huurauto Spanje

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
petmarkost
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 mei 2018 10:09

huurauto Spanje

Ongelezen bericht door petmarkost » 23 jun 2018 10:49

Geacht Forum,

Al jaren huur ik in Malaga op het vliegveld een auto. Ik heb altijd het idee dat ik op een of andere manier bedrogen word. Twee weken geleden helemaal. In Nederland huurde ik via Easyterra een auto met volledige verzekering voor 90 euro. Met de voucher ging ik de auto op te kunnen halen bij Goldcar, met eventuele garantiebelasting op mijn credit-card en de kosten voor een tank benzine......die ik dan weer terug zou krijgen bij inlevering met een volle tank.
Bij Goldcar zeiden ze dat mijn auto niet volledig verzekerd was. Ik zei van wel en wenste geen uitbreiding omdat ik via Easyterra een volledige verzekering had afgesloten. Overigens spreek ik Spaans dus van misverstand kan geen sprake zijn. Enfin ik kreeg de auto mee als ze mijn creditcard konden belasten met 1100 euro. En dat gaat niet want mijn creditcard gaat maar tot 1000 euro. Wat een toeval he? Ik moest alles nemen om de auto te krijgen en mijn creditcard werd belast met 340 euro. Na inlevering kreeg ik 150 euro terug. Kortom: ik huur een auto voor 90 euro en moet 190 euro bijbetalen.
Ik ben er zo klaar mee. Easyterra heeft nog geen reactie gegeven op mijn klacht. Nooit meer Goldcar. De enige positieve ervaring die ik heb met al die bedrijven is met NIZA-cars. Daar krijg je wat je besteld.
Mvrgr Peter

MichielFRL
Berichten: 2391
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: huurauto Spanje

Ongelezen bericht door MichielFRL » 23 jun 2018 11:09

Dat Goldcar nog bestaat..........
Ben me toevallig net aan het inlezen over auto huur in Spanje en er zitten veel dubieuze partijen tussen.

Ivo.w
Berichten: 643
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: huurauto Spanje

Ongelezen bericht door Ivo.w » 23 jun 2018 11:13

Wanneer u een huurauto bij een andere partij verzekerd dan de autoverhuurder, moet u er simpelweg rekening mee houden dat de autoverhuurder u de volledige borg aanrekent zoals die geldt wanneer de auto verhuurd wordt zonder aanvullende verzekering. En dat is volkomen logisch, de autoverhuurder kan immers niet rechtstreeks aanspraak maken op uw verzekering.

Wanneer u van deze (veelal goedkopere) constructie gebruik wilt maken, zult u hier dus simpelweg rekening mee moeten houden. Waarschijnlijk stond in de huurvoorwaarden wel vermeld wat de hoogte van de borg was die zou worden ingehouden wanneer u hiervoor bij de verhuurder geen aanvullende verzekering had afgesloten. Dat u dan toch op reis gaat met onvoldoende limiet op uw creditcard kunt u de verhuurder en de tussenhandelaar niet aanrekenen.

Sira
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: huurauto Spanje

Ongelezen bericht door Sira » 23 jun 2018 11:25

Ik huur altijd rechtstreeks (vanuit Nederland) bij Drivalia (in mijn geval Alicante). Uitstekend, nooit klachten. Keurig verhuurbedrijf.

In 2015 was alleen Alicante en Palma de Mallorca mogelijk, inmiddels zitten ze ook al in Bilbao, Girona, Santiago en Valencia.

Focko
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jul 2018 10:20

Re: huurauto Spanje

Ongelezen bericht door Focko » 04 jul 2018 13:18

Rhodium is dus net als Goldcar.
Heb in februari een kleine schade is van mijn belaste creditcard afgeschreven. De verzekering van de tegenpartij heeft in april rechtstreeks aan Rhodium vergoed maar terugbetalen van Rhodium aan mij ho maar........

Plaats reactie