LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pensioenfonds goederenvervoer

Discussieer hier over pensioenregelingen, levensloopregelingen en aanverwante zaken.
Hippo100
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2013 17:55

Pensioenfonds goederenvervoer

Ongelezen bericht door Hippo100 »

Vandaag kreeg ik een brief het pensioenfonds wegvervoer waar op pagina 2 terloops werd opgemerkt dateer OPGEBOUWDE voorwaardelijke ouderdomspensioen met 10 % wordt verlaagd .
Het gaat om enkele honderden Euro's ! Schandalig !

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Pensioenfonds goederenvervoer

Ongelezen bericht door kweenie »

Het voorwaardelijke pensioen is, het woord zegt het al, voorwaardelijk. En dus nog niet aan je toegekend. Er is alleen een voorlopig bedrag bepaald ter indicatie van wat je onder voorwaarden zou kunnen krijgen als je tot de pensioenleeftijd blijft werken. Dat wordt dus pas toegekend op het moment dat het wordt gefinancieerd, als je met pensioen gaat.

Er is dus geen sprake van dat opgebouwde aanspraken worden verlaagd, alleen de extra bijdrage die vervroeging mogelijk moet maken wordt verlaagd.

Daar is overigens ook wel iets voor te zeggen, omdat dat voorwaardelijk pensioen gebaseerd is op de mogelijkheid om de pensioeningangsdatum te vervroegen op een manier waarbij je vervroegde pensioen gelijk zou (kunnen) zijn aan het pensioen dat je op de pensioenleeftijd zou krijgen als het voorwaardelijk pensioen er niet was. Dus als je normaliter 1000 per maand vanaf 65 zou krijgen, dan zou het met het voorwaardelijk pensioen mogelijk moeten worden dat je bv. vanaf 62 of 63 jaar al 1000 per maand zou kunnen krijgen.

Maar als het opbowpercentage wordt verlaagd, dan heb je op de pensioendatum misschien maar 900 euro per maand opgebouwd. Dan zou het voorwaardelijk pensioen dus niet die 2 of 3 jaar lang 1000 euro per maand hoeven te kunnen overbruggen, maar slechts 900 euro per maand. Er is dan dus minder voorwaardelijk pensioen nodig om de pensioeningangsdatum evenveel te vervroegen.

Gesloten