Boekshop.net oplichting via marktplaats!? Let op!!!

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
Cambolei
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mar 2018 07:34

Boekshop.net oplichting via marktplaats!? Let op!!!

Ongelezen bericht door Cambolei » 16 mei 2018 17:14

Hallo allemaal,

Allereerst geef ik toe dat ik te snel heb toegegeven aan mijn koopimpuls. Ik vond een boek dat uitverkocht was bij andere boekhandels op marktplaats voor een spotprijs. Eigenlijk had er meteen een lampje moeten gaan branden, maar zo nu en dan wint mijn goed vertrouwen het van mijn gezond verstand. Ik zocht het boek Vegan. van Kyra de Vreede en vond het via marktplaats via boekshop.net voor €8,79 terwijl het normaal €19,95-€24,95 kost. :shock:

De website had meerdere soortgelijke boeken in de aanbieding. Dus uiteindelijk zonder argwaan besteld (wederom stom!) en na betaling via iDeal (dat uiteindelijk via HiPAY liep) betaald. Meteen viel het binnen (net een paar seconden te laat) dat dit eigenlijk niet kon. Uiteindelijk kwam ik er achter dat het een ebook betreft, wat ik niet eens het ergste vond...ik heb een ereader en dan had ik maar beter op moeten letten. Daarna kwam pas de realisatie dat ik in de maling genomen was. Een email met status "betaling aanvaard", maar geen download-link.

Vervolgens gemaild en krijg ik een auto-responder met een of andere doorverwijzing naar een nieuw service-mail concept. Toen geloofde ik het al helemaal niet meer. Meteen naar trustpilot (ipv dat ik dat eerst doe :x ) waar 96%(!) van de reviews 1 ster zijn en iedereen "Oplichters" roept! :?

Op de website zelf worden ze waarschijnlijk heel vaak ververst (lees: nepreviews) want de slechte reviews zijn daar niet te vinden. Volgende keer toch maar weer eerst goed lezen, eerst trustpilot bekijken en winkelkeurmerk (maar dat is ook na te maken, en welke geven nou echt garantie) voordat ik bij een onbekende webshop bestel. Gelukkig is de schade beperkt, maar ergerlijk is het allerminst. Als ik wist hoe dit grotere bekendheid te geven, geef maar tips en ik doe het!!! Ik hoop met dit bericht andere mensen te behoeden voor dezelfde fout. En uiteindelijk denk ik maar zo; van gestolen geld word je niet gelukkig...iedereen krijgt uiteindelijk wat ie verdient :roll:

Groeten,

Leon

mahadma
Berichten: 1888
Lid geworden op: 03 dec 2015 13:52

Re: Boekshop.net oplichting via marktplaats!? Let op!!!

Ongelezen bericht door mahadma » 16 mei 2018 17:30

Toch een vraagje dan, het boek Vegan zal op papier niet vegan zijn, de inkt weet je wel. Dus feitelijk juist het goede besteld.

Plaats reactie