LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vochtige Kruipruimte

Hier kan je jouw vragen over het Testpanel kwijt.
trommeleo
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2009 22:27

Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door trommeleo » 09 feb 2009 22:32

Goedenavond,


Ook wij hebben last van een vochtige kruipruimte. (bouwjaar 2004)

Hier in Nieuw-Vennep wijk Getsewoud (gemeente Haarlemmermeer) is het al jaren een probleem.

De vloer komt omhoog en we hebben stank overlast. en last van zilvervisjes.gr. E.Trommel

Fr1
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 sep 2005 22:06

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door Fr1 » 09 feb 2009 22:39

Ook wij hebben hier in de straat (Pijnacker Klapwijk) last van een natte kruipruimte.
Dit is al vanaf het begin na de bouw in 1990 het geval. Regelmatig staat er een laagje water in de kruipruimte. Ik zoek al enige tijd naar een afdoende oplossing.

marened
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 feb 2009 13:30

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door marened » 12 feb 2009 13:48

Bij ons staat er altijd veel water in de kruipruimte.Wij hebben een dompelpomp moeten kopen.Wij moeten de kruipruimte een paar keer per jaar leegpompen. Door het water hebben wij veel last van muggen heel veel muggen.misschien hebben jullie een oplossing

denwen
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 feb 2009 14:39

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door denwen » 12 feb 2009 15:04

Wij hebben veel last van water in de kruipruimte. Ons huis is gebouwd in 1988. We hebben dit huis in 2001 gekocht en in 2003 was het zo erg dat we dachten dat er een lek in de waterleiding zat. We hebben de watermaatschappij gebeld 's avonds. Deze zijn komen kijken en gingen er ook vanuit dat er een lekkage was. We hebben de hele nacht een dompelpomp in de kruipruimte gelegd om het water af te kunnen voeren, maar dit hielp ook niet, de kruipruimte stond nog steeds vol water. De volgende morgen zijn er 2 monteurs gekomen. Deze hebben onze tuin op 3 plaatsen open gegraven, maar konden geen lek vinden. Zij constateerde dat dit grondwater was. Het is niet alleen de kruipruimte waar we last hebben van het water. Onze tuin staat ook meteen onder water wanneer het een keer geregend heeft. Het is zelfs zo erg dat de betontegels onder het afdak en de binnenmuur (na impregnatie) bij regenweer drijfnat zijn, terwijl hier geen regenwater aan kan. We hebben de tuin al 2 keer opnieuw aangelegd, omdat alles verzakt en er geen plant groeit of bloeit. Dit geldt voor de hele straat.

Ik hoor graag van jullie of we hier iets aan kunnen doen.

Groeten uit Weert

britt04
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2009 09:23

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door britt04 » 13 feb 2009 09:40

Ook wij in de Bachlaan in Nieuw-Vennep (getsewoud) hebben last van vocht in de kruipruimte. De eerste 9 jaar totaal geen last dit in tegenstelling tot andere delen van de wijk maar het laaste jaar is het heel erg. De pompen draaien zo nu en dan overuren. Voordat de vorstperiode aanbrak moest ik mijn buitenkraan afsluiten en toen stond het water zo hoog dat ik het kraantje in de kruipruimte met mijn hand in het water moest dicht draaien en ik vond dat een eng idee want je weet immers maar nooit wat er in dat water rond zwemt.

Brigit

caarels
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2009 12:37

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door caarels » 13 feb 2009 12:47

wij hebben een huurwoning van bouwjaar 1987
de woning bouw vereniging doet niets aan het probleem,volgens hun komt het doordat het grondwaterpeil hier hoog staat
we hebben ongeveer 20 cm water in de kruipruimte staan.

fransentini
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2009 16:16

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door fransentini » 13 feb 2009 16:55

Ook wij hebben haast het hele jaar door veel water in onze kruipruimte staan. Onze woning staat in Hoek van Holland en regelmatig pompen heeft maar weinig nut omdat het water dan steeds sneller terugkomt.
Misschien kunt u ons helpen.
Frans

truida7
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2009 17:19

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door truida7 » 13 feb 2009 17:32

Ik woon sinds 6 weken in mijn huurhuis in Scharnegoutum. Tot mijn verdriet is het een erg vochtig huis. Dit komt omdat de kruipruimte altijd vochtig is. Ook het "keldergat"waar de watermeter in zit, daar staat altijd een laag water. De woningstichting doet hier niets aan. ze zegt, onder de vloer daar hebben wij niets mee te maken. En zegt ook dat het door de hoge grondwaterstand in Nederland komt. Het is erg koud in huis en ik moet veel meer stoken om het aangenaam te krijgen in huis.
De ramen in de voordeur en in de wand ernaast zijn van enkel glas en zijn continu nat. Het water druipt dan op de deurmat en verder.....Veel van de huizen in deze straat hebben hier last van. Weet u een oplossing? Is hier iets aan te doen? En zo ja, komen de kosten voor de woningbouwvereniging? hartelijk bedankt.

Fr1
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 sep 2005 22:06

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door Fr1 » 13 feb 2009 20:43

Zoals hierboven aangegeven hebben wij al jaren last van een natte kruipruimte.
Af en toe kijk ik wel eens uit naar een vuilwaterpomp. Ik stel me dan voor een pompputje in de kruipruimte te maken en daar een automatisch pompje in te monteren.
Maar alle pompen die ik vind zijn van een hele grote capaciteit die binnen enkele seconden het putje leeg zal pompen. Daarnaast maakt een dergelijke pomp te veel geluid voor een woonhuis. Volgens mij moet een vuilwaterpompje die ca 500 liter per uur doet een hoop oplossen. Eerlijk gezegd zoek daarvoor een 12 volt exemplaar voor de veiligheid in de kruipruimte.
Verder heb ik gehoord dat er soms ook een laag schelpen in de kruipruimte wordt geblazen om het vocht af te dekken.
Wie heeft er ervaring met een van beide oplossingen?
Frans

jacky w
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2009 21:33

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door jacky w » 13 feb 2009 21:41

1999 werd mijn huis aan de gildenborch 31 te vianen gebouwd door HBG. vanaf het begin is er veel te veel water onder de vloer. De kruipruimte ligt bijna geheel onder water. ten strijde getrokken naar gemeente, waterschap en ook de bouwer leverd na 10 jaar een papier op van waterschap die de gemeente verantwoordelijk stelt met de nieuwe (vocht)maatregel van 1 jan 2009 dat hier door de gemeente iets aan gedaan zou moeten worden. met een aantal mensen in mijn straat zijn we dus al 10 jaar bezig wie dit nu moet gaan aanpakken.
onder mijn vloer staat 40 cm water! leiding kunnen hier niet tegen. De stoppenkast is een en al vocht, schoenen of tassen daarin zijn direct met schimmels bedekt.
Wat kan radar voor ons betekenen in samenwerking met mij en ons als bewoners? wij vrezen voor ons aller gezondheid. velen van ons zijn steeds ziek maar hoe bewijs je dat dit schadelijk is voor de gezondheid.
vecht aub mee met ons!

plumber
Berichten: 1738
Lid geworden op: 16 jun 2008 20:00

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door plumber » 13 feb 2009 22:18

Eerlijk gezegd zoek daarvoor een 12 volt exemplaar voor de veiligheid in de kruipruimte.
Verder heb ik gehoord dat er soms ook een laag schelpen in de kruipruimte wordt geblazen om het vocht af te dekken.
Wie heeft er ervaring met een van beide oplossingen?
Zo'n pomp is te vinden in de tuinzaken en aquariumswinkel.
graaf een gat van ongeveer 60cm diep'.Laagje kiezel erin
pomp erin en verder vullen met kiezel.

tapijtboer
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 feb 2008 19:21

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door tapijtboer » 14 feb 2009 19:57

Beste Radar,
Ook wij hebben last van vocht in de kruipruimte (en dan bedoel ik zeker een rij van 10 woningen aan elkaar)
Ons huis is juni 2008 opgeleverd in Berkel en Rodenrijs en er staat constant een laagje van 10 cm water in. Bij oplevering is er een boekje uitgegeven en daarin staat dat er drainage is aangelegd, ik heb contact opgenomen met de bouwer (BAM) en deze zegt dat dit er niet ligt, ik heb daarop de vraag gesteld waarom zij dit in dit boekje hebben geschreven, maar gelijk kreeg ik te horen dat zij juridisch niet aansprakelijk zijn omdat het niet in het koop-aanneemovereenkomst staat.
Wat kunnen wij hieraan doen????

NOvW
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 feb 2009 01:12

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door NOvW » 15 feb 2009 01:32

In de wijk Ypenburg, Den Haag, deelplan 10, gebouwd door de BAM, staan 48 patio-woningen. Deze zijn opgeleverd in december 2004. De woningen hebben geen hemelwaterafvoer dmv regengoten, maar het hemelwater loopt van het schuine dak in de patio van de buren. Daar ligt een grindstrook met daaronder een drainagesysteem. Dit werkt echter niet. Het water staat af en toe wel 40cm hoog. Eerst werd dit afgeschoven op het grondwaterpeil. In droge periodes zien we de waterstand in de kruipruimtes zakken. Zelf wonen we sinds november 2006 in zo'n woning en hebben vanaf het begin dit probleem aangekaart. Nu heeft de BAM voor de 2de keer d hoofddrainage doorgespoeld, maar het probleem bestaat nog steeds. Bij ons op de patio is goed te zien, dat daar waar de drainage hoort te liggen en functioneren, dit niet kan. De grinstrook is op diverse plaatsen tussen de 10 en 20cm gezakt. We worden nu al ruim 2 jaar aan het lijntje gehouden. Ondertussen hebben er diverse wisselingen plaatsgevonden binnen de BAM verantwoordelijken. Iedere keer als er iemand aktie beloofde te ondernemen, verdween deze uit beeld en kwam er weer een ander persoon aan"het roer". Vereniging Eigenhuis, de projectontwikkelaar AMVEST, het GIW, niemand kan/wil helpen en/of durft de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Er ontstaat nu een stankoverlast, zomers bij sommige woningen zelfs muggenplagen via de kruipuiken, waarvan sommige zelfs gelokaliseerd zijn in de huiskamer. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat dit probleem nu voor eens en altijd wordt opgelost?

sunshine65
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 feb 2009 13:25

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door sunshine65 » 15 feb 2009 13:33

Wij hebben sinds anderhalfjaar water in de kruipruimte staan.Zand spoelt weg.

De huiseigenaar kan niets doen zeggen zij.

Ik vraag mij af wie is hier voor verantwoordelijk.

Vermoedelijk is het grondwaterpeil hoger dan voorheen.

Er is ruim 50cm zand weggespoeld.

Er zit geen gat in de afvoer of HW leidingen , dat is getest.

jemar
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 feb 2009 14:25

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door jemar » 15 feb 2009 14:30

Beste Radarredactie,

bij deze willen wij graag reageren op de uitzending van 09-02-2009 waarin jullie de oproep doen aan bewoners die last hebben van water in de kruipruimte.

Wij hebben in Heerhugowaard(N-H)in juni 2008 een huis gekocht.
Daarbij dachten wij dat we het helmaal voor elkaar hadden,
Maar toen het mooie weer verdween en de herfst begon,bleek dat het huis een grondwater probleem heeft in de kruipruimte.
De buren hadden om dit probleem aan te pakken ventilatieroosters laten plaatsen aan de voorzijde van het huis.
Deze tip hebben wij ter harte genomen maar heeft bij ons helaas geen effect gehad.
Er blijft een laag van 5 tot 15cm water onder het huis staan.
Dit zorgt er voor dat wij last hebben van optekkend vocht door de meterkast waardoor de spullen die daar in stonden onder de schimmel kwamen te zitten.
Dit is ook het geval in de kast onder de trap waar het gewoon vochtig blijft.
Beide kasten zijn hierdoor niet te gebruiken. De vloer in de hal en woonkamer is gaan werken en bol gaan staan.
Ook blijft de vloer erg koud.
Wij hebben ook een bedrijf laten komen die gespecialeseerd is in grond en bodemtechniek.
De man vertelde ons dat grondwater in heerhugowaard een groot probleem is maar dat hij niet in de fundering mocht boren om een dreinagesysteem aan te leggen.

Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen.

Met vriendelijke groet, j spaans

Cens
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2009 16:40

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door Cens » 17 feb 2009 17:33

Beste Radar-redactie,

Ik werd door mijn schoonmoeder op jullie vraag gewezen om te reageren op het onderwerp "vocht in de kruipruimte". Wij wonen in Badhoevedorp in de Haarlemmermeer en er staat bij ons -behalve bij een langdurig droge periode in de zomer- altijd water in de ongeveer 50 cm hoge kruipruimte. Volgens mij komt dat mede door de kleilaag waarop onze buurt gebouwd is, want bij hevige regen loopt ons wat lager gelegen grasveld ook helemaal onder. Vogels gebruiken het water dan om in te badderen.
Het grote probleem van het vocht in de kruipruimte is echter dat het ook doortrekt naar de muren en voor schimmelvorming zorgt. Ook de CV- en gasbuizen die onder de vloer lopen hebben sterk te leiden gehad van roestvorming. Enkele jaren geleden zijn grote delen hiervan vervangen door koperen buizen. Ook ben ik bang dat de houten kamervloer en de steunbalken in de kruipruimte misschien gaan rotten. Verder stinkt het stilstaande water af en toe behoorlijk, zodat we de stank moeten verdrijven met geurmiddeltjes. Tot slot hebben we voortdurend een zeer hoge luchtvochtigheidsgraad in huis die er voor zorgt dat de dubbele beglazing beslaat en dat schimmel een voortdurende plaag is in het hele huis (ondanks goed ventileren).

Ik heb een aantal jaren geleden gelezen over het aanbrengen van een 30 cm dikke laag schelpen als remedie tegen vocht en stank, maar ik zit met het probleem dat de kruipruimte dan niet meer toegankelijk is als er weer iets zou moeten gebeuren aan al de leidingen die er lopen.
Ik ben dus erg benieuwd of jullie, op grond van al de hier genoemde vochtproblemen van alle forumdeelnemers, met een of meer afdoende oplossingen kunnen komen.

Met vriendelijke groet, Cens

Hamersma
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2009 19:44

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door Hamersma » 17 feb 2009 19:51

Ook bij ons in de straat is het een probleem; (veel) water/vocht in de kruipruimte.
We zouden graag willen weten wat we aan dit probleem kunnen doen.

Willy Pijper
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2009 13:41

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door Willy Pijper » 18 feb 2009 14:30

Ik reageer misschien iets te laat naar aanleiding van de oproep van 10 Februari.
Wij hebben last van een zwembad onder het huis. En met ons dus het hele blok. ±10 woningen.Door vervanging van de keuken net voor kerst bleek dat de electricien moest zwemmen om kabel onder de vloer door te trekken. Alles zit onder de schimmel meubels e.d terwijl er dik novilon op de vloer ligt. Vocht trekt gewoon daardoor heen op. De opzichter van de woningbouw Aarwoude (eigenaar woningen) reageert lakoniek.
Op mijn vraag of het probleem op te lossen is door schelpen in de kruipruimte te storten: Dat is te duur volgens hem en dan komt het hele blok. Volgens mij vallen de kosten wel mee, en is het een oplossing voor langere duur. Als jullie dit in je programma gaan bespreken, oplossingen kosten e.d. wil ik dat graag weten. Door extra nieuwbouw 50 meter van ons blok vandaan, die met een nieuwe norm 30 cm boven de bestaand grondniveau gebouwd worden denk ik dat de overlast ( extra druk) alleen maar erger word.

houmes
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 feb 2009 07:59

Re: Vochtige Kruipruimte

Ongelezen bericht door houmes » 27 jan 2010 14:30

Beste Fr,

zie mijn artikel. De oplossing werkt perfect en ook ik woon in Klapwijk.

Succes ermee.

Simon

Gesloten