Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
Flowerstream
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 mei 2020 13:49

Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Flowerstream » 27 mei 2020 13:52

Hoi mensen,

Ik heb fibromyalgie en ben 21 jaar. Ik wil graag een traagschuimmatras en ben een zijslaper en vroeg me af of jullie een goed merk kennen dat goede traagschuimmatrassen verkoopt met een goede garantie en proefslapen. Ik wil graag een matras met comfortzones erin. Ik heb zelf al veel gegoogled en via de consumentenbond heb ik het matras mline wave gevonden, alleen nu zag ik veel forums waarin stond dat in mline matrassen heel snel kuilvorming komt en dat wil ik echt niet! Kan iemand me misschien verder helpen Ik zie door de bomen het bos niet meer en elke dag dat ik langer op mn huidige matras lig is funest!

Kattenmens
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 mar 2020 10:35

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Kattenmens » 31 mei 2020 12:07

Hallo, zelf ervaringsdeskundige Fibromyalgie al ruim 25 jaar. Deze chronische aandoening kan zeer complex zijn! Je vraagt om hulp bij het uitkiezen van een goed matras waarbij je lichaam goed ondersteund gaat worden. In mijn mening en ervaring is een goed waterbed het fijnste om op te slapen omdat het je lichaam altijd goed ondersteund, geen kuilen of ligplekken gaat vormen en de temperatuur te regelen is. Warmte kan erg belangrijk zijn voor je spieren, botten en alle aanhechtingen. Verder is het noodzaak om je balans goed te gaan vinden in wat doen en rust nemen. Fibromyalgie is complex, je pijn klachten kunnen namelijk verergeren bij overbelasting waardoor je het risico loopt achteruit te gaan en nog minder zelf te kunnen doen. Als het je lukt, blijf bewegen en ga wat sporten. Plan goed vooruit en plan ook je rustmomenten en/of dagen in is een advies wat ik je ook graag meegeef. Heel veel sterkte, eet gezond en pas goed op jezelf.

claudine.sporrel
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 mei 2020 12:09

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door claudine.sporrel » 31 mei 2020 12:38

Mijn ervaringen zijn met Tempur erg goed. Zowel het matras als het kussen.
Pas na 15 jaar begon er een kuiltje te komen.
Nu hebben we van Swiss sSnce een boxspring met een top diep vergelijkbaar is met Tempur maar er komen al vrij snel kuilen in. Het ligt goed hoor maar mijn voorkeur gaat toch naar Tempur. Dus mijn advies is Tempur.

claudine.sporrel
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 mei 2020 12:09

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door claudine.sporrel » 31 mei 2020 12:41

In het begin was mijn reactie met een waterbed ook heel positief maar dan veranderde na een paar jaar.
Mijn advis is nog steeds een Tempur matras of top. Ik heb diverse klachten o.a. artrose en fibromyalgie.

Annemieke67
Berichten: 53
Lid geworden op: 29 mar 2017 18:44

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Annemieke67 » 31 mei 2020 13:54

Hier ook fibro, de enige manier is uitproberen, bijvoorbeeld een Emma (of iig een meisjes naam) kun je 100 dagen proefslapen en bevalt het niet betaal je geloof ik €25. Mline vond ik in de winkel veel te hard. Je kunt nog zoveel meningen vragen, maar matrassen en kussens ervaart iedereen anders. Wat de een fijn vindt, vind een ander vreselijk. En mijn ervaring met traagschuim en dat soort andere schuim is dat er na verloop van tijd altijd kuilvorming komt, omdat je ze meestal niet mag/kan keren. Dus mijn enige tip is, ga naar beddenzaken en daar uit proberen of kijk naar de online aanbiedingen waarbij je mag uitproberen, maar lees wel goed de kleine lettertjes!

Flowerstream
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 mei 2020 13:49

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Flowerstream » 31 mei 2020 14:35

Hoi, bedankt voor de reacties.

Maar een tempur is te duur voor mij, want dit is een heel duur matras.

Heeft er iemand ervaringen met goedkope matrassen ?

En is een waterbed duur in onderhoudskosten? En ligt een watermatras altijd lekker, of is er een groot risico dat dit helemaal niet lekker ligt?

Lady1234
Berichten: 13831
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Lady1234 » 31 mei 2020 14:49

Neem een gewoon matras en daarop een topper van traagschuim.

marijke1966
Berichten: 4
Lid geworden op: 25 mei 2018 17:23

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door marijke1966 » 31 mei 2020 15:15

Ik heb ook fibromyalgie en dan is een traagschuimmatras juist nuit geschikt. Je zakt er te ver in weg waardoor je moeite krijgt met omdraaien. Ik moet altijd overeind kom e n om mij om te draaien.
Je kunt beter even door sparen voor een goed bed.
Wij gaan nu over op een compleet bed van well-fair. En nee dit zujn geen senioren bedden. Ze verkopen ze juist ook asn mensen met reumatische klachten zoals fibromyalgie en artrose.
Volgens mij kun je bij hun ook alleen een matras kopen. Deze wordt volledig op maat gemaakt voor jou. Ze doen van te voren een inmeting. En je hebt 6 maanden slaapgarantie. Slaapt het niet goed galen ze hem op en wordt het matras aangepast. Dit doen ze net zo lang tot dat je er wel goed op slaapt.

Je kunt een adviseur vrijblijvend bij je thuis laten komen voor advies. Je zit dan nog nergens aanvast. Ik zou zeggen gewoon doen. Deze bedden zijn echt fantastisch.

Elgje
Berichten: 9
Lid geworden op: 26 nov 2014 18:40

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Elgje » 31 mei 2020 16:06

Er bestaat niet zoiets als een geschikt matras voor mensen met fibromyalgie, helaas. Zoals voorgaande reacties al laten zien, de een zegt traagschuim, de ander zegt juist niet! Besef dat je bij traagschuim veel moeilijker kunt draaien. Natuur latex is een heel punt-elastisch materiaal dat wel ondersteuning geeft zonder druk uit te oefenen en als het volledig Natuur latex is, heb je ook niet snel kuilvroming. Maar er zit veelal wel geur aan.
Andere factoren die van belang zijn zijn je gewicht en lengte en soms zelfs welke bedbodem je hebt. Er zijn online diverse aanbieders waar je 30 tot 100 dagen proefslapen hebt met geld terug garantie. Er is bijv een Duitse fabrikant, Nederlandse site, die diverse opties biedt. De naam begint met raven...
En ja een basismatras met een aparte topper zou ook een optie kunnen zijn. Maar dan niet op een oud kuilend matras. Een topper is wat goedkoper om te vervangen. Persoonlijk vind ik het echt een ramp om een nieuw matras te vinden (met ME en fibromyalgie). Succes en sterkte met je zoektocht!

Zynnia
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 mar 2018 12:47

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Zynnia » 31 mei 2020 17:49

Hallo, ik gebruik een Malvik matras van de IKEA bovenop een oud matras zowel in mijn eigen huis als bij mijn vriend. Maakt niet veel uit welk oud matras eronder ligt. Maar ligt heerlijk. En traagschuim en waterbed zou ik ook niet aan beginnen omdat dat teveel spierkracht kost met omdraaien. Je ligt te vast in bed dan. Een hoeslaken van katoen-satijn of satijn erop scheelt ook kracht met omdraaien omdat je dan makkelijker glijd van ene houding naar andere. Ik heb wel een duur kussen met neksteun van Silvana. Heb inmiddels 20 jaar fibromyalgie ervaring en heel veel geprobeerd en dit werkt voor mij het beste. Succes ermee!

rvjapio
Berichten: 645
Lid geworden op: 17 apr 2017 18:47

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door rvjapio » 31 mei 2020 18:00

Bel eens een fabrikant zoals Auping.

huzky
Berichten: 66
Lid geworden op: 19 jun 2008 21:19

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door huzky » 31 mei 2020 18:09

Eigen ervaring is altijdhet beste, het scheelt inderdaad per persoon. Niet alleen qua persoonlijke voorkeur, maar bepaalde matrassen zijn bijv. tot 100 kilo geschikt, andere tot 120 of 150...
Mijn (algemene) ervaring is wel: na elke (ongeveer) 10 jaar een nieuw matras kopen.
Verder: tijdens het gebruik geregeld keren, ongeacht soort/type/prijs... Mijn schema: bovenkant matras (1), onderkant matras (2), hoofdkant (3), voetenkant (4); begin bijv. met de combinatie 1-3 (dus bovenkant matras en hoofdkant waar je je hoofdkussen op legt); twee weken later even wisselen naar bijv. 1-4 (dus bovenkant matras zo houden, maar dan de hoofd- en voetenkant even omdraaien); twee weken later matras keren, onderkant (nr. 2 in dit voorbeeld) bovenop leggen, en combineren met de hoofdkant, dan krijg je de combinatie 2-1; twee weken later hoofd- en voeteneind wisselen, zodat je de combinatie 2-4 krijgt. Als je dit schema aanhoudt, gaat je matras lang mee zonder allerlei kuilen e.d.
Ik hoop dat je een goede keus kunt maken. Succes en sterkte met je fibromyalgie!

Henk-1949
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 mei 2020 19:43

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Henk-1949 » 31 mei 2020 20:00

Hallo Flowerstream.
Mijn vrouw heeft ook fibromyalgie en al heel lang.
Ze kon op een gegeven moment zelfs niet meer slapen van de pijn en na zoeken zijn we terecht gekomen bij een grote beddenspecialist.
Deze heeft een anti-rugpijn matras ontwikkeld, met als kern een soort luchtmatras.
Het is wel een prijzig matras, maar ze kon gelijk goed en pijnloos slapen,
Je moet ook bedenken dat je wel zeker 7 uur per dag hiervan gebruik maakt en bij goed gebruik doe je er zeker 10 jaar mee.
Mijn vrouw heeft het matras zelfs al langer en er 2 jaar geleden een nieuwe kern in geplaatst.
Als je een goedkope oplossing zoekt, moet je een goed gestabiliseerd luchtmatras nemen van b.v. Intex.
Hierop leg je een goede topper en je zult gelijk het verschil voelen.
Wij overwinteren de laatste jaren voor enkele maanden en gebruiken dan deze oplossing.
Zij kan dan klachtenvrij en pijnloos slapen.
Bij constant gebruik zal dat luchtmatras misschien maar 1 jaar meegaan, maar als je licht van gewicht bent, zal dat zeker langer meegaan.
Zo'n matras kost ongeveer 25 euro, dus vervangen is niet zo duur.
Mocht deze oplossing je niet bevallen, heb je nog altijd een matras voor een logé.
Veel succes.

Bob Schurkjens
Berichten: 7651
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 01 jun 2020 09:16

Als je beslist geen kuilvorming wil, koop dan een koudschuimmatras. Goedkoop en geen kuilvorming. Heb er al jaren een en bevalt erg goed.

Komkommertijd
Berichten: 5248
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Ervaringen goed matrasmerk voor fibromyalgie?

Ongelezen bericht door Komkommertijd » 01 jun 2020 09:36

Verkoper aan huis advies?

Dan krijg je klets verhaal zonder iets te voelen of te proberen.
De IKEA als die weer open is en dan alle tijd nemen.

En elk persoon kiest zijn/haar eigen matras,
ook de Doerak heeft om die reden verschillende matrassen, geen 1 dubbele gehaald.

Plaats reactie