Annuleren Huurcontract Camper

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
Sirod2011
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 apr 2011 12:30

Annuleren Huurcontract Camper

Ongelezen bericht door Sirod2011 »

Goeden dag,
Wij hebben voor de zomervakantie een camper gehuurd. De verhuurder gebruikt hiervoor een modelcontract van de ANWB. Gezien de huidige situatie ( we zouden naar Noorwegen maar dat zit voor toeristen tot 22.8 dicht ) hebben wij de huurovereenkomst geannuleerd. Hier zitten kosten aan vast. Volgens het contract 50% van het huurbedrag. Mijn vraag is nu : ik moet ook 50% betalen van het gereserveerde navigatiesysteem en fietsendrager en ook 50% van het afkopen eigen risico?! Is dit wel correct? 50% van de camperhuur ( is heftig 2 maanden voor vertrek ) daar hebben we voor getekend maar afkopen eigen risico en de gereserveerde items ?! hoop dat U mij hierop antwoord kunt geven!

Komkommertijd
Berichten: 5847
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Annuleren Huurcontract Camper

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Waar staat deze Camper?

Als je in Noorwegen boekte kunnen ze niet leveren.

Maar als je hier boekte, Zweden of Finland gaan vermoedelijk eerder open en gewoon een andere route zoeken.
Dus waar mag je deze Camper ophalen, dat is bepalende of je mag annuleren of niet.

breien
Berichten: 3996
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Annuleren Huurcontract Camper

Ongelezen bericht door breien »

Het lijkt me wel. De camperverhuurder heeft niets te maken met uw vakantieplanning. Een groot deel van de rest van Europa is dan weer open voor toerisme.
U kunt dus ook de vakantieplannen wijzigen. Zelfs al zou er een lockdown zijn. Dan nog had u de camper kunnen gebruiken voor de vakantie in Tuinesië.

berndv
Berichten: 8741
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Annuleren Huurcontract Camper

Ongelezen bericht door berndv »

Als ik het modelcontract lees dan wordt daar een totaalprijs overeengekomen, deze totaalprijs wordt in dat modelcontract huurprijs genoemd en de annuleringskosten worden berekend op basis van huurprijs.

Persoonlijk zou ik zeggen dat de annuleringskosten alleen over gehuurde objecten gaat, dus niet over de aanpassing eigen risico.

Jefdus
Berichten: 900
Lid geworden op: 08 sep 2011 12:00

Re: Annuleren Huurcontract Camper

Ongelezen bericht door Jefdus »

Als ik het model contract op de site van de ANWB bekijk, dan staat er specifiek vermeld 50% van de huurprijs. Navigatiesysteem en fietsendrager huur je ook, dus dat valt er ook onder. Accessoires worden niet uitgesloten.

Er staat niks vermeld over annuleringskosten van een verzekering (afkoop eigen risico). Dat zou er dan dus misschien niet onder vallen. Maar kijk goed het contract na wat je getekend hebt. Dat is het enige document wat leidend is.

Plaats reactie