Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Discussieer hier over pensioenregelingen, levensloopregelingen en aanverwante zaken.
Jackie55
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 nov 2020 18:30

Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Ongelezen bericht door Jackie55 »

Hallo,

Ik heb van mijn pensioenfonds 2 brieven gehad met foute informatie wat betreft de hoogte over mijn pensioen. In deze brieven stonden hogere bedragen dan waar ik recht op had volgens het pensioenfonds. Ik ben daarom gekort op mijn pensioen.
Ik vraag mij daarom af: wat voor waarde heeft een handtekening onder al die brieven die deelnemers krijgen van hun pensioenfonds? Ik neem aan dat deze handtekening ergens voor staat.

sjohie
Berichten: 10129
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Ongelezen bericht door sjohie »

Die brieven hebben een dagtekening, wat "slechts" betekent dat die informatie op dát moment goed was, als er later wetten/regels zijn veranderd, of de dekkingsgraad is zeg door beursperikelen en een pandemie te laag, dan kan er ná zo'n brief natuurlijk prima een correctie plaatsvinden. Dat maakt die oude brief met handtekening niet ineens fout, alleen achterhaald.

Wat ik hier dus mis, is de volgorde der brieven/mededelingen en uitleg.

kweenie
Berichten: 15617
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Ongelezen bericht door kweenie »

Zo'n handtekening heeft bij de meeste organisaties inderdaad nauwelijks betekenis. Het geeft vooral aan dat de brief verstuurd is vanuit de afdeling van de betreffende manager en dat die manager achter de inspanningen staat die de medewerker voor die brief heeft verricht.

Inhoudelijk, zulke brieven worden gemaakt op basis van de informatie die op dat moment bij de medewerkers beschikbaar is. Niet alleen kan regelgeving wijzigen, ook kunnen de gegevens die in de administratie staan later weer veranderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je werkgever nog niet de juiste salarisgegevens heeft doorgegeven en dat de berekeningen daarom op onjuiste gegevens gebaseerd zijn. En zo kunnen er vele redenen zijn waarom de definitieve bedragen afwijken van wat in het verleden gemeld is.

Quirijn684
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 dec 2020 16:24

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Ongelezen bericht door Quirijn684 »

Er worden continue fouten gemaakt in de pensioenfondsen administratie. Je zou ervoor kunnen kiezen om bewaar te maken.

PeterPeters1966
Berichten: 357
Lid geworden op: 06 jan 2021 22:51

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Ongelezen bericht door PeterPeters1966 »

Iedereen zal wel eens een keer een brief hebben ondertekend waar achteraf foutjes in zaten of waarvan de inhoud later wijzigde.

Plaats reactie