LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Goedkope fietsen

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
bkoopen
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 sep 2004 16:37

Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door bkoopen »

Ik heb 2 jaar geleden een goedkope fiets bij de dekamarkt gekocht. Prima fietsen, niets aan de hand. Nu is de kettingkast en de achter rem stuk. De eerste fietsenzaak waar ik heen ging ben ik uitgelazerd, ik mcht zelfs niets kopen, onder het motto dat ik dan maar een echte fiets had moeten kopen. Ben inmiddels bij 2 andere zaken geweest maar daar wilde en/of konden ze me niet helpen. Het zaijn allemaal afwijkende maten en daarom passen standaard onderdelen niet.

Kennen meer mensen dit probleem en wat doe je eraan. Ergens moeten toch onderdelen te krijgen zijn. Het hoofdkantoor van de supermarkt is er ook nog niet uit!

Help :roll:

Birgit

Theo Bank

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Theo Bank »

Ik ken/herken jouw probleem meteen.

Ik heb zelf een 'goedkope' fiets gekocht bij de firma 'Matra Bikes' in Waalwijk. De fiets werd in eerste instantie als een bouwpakket afgeleverd en vervolgens kon de fiets niet in elkaar worden gezet omdat a) er specialistisch gereedschap voor nodig was b) diverse onderdelen kapot dan wel afwezig waren. Uiteraard wilde geen fietsenzaak -tegen betaling- monteren, aangezien het 'Broodroof' en 'Goedkope troep' betrof (citaat). Ook de importeur/leverancier wilde niet meewerken en was van mening dat dit niet onder garantie viel en was niet van plan een andere fiets of geld terug te geven. Resultaat; ik heb thuis 5kg oud ijzer staan waar ik niks mee kan doen.

Kortom: NOOIT een goedkope fiets kopen, want het kost je tijd, moeite, energie en ergenis dat niet in geld is uit te drukken!

Mochten er overigens meer mensen problemen hebben met 'Matra bike' te Waalwijk; laat het dan even weten. Misschien kunnen wij samen een vuist maken en voor ons recht opkomen!

Gast

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Gast »

Geplaatst op 24 Sep 2004 13:23 door bkoopen


--------------------------------------------------------------------------------

Ik heb 2 jaar geleden een goedkope fiets bij de dekamarkt gekocht. Prima fietsen, niets aan de hand. Nu is de kettingkast en de achter rem stuk.
Als je een fietsverzekering erbij genomen hebt, nou dan laat je hem toch stelen, dan krijg je een nieuwe fiets van de verzekering.
Is dat eerlijk? Nou nee, niet echt, maar aan de andere kant, moet jij je laten belazeren dan door die; ik zal het netjes houden: H u fters?.?!
Dus ik ga er vanuit dat je een fietsverzekering hebt, lekker buiten zetten, of desnoods, dat is nog beter, die fiets de gracht in lazeren; zeker als je zo slim geweest bent om je postcode en huisnr. erin te laten graveren, dan aangifte doen bij de Politie, na opmaken van procesverbaal, verbaal opsturen naar je fietsverzekering vergezeld met de 2 originele fietssleutels, en hoppa de rest gaat vanzelf.
Succes!

nicmar

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door nicmar »

Probeer het eens bij de fietsenmakers op de NS stations. Vaak kundige vaklui die geen last hebben van broodroof.

suc6

Fenkie
Berichten: 136
Lid geworden op: 10 dec 2004 17:52

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Fenkie »

Heb laatst nog een prachtige gazelle fiets gekocht via het internet bij Bike motion. Scheelde me een kleine 350 euro. De fietsenmaker bij mij in de buurt moest de fiets alleen nog goed afstellen (50 euro). Al met al scheelt het dan nog maar 300 euro.

Kijk bij bikemotion.nl

Groet van Fenk.

Gast

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Gast »

In de winkel waar ik werk is er absoluut geen sprake van het niet willen helpen van mensen met een budget fiets. Al is het natuurlijk wel zo dat "onze eigen" klanten voor gaan..

Het probleem is vaak dat er op deze goedkopere fietsen afwijkende spullen worden gebruikt. Ook komt het voor dat partijen "verouderde" onderdelen op deze fietsen worden gemonteerd. Tegen de tijd dat ze aan vervanging toe zijn is moeilijk tot niet meer te verkrijgen...

In vergelijking tot bijvoorbeeld gazelle maakt dit een heel verschil. Laatst had ik een nieuw spatbord nodig van een 10 jaar oude gazelle. De klant stond er op dat deze exact de zelfde kleur was als het orgineel. Door middel van het framenummer wordt de kleur achterhaald en wordt er apart een exemplaar gespoten in een kleur van 10 jaar geleden..

Uit ervaring kan ik zeggen dat de fietsenmaker meer verdient op de budget fietsen dan de verkoper zelf.. Bij de dozenschuivers is de marge niet zo heel erg groot. Bij de eerste reparaties komt de winst voor de fietsenmaker..

Tot slot mijn advies.. Koop lekker een fiets bij de fietsenmaker.. Zeg dat je niet veel te besteden hebt en ik weet zeker dat je niet veel meer kwijt zult zijn voor een veel betere fiets op maat. Men denkt vaak dat het duur is maar ik vraag me af hoeveel kopers van een budget fiets daadwerkelijk eerst bij de vakhandel hebben geinformeerd.

keesv
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 nov 2006 08:31

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door keesv »

Een jaar gelezen een dure nieuwe gazelle fiets (whale) van 450 euro gekocht voor mijn dochter. Prima fiets, maar de odnerdelen waarmee gazelle, toch een merk van stand zou je zo denken) deze fiets heeft afgemonteerd valt tegen.

De verlichting van deze fiets is gewoonweg brak. Het voorlicht valt voordurend in stukken uitelkaar en hangt onderhand met plakband aan elkaar. Het achterlicht (nb van gazelle zelf) doet het steeds eventjes, totdat je erop wegrijd. NB Mijn dochter is erg zuinig op haar fiets, dus daar komt het niet van

Klagen bij de gazelle dealer helpt niet. Uiteindelijk contact gezocht met gazellen en zij verwijzen je, doof voor de redenen waarom je contact met ze opneemt, gewoonweg weer terug naar de dealer (en dat hielp niet zoals ook aan gazelle gemeld ...).

Dus enige reden om nog een merkfiets te kopen is het frame en gangbare onderdelen. Union of sparta lijtk dan een goed alternatief voor gazelle te zijn.

kees.

Flipipo
Berichten: 145
Lid geworden op: 13 dec 2005 19:57

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Flipipo »

Koop inderdaad bij bikemotion. Heb daar fiets 3 jaar geleden gekocht een gazelle. nog geen problemen mee gehad. goede winkel zonder fratsen.

Dik Ontevreden
Berichten: 4
Lid geworden op: 17 jan 2007 20:46

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Dik Ontevreden »

Ook ik heb meerdere fietsen gekocht bij Bikemotion. Geweldig, de fietsen zijn zelfs door de bezorger bij mij afgesteld en rijklaar gemaakt, ook al hoort dat niet bij de standaard service.
Voortaan koop ik mijn fietsen daar!!!

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door eeliane »

Ooit zo'n omafiets in de aanbieding bij Halfords gekocht, waardeloos, hij rammelt echt aan alle kanten. Voor mijn jongste dochter koop ik wel een duurdere fiets als ze aan een grote toe is, mijn oudste dochter rijdt nu op een rammelkast en zo'n beetje al de onderdelen vallen er af en hij wiebelt gewoon helemaal. Het is nog dat ze m lekker vind fietsen(?) vandaar dat ie er nog is.

magel725
Berichten: 1164
Lid geworden op: 18 jun 2006 01:37

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door magel725 »

Ik snap niet dat je je oudste dochter (en kinderen in het algemeen) op brakke fietsen laat rijden. Als ze een keer moet uitwijken of hard moet remmen dan is het nog maar de vraag of ze op tijd stil staat met zo'n fiets. Niet echt een veilige gedachte.

roland48
Berichten: 216
Lid geworden op: 16 dec 2006 15:50

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door roland48 »

@Magel
Niet iedereen heeft 500 euro of meer over voor een nieuwe fiets. Totdat je confonfroteerd wordt met niet-standaard maten.

Of in het geval van Theo Bank: 500 euro voor 5kg oud ijzer.

Zelfs een beetje fatsoenlijke 2e handsjes doen al 300 euro op marktplaats.

En dan is het met fietsen net als met auto's: oude fietsen sleutel ik zelf wel weer in elkaar, maar de nieuwe technische snufjes moeten toch maar naar de dealer. Het wachten is op een fiets met softwareproblemen.

magel725
Berichten: 1164
Lid geworden op: 18 jun 2006 01:37

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door magel725 »

Ik zou mijn kinderen liever een goede tweedehands fiets geven, dan een nieuw gevaar op de weg.

Anastasia
Berichten: 474
Lid geworden op: 20 jan 2007 15:51

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Anastasia »

E 379 voor een fiets met 7 versnellingsnaaf, trommelremmen, en naaf dynamo en dan nog die zadel en voorvering, een Batavus of Gazelle is vele honderden euro's duurder!

Mits goed afgesteld, en regelmatig bijstellen kunnen deze goedkopere fietsen lang mee, maar ook de lak is niet zo kras bestendig, dus eerder roesten!

Mensen die wel netjes zijn en tijdig goed onderhoud zelf plegen krijgen na 8 jaar voor hun oude nog E195,- en kopen een nieuwe voor E379,-

Het speciale gereedschap als een steeds meer voorkomende Torck schroevendraaier is gewoon in de meeste bouwmarkten te vinden!

Siliconen spray, kleurloos en geeft geen vlekken en met die dichte kettingkast, even klepje open en met klein oud kwastje invetten die ketting!

Ook de wiel en stuur lagers kontroleren en bijstellen, niet zoveel werk, maar dan kun je slijtage en dure en lastig te verkrijgen onderdelen voorkomen!

Door tijdig invetten en spuiten krijg je een vrijwel onderhoudsarme, en toch in Nederland gemaakte merkloze fiets, die veel plezier geeft, alleen de pedalen waren binnen 6 maanden helemaal kapot, te zwak plastic, en roestige kogel lagers!
Het goedkope plastic vervangen door ATB pedalen van RVS en die kosten maar E7,95 en hebben meer grip, goede reflectors en staan nog stoer ook!

Dus zo kan het ook, maar niet voor mensen die 2 linker handen hebben, en fietsenmakers die jou boycotten!

Ik zal dus nooit zeggen dat ze te duur zijn, die winkel is erg duur, ze geven vaak goede service onder de kostprijs, en moeten vaak veel uren werken en verdienen zo minder als die fietsdumppaleizen, met die bijpassende prijzen!
Je kiest bij aankoop voor Service en dure winkels.... of goedkoper en doe het zelf maar verder....

Ze zijn niet vergelijkbaar, en de hierboven geschreven supermarkt, leuk natuurlijk, maar vaak maar een maat frame, ik kon zowel bij de dames als bij de heren uit 3 frame maten kiezen!
Als je voor de winkel alles monteerde kunnen ze even tips geven als het niet lukt, of verkopen het niet elders lastiger verkrijgbare gereedschap voor een vriendenprijsje, dus die service krijg je als je voor hun afhaalcentrum voor het in de auto laden eerst de montage doet, en een proefrit maakt!

Ulbe
Berichten: 1410
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: Goedkope fietsen

Ongelezen bericht door Ulbe »

Bij goedkope fietsen is de kwaliteit er vaak naar!, :(

Bij de "supermarkt fietsen" is de kwaliteit vaak een stuk minder, snel roesten, en vooral de spaken van de wielen lijken meer op lasdraadjes dan spaken,

Wanneer je deze "spaken" bij elkaar knijpt, voel je de speling al, en je moet voor het gevoel niet hard knijpen, want dan willen ze haast wel breken!, zeker weten dat je snel slagen in de wielen hebt van zo'n fiets!, hoe voorzichtig je er mee omgaat,


Dan maar een paar centen meer, dan rijdt ik tenminste weer járen op een goede fiets!, :wink:

Vriendelijke groeten,

Ulbe.

Gesloten