LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] college de paris

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
remmers91

college de paris

Ongelezen bericht door remmers91 » 23 nov 2004 11:01

wil graag in contact komen met mensen die in nijmegen de opleiding deden.

lgm.van dijk

Re: college de paris

Ongelezen bericht door lgm.van dijk » 23 nov 2004 13:16

lotgenoten college de paris opleiding nijmegen

de oplichtingspraktijken duren al vele jaren ik heb mijn opleiding gedaan 1996/1997 en toen wisten wij al dat er niks van klopte maar wij konden nergens terecht met onze klachten daarom was ik zeer verast et de uitzending van radar.ik heb in de afgelopen zeven jaar wel een leuke klantenkring opgebouwd enveel ervaring opgedaan en veel cursussen gedaan maar de ellende is dat ik overal een certficaat krijg maar geen diploma alleen omdat ik een waardeloos diploma van stilex v heb.nu is er sinds kort een opleiding waar je wel aan een goed diploma kunt komen maar dat kost weer veel geld,tijd en energie en dat heb ik niet omdat ik alles wantrouw.
ik vind mijzelf wel een goede pedicure de lessen die wij in nijmegen hebben gehad waren niet slecht en over de hiegiene hadden wij niet echt te klagen de lessen werden toen gegeven op de hoge school van gelderland.

tanja531

Re: college de paris

Ongelezen bericht door tanja531 » 23 nov 2004 13:37

Hoi,
wij hebben de opleiding ook in nijmegen gedaan, ook in de hoge school maar daar zaten en zitten nu nog steeds anti-kraakstudenten in het pand.
qua hygiene, we hadden geen wasbak in de klas, als je je handen moest wassen, moest je de sleutel van de toiletten vragen en dan kon je daar je handen wassen.
:x

groetjes Tanja

[email protected]

Re: college de paris

Ongelezen bericht door [email protected] » 23 nov 2004 13:53

Ik heb de uitzending van gisteren niet gezien en weet dus niet precies wat er is gezegd. Ik volg momenteel de opleiding Schoonheidsspecialiste in Den Haag bij College de Paris. Is naar deze opleidng & locatie ook onderzoek gedaan??

knipknip

Re: college de paris

Ongelezen bericht door knipknip » 23 nov 2004 14:26

Hallo allemaal ik ben net begonnen met een opleiding voor pedicure bij het college de paris in nijmegen. ik heb gisteren de vierde les gehad.De eerste lessen waren er medecursisten die vragen hadden over stilex-v hierop werd dan gezegd dat je voor deze opleiding hebt gekozen en verder niet zo moet zeuren.Nu er dus heel duidelijk naar voren is gekomen dat de pratijken van college de paris gebaseerd zijn op een hoop valse voorwenselen zal ik ook zeker stoppen met de "opleiding"en mij wenden tot provoet om daar de opleiding te volgen die mij wel een erkend diploma kan verschaffen.
Graag wil ik in contact komen met de juriste die de brief heeft op gesteld!!!

groetjes natascha

serena
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 nov 2004 14:34

Re: college de paris

Ongelezen bericht door serena » 23 nov 2004 15:33

Ook ik ben "slachtoffer" van de oplichtingspraktijken van College de Paris! Ik ben 3 weken geleden begonnen met de opleiding in Den Haag en ik had al zo'n raar voorgevoel.. en terecht! Wat een ellende zeg... ik ben wel erg blij dat ik er nu al achter kom en niet over 8 maanden! Ik ga ze een aangepaste versie van de hier te downloaden brief sturen en ik hoop dat alles snel is geregeld, want ik ga er echt niet meer heen! Ik ga onmiddelijk de machtiging voor het lesgeld intrekken en hoop, voor iedereen, op een positieve afloop. Ook voor mijn mede-cursisten die nog van niks weten...

Gwen

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Gwen » 23 nov 2004 16:36

Wat een gedoe... ook ik heb vorig jaar de opleiding gevolgd. Al snel bleek dat het hele stilex-v diploma niets voorstelde. Nu ben ik een opleiding aan het volgen bij een ander instituut en daar blijkt dat we helemaal niet goed zijn opgeleid, voor het KOC (erkende) examen stellen ze totaal andere eisen. Met name aan hygiëne! Zowel voor jezelf als de patiënt! Ik be blij dat ik ben overgestapt en mijn opleiding hier nu af kan maken!

eving
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 nov 2004 19:42

Re: college de paris

Ongelezen bericht door eving » 23 nov 2004 20:45

Ook ik heb de opleiding gedaan bij college de paris,en toen kwam de waarheid ook al niet boven water. Ik ben de opleiding in 2002 begonnen. Er zijn toen diverse mensen afgehaakt, maar je kreeg je geld niet terug dus ben ik doorgegaan en gedacht ik zie wel waar het schip strand. Ook heb ik nog eens 100,00 euro moeten betalen voor een register wat niks voorsteld. Inmiddels draai ik wel een praktijk en na inschrijving bij de kamer van koophandel kon ik mezelf ook verzekeren. Maar ik kan mezelf niet aansluiten bij Provoet.
Ook volg ik vervolopleidingen die afgesloten worden met een certificaat en heb ik examen gedaan voor de aantekening diabetes.
Ik voel me ook bedonderd en wil ook mijn cursusgeld terug en die extra 100,00 euro dus wie heeft voor mij het adres of telefoonnummer vanLinda Jongejan zodat ik weet wat ik nog kan doen. Ze moeten gestopt worden want er trappen iedere keer weer veel mensen in.

hanneke kuyt

Re: college de paris

Ongelezen bericht door hanneke kuyt » 23 nov 2004 21:02

ik ben net begonnen met de opleiding pedicure en ik heb nu drie lessen gehad ik ben blij dat jullie voor je rechten op zijn gekomen zodat ik er nu achter ben dat ik opgelicht word en er mee kan stoppen.
vanavond had ik les in den haag en toen wij de docent er mee confronteerde deed zij net of ze de uitzending niet had gezien en vertelde ons dat pro-voet hun probeerde zwart te maken omdat zij een kleine organisatie zijn en zo echt belachelijk! ze hield ook vol dat het wel een goed diploma is en dat je wel overal aan de bak kan.
achterbaks gedoe onze groep gaat er ook tegenin dit pikken wij niet

Jeannette Friebel

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Jeannette Friebel » 23 nov 2004 22:14

ook ik heb deze opleiding gevolgd 1999/2000

ben ook op veel negatieve manieren duidelijk gemaakt, dat deze opleiding niet veel voorsteld.
maar toch door vele themadagen er achter gekomen, dat de opleiding echt niet zo slecht is geweest, als het koc doet voorkomen, ik vindt dat het hele gebeuren een op gefokte bedoeling is en wel van pro voet en het koc, ze willen het alleen recht en ieder niet bij hun aangesloten opleidings instutuut weren, waarom?. Zelf werk ik voor thuiszorg en een verpleeghuis, ben gewoon verzekerd, en heb een volle praktijk met particulire cliënten, het ziekenfonds doet mijn diabeet patiënten gewoon vergoeden, ra ra, dus toch 2 maten, zelf denk ik dat het koc en provoet maar eens goed bekeken moeten worden, voor we alle andere opleidingen gaan betichten van slecht.

ben het er wel mee eens dat het c.d.p. geen eerlijk spel speeld, maar is zeker niet zo slecht.

vind het jammer van de onrust in de brance en hoop dat het snel is opgelost.

met vriendelijk groet,
Jeannette Friebel

pedicure

Re: college de paris

Ongelezen bericht door pedicure » 24 nov 2004 09:31

he he fijn dat er ook nog mensen zijn die een beetje positief
zijn
en net als ik goed draaien gelukkig ik ben niet de enigste
maar er zijn er nog meer hoor die goed draaien met een stilex
diploma
en mensen het is goed dat ze aan gepakt worden en met hun duisteren praktjken kunnnen stoppen .
maar blaas de boel niet zo op
en jeanettte friebel ik weet niet waat je werkt in nijmegen omgeving of den haag
maar ik wens jouw heel veel succes ook naar deze uitzending .

geurt07

Re: college de paris

Ongelezen bericht door geurt07 » 24 nov 2004 11:03

Maar de info die cdp verstrekt is toch overduidelijk misleidend? Ze zijn toch gewoon niet erkend?

Mr. L. Jongejan
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 nov 2004 12:46

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Mr. L. Jongejan » 24 nov 2004 13:01

Geachte gedupeerden,

Indien jullie nog specifieke vragen hebben stel ze dan via het forum. Zo mogelijk zal ik deze beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Mw. mr. L. Jongejan

nataschatje
Berichten: 5
Lid geworden op: 23 nov 2004 17:29

Re: college de paris

Ongelezen bericht door nataschatje » 24 nov 2004 16:27

Beste l.jongejan,
Kunt u mij vertellen hoe ik in contact kan komen met de rest van de gedupeerde dit omdat ikook een gedupeerde ben van het college de paris.Graag wil ik aansluiting vinden bij de andere.

vr.groeten, nataschatje

louise en annelies

Re: college de paris

Ongelezen bericht door louise en annelies » 24 nov 2004 17:44

wij volgen de ma avond opleiding in den haag sinds 3wk,zijn zeer geschrokken vd berichtgeving op radar.dit hadden wij bij inschrijving niet voorzien,de informatie van studiegids en 1e les laat ons geloven dat we straks alle kanten kunnen op de arbeidsmarkt.velen van onze klasgenoten willen zich aansluiten bij een zorginstelling,en lieten dat blijken in de les,hierop werd gereageerd dat alles mogelijk was.
nu blijkt dat dit niet zo is,zijn we erg boos over de wijze waarmee dit college of beter gezegd de "firma list en bedrog" zijn cursisten binnenhaalt en ze de arbeidsmarkt opgooid met een diploma wat veel minder waard is dan aanvankelijk wordt verteld!
na een telefoontje met provoet kwamen we erachter dat IMCO een belangen ver.voor gedupeerden van college de paris op 1 dec in r-dam een bijeenkomst zal houden om 19.uur te WESTBLAAK 32,positief gegeven dat er sprake is van overname van de cursisten indien animo voor volgen van opleiding via provoet, hierover meer op 1 dec kom ook!

carmenleeman

Re: college de paris

Ongelezen bericht door carmenleeman » 24 nov 2004 22:57

hallo mede gedupeerden!

Ik heb mijn "diploma" inmiddels gehaald en vorige maand mijn laatste betaling gedaan aan college de paris.

Ik ga de brief inderdaad ook versturen.
Ik hoop dat er één contactpersoon is of komt waar ik me bij aan kan sluiten om eventueel met zijn allen juridische stappen te kunnen ondernemen mochten ze niks van zich laten horen, want daar zijn ze ontzettend goed in, is mijn ondervinding met College de Paris.

Er werd in Nijmegen les gegeven in een school wat verhuurd was aan studenten om te voorkomen dat het gekraakt zou worden.

Geen wastafel inderdaad aanwezig (en tijdens de pauze kon je de koffie/thee ook nog KOPEN)

Mocht er een contactpersoon zijn dan zou ik graag op de hoogte gehouden willen worden van de gang van zaken betreffende college de paris

e-mailadres: [email protected]
met vriendelijke groet,

carmen

C.B.

Re: college de paris

Ongelezen bericht door C.B. » 24 nov 2004 23:45

Geachte mw.mr Jongejan.

Graag wil ik in contact komen met de dames van de uitzending van Radar gisteren. Als we geen reactie krijgen op de brief aan het college, misschien kunnen we dan met z'n allen een advocaat in de hand nemen. Kunt u mij een contact adres geven?

Tanja 531

Re: college de paris

Ongelezen bericht door Tanja 531 » 25 nov 2004 08:08

geachte mw mr jongejan,
is het ook verstandig om onze rechtsbijstandsverzekering in te schakelen?
hoe acht u de kansen dat we inderdaad ons studiegeld terug ontvangen?
wij hebben de opleiding vorig jaar gedaan 2003-2004 geen examen gedaan omdat wij erachter zijn gekomen dat we geen erkend diploma kregen, de opleiding volgen wij nu via pediroda, hebben wij net zo veel rechten als al die anderen?
is het verstandig om 1 advocaat in te schakelen?
wat is u advies?
we hebben allemaal apart een aangetekende brief gestuurd, wat als er niet gereageerd wordt, of de brief geweigerd wordt?

groetjes Tanja

erik12

Re: college de paris

Ongelezen bericht door erik12 » 25 nov 2004 08:28

aan alle slachtoffers van college de paris

wij zijn de mensen die maandag
22 november in de uitzending zijn geweest

op dit moment voeren we overleg hoe we met zijn alle een breed blok kunnen vormen tegen deze praktijken.
zodra we meer weten kunnen jullie met ons kontact opnemen.en laten we een berichtje achter op deze site.

JoJoll[[email protected]]

Re: college de paris

Ongelezen bericht door JoJoll[[email protected]] » 25 nov 2004 08:47

Hallo Remmers91,

Stuur even een mailtje naar [email protected]
Zij is contactpersoon voor de groep in Nijmegen.

Groeten.

Gesloten