LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] college de paris

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gast

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Gast » 26 nov 2004 15:07

Hoi
Sinds kort doe ik de opleiding tot pedicure bij college de paris, en zal dan het stilex-v diploma krijgen wat vlg. de college een goed diploma zou zijn en waar je goed mee aan de gang kan gaan in verschillende werkgebieden. nu blijk dat dit nu dus niet het geval is, het enige waar dat diplkoma goed voor is om thuis een praktijk te beginnen. Nu ben ik ook schoonheidsspecialiste dus zou dat voor mij niet zo heel erg zijn maar dan kom je het volgende tegen ,nl. de verzekering. De Anbos verzekerd deze opleiding niet omdat deze niet erkend is.Dus zou ik een dure particuliere verzekering afmoeten sluiten naast de collectieve verzekering van de Anbos. Was de stilex-v nu wel een erkent diploma dan was er niets aan de hand. Ook dit stond niet in de studiegids en werd er ook niet bij verteld. Net zomin dat je dus ook niet verzekerd bent wanneer je thuis aan het oefenen bent en dat vind ik nog het ergste, ze zeggen dat je thuis veel moet oefenen maar dat doe je dan wel onverzekerd. En dat is iets wat ik dus niet wil gaan doen want het risico is veel te groot naar mijn mening. En ik vraag mij af of er zowiezo een verzekeringsmaatschappij is die iemand in opleiding wil verzekeren tegen een betaalbare premie.Ik ga in iedergeval naar Rotterdam voor verdere info bij IMKO op 1dec. hopelijk zie ik meerdere van jullie daar.

nataschatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 nov 2004 17:29

Re: college de paris

Ongelezen bericht door nataschatje » 26 nov 2004 15:40

RECTIVICATIE!!!!

Vanochtend is mij te gehore gekomen dat de opleiding bij het cdp tot schoonheidsspecialiste wel erkend word door het KOC .

Maar voor de pedicure opleiding blijf het zo dat er geen landelijk ERKEND diploma wordt verstrekt!!!!!

NA EEN GESPREK TE HEBBEN GEHAD MET HET SECRETARIAAT VAN ANBOS werd ook duidelijk dat de SALON de paris daar lid IS MAAR COLLEGE DE PARIS IS DAAR NIET GEREGISTREERD ALS AANGESLOTEN OPLEIDEND INSTITUUT.

ANBOS ondervind al jaren hinder van deze vorm van misbruik door het college de paris dat zei de meneer van het secretariaat van ANBOS! vraag dit na bij de anbos tel nr.030-2142727 of check dit op de site van anbos www.anbos.nl
ook kun je de site www.koc.nl raad plegen.

Dusssssss
gr.natascha
Laatst gewijzigd door nataschatje op 29 nov 2004 11:25, 2 keer totaal gewijzigd.

gastje 2

Re: college de paris

Ongelezen bericht door gastje 2 » 26 nov 2004 17:38

Hebben jullie je er al eens in verdiept wat nou een
erkend diploma is, ik heb zelf een goed lopende praktijk
met tevreden klanten.Mijn schoonheidsverzorgingsdiploma heb ik ook gedaan bij CdP en heb gewoon een diploma van KOC gehaald en daarna ben ik lid geworden van Anbos.
Daar nemen ze gewoon mijn lidmaatschap aan hoor, die je ook beloven dat ze een lijst hebben waarmee ze werken en er absoluut klanten doorverwezen gaan worden ( ik heb ze nog niet gezien)
Dat is toch ook misleidend en zeker ook een commerciele instelling
ga daar eens kijken wat allemaal mooier voorgeschoteld wordt dan dat het is.

nataschatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 nov 2004 17:29

Re: college de paris

Ongelezen bericht door nataschatje » 26 nov 2004 17:59

Beste gast 2
kijk nu eens naar wat je schrijft...
eerst college de paris en dan nog bij het KOC...Hoeveel tijd ben je aan het studeren geweest, hoeveel geld ben je kwijt geweest aan de opleidingen?? waarom eerst bij cdp ?? en niet gelijk bij een koc erkende op leiding??

Los van dat, hier gaat het erom dat het college de paris de mensen gewoon weg besodemieterd ze lokken je met een advertentie waarin ze zeggen dat je een KOC erkend diploma krijgt bekijk dan eens de studie gids... het is gewoon te gek voor woorden Ik persoonlijk wil geen diploma aan de muur die in feite NIKS betekent wat je bij cdp leert ,leer je als je een paar dgn met de pedicure om de hoek meeloopt.. en dat kost geen €160,- per maand.

C.B.

Re: college de paris

Ongelezen bericht door C.B. » 26 nov 2004 18:52

Hallo Eving. Ik ben ook in 2002 begonnen met de opleiding pedicure in Den Haag. Jij toevallig ook? In juni 2003 hadden we examen in Utrecht. Nou ik weet tijdens de opleiding hadden we al onze twijfels, maar onze docente hield stug vol dat het allemaal in orde was.
Kan je me mailen als je het ook in Den haag hebt gedaan? Mijn mail-adres is [email protected]

gastje 2

Re: college de paris

Ongelezen bericht door gastje 2 » 27 nov 2004 19:22

hallo Nataschatje,

Ik heb eerst een diploma schoonheidsverzorging gehaald KOC, daarna diploma voortgezette opleiding schoonheidsverzorging KOC, toen heb ik er nog ff bij gedaan de pedicure bij CdP. Dus ik heb wel wat geleerd ja.
Mijn ervaring is dan ook de dingen die je voor KOC normen moet leren is een boel overbodige ballast. Daar zitten echt stukken tussen waarvan ik denk wat moet je ermee, wat belangrijk is hoe je werkt en je mensen behandeld, en ik heb netjes leren werken op CdP ook wat betreft hygiene. groetjes

nataschatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 nov 2004 17:29

Re: college de paris

Ongelezen bericht door nataschatje » 27 nov 2004 20:28

Beste gast 2

Wat voor op staat als je als pedicure en of schoonheidsspecialiste aan de slag gaat, is absoluud de kennis van het vak en de omgang met de klanten, helemaal mee eens!!
Maar zoals je weet kan iedereen zonder diploma dit ook gaan doen.

In mijn/ons geval is het zo dat wij er voor kiezen om een diploma te halen die aangeeft dat je beschikt over de benodigde vakkennis die erkening geeft van vakbekwaamheid, daarvoor ga je toch de opleiding doen.

Ons werd voor gehouden dat we met het diploma van cdp overal aan de slag zouden kunnen, er werden nog veel meer dingen gezegd in de "studiegids" en in de geweldige toespraak van mevr. groeneveld. klein voorbeeldje, de docent zou beschikken over zeer ruime vakkennis en ervaring, nou ik kan je vertellen dat onze docent theoretisch helemaal niks weet, alles wat ze zegt komt rechtstreeks uit het boek dat voor je ligt, krijg je huiswerk en staan de antwoorden niet in het boek moet je deze maar achterhalen op het internet of in de enceclopedy, ok, maar dan kom je vervolgens een week later op school en gaan we het huiswerk behandelen, maakt het niet uit waar je antwoord vandaan komt er is maar 1 goed antwoord en dat is het antwoord wat de docent dan opdreund uit een boekje, daar word dan ook nog heel duidelijk bij gezegd FORMULEER dit antwoord ook zo op je examen, want dit is het goede antwoord. als je dan een week later terug komt op een van de vragen van de vorige les moet de docent dit eerst even opzoeken in het antwoorden boekje want zelf heeft ze geen flauw idee.... Tja zo kan ik ook wel les geven!!!

Al met al is het college de paris niet wat ze zeggen dat ze zijn en doen.
En zijn wij gewoon misleidt door cdp.En dat is voor ons reden genoeg om er niet voor te kiezen om uiteidelijk het diploma van cdp/stilex-v aan de muur te hangen...
duzzzzzzzz gr.natascha

Gwen

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Gwen » 29 nov 2004 13:00

tsja... ik weet ook dat je ook zonder diploma aan de slag kan gaan.. maar ik heb er voor gekozen om MET diploma te gaan werken.. en dan wil ik ook een diploma waar ik wat aan heb... en tuurlijk is het zo dat je niet per definitie een slechte pedicure bent als je een stilex-v diploma hebt.. maar je werkt dan (zeer waarschijnlijk) niet volgends de wettelijke normen en hygiëne voor jezelf.. en dat is toch ook zeker belangrijk! Dit leer ik nu wel bij mijn nieuwe opleiding...
Maar waar het uiteindelijk denk ik om gaat... niet of je wel of niet goed bent als pedicure... maar om het feit dat ze adverteren met een KOC diploma en je dat niet geven :!: en daarom zijn het oplichters! :!: :!: :!:

gedupeerde cursisten

Re: college de paris

Ongelezen bericht door gedupeerde cursisten » 29 nov 2004 23:08

Ben jij ook een cursist of oud cursist en wil je samen met een reeds grote groep de strijd aangaan met College de Paris neem dan contact op via mail. Het mailadres is [email protected].

SAMEN STAAN WIJ STERK!!!!!!!

gedupeerde cursisten

Re: college de paris

Ongelezen bericht door gedupeerde cursisten » 29 nov 2004 23:12

In het hierbovenstaande post staat met college de paris dat moet natuurlijk zijn tegen college de paris.

LOUISE EN ANNELIES

Re: college de paris

Ongelezen bericht door LOUISE EN ANNELIES » 30 nov 2004 10:25

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
OPROEP AAN ALLE CURSISTEN DIE MET OPLEIDING PEDICURE CdP
BEGONNEN ZIJN.
WO 1 DEC OM 19.00 UUR BIJEENKOMST BIJ IMCO OP DE WESTBLAAK 32 IN ROTTERDAMKOM ALLEMAAL, DES TE MEER KANS HEBBEN WE OM OVERGENOMEN TE WORDEN EN ZO WEL EEN LANDELIJK ERKEND DIPLOMA TE HALEN!!!! :D

Yet

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Yet » 02 dec 2004 17:38

Hallo erik 12 hoe kom ik met jullie in contact.
Zijn jullie al wat wijzer geworden.

Willen jullie mij daar over mailen [email protected]

met vriendelijke groet,

Yet

koendemeloen

Re: college de paris

Ongelezen bericht door koendemeloen » 03 dec 2004 08:35

Hallo,

Wij zijn ook twee gedupeerde cursisten van CdP. Wij zijn onlangs op 3 november jl gestart en inmiddels per aangetekende brief gestopt met deze opleiding.
We zijn woensdag jl. naar de infoavond van IMKO geweest en hopelijk kunnen we per februari a.s. opnieuw beginnen.

Karin en Mirelle

monique34

Re: college de paris

Ongelezen bericht door monique34 » 03 dec 2004 19:37

hallo,
ik ben monique.Afgelopen ma. 29 nov. kwam ik pas te horen wat er allemaal speelt bij college de paris. Ik weet nu niet wat ik moet doen met mijn cursus. Ik kon ook woe. 1 dec. niet naar de westblaak komen omdat ik moest werken. Wie kan mij vertellen wat daar is besproken. En wat de mogelijkheden zijn? groetjes monique

baileys

Re: college de paris

Ongelezen bericht door baileys » 03 dec 2004 23:41

Hallo,

Ik ben dus ook pas begonnen in Mariahoeve, ben wel naar info avond aan de west blaak geweest.
Alleen mij is nog niet duidelijk geworden hoe het nu verder moet met de financien kijk dat we kunnen starten bij de imco dat begrijp ik, maar,
al de ellende bij college de paris hoe komen we daar uit, of hoe komen we van ze af.

Wil graag advies op financieel gebied en juristisch gebied.

Alvast bedankt

Tessa

koendemeloen

Re: college de paris

Ongelezen bericht door koendemeloen » 05 dec 2004 16:58

Hallo Monique,

Wij zijn afgelopen woensdag wel naar de infoavond van IMKO geweest.
Het komt er hier opneer dat IMKO de gedupeerde cursisten van CdP alsnog wil inplannen in een of twee nieuwe groepen of invoegen bij de reeds bestaande aanmeldingen. Dit is afhankelijk of je voor de dagopleiding kiest (10 maanden, eenmaal per week een hele dag) of de avondopleiding (18 maanden, eenmaal per week drie uur op een avond).
Mocht je geinteresseerd zijn, adviseer ik je om te bellen met IMKO.

Groetjes,
Karin

gootje

Re: college de paris

Ongelezen bericht door gootje » 21 dec 2004 16:57

hallo

ik wilde dus aankomend jaar de opleiding bij CdP gaan doen, maar dit lijkt me nu niet zo'n goed idee.
kan iemand mij vertellen of er in nijmegen of regio nijmegen een ander opleidingsinstituut zit ??
alvast bedankt

Gast

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Gast » 05 jan 2005 20:51

Ook ik heb veel problemen gehad met het "college" en moest noodgedwongen stoppen met de pedicure opleiding in 2002

wilma_pe
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 jan 2005 18:06

Re: college de paris

Ongelezen bericht door wilma_pe » 21 jan 2005 18:11

Hallo mede gedupeerden!

Ik heb mijn "diploma" inmiddels gehaald en twee maanden geleden mijn laatste betaling gedaan aan college de paris.
Ik ga de ook een brief versturen.
Behalve dat er onjuiste info is verstrekt m.b.t de waarde van het 'diploma', wordt bij inschrijving ook
verteld dat de cursus volledig aftrekbaar zou zijn van de belasting. Neen dus, tenzij de het hele bedrag in 1 keer vooraf betaald. Wanneer je in termijnen betaald heb je te maken met tweemaal een niet-aftrekbare voet voor opleidingskosten (1 in 2004 en 1 in 2005). Alweer een lokkertje met onjuiste informatie.
Ik hoop dat er één contactpersoon is of komt waar ik me bij aan kan sluiten om eventueel met zijn allen juridische stappen te kunnen ondernemen mochten ze niks van zich laten horen, want daar zijn ze ontzettend goed in, is mijn ondervinding met College de Paris.

M.vr.groet,

Wilma

annemieke

Re: college de paris

Ongelezen bericht door annemieke » 31 jan 2005 19:03

:( Vandaag heb ik een aangetekende brief ontvangen .
Er moet voor 11 febr. betaald worden en wel € 2024 .
Dit is een hoop geld voor niks wie weet hoe de zaken ervoor staan. Ik heb begrepen dat er een erik is die zo'n beetje van alles op de hoogte is graag wil ik meer weten .
:cry:

Gesloten