LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] zachte lenzen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
de [[email protected]]

zachte lenzen

Ongelezen bericht door de [[email protected]] »

Wij gebruiken al jaren lenzen van een goede opticien met zeer ervaren contactlensspecialisten. Zeer uitgebreide, halfjaarlijkse controles. Misschien iets duurder maar je hebt maar twee ogen dus wees er zuinig mee.

bartjuh
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 nov 2003 21:02

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door bartjuh »

Hallo, ik heb sinds 2 week zachte contact lenzen, heb verder nog nooit een bril/lenzen gehad, ik ben erg geschrokken van wat ik zag, ik twijfel nu ook heel erg of ik misschien toch maar een bril zou moeten nemen, want zou het heel erg vinden als er iets met mijn ogen zou gebeuren :( En als ik nou naar de opticien zou gaan (Hans Anders :wink: ) en wat zou vragen , heb ik nu het gevoel dat ze het misschien zelf niet eens weten :?: en dat het verkeerd afloopt....Ik weet nu niet meer wat ik moet doen... Weet iemand het verschil tussen zachte en harde? Zijn die ook wat duurder, en zijn dat dag,maand, half jaar lenzen ofzo? Alvast bedankt! Grtz

sas1324

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door sas1324 »

ik heb al een stukje hierover geschreven net in het forum. ik ben al 3 jaar drager van lenzen (bij hans anders, en nooit problemen gehad, de service is prima, je moet je niet laten afschrikken door de uitzending waar ze 1 specialist laten zien van 300 filialen

bartjuh
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 nov 2003 21:02

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door bartjuh »

Hallo sas, ben blij dat er iemand heeft gereageerd, werd gwoon bang zeg! Maar heb net je stukje gelezen en idd het zal best weel meevallen en als je er zelf hygienisch mee omgaat kan er niet veel verkeerd gaan, toch? Maar toch heb ik nog een beetje angst... :? :( GRtz

sas1324

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door sas1324 »

er kan altijd wat misgaan natuurlijk maar ik denk dat je dat grotendeels in de hand hebt. en als je echt bang bent dat 1 persoon het niet goed heeft dan kun je bij nog eentje langsgaan. maar ik denk wel dat als ze zeggen dat het NIET goed is dat ze het dan wel goedhebben in ieder geval haha. maarja als je met alles rekening moet houden dat het fout gaat dan heb je geen leven meer.

bartjuh
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 nov 2003 21:02

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door bartjuh »

Inderdaad sas, maar weet jij misschien ook wat je beter kunt nemen, zachte of harde lenzen, maand of half -jaar lenzen...Hoop dat je me kunt helpe, thnx

optometrist [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door optometrist [[email protected]] »

Wat ik niet begrijp van ziektekosten verzekeringen. dat de consument op het verkeerde been wordt gezet om dat de zorgverzekeraar (VGZ) een afspraak heeft met hans anders. De consument wordt zo naar Hans Anders word gelokt. Als ze daar een bril of lenzen kopen is dit gratis. Dit doet ook een afbreuk op de zelfstandige opticien. Ik als optometrist merk hellaas te veel mensen naar mij toe komen met problemen van daar. Wij kunnen ook niet bestaan van het gratis uitvoeren van second opinions. Hoe kunnen wij als optometrist (HBO) hier tegen op als er bijna geen 1 consument in nederland die weet wat een optometrist doet. En in een programma zoals vanavond wordt er naar mijn mening te weinig bij stilgestaan. Optometristen in nederland behoren in nederland behoren tot de eerste lijn oogzorg. Dit is in de BIG wet omschreven DWZ. als er problemen zijn met de ogen kunnen ze hier voor een diagnose vaak meteen terecht.Het nadeel is echter dat de oogartsen en huisartsen hier ook vaak niet goed over geinformeerd zijn, wat een optometrist allemaal kan en waar hun praktijk is. Dit is een grote steek die ze in den haag hebben laten vallen. Bij de consument moet duidelijk worden gemaakt waar ze terecht kunnen. De meeste optometristen die ik ken houden zich nauwelijks bezig met hetgeen waar ze voor gestudeerd hebben. Ze willen wel maar lopen steeds tegen een enorme burocratie. en de vergoeding van de onderzoeken. Tegen toekomstige contactlens dragers zou ik zeggen probeer eerst harde lenzen, daar zie je deze problemen niet tot nauwelijks. De slechte contactlansspecialist haal je er dan ook snel uit.

goudsbloem [computer1]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door goudsbloem [computer1] »

Inderdaad. ik wilde al precies hetzelfde neerzetten als wat de optometrist benoemd heeft. ONGELOOFLIJK dat het VGZ Hans Anders geheel vergoed. Uiteindelijk ben je veel duurder uit en heb je beschadigde ogen :oops: Ik heb al 18 jaar lenzen. Bij zelfstandige opticiens Optometristen aan laten meten. Bij Hans Anders geweest, inderdaad, zoals in de uitzending genoemd, 1 maand minimaal wachten op een specialist (die dan nog enkel door henzelf 'opgeleid' is is normaal) Dat kan dus niet als je al problemen hebt! Het is er ook nog vies ook :x :?

lin [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door lin [[email protected]] »

Dat is dus dikke onzin, dat de specialisten bij Hans Anders intern zijn opgeleid!!!Die volgen ook normaal de reguliere opleiding, samen met mensen die bij een particuliere opticien aan het werk gaan!!!! Medewerkers krijgen wel een interne opleiding als ze beginnen te werken bij hun bedrijf, zodat ze niet zoals de meeste beginnelingen staan te stotteren in de winkel, en onwaarheden vertellen. Dat is dus juist goed! Hans Anders is overigens de enige optiek zaak die hun personeel een interne opleiding geeft aan zijn medewerkers, die van betekenis is. Ik spreek uit ervaring, mijn vriendin is hard aan het zweten voor haar studie!

eddie [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door eddie [[email protected]] »

goudsbloem, als je niet weet waar je over praat..... :roll:

de [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door de [[email protected]] »

Ik wilde bij mijn lenzen ook een bril. Ik wilde geen dure dus ging naar Hans Anders. Uiteindelijk ben ik gestopt met mijn lenzen maar dat heeft met mijzelf te maken. Ik wilde een bril voor de hele dag en ging naar een zelfstandig opticien. Toen ze hier mijn ogen op gingen meten bleek dat ik te sterke glazen in mijn bril had zitten. Ik was dus gelijk genezen van mijn tijdelijke overstap naar Hans Anders.

hoi [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door hoi [[email protected]] »

Je ogen kunnen veranderen.... en wie zegt dat je nieuwe particuliere opticien je niet in 't ootje neemt, hij ziet ook alleen maar euro tekentjes, en wat is er nou makkelijker dan iemand vertellen dat je bij HEM helemaal in goede handen bent. Zal die wel bijna zn nieuwe volvo voor de deur hebben staan. Naar mijn mening heeft een particulier er veel meer aan om iemand in iedergeval iets te verkopen, dat ziet ie namelijk aan het eind van de maand op zn rekening staan. Bij de meeste ketens maakt het voor de medewerkers aan t eind van de maand niets uit, en voorkomen ze liever problemen , om het stigma wat je toch al hebt geen kracht bij te zetten.

babs

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door babs »

ik heb altijd lenzen van specsavers gehad, gewone zachte lenzen, nu hebben ze mij daar aangeraden lenzen te nemen wat je dag en nacht ik kunt houden, dat zou volgens hun weer beter zijn!! wat moet k dan geloven, weet iemand hier meer van???? greeetz babs

dolf [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door dolf [[email protected]] »

De dag en nachtlenzen van specsavers zijn de duurste in hun assortiment, een mooie reden om over JOUW rug meer omzet te genereren. Overigens ik heb mijn lenzen in het verleden via een oogarts gehad waar ik ook een onsteking mee heb opgelopen. In bijna alle gevalllen wat betreft ontstekingen is de lensdrager degene die het veroorzaakt en niet de contactlensspecialist!!

Siepje

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door Siepje »

Ik heb ook lezen bij Pearl en heb een second opinion gehaald bij een particuliere lenzenboer in het dorp. Er kwam hetzelfde advies uit dus opzich niet spannend..... Maar hij vertelde over zijn betere kwaliteit ed. Toen heb ik met hem onderhandeld en krijg nu voor dezelfde prijs als Pearl een betere kwaliteit lenzen bij hem. (maandlenzen voor € 17,80 p.m. met onbeperkte vloeistof no rub van optifree = de beste!!). Dus succes met onderhandelen! :lol:

Gijsie

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door Gijsie »

Ik heb al denk ik 10 jaar zachte contactlenzen van Hans Anders. (Zo'n halfjaarslenzen). Altijd netjes elk half jaar op controle. In de loop der tijd bij vier verschillene vestigingen en meerdere contactlensspecialisten van hun meegemaakt. Ik kan niet zeggen dat ik er ook maar één niet betrouwbaar vond overkomen. Allemaal namen ze voldoende de tijd om de sterkte te controleren en naar andere afwijkingen te kijken. Nooit problemen gehad dus, ondanks dat ik ook één van die sloddervossen ben die de lenzen 's avonds gewoon in een potje met verse alles-in-een-vloeistof pleur en in de ochtend daarvanuit weer inzet (dus geen geboen). Ook mijn brillen haal ik bij Hans Anders. Ook daar heb ik geen slechte ervaringen mee. Misschien dat de berichtgeving wel erg eenzijdig was?

advies [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door advies [[email protected]] »

Gijssie als eens door iemand anders je lenzen laten controleren. een oogarts of optometrist. of alleen door hans anders "specialisten". Nu moet ik ook toegeven dat ze niet allemaal slecht zijn, maar vaak ontbreekt de ervaring en de keuze van lensmaterialen. Dit word van hogere hand opgelegd een beperktere keuzen in lenzen. Vaak alleen zachte lenzen geen harde lenzen (te veel werk, tijd is geld) Heb je ook wel eens afgevraagd hoe het komt dat mensen problemen krijgen met zachte lenzen? De zuurstof toevoer wordt afgesneden door de grote zachte lens. Dit gebeurd altijd dus ook bij jou. alleen je voelt het niet en je weet het dus niet. En als jou contactlens specialist niets ziet dan betekent het niet dat het er niet is. Ik ben pas naar een lezing geweest van zachte contactlenzen. De uitkomst was 2 soorten lenzenmerken (materialen) kwamen na onderzoek als redelijk uit de test en de rest als slecht tot heel slecht. Wat mijn ervaring is vroeg of laat gaat het toch fout bij zachte lenzen dragers. Je kunt aan iemand zijn ogen zien of die persoon zachte lenzen heeft gedragen zonder dat die persoon klachten heeft. En neem dat van mij aan dat is niet goed.

Egeltje [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door Egeltje [[email protected]] »

hallo, Dat je lenzen schoon moet houden lijkt mij heel logische. Het zijn per slot van rekening toch wel je ogen waarover je praat. Dat je een bacterieele infectie kon krijgen hebben de hans anders specialisten mij niet verteld. :shock: Wat ik moest doen hebben ze mij ook niet verteld. Dat ik vaatgroei kon krijgen wist ik ook niet. :shock: Het feit alleen al dat ik met de bacterieele infectie niet optijd geholpen kon worden door de lange wachttijden heeft mijn ogen zeker niet verbeterd. :cry: Ik ging er van uit toen ik mijn probleem daar voor lag dat ze wel wisten wat ze deden. En toen ze mij vertelden dat ik pas zo laat terecht kon dacht ik dat het niet zo ernstig was. Immers ik wist niet wat het was. Als klant ga je met vertrouwen naar je specialist want hij weet wel wat het is want hij heeft en tenslotte een opleiding voor gevolgd. Helaas zat ik hierin fout. De mensen van hans anders hebben een verkeerde inschatting gemaakt waardoor ik nu voor altijd getekend ben met mijn ogen. :cry: :shock: Nu heb ik een andere specialist waar ik dezelfde dag nog terecht kan. En voor advies kan ik gewoon tijdens openingstijden binnen lopen. Ik voel me nu geen nummer meer maar een klant. En ik betaal zelfs niet erg veel meer dan bij hans anders. veel succes lensdragers :wink:

Merel [[email protected]]

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door Merel [[email protected]] »

Mijn vader vertelde me over de uitzending over zachte contactlenzen. En aangezien ik zelf al een tijdje last had van rode ogen werd ik wel een beetje bang. Ik heb al een aantal jaren zachte maandlenzen van Hans Anders. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt en ik kon zoals altijd snel terecht (de volgende dag!!). En ja hoor ik bleek inderdaad een bacteriele infectie te hebben, nu 10 dagen zonder lenzen en dan terugkomen. Ik heb nog nooit klachten over Hans Anders gehad, ik kan er altijd snel terecht en de service is prima!

Gast

Re: zachte lenzen

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb al sinds mijn 11 zachte contactlenzen en nog nooit problemen gehad. Ben altijd bij een zelfstandige opticiens geweest en nog nooit bij een hans anders of een van die andere. En het klopt dat de meeste problemen bij het dragen van contachtlenzen ligt bij de mensen zelf. Er zijn genoeg mensen die via het internet zelf lenzen bestellen en nog nooit een controle hebben laten uitvoeren. Omdat het zo lekker goedkoop is via het internet. Het is dus niet goedkoop via het internet. Als je een vaste klant bent bij een opticien doet hij altijd iets extra's voor je. Maar je moet wel goede vloeistof kopen en daar vooral niet zuinig mee zijn en elke dag nieuwe vloeistof nemen. En gewoon je lenzen ( als je maandlenzen hebt ) na een maand weggooien en ze geen 2 maanden dragen. Het zijn niet voor niets MAAND lenzen. En vooral geen lenzen nemen als je het goedkoop wil doen. Kim

Gesloten