ABP schaft ANW-compensatie af

Discussieer hier over pensioenregelingen, levensloopregelingen en aanverwante zaken.
P.H.
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 jan 2018 14:46

ABP schaft ANW-compensatie af

Ongelezen bericht door P.H. » 06 jan 2018 15:41

Ook wij zijn gedupeerd door deze maatregel. Ik dacht mijn echtgenoot onbezorgd achter te laten mocht ik komen te overlijden. De nabestaande uitkering aangevuld met de ANW compensatie van 11.255,00 zou voldoende zijn om uit te zingen tot haar AOW leeftijd.
Niets is minder waar met één pennenstreek wordt de gemeende zekerheid teniet gedaan en verdwijnt de ANW compensatie van 11.255,00 echt schandalig. Mijn echtgenoot kan als dit gebeurd direct naar de bijstand.
Het advies om dit gat zelf te verzekeren is voor mij nog maar een vraag gezien mijn ziekteverleden en huidige gezondheid en leeftijd van 63 jaar.
Om maar even te noemen: Slokdarmkanker, zware longproblemen, reuma, enz. alles onder controle bij diverse specialisten maar toch niet gezond en een verhoogd overlijdensrisico. En hier wringt denk ik de schoen.

Bij Loyalis een levensverzekering aangevraagd en gezondheidsverklaring ingevuld en ligt nu ter beoordeling bij de medische specialist Loyalis.
Nou las ik in het forum dat Loyalis een dochtermaatschappij is van ABP en nu ben ik bang dat Loyalis niet onafhankelijk is. Gezien de schandalige praktijken van ABP fonds heb ik hier geen vertrouwen meer in. Ben bang dat zij mij toch een voorstel doen met een schandalige premie en diverse uitsluitingen, maar zeker geen afwijzing.
In de brief van het ABP betreft wel of niet in aanmerking komen voor ANW compensatie wordt gesproken over ongeneeslijk ziek of afwijzing van een levensverzekeringsmaatschappij voldoende zou zijn om alsnog in aanmerking te komen. Hoewel de zekerheid nog niet gewaarborgd is omdat de brief en afwijzing pas beoordeeld wordt als ik kom te overlijden. Tot die tijd blijft het onzeker, wie weet heeft het ABP dan weer de spelregels veranderd.

Naast langer doorwerken en AOW leeftijdverhoging wederom een domper op het ouder worden.

Lady1234
Berichten: 10261
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: ABP schaft ANW-compensatie af

Ongelezen bericht door Lady1234 » 06 jan 2018 19:16

Er is al een topic over ditzelfde onderwerp.

P.H.
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 jan 2018 14:46

Re: ABP schaft ANW-compensatie af

Ongelezen bericht door P.H. » 07 jan 2018 11:47

Per abuis nieuwe topic aangemaakt, dacht aan te sluiten aan de bestaande topic. Helaas kan ik niet vinden hoe ik mijn aangemaakte topic kan verwijderen. Heeft iemand een idee?

Plaats reactie