LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Weigering VVE bijdrage te betalen

Hier kan je jouw vragen over het Testpanel kwijt.
tommie3636
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 sep 2008 18:20

Weigering VVE bijdrage te betalen

Ongelezen bericht door tommie3636 » 04 sep 2008 18:34

Hallo,

In een VVE van 9 leden hebben we problemen met 1 lid dat pertinent weigert de maandelijkse bijdrage van 125,- euro te betalen. De opgegeven reden is dat de VVE geen juist jaaroverzicht opmaakt en daarmee niet voldoet aan "de regels".
Het jaaroverzicht zoals deze al jaren opgemaakt wordt bevat een overzicht van de betalingen van alle leden, alle inkomsten, uitgaven en de totale bezittingen en deze volstaat altijd voor de overige 8 leden.

Nu heb ik twee vragen:
1) Kan een lid zomaar weigeren te betalen als hij zich, als enige, niet kan vinden in de jaarrekening.
2) Zijn er wettelijke eisen waar een jaarreking voor een VVE aan moet voldoen? Het is immers geen multinational.

De dialoog aangaan is al meerdere malen ontoereikend daar het antwoord het zelfde blijft: "de vve moet zich aan de regels houden"

Groeten,

Tommie

vastgoed
Berichten: 30
Lid geworden op: 22 sep 2008 16:12

Re: Weigering VVE bijdrage te betalen

Ongelezen bericht door vastgoed » 01 okt 2008 11:16

Als een bijdrage in de VVE is vastgesteld op een VVE-ledenvergadering, is dat bindend. Dat betekent dat alle eigenaren dit bedrag maandelijks moeten betalen. Als een lid vindt dat de administratie niet toereikend is, moet hij aangeven wat hij mist. Vermoedelijk is dat probleem dan snel opgelost, zodat dat niet meer als (onjuist) excuus kan dienen om niet te betalen.

janhuisman
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 okt 2008 18:42

Re: Weigering VVE bijdrage te betalen

Ongelezen bericht door janhuisman » 01 okt 2008 19:03

Iemand die lid is van een VVE is verplicht zijn bijdrage te betalen. Wanneer deze persoon het niet doet komt ie er later wel achter.
Zelf ben ik ook lid van een VVE en tevens administrateur daarvan. Wij hadden ook problemen met 1 persoon, dat heeft jaren aangesuddert,
Op het moment dat deze persoon zijn/haar gedeelte wil verkopen, krijg je een vraag van de notaris of de betalingen allemaal bij zijn, zoniet dat houdt de notaris dit bedrag in van de koopsom (kopen/verkopen, gaat de betaalsom altijd via de notaris)
De nota die je dan opmaakt, en naar de notaris stuurt, is dus de achterstallige betalingen plus een redelijke rente (12% per jaar over het gemiddelde bedrag is normaal)
dus de rente die je in rekening kunt brengen is veel hoger dan de rente die je van de bank krijgt, Stop hun dit maar onder de neus, dit is rechtsgeldig!!!!!!

Quisquid
Berichten: 292
Lid geworden op: 08 okt 2008 14:17

Re: Weigering VVE bijdrage te betalen

Ongelezen bericht door Quisquid » 19 okt 2008 18:57

Wanneer verkoopt hij zijn appartement dan? Volgende week of pas over dertig jaar, als de achterstallige bedragen al lang verjaard zijn?

De appartementeneigenaar is gebonden aan de beslissingen van de VVE, waaronder de hoogte van de servicekosten. De vereniging van eigenaars zal zélf wel, na de nodige aanmaningen én ingebrekestellingen een invorderingsprocedure starten tegen de wanbetalende eigenaar. En dat kan voor hem duur uitpakken.

Wie het als appartementeneigenaar niet eens is met een beslissing van de VVE, kan naar de rechter stappen. De rechter toetst dan of de VVE in redelijkheid tot een dergelijke beslissing had kunnen komen.
Mocht hij menen dat de administratie niet in orde is, dan staat hem ook de weg naar de rechter open. Maar dat ontslaat hem niet van zijn financiële verplichtingen.

dvs-weg_159
Berichten: 153
Lid geworden op: 05 okt 2008 11:42

Re: Weigering VVE bijdrage te betalen

Ongelezen bericht door dvs-weg_159 » 04 apr 2009 12:34

Wie heeft er ervaring met een VVE die niet op brieven en/of mails reageerd? Wat zijn de ervaringen en wat waren de oplossingen?

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Weigering VVE bijdrage te betalen

Ongelezen bericht door gravedigger » 04 apr 2009 12:44

Slaat de weekendverveling weer toe, dat je dat 3X moet posten ?

Gesloten