken en ook niet met pasteuriseren.
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Waar wordt die yoghurt van gemaakt denk je? Rauwe melk?
Roomboter en volle melk mag je in hetzelfde rijtje zetten..
Roomboter en volle melk mag je in hetzelfde rijtje zetten..
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Erthanax
vindt dit leuk
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Eerste regel uit jouw citaat: Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is, in de biochemie, het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob)16again schreef: ↑27 sep 2021 15:50Klopt. En dat proces noemen we fermenteren:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie
Zo wordt Yoghurt niet gemaakt. Dat is een andere bacterie en niet anaeroob.
Yoghurt kun je zelf maken van volle melk en een klein beetje Yoghurt en dan een nachtje bewaren op 37 graden C.
Laatst gewijzigd door xflorisx op 27 sep 2021 19:22, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Berichten: 358
- Lid geworden op: 15 sep 2021 18:26
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Op die wiki bladzijde wordt ook yoghurt genoemd, al is dat niet op de 1e regel.xflorisx schreef: ↑27 sep 2021 19:21Eerste regel uit jouw citaat: Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is, in de biochemie, het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob)16again schreef: ↑27 sep 2021 15:50Klopt. En dat proces noemen we fermenteren:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie
Zo wordt Yoghurt niet gemaakt. Dat is een andere bacterie en niet anaeroob.
Yoghurt kun je zelf maken van volle melk en een klein beetje Yoghurt en dan een nachtje bewaren op 37 graden C.
Hier staat een recept om yoghurt zelf te maken:
https://simoneskitchen.nl/zelf-yoghurt- ... eenvoudig/
In de instructies "met machine" gaat er gewoon een deksel op tijdens fermentatiestap, anaeroob dus.
Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer
Behalve als het heel erg warm is in die stal.
-
- Berichten: 30753
- Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44