Nul op rekest bij Watches4U en Michael Kors

Hier kan je jouw mening ventileren over diverse producten.
Linniepinnie1978
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 sep 2019 21:50

Nul op rekest bij Watches4U en Michael Kors

Ongelezen bericht door Linniepinnie1978 » 23 sep 2019 21:56

Ik heb in de eerste week van April een Michael kors horloge gekocht met strass steentjes bij watches4u. Na een kleine maand viel er al een steentje uit. Netjes gemaakt nadat we hem opgestuurd hadden. Maar nu zijn er weer 4 steentjes uitgevallen. Dus weer gemaild en dan krijg je vervolgens dit als antwoord:
Het horloge heeft geen marge dus daarom kunnen we er niets aan doen. Zit er geen garantie op het horloge. En de fabriek van Michael kors kan daarom ook niets doen. Pfff wat een slecht bedrijf. Je koopt een horloge voor 149 euro en de garantie is blijkbaar tot aan de deurmat!!
Laatst gewijzigd door Radar op 24 sep 2019 12:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Titel aangepast ten behoeve van duidelijkheid, leesbaarheid en/of taalkundige correctheid.

NeoDutchio
Berichten: 6077
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Nul op rekest bij Watches4U en Michael Kors

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 24 sep 2019 13:19

Vreemd, op hun site laten ze het voorkomen dat het een heel keurig bedrijf zou zijn: https://www.watches4u.nl/service/reparaties/
Zonder het horloge onderzocht te hebben kunnen ze niet aangegeven dat ze geen garantie kunnen geven. Stel dat ze het onderzocht hebben en de steentjes zouden er uit vallen door val en stootschade, dan zouden ze gelijk hebben.
U kunt ze aangeven dat u recht hebt op wettelijke garantie. Mochten ze hier niet in meegaan kunt u aangeven dat u verdere stappen zal gaan nemen. Geen marge wil niet zeggen dat er geen garantie gegeven hoeft te worden.

berndv
Berichten: 7122
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Nul op rekest bij Watches4U en Michael Kors

Ongelezen bericht door berndv » 24 sep 2019 13:43

Linniepinnie1978 schreef:
23 sep 2019 21:56
Het horloge heeft geen marge dus daarom kunnen we er niets aan doen. Zit er geen garantie op het horloge. En de fabriek van Michael kors kan daarom ook niets doen. Pfff wat een slecht bedrijf. Je koopt een horloge voor 149 euro en de garantie is blijkbaar tot aan de deurmat!!
Wat een ongelofelijke onzinverhaal van de verkoper. Dat er weinig marge op zit heeft te maken met de prijs waar hij ze voor verkoopt. Dus als de marge te klein is om service te kunnen bieden moet die de verkoopprijs hoger maken. Dat is het risico voor de ondernemer. En ja, met een hogere prijs kan je niet meer meedoen met de grote webshops, dat is een risico, maar ja, die kopen denk ik ook wat gunstiger in.

Desalniettemin heeft u niets te maken met zijn marge. Hij moet gewoon een deugdelijk product verkopen en blind stellen dat het niet onder de garantie gerepareerd kan worden kan gewoon niet, tenzij er een vrachtwagen overheen is gereden, ja, dan kan je stellen dat je geen garantie hebt. Maar steentjes die spontaan uitvallen is een non-conformiteit.

U kunt hem wijzen op zijn eigen algemene voorwaarden, artikel 10.2:
Een door de ondernemer, fabrikant of importeur verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten en vorderingen die de consument op grond van de overeenkomst tegenover de ondernemer kan doen gelden.
De uitsluitingen staan in artikel 10.5:
De garantie geldt niet indien:
De consument de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken;
De geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn;
De ondeugdelijkheid geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen ten aanzien van de aard of de kwaliteit van de toegepaste materialen.

juliomariner
Berichten: 1142
Lid geworden op: 27 apr 2007 16:55

Re: Nul op rekest bij Watches4U en Michael Kors

Ongelezen bericht door juliomariner » 26 sep 2019 11:38

Zoals Berndv al aangeeft, erg jammer voor de verkoper dat hij blijkbaar geen kostprijs/verkoopprijs met een normale marge kan berekenen en hij dus garantie verlenen niet in de verkoopprijs meeneemt maar daar hebt u en de wetgever geen boodschap aan. Niet elke verkoop kan een winst opleveren. Wijs de verkoper op zijn wettelijke plichten en ook op zijn eigen algemene voorwaarden. Met Michael Kors heeft u geen overeenkomst dus daar hoeft u niet aan te kloppen. Watches4U moet dit gewoon netjes oplossen.
Verwijs anders ook even naar dit topic, wil soms ook wel eens helpen want op slechte publiciteit zitten de meeste bedrijven niet te wachten

Plaats reactie