LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Lasik behandelingen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Leneke
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 apr 2006 21:17

Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Leneke » 10 apr 2006 21:55

Ongeveer 9 jaar geleden in het oogziekenhuis van rotterdam aan mijn
Linkeroog een LASIK behandeling ondergaan. Het resultaat was net zo slecht als de meneer in de uitzending van 10 april (zicht nog maar 30%, dubbel zien en een constante pijn door de droogte). Gelukkig was het
indertijd de gewoonte om 1 oog per keer te doen.
In de opvolgende 2 jaren vele operaties ondergaan (oog open, proberen vuil van het hoornvlies te verwijderen etc.) Heb nooit genoegen genomen met het eindresultaat omdat ik indertijd midden 30 was en als vertegenwoordiger werkzaam.
Aangezien ik indertijd haast iedere maand een afspraak bij de behandelend oogarts en zijn professor maakte kregen ze waarschijnlijk genoeg van mijn voortdurende aanwezigheid.
Op een gegeven moment vertelden zij mij na lang aanhouden dat er 3 professoren in de wereld waren die mij waarschijnlijk een stuk beter zicht zouden kunnen terug geven.

Een van deze mensen is Dr. Prof. Knortz in de Mannheim kliniek in Duitsland.
Ben hier dus ongeveer 7 jaar geleden terecht gekomen voor de corrigerende behandeling. Hij schrok van de ravage en vertelde dat een hoge min sterkte plus een zeer grote cilinder afwijking nooit met de indertijd standaar apparatuur in NL behandeld had mogen worden.

Afspraak gemaakt voor een schoonmaak behandeling en hoera hierdoor was mijn zicht al weer behoorlijk terug. En ook zeer belangrijk geen pijn meer in het oog. Het oog moest hierna zeker een half jaar rust hebben en daarna is de 2e vervolg behandeling gedaan. Nu is het zicht in mijn linkeroog ong. 90% met een kleine afwijking die makkelijk met een bril is te verhelpen.

Een 4-tal jaar geleden heeft Dr. Prof. Knortz mijn rechteroog behandeld omdat het niet mogelijk meer was om een lens in dit oog te dragen.

Ik zie weer zonder problemen. Overdag zonder bril en 's-avonds een bril om auto te rijden.

De website is FreeVis lasik center in Mannheim.

Leneke

Lucky-eye
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 apr 2006 22:21

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Lucky-eye » 10 apr 2006 22:37

Ook ik heb mijn ogen laten laseren (anderhalf jaar geleden). Het vooronderzoek werd zeer goed gedaan en mij werd voldoende informatie gegeven over de voor- en nadelen en de consequenties.
Daar ik vrij droge ogen heb, werd mij de Lasik methode afgeraden, sterker nog Vision Clinic was niet bereid mij deze behandeling te geven!
Dus gekozen voor de PRK/Lasek methode. Pijnlijker en het resultaat zou wat langer op zich laten wachten.
Pijnlijk was het echter geenzins. De meegeven pijnstillers heb ik nog steeds in het medicijnkastje liggen. Het zicht heeft wat langer op zich laten wachten; na 1 week 50 % en pas na enige maanden volledig zicht. Ik heb al anderhalf jaar een zicht van 130%. (Daarvoor -5 met cilinder) Ook bij de controle na 1 jaar was het zicht nog steeds perfect. De nazorg bij Vision Clinic was ook echt prima. En als er in de toekomst problemen zijn kan ik (kosteloos) terecht.

Het beeld in de afgelopen uitzending van Radar vond ik zeer eenzijdig. Er zijn zeer goede klinieken die de mogelijkheden en risico's zeer duidelijk uiteenzetten.

olivier1982
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 00:15

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door olivier1982 » 11 apr 2006 00:31

Ik heb in oktober jl mijn ogen laten laser-en bij Vision Clinics in Amsterdam met de lasik behandeling. De hele behandeling is goed verlopen en ik ben tevreden met het resultaat. In de uitzending werd verteld dat slechts 5% van het hoornvlies weer vast groeit. Dit was mij onbekend, maar de andere bijwerkingen was ik van op de hoogte gesteld. Verder is het logisch dat een bedrijf nooit zijn klanten zal willen afschrikken met weinig voorkomende complicaties.
(de bakker verteld u ook niet iedere keer dat u een brood koopt dat er een kans van 1% is dat u op een steentje in het brood hapt waardoor uw tand afbreekt, of de auto verkoper die u informeert over het aantal verkeersslachtoffers.) Handiger lijkt me dat bijvoorbeeld het ministerie een standaard folder uitbrengt die u krijgt bij een intake en die u informeert over de behandeling, zodat u die thuis door kunt lezen. Verder herkent u een kliniek die goed handeld aan zijn afwijs beleid. Care Vision(.nl) behandeld simpelweg niet als zij niet zeker zijn van goed resultaat, dit waarborgd een goede naam en complicaties.
Verder informeer u goed en bepaal wat u wilt, iedere operatie geeft risico's, dus ook laser-en.
Mvg Olivier

lflipsen
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 08:57

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door lflipsen » 11 apr 2006 09:23

Beste lezer(s),

Mijn naam is Liane Flipsen en ik heb afgelopen donderdag 6 april jl., een lasikbehandeling ondergaan waar ik tot op de dag van vandaag zeer tevreden over ben. Ik heb de behandeling laten doen bij Vision Clinics in Amsterdam. Vanaf de dag dat ik daar naar binnen ging voor een vooronderzoek was mijn gevoel heel goed. Het vooronderzoek was zeer uitgebreid en goed, daarna vertelde de oogarts dat ik kon kiezen voor de lasik of de lasekbehandeling. Hij heeft mij ook verteld dat inderdaad met een lasikbehandeling je hoornvlies niet zo sterk meer wordt als daarvoor en daarom mag je zo'n behandeling niet ondergaan als je b.v. aan bal-/of vechtsporten doet. Maar als je dat niet doet, dan kan je best een lasikbehandeling ondergaan. Ik ben nu al 2 keer voor controle geweest en alles ziet er prima uit ook mijn zicht is al bijna 100% en het is nog geen eens 1 week geleden! Echt ongelooflijk. Ik wil er dus echt op benadrukken dat als je naar een goede kliniek gaat, een lasikbehandeling echt zo slecht nog niet is, als dat er tijdens de tv-uitzending (10 april) naar voren kwam! Ik raad het iedereen aan.

Gr, Liane Flipsen

sjors79
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 apr 2005 13:22

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door sjors79 » 11 apr 2006 09:50

Ik vertrek morgen naar Istanbul voor een lasikbehandeling.
Dus wat fijn dat er dan 2 dagen van tevoren een radar uitzending is met alleen maar nare berichten....
Ik heb op www.ooglasertrefpunt.nl al vele reacties gelezen, waar veel meer positieve dan negatieve reacties, dus ik ga er dan ook vanuit dat ik volgende week hier een positieve reactie aan toe kan voegen met mijn ervaringen! Ik weet ook wel dat slechte berichten een interessanter programma maken..

groetjes sjors79

***12 april naar Istanbul***

nicolette h.
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 09:39

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door nicolette h. » 11 apr 2006 09:51

Hallo,
donderdag 15 december 2005 heb ik, na er jaren over nagedacht te hebben, mijn ogen laten laseren met de lasik methode bij care vision in Amsterdam. Na een grondig vooronderzoek werd mij de lasik methode aangeraden. Er werd me niet verteld dat je ogen altijd kwetsbaar blijven en dat het flapje nooit helemaal goed vast komt te zitten. Omdat ik aan voetbal doe, mocht ik alleen de eerste maand niet voetballen vanwege het risico. Alles was geheel pijnloos trouwens.
De operatie op zich was redelijk goed gegaan, maar het flapje van mijn rechteroog zat niet meteen goed, en die werd na een half uur, na de eerste controle, weer opnieuw verdoofd en strak neergelegd. Hierdoor zou ik de eerste maand wel waziger zien als normaal omdat de cellen niet meteen konden hechten.
na 5 dagen kwam ik op controle terug. Met mijn rechteroog zag ik nog heel slecht . Ik dacht dat het door het verkeerd teruggelegde flapje kwam, maar na controle door de optemetrist en de oogarts vertelde dr. Anita Jansen me dat ze een heeeeele grote fout gemaakt had.
ze keek in de computer, en nog eens, en nog eens, en het bleek dat ze de laserapparatuur verkeerd had ingesteld.
Ik had een rechteroog met een + o,25 afwijking met een cilinder van -2 en ze had de graden niet meeberekend ofzo
Nu zit ik dus met een oog dat een afwijking heeft van +4 met een cilinder erin van -6 !!!!!!!!!
HOE IS DIT IN HEMELSNAAM MOGELIJK GEWEEST, DIT KAN GEWOON NIET
ik moet overmorgen weer terug voor een controle of mijn oogsterkte stabiel is voor een evt. hersteloperatie. Na een 2nd opinion bij correct vision bij dr. Den Boone in Alkmaar weet ik niet meer zeker wat ze nou wel en niet kunnen doen. Dr. Anita Jansen zegt dat het meteen al kan, maar daar twijfelen ze in Alkmaar aan.
ik kan alleen maar geduldig afwachten, maar ondertussen heb ik een wazig, dubbel zicht. en kan niet meer autorijden.
Een bril of lenzen is helemaal geen optie.
Ik hoop dat deze nachtmerrie snel positief kan eindigen.

Guido1975
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 dec 2005 12:14

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Guido1975 » 11 apr 2006 19:02

Ik ben op 16 februari 2006 gelaserd. En heb nu een zicht van 140%. Het is me 100 % meegevallen. De eerste uren was het wel vervelend, nadat ik geslapen had was alles oké. Kwam door de valium en oogdruppels en had de pech dat het een zeer zonnige winterdag was.

Tip voor mensen die nog willen laseren. Ga naar dr Goyens te Bree België. Ik had op meerdere plaatsen geinformeerd maar daar was het duidelijkst en zonder verkoop praatjes zoals visionclinics en andere Nederlandse ooglaser centra. In belgië mogen ze niet zo'n reclame maken zoals in Nederland. Ze krijgt veel patienten door mondelinge reclame. Daar krijg je eerst een half uurtje een gesprek met Dr Goyens. Ze vertelde als eerste wat de nadelen zijn van ooglaseren wat er kan gebeuren de halonen, flapjes die niet goed liggen etc. Maar ze heeft niet verteld dat het netvlies maar voor 5 % vasthecht. Maar wel dat voor boksers een andere methode geadviseerd wordt. Ze meet dan ook de dikte van het netvlies op en adviseerd wat er mogelijk is(lasik/lasek/PRK etc). Dit allemaal kostenloos. Daarna pas kan je zelf bepalen of je gelaserd wilt worden ja of nee. Totale laser behandeling van 1 paar ogen koste daar 2600 euro dat is toch +/-1400 euro goedkoper dan in Nederland. Hiervoor moet je 1 dag , 1 maand, 4 maanden en 1 jaar na laseren op controle. Ze geeft super veel aandacht aan haar patienten. Een echte aanrader.

Ik heb bewust deze risico's genomen en tot nu toe ben ik er zeer tevreden over. Ik hoop dat ik er vele jaren van kan genieten zonder bril.

Met vriendelijke groet,

Guido Janssen

graher
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 20:09

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door graher » 11 apr 2006 20:21

Ik heb in augustus 2005 zeer succesvol mijn ogen laten laseren bij Vision Express in Amsterdam. Vision Express is een Engels bedrijf dat zijn zeer ervaren medische team naar Nederland laat komen om de operaties uit te voeren. De medische staf die mij behandeld heeft had meer dan 6000 operaties uitgevoerd en was daarom ook zeer bekend met de mogelijke complicaties en met het oplossen hiervan.
De dag na de operatie moet iedereen terug komen voor een controle, die met name bedoeld is om mogelijke complicaties tijdig te ontdekken.
In mijn geval (volgens de voorlichting een kans van 1 op 500) had ik een beginnende infectie onder het hoornvlies. De zeer ervaren medicus heeft de hoeveelheid antibiotica verhoogd en mij de daarop volgende 4 dagen onder controle gehouden met een zeer positief resultaat. Infectie verholpen en geen schade aan mijn ogen.

Ik heb bewust gekozen voor VISION EXPRESS omdat hier alleen met ervaren personeel gewerkt wordt, personeel dat 1 week in Nederland operaties uitvoert en de rest van de maand in Engeland. Dit integenstelling tot veel Nederlandse klinieken waar door de hoge prijs en de lage vraag weinig ervaring kan worden opgedaan.

rejacob
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 20:21

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door rejacob » 11 apr 2006 20:54

Ik heb in augustus 2005 mijn ogen laten laseren bij Optical Express in Amsterdam. Na het (gratis) vooronderzoek wat ik eerder had bij Optical Express in 's Gravenhage werd mij aangeraden dat een Lasek behandeling de enige optie was. Ik kreeg goede voorlichting. Dit heeft mij doen besluiten om mijn ogen te laten laseren. Ik moet zeggen dat ik direct na de behandeling nergens last van had. Geen tranende ogen. Helemaal niets. Gezichtsvermogen was meteen perfect (80%).
Ik had daarvoor een bril met een sterkte van -7 aan beide ogen. Het is mij honderd procent meegevallen. Ik kan het het ieder aanbevelen.
Mijn gezichtsvermogen is nu 90% en gaat nu nog langzaam vooruit.
Het medisch team en alle andere medewerkers zowel in 's Gravenhage als in Amsterdam zijn superbeleefd en vriendelijk. Daar kunnen de artsen in Nederland nog wat van leren. De patient krijgt alle aandacht.
Het is een Engels bedrijf dat zijn zeer ervaren medische team naar Nederland laat komen om de operaties uit te voeren.
Wat de kosten betreft hoeft je niet meer voor naar het buitenland te gaan. Ook gelet op de risico's die je bv in Turkije kan oplopen.
Kosten van Optical Express zijn lager dan welk kliniek ook in Nederland.
Vanaf 595 euro per oog (lasik behandeling).
Voor mijn lasekbehandeling heb ik totaal 1795 euro betaald voor beiden ogen inclusief nazorg.
Nogmaals alleen maar lof over de behandeling en Optical Express.
Een aanrader.

agm damen
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 apr 2006 21:55

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door agm damen » 11 apr 2006 22:02

Conflict met Focuskliniek! Waarover?

Ik heb in 2002 een LASEK behandeling laten doen. Het centrum stelt zich voor: sinds 1992 laserervaring, kwaliteit die voorop staat en geen winstbejag. Wat maakt ze hier van waar?

Voor de behandeling
In 2002 was ik 32, bijziend (-4.25 links, -2.75 rechts) en verdroeg geen contactlenzen meer. Er zat twee weken tussen de behandelingen van de ogen in. Op een behandeldag werd mijn behandeling naar ’s avonds verzet omdat de laser stuk was en gemaakt moest worden.

Klachten na de behandeling
Gedurende drie maanden na de behandelingen had ik veel klachten. Na diverse controles werd er elke keer een goede genezing bevestigt. Zes maanden na behandeling bedroeg de gemeten reststerkte links +1.25 C -0.75 en rechts C -0.75. Zonder bril zag ik met links zeer dof en mat op de letterkaart 90% (was 120%), met rechts 50% (was 100%). Met brilcorrectie verbeterde alleen het zicht van rechteroog naar 100%.

Het dagelijkse leven ziet anders dan de letterkaart: ik zag op geen één afstand scherp. Verkeersborden en letters zagen er verbogen, raar uit. Ook met brilcorrectie! Ook zag ik tv ondertiteling dubbel en schaduwbeelden. De arts vond met de meting dat de restcorrectie klein was, daarmee de operatie geslaagd was en ik maar een bril moest dragen als ik niet zonder kon.

Second opinions
Bij een second opinion bij VisionClinics werd na onderzoek direct de conclusie getrokken dat er in beide ogen decentraal gelaserd was. Dit werd niet door mijn arts (h)erkend. Ik moest maar na drie maanden terugkomen. Nog minder serieus genomen gevoeld, ben ik voor een third opinion (inmiddels 10 maanden na behandeling) gegaan bij Excimer Lasercentrum Nijmegen, wederom ter plekke de conclusie: decentraal gelaserd in beide ogen. Weer naar mijn arts…alleen links werd nu (h)erkend. Voor het rechteroog werd mijn foto’s voorgelegd bij de Griekse professor Pallikares. Wederom conclusie decentratie beide ogen.

Welke oogkliniek is dit?
Een specialistisch ziekenhuis: het Oogziekenhuis Rotterdam, ofwel Focuskliniek.

En wat is de oplossing voor decentratie?
Harde contactlenzen. Die ik niet verdraag! Dit risico is nooit gemeld!

En wat nu?
Ik ben bij Dr. Vryghem in Brussel terecht gekomen. Hij heeft initiatief genomen om met professor Seiler dagen te organiseren voor zeer teleurstellende laserresultaten. Daar werd mij verteld dat er meerdere behandelingen nodig waren om verbetering aan te brengen. Inmiddels ben ik 1x rechts en 3x links herbehandeld. (LASIK, flap liften na LASIK, PRK op flap). Het heeft zeker verbetering gegeven, maar ben nog steeds afhankelijk van een bril en blijf klachten houden. Bij deze kliniek heb ik tenminste het gevoel, dat er de wil is om het probleem op te lossen. Dat gevoel heb ik bij Focuskliniek niet: mijn arts heeft de begeleiding overgedragen aan een collega. Het frappante is dat ze elkaar tegenspreken over een topografische foto.

Gemaakte kosten
Ik heb € 3700 betaald aan Focuskliniek voor behandeling. Focuskliniek heeft slechts € 1400 betaald aan Brussel voor herbehandeling. Ik ben al meer dan € 2500 kwijt aan reiskosten, brillenglazen en second opinions. Wie weet wat volgt?

Krijg ik vergoeding voor onvoorziene kosten?
Nee, zegt focuskliniek. Het is niet aantoonbaar fout gegaan. Ja maar, het resultaat is toch niet goed? Focuskliniek gaat toch voor kwaliteit? Op het moment dat ze zelf niet in staat zijn na te behandelen, blijkt aantoonbaar fout een heel belangrijk discussiepunt te zijn. De verkoopargumenten kwaliteit voorop te hebben en geen winstbejag te hebben worden in een klap over boord gezet. Ik moet Focuskliniek dan maar aansprakelijk stellen aldus de directeur van het OZR.

Aansprakelijk stellen
Zo gezegd, zo gedaan. Hiervoor vraag ik een kopie van mijn medisch dossier op. De second opinions ontbreken. Als ik om foto’s van een bepaalde datum vraag, krijg ik tot 3x toe foto’s van andere data toegestuurd.…om vervolgens te horen dat ze niet genomen zouden zijn. De kwestie loopt nog…

Had Focuskliniek me maar ook verteld dat:
• de behandelde arts zich in zijn leercurve bevond (in medische literatuur staat dat de statische kans op complicaties dan het grootst is) in plaats van de ruime 10 jaar ervaring op hun folder etc.
• veel lasercentra al recentere apparatuur hadden
• er een alternatief implantaatlenzen was voor mijn sterkte
• er risico is op complicaties is, die met bril niet goed te corrigeren zijn
• mijn behandelde arts stond niet geregistreerd als refractiechirurg (de uitleg van Focuskliniek is dat het insturen van de papieren hiervoor aan de aandacht van de arts was ontsnapt)
• het toestemmingsformulier onvolledig was (toeval of niet, maar na het aansprakelijk stellen is het informed consent drastisch veranderd)

Een paar gemaakte opmerkingen door mijn arts
• Het is gelukt om de bijziendheid op te heffen (daarvoor in de plaats heb ik een andere afwijking gekregen waarmee, ik ondanks bril, nog slechter zie dan voor de behandeling!)
• De aan uw bestede tijd is niet meer in geld uit te drukken (schade aan mijn ogen ook niet!)
• U kunt wel fietsen en wandelen met deze restcorrectie (wat ik niet kon en kan, en alsof ik de hele dag wandel en fiets?!)

Mijn conclusie over Focuskliniek
Ik heb een zeer bittere nasmaak aan Focuskliniek. Voor hen weegt zo min mogelijk geld uitgeven zwaarder dan mijn resultaat en klanttevredenheid. Toch raar dat een kliniek die niet op winst uit is, vergelijkbare tarieven hanteert als commerciële klinieken. Er is iets mis gegaan tijdens mijn behandelingen. Maar omdat ze niet weten wat er mis is gegaan, vraagt focuskliniek mij bewijs aan te leveren. Als ik dat niet kan, zijn zij niet bereid verdere kosten op zich te nemen, terwijl het probleem daar wel ontstaan is.

Nice to know
Focuskliniek duikt o.a. op in de media met oppassen met ooglaseren over de grens, vooral in lage lonenlanden! Bijvoorbeeld bij Kassa waar decentratie direct wordt herkend bij gedupeerden die zijn behandeld in Portugal. Raar dat ze er bij mij bijna een jaar over gedaan hebben. Mijn casus werd voorgelegd aan de Griekse professor Pallikares omdat ze er zelf niet uitkwamen. Deze blijkt medisch directeur te zijn van dunyaeye ziekenhuis in Istanbul. In België liggen de tarieven ook aanzienlijk lager dan in Nederland. Maar dat is wel de plek waar aan mijn probleem gewerkt wordt.

Reacties en / of vragen
Selecteer op www.ooglasertrefpunt.nl klinieken en vervolgens oogziekenhuisfocuskliniek. Ik beantwoord ze graag.

Annet Damen.
Utrecht

dje.deg
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 apr 2006 22:19

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door dje.deg » 11 apr 2006 22:44

Ik heb vorig jaar bij Vision Clinics te Bussum een Lasek-behandeling ondergaan aan 1 oog ivm. een cylindrische afwijking, die mij te veel problemen gaf met lezen, computerwerk en tv kijken. Na 3 maanden is het resultaat van 25% scherpte al naar 90% gegaan. Ik heb ruim 5 jaar geleden al in beide ogen lensen laten implanteren ivm. een grote afwijking (-14). Ik had toen al overwogen om te laten laseren, maar dat werd mij afgeraden, waar een commerciele instelling mij waarschijnlijk wel zou hebben gelaserd (met alle gevolgen van dien). De oogarts die mij toen adviseerde en opereerde heeft bij V.C. de laser-(na)behandeling gedaan.

Zoals ik al meerdere malen heb gelezen is de (na)zorg erg goed en professioneel bij V.C. en de behandeling is heel erg meegevallen. Zij zijn niet voor niets tot beste gekozen door de consumentenbond. Ik kan dan ook niet begrijpen dat mensen besluiten goedkope behandelingen (in het buitenland) te laten doen. Je weet bijna niets over de resultaten, het is lastig referenties te vinden om te kunnen beoordelen of de kliniek daar wel in orde is. En wat te denken als er complicaties en/of problemen ontstaan na de ingreep. Je gaat niet zo makkelijk even naar het buitenland.

Voor een ieder die een laser-behandeling overweegt, wil ik dit zeggen, laat je goed informeren, realiseer je dat de behandeling niet meer teruggedraaid kan worden en bij twijfel gewoon niet doen. Het zijn wel je ogen. Wil je toch laten doen, kan ik je Vision Clinics adviseren.

Dave

Leneke
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 apr 2006 21:17

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Leneke » 12 apr 2006 16:30

Hoi Annet,

Ik heb je verhaal met belangstelling gelezen en uiteraard sluit het aan
op mijn ervaring met het oogziekenhuis in Rotterdam (zie 1e verhaal).
Inderdaad, ik was niet blij gedurende de 1e 2 jaar na de lasik operatie aan
mijn linkeroog en ook ik ben de 1e keer naar huis gestuurd omdat
het mesje weigerde.
Ik snap dan ook nog steeds niet waarom je je na de mislukte ervaring met het 1e oog ook aan je 2e oog hebt laten helpen. :?:

De ravage aan mijn linkeroog was in iedergeval enorm: heel veel pijn, geen licht kunnen verdragen, 30% zicht, grijstinten, verbogen beelden, dubbel zien, geen correctie dmv een bril meer mogelijk etc. etc.
Mijn "oude" afwijking aan beide ogen was ergens rond de -6 + cilinder van 5 = 11 opgeteld. Toch heb ik met 1 lens in het rechteroog (waar ik niet goed tegen kan) redelijk goed kunnen functioneren. Er zijn tenslotte meer mensen met maar 1 oog.

Ja, ik heb ook alle herstel kosten etc. in Duitsland zelf moeten betalen maar
we hebben ook zelf voor een operatie gekozen en een formulier ondertekend.
Redelijk wrang achteraf is dat de lasik in het oogziekenhuis ook nog door mijn toenmalig oogarts is gebeurd waar je door de jaren heen toch een redelijk vertrouwen in hebt gekregen.
Het hele geintje aan mijn linkeroog heeft zeker Fl 15000,00 gekost incl.
1e lasik behandeling, herstel operaties, speciale lenzen gemaakt in Duitsland, reis- en verblijfskosten etc.

twee punten waren in mijn ogen redelijk oneerlijk: :oops:

- een wanprestatie leveren en daarna niet het betaalde bedrag retour. Ik kon het opvolgende herstel allemaal redelijk makkelijk bekostigen maar wat ...... als je er een aantal jaren voor hebt moeten sparen. Daar denken ze inderdaad te makkelijk over.

- twee jaar lang zelf proberen mijn ogen te herstellen en daarna pas doorverwijzen naar de kliniek in Duitsland. Maar dat zal wel iets te maken hebben met het feit dat het niet zo makkelijk is om je fouten tegenover een collega toe te geven. :(
In iedergeval heb ik nooit het commentaar te horen gekregen wat jij allemaal over je heen hebt gehad.

Zo zwak zal het opgelichte flapje trouwens ook wel niet zijn want ik denk dat het in het totaal wel 10 keer opgetild is. Ook is er nog een keer een nieuwe snede gemaakt voor de laatste herstel operatie. :lol:

Prof. Dr. Knortz heeft de schade zeer goed kunnen beperken (maar wat een ravage is, is nooit meer helemaal te verhelpen) en eventueel over een aantal jaar (met een techniek die nog in ontwikkeling is) zou het nog verder kunnen verbeteren.
Zelfs na deze goede en vooral pijnloze herstel operaties heb ik nog een aantal jaren gewacht met mijn rechteroog omdat de schrik er goed in zat. Toen het met een lens echt niet meer ging heb ik in Mannheim het rechteroog laten doen. En uiteraard in 1 keer goed.

O.K. in het donker (bijv. autorijden) heb ik een bril nodig om scherper te zien omdat de lichtinval anders is.
Maar hoe gek het ook klinkt, ik ben nog steeds blij dat ik 's-nachts op de wekker kan zien hoe laat het is zonder eerst een heel sterke bril op te zetten.
Ik zeg dan ook altijd maar: in tijden van nood kan ik nu dat brood zien liggen en dat was niet het geval voor de Lasik behandelingen.
Het is jammer dat ik niet gelijk vanaf het 1e begin in de Universiteits Kliniek in Mannheim ben terecht gekomen maar gedane zaken nemen geen keer.

Probeer niet te verzanden in de bittere reakties en eventuele stappen tegen de focus kliniek (waar je nu mee bezig bent) maar concentreer je op je herstel. Zoek de beste hulp die te krijgen is en accepteer wat er aan de hand is. De tijd staat niet stil en ik heb begrepen dat er steeds meer mogelijk is. Nooit meer 100% .... maar .... 90% is ook goed. Dit zal zeker niet makkelijk zijn maar is voor jezelf wel de beste oplossing.

Leneke

[/b]

agm damen
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 apr 2006 21:55

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door agm damen » 12 apr 2006 20:52

Hoi Leneke,

Ik begrijp uit je reactie dat mijn verhaal niet helemaal duidelijk bij je is overgekomen. Het is ook lastig 4 jaar op een a4-tje te zetten.

Mijn behandeling in Rotterdam is LASEK geweest - dus geen weigerende mesjes. LASEK heeft een langere hersteltijd nodig tov LASIK. Omdat ik geen lenzen verdroeg, heeft er twee weken tussen de behandeling ingezeten. De arts bevestigde na 1e oog een goede genezing en gaf als reactie op mijn klachten dat dit bij het genezingsproces hoorde. De vraag is dan ook waarom de arts mij adviseert tot behandeling van het tweede oog over te gaan zonder een foto genomen te hebben van het linkeroog.

Op het destijds getekende formulie bestond 95% van de informatie uit hoe de behandeling plaats vindt en 5% wordt onder algemene termen risico vermeld. Maar er werd niets over de ERNST en GEVOLGEN van die risico's gesproken. De risico's waren wel bekend (ze stonden wel vermeld bij LASIK). Ze werden echter niet vermeld in mijn informed consent, maar wel toegevoegd nadat ik hen hier opgewezen had. Het informed consent is inmiddels drastisch gewijzigd.

De rode draad in mijn verhaal is dat er een hiaat zit in de manier waarop focuskliniek zich presenteerde/presenteert en wat ze hier nou werkelijk van waarmaken. Je geeft zelf al aan dat ze waarschijnlijk genoeg hadden van je maandelijkse aanwezigheid en ze pas na lang aanhouden van jou kant, namen geven van professoren in de wereld die jou mogelijk konden helpen. Ze wekken de indruk dat je bij hen in veiligere/ervarendere handen bent dan elders, dat er meer tijd voor de client is en dat ze niet commercieel zijn. De vraag is of dit wel zo is. Deze niet commerciele kliniek let wel erg goed op haar eigen centjes en zet resultaat en een tevreden client niet bovenaan het prioriteitenlijstje.

Ik begrijp dat het merendeel van clienten een goed resultaat heeft, ook bij focuskliniek. Je "probeert" een kliniek te zoeken waar dat percentage het kleinst is en in het geval er toch iets gebeurt je in goede handen bent En daar wekt focuskliniek nou net de indruk dat ze meer nazorg geven..............

Fijn voor je dat je zicht zo veel vooruit is gegaan.

Annet

Joanie van der Sande
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2006 21:07

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Joanie van der Sande » 12 apr 2006 21:20

Ik heb in 1998 beide ogen laten laseren volgens de LASEK methode in een oogkliniek in Nijmegen. Ik ben daar terecht gekomen op aanraden van een kennis, die er goede ervaringen had opgedaan.
Het vooronderzoek was duidelijk en ik kon snel geholpen worden.
De ingreep zelf was niet pijnlijk, de pijn kwam pas later en duurde exact 24 uur tot na de behandeling. Het voelde alsof er continu met een mes in mijn oog werd gestoken. Omdat beide ogen niet tegelijkertijd zijn gedaan, kon ik me bij het tweede oog daarop instellen en dat viel mee, ook al was de pijn weer exact 24 uur aanwezig !
Een week na de behandeling van het eerste oog moest ik terug voor controle en de oogarts was zeer verbaasd, het oog was zo snel genezen, er was zelfs geen littekenweefsel te zien! De dokter zei dat hij wist dat mijn oog gelaserd was omdat hij het zelf had gedaan maar dat dat totaal niet meer zichtbaar was. Daarom niet langer gewacht en direct het tweede oog gelaserd en een week later op controle met hetzelfde geweldige resultaat. Nou moet ik erbij zeggen (ik weet niet of het verschil heeft uitgemaakt, maar toch) ik heb voor beide ogen drie dagen in bed gelegen met mijn ogen in het verband (ook het niet behandelde oog, want anders komt het behandelde oog niet tot rust) en vanaf dag 1 heel veel druppelen om de boel vochtig te houden. Het heeft mij dus een aantal dagen bedrust gekost, maar het resultaat mag er zijn, mijn zicht is geweldig, ik heb geen enkele klacht gehad en kan het iedereen aanraden !!
Overigens heeft mijn ziektekostenverzekeraar destijds de kosten volledig vergoed ( toen fl. 1700,- per oog, met de garantie dat je net zo vaak behandeld wordt tot je een zicht van 0 hebt) Ik begrijp dat er veel verschillende, en dus ook negatieve reacties zijn op de diverse laserbehandelingen en dat het zeer belangrijk is je goed voor te laten lichten en uit te zoeken bij wie je het laat doen (er is veel beunhazerij !!)
maar ik vond dat jullie in het programma de zaak wel erg eenzijdig belichten. Vandaar mijn positieve verhaal over mijn laserbehandeling....

dollebol
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:25

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door dollebol » 13 apr 2006 12:21

zelf heb ik in september 2003 mijn ogen in istanbul laten laseren en wel bij sinan goker van het cehraiye hospital,ook wel amerikaans hospital,deze arts staat bekend als de top 5 in de wereld van oogartsen en geeft lezingenen les in duitsland en nederland,hij heeft in usa diverse onderscheidingen gehad en daar gewerkt.
ik heb voor ik dit liet doen zeker 3 jaar vooronderzoek gedaan en kwam juist in nederland op slechte ervaringen uit van mensen die weer na behandeling een bril moesten dragen,deze arts doet dit werk al 13 jaar
mijn dochter heb ik in januari 2005 laten behandelen ,zij moest eerst 18jaar zijn en in aug 2004 werd zij dat
in nederland werd er bij vision care gezegt dat ik alleen met een lens geholpen kon worden daar ik -7,5 had
tot mijn verbazing bij metingen in istanbul met veel moderner apparatuur en zeer duidelijk veel meer vooronderzoeken moet ik toch echt stellen dat die meting fout was ,ik had -8 en 08,75
ik kon gewoon met lasik geholpen worden en was zeer verbaasd.
mensen die slecht kunnen zien weten wat dat betekend ik was zeer visueel gehandicapt zonder lenzen en /of bril.
na de operatie kreeg ik lenzen over mijn ogen tot de volgende dag en kan het tot de dag van vandaag nog steeds niet geloven ,ik zag direkt goed en dat is alleen maar verbeterd
hij heeft 1 oog op 0,5 gezet zodat ik geen leesbril nodig zou hebben en het ene oog met lezen en het ander oog op afstand kon werken
ik begreep er toen niets van maar ik ben nu 48 en kan nog steeds allles prima lezen en op afstand heel erg goed zien
mijn dochter had -7 en -7,50,bij haar heeft hij tevens wavefront gedaan zodat je een groter overzicht hebt qua bereik,dat kom bij mij niet daar ik en een cilinder had en een te hoge sterkte.
zij heeft tot aan de dag van vandaag ook geen klachten
ik moet erbij vertellen dat mijn exman turks is en ik het advies van zijn nichtje had gekregen.
die had -12 en had haar ogen al 9 jaar geleden laten laseren bij deze arts en eigenlijk heb ik jaren gewacht om bij haar te kijken of er complicatie zouden zijn
nee dus van daar dat ik de sprong heb gewaagd,ik wou dat ik t jaren eerder had gedaan het had mij veel oogpijn, lichtgevoeligheid en droge ogen bespaard
mn ogen waren steeds ontstoken door mn lenzen,ik heb nergens last meer van en ben een zeer gelukkig mens
ik vind het vreselijk dat al deze mensen zulke slechte ervaringen hebben maar als ik u vertel dat er daar in dat ziekenhuis van uit alle landen mensen komen om zich te laten behandelen dan hoop ik dat ik met dit bericht de mensen een goede ervaring kan laten delen.de arts spreekt prima engels en duits
mensen kunnen bij www.lasikinturkey.com lezen waar ik het over heb,ik ben door het ziekenhuis opgehaald en het hotel was naast het ziekenhuis en de prijs was erg gunstig.ik heb toen 860euro betaald daar het toen nog in dollars was en voor mijn dochter heb ik met haar extra behandeling 1000euro betaald de ticket kan je gewoon zelf regelen ,er zijn ook buro's die er goud geld mee verdienen maar ik heb al zoveel mensen op deze wijze er naar toe gestuurd ,je krijgt een goede nabehandeling en kan of 4 dagen of langer verblijven wat je wilt.Via het ziekenhuis krijg je korting op het hotel,dat moet je er wel bij vermelden.
ik loop in ieder geval weg met die arts en die kan in mijn ogen echt niet meer stuk
ik weet dat er ook goedkopere ziekenhuizen zijn in istanbul maar ik ben voor de beste gegaan.
iedereen mag me ook gewoon mailen als die meer wil weten.
radar heeft mijn email neem ik aan of ik hoor t via deze site
vriendelijke groet dolly de hond te diemen-zuid

Esther1979
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2006 12:35

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Esther1979 » 13 apr 2006 12:44

Ik heb in oktober 2005 mijn ogen laten laseren door middel van een Lasek/PRK methode bij Care Vision in Rotterdam. Ik koos hiervoor omdat ik last kreeg van het dragen van mijn lenzen. Ik werk vaak 's nachts en kreeg toen erg droge ogen.

Voor de behandeling is mij heel veel uitleg gegeven over de verschillende behandelingen. De lasik-methode werd mij afgeraden in verband met het beroep dat ik doe. Er werd verteld dat je hoornvlies altijd erg zwak zou blijven en dat de mogelijkheid bestaat dat jaren laten het flapje loslaat. Dat sprak mij totaal niet aan en vond dat zelfs een eng en gevaarlijk idee.

Omdat ik ivm een dun hoornvlies sowieso niet voor een lasikbehandeling in aanmerking kwam, koos ik voor een Lasek/PRK behandeling. Er werd mij van te voren verteld dat het herstel langer zou duren en dat deze behandeling ook pijnlijker was. Ik heb uitgebreid de kans gekregen om vragen te stellen en hier werd open en eerlijk antwoord op gegeven.

In de periode na de behandeling heb ik last gehad van wazig zicht. Ik heb ook best wel behoorlijke pijn gehad. Ik ben diverse malen terug geweest voor controle. Ik heb momenteel net zo goed zicht (of soms zelfs beter) dan toen ik lenzen droeg. Ik denk dat na ongeveer 4 weken het zicht weer optimaal was. Ik heb 1 week niet kunnen werken omdat ik toen vrij wazig zag.

Ik heb nu ook nergens last meer van. Het laseren is mij dus goed bevalen.

kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door kanovaarder » 13 apr 2006 13:33

Al een aantal malen heb ik gepoogd om de nieuwste techniek van zichtcorrectie onder de aandacht te brengen.
Ook bij de TrosRadar-redactie.
Waarom men daarop niet reageert is mij ook een raadsel.
Daarom hier......

Deze techniek houdt in dat ooglaseren met alle consequenties vandien niet nodig is want in dit geval wordt er ONDER het hoornvlies een klein soepel lensje geschoven waar maar een klein sneetje aan de zijkant van het hoornvlies nodig is.

De voordelen zijn duidelijk!
Het hoornvlies zelf wordt niet beschadigd op het essentiele deel !!
De ingreep met deze nieuwe techniek is altijd aan te passen en eventueel indien nodig herstelbaar!!

Dat betekend tevens; en dit wordt kennelijk nooit onder de aandacht gebracht dat ook als bij het ouder worden ogen veranderen en dus het laseren teniet wordt gedaan (en niet meer verder aan te passen!!) dat met deze nieuwe techniek het aanpassen zonder problemen kan.

Maar ja, je moet daarvoor WEL naar een ECHTE oogheelkundige kliniek en ja, dit kost wel meer dan laseren!!

Kennelijk zijn nederlanders zo zuinig dat ze de gevaarlijke aspecten die het laseren met zich mee brengt voor lief nemen.

Waardoor dit laseren zo populair is geworden is mij dan ook een raadsel.
Wordt er naast het zuunig willen zijn dan ook zo slecht gelezen?
Kennelijk wel dus.

Een bezorgde Vrije Vogel

emma61
Berichten: 278
Lid geworden op: 20 nov 2005 13:31

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door emma61 » 13 apr 2006 14:32

..
Laatst gewijzigd door emma61 op 20 nov 2007 14:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Ooglasertrefpunt
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 apr 2006 15:32

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Ooglasertrefpunt » 13 apr 2006 15:50

Voor uitgebreide info over ooglaseren, beoordelingen van ooglaserklinieken door consumenten en duizenden ervaringen met ooglaseren kunt u terecht op http://www.ooglasertrefpunt.nl
Laatst gewijzigd door Ooglasertrefpunt op 01 mei 2008 01:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Dennis v/d C.
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2006 14:03

Re: Lasik behandelingen

Ongelezen bericht door Dennis v/d C. » 18 apr 2006 14:16

Beste Radar kijkers,

Naar aanleiding van het programma over de lasr behandelingen in het oog, wil ik ook graag mijn ervaring met jullie delen.

Om aan mijn grote wens beroepsmilitair te worden gehoor te geven, was ik genoodzaakt om mijn slechte ogen met een cylinder-afwijking van -7,25 aan elk oog, te laten laseren.

Zo doende ben ik op zoek gegaan naar een geschikte kliniek. Via een vriendin van mijn moeder ben ik bij Dr. Goes, in Antwerpen terecht gekomen. Dr. Goes is als het ware een veteraan op het gebied van oogheelkunde en wordt gezien als één van de grondleggers dan wel niet de uitvinder van de Lasik methode.

Bij mijn eerste bezoek kreeg ik een oriënterend gesprek, en werd er een afspraak gemaakt voor een compleet onderzoek die duidelijkheid zou geven of, en met welke methode ik het beste behandeld zou kunnen worden. Gezien mijn jonge leeftijd, toen 18 jaar, bleken mijn ogen toch al geschikt voor een behandeling en heb ik gekozen voor de Lasik methode. Ik was perfect ingelicht over de risico's, de nazorg was prima ingeplant en twee weken na mijn eerste bezoek stapte ik met een vernieuwende blik uit de kliniek van Dr. Goes.

Dit is inmiddels bijna 3 jaar geleden, en heb ik tot op heden nooit geen problemen gehad met mijn ogen. Mijn zicht is in mijn linker oog 130% en mijn rechter oog is zelfs nog iets beter. Bij de keuring van de landmacht is mij verteld door de optimetrist dat mij zicht perfect is, en er nauwelijks te zien was dat ik een zogenoemd "flapje" heb loshangen. Misschien dat mijn jonge leeftijd een rol speelt, maar ik heb van 3 specialisten op het gebied van optimetrie te horen gekregen dat mijn ogen perfect geheeld zijn, en geen enkele zwakke plekken meer bevatten. Ook zal mijn "flapje" niet meer los kunnen gaan omdat hij perfect is vastgegroeid.

Zoals als u heeft kunnen lezen heb ik een zeer goede ervaring met de Lasik-methode achter de rug, en was ik zeer goed op de hoogte gebracht van eventuele risico's verbonden aan de behandeling.

Met vriendelijke groet,
Dennis.

Gesloten