LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] NTI

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
kimvp
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 nov 2008 09:53

Re: NTI

Ongelezen bericht door kimvp »

Hoi allemaal,

Had ik maar voor dat ik was begonnen bij de NTI eerst even gegoogled!
Ik ben 20 jaar en moet mijn opleiding uit eigen zak betalen. Ik werk zoals wel meerdere denk ik, ook gewoon. Maar ik vind een opleiding gewoon belangrijk. Dus was dit een uitkomst. En werken en een zelfstudie! Maar na een paar maanden kreeg ik gewoon reacties meer op mijn mailtjes. Als ik bel is het altijd in gesprek of de verbinding word gewoon verbroken :?
Tijdens mijn toetsten heb ik de door mij ingevulde antwoorden ook op een ander papier gezet en mee naar huisgenomen zodat ik het ook zelf kon nakijken via de site. Nu heb ik na de belachelijk 5weken na de toets eindelijk mijn uitslag: een 5 en 6. Direct ben ik naar de antwoorden gaan kijken op de site en ik zou juist een 8 en een 6 moeten hebben.
Nu kan ik 26 nov mijn toets in zien maar 24 nov is de uiterlijke inschrijving datum voor de volgende toetsen. Dus dat loopt ook lekker langs elkaar heen...
Ik voel me nu echt vervelend(sorry hoor). Ik heb zo hard geleerd voor die toetsen en gewerkt... En dat deze instelling zo dan met je omgaat! Ik ben blij dat ik begonnen ben met een basiscursus, want NTI is voor mij eens maar nooit weer!

kimvp
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 nov 2008 09:53

Re: NTI

Ongelezen bericht door kimvp »

Hallo ,

is er iemand die weet of de behaalde diploma eigenlijk wel geldig is? en is hier helemaal niks aan te doen? Dit is gewoon belachelijk namelijk

groetjes

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: NTI

Ongelezen bericht door jor »

Geplaatst op 06 Nov 2008 10:04 door kimvp

Hoi allemaal,

Had ik maar voor dat ik was begonnen bij de NTI eerst even gegoogled!
Maak je maar niet druk, de brandweer van de NTI in de vorm van Els Beltman zo zo wel een reactie geven.

M.R.T.
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 okt 2007 21:13

Re: NTI

Ongelezen bericht door M.R.T. »

Schrijven naar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Postadres:

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag

ntistudent
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 apr 2009 18:39

Re: NTI

Ongelezen bericht door ntistudent »

NTI is:
1. slordig
2. op winst uit
3. niveau en kwaliteit verschilt per examen

punt 1. de administratie, website en organisatorisch:
ik kreeg de uitslag van een herbeoordeling van een ander student. na 5 keer gebeld te hebben en 2 of 3 mailtjes verzonden te hebben heb ik na 6,5 weken pas de uitslag van de herboordeling ontvangen!
bij aanmelding voor de inzage van een gemaakte examen wordt dat niet op de website opgeslagen. ook ontvang je geen ontvangstbevestiging. ik heb dit ervaren, 2 keer gebeld en gevraagd naar de tijdstip, daar aangekomen bleek de tijdstip van inzage toch niet te kloppen. organisatorisch een ramp.

punt 2. zoveel mogelijk mensen laten zaken voor het examen zodat ze per examen weer € 45 kunnen betalen. en als je in bezwaar gaat tegen de uitslag van het examen, ben je gewoon € 25 kwijt. maakt niet uit of je het goed gemotiveerd hebt. behalve als de puntentelling in jou voordeel niet goed was. nti is duur als je het examen niet gehaald hebt en je met de trein reist en een herbeoordeling van het examen vraagt: in mijn situatie: € 12,40 retourtje + € 45 examen + €12,40 retourtje inzage examen + €25 bezwaar ongegrond = € 94,80. als je examen opnieuw wil doen komt er weer € 57,40 bij. dus 2 examens € 152,20. als je het de 2e keer haalt tenminste.

punt 3. het is schandalig dat NTI een examen heeft gegeven dat een proefexamen was. proefexamens kun je downloaden op de website van nti. degene die het proefexamen geleerd hebben hadden het dus zeker gehaald. sommige examens blijken veel pitteger te zijn dan de ander. vragen worden niet duidelijk gesteld en je kan 2 kanten op. als je een boek van 330 pagina's bestudeert verwacht ik toch wel een paar meerkeuze vragen om je meer kans te geven maar die zijn er niet. je krijgt niet altijd van een docent te horen wat je precies moet weten voor het examen. je moet het boek van voor naar achteren en vice versa gewoon kennen en kunnen dromen.

conclusie: ik heb spijt dat ik na het propedeuse jaar verder ben gegaan bij de NTI. ik weet niet hoe LOI in elkaar zit maar ik geloof dat het aantal vakken van mijn studie vergeleken met de NTI veel minder is. je kan maar 4 x per jaar examen doen. was het maar op elk moment, net als de digitale examens. 4 weken wachten op een examen vind ik gewoon te lang.:cry:

prinses88
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 feb 2009 10:52

Re: NTI

Ongelezen bericht door prinses88 »

Al vele malen beweert NTI dat ik nog een aantal betalingen heb open staan. Dit is helemaal niet zo en ik heb dus al een aantal keren de betalingsoverzichten gemaild naar NTI. NTI reageert echt NOOIT op mailtjes, dus deze keer ook niet. Nu krijg ik dus ineens een brief van het incassobureau NIB dat ik per direct de betaling moet voldoen (+ 30 euro). Zijn ze gek geworden ofzo!!! Mensen ga alsjeblieft nooit maar dan ook echt nooit met NTI in zee. Het is een ongeorganiseerd zooitje en heel erg onprofessioneel!!! Belachelijk dat zo'n bedrijf mag bestaand. In 1 woord WALGELIJK. Ik hoop dat NTI een keer wordt aangepakt.

ntistudent
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 apr 2009 18:39

Re: NTI

Ongelezen bericht door ntistudent »

princes88 probeer eens een mail te sturen naar de hoofd klantenservice mevrouw Els Beltman: [email protected]
zij reageert wel en laat ook een onderzoek instellen.

Haze
Berichten: 0
Lid geworden op: 24 dec 2009 12:04

Re: NTI

Ongelezen bericht door Haze »

met nti ben ik nou nie echt teverden. Zou een proef cursus grafisch ontwerper toegestuurd krijgen. Weekje later krijg ik inderdaad een proefcursus, MAAR van webdesigner, waar ik niet geintereseerd in ben. Ik kon het binnen een maand opsturen en daarmee zou alles klaar zijn.
Heb dat gedaan maar geen verzendbewijs gekregen alleen een handgeschreven bonnetje dat het is verzonden en betaald (was bij een speelgoedwinkel met een postkantoor in een hoekie gestopt). Krijg ik na een maand te horen dat ze helemaal niks van mij hebben gekregen en daardoor zit ik vast aan een studie waar ik niet om heb gevraagd en niet wil volgen. Ongeveer een week nadat ik had gebeld een een aanmaning had gekregen, kreeg ik weer het pakketje thuisgestuurd. Dat heeft zolang geduurd ivm een verhuizing (die ik al tot 3x toe heb doorgegeven en tot op heden nog steeds fout staat). Maar ik kan het financieel niet verooloven om de studie te vervolgen, zeker nu ik nog examens moet aanvragen. Is het nou echt niet mogelijk dat hier wat aan gedaan kan worden, want nu krijg ik ook al de deurwaarde op mn dak(op het verkeerde adres ook)

tangmingpeng
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 aug 2011 05:44

Re: NTI

Ongelezen bericht door tangmingpeng »

beste radar, ook ik heb jullie programma van 160204 gezien. het is prachtig om te horen dat ik niet de enige ben die zoveel problemen met de nti heb. het stond namelijk op de forum-site van de studentenlogin; dat we opgeroepen werden om te kijken. in juni 2003 heb ik een formulier opgestuurd naar de nti voor informatie over de opleiding schoonheidsspecialiste. in juli wordt ik terug gebeld door de nti, of ik intersse had. dat had want ik was al pedicure, manicure zou ik in september gaan volgen. ik had op de aanvraag mijn meisjes naam ingevuld, ook alle gegevns doorgesproken met de dame van de nti. maar tot mijn grote verbazing en die van mijn man nog meer, stond er zijn naam op. hij was op dat zeer "pissed off". waarom ik iets op zijn naam had aangevraagd. dat had ik niet. 's maandags gelijk bellen, dan krijg je als antwoord maakt niets uit ik kon een overschrijvingsformulier gebruiken om zo te betalen. mijn man wil er niets mee te maken hebben. ze beloven het uit te zoeken en terug te bellen, waar de fout gezeten heeft tot op de dag van vandaag niets meer van gehoord. je moet je huiswerk opsturen naar mevr x. die kent je niet maar op jou lijst staat toch duidelijk dat zij het is. weer bellen met de nti naar wie dan wel. via de telefoon wordt het doorgegeven en als je vraagt om het via de post nog maals toegestuurd te krijgen. staan daar niet voor open je bent aan de lijn soms meer als een kwartier. de volgende stopt er naar een tijdje weer mee. via de e-mail wordt er gezegd dat de nti door zal gegeven wie mijn nieuwe leraar is . ik hoor en zie weer niets weer bellen. wordt ook weer telefonisch door gegeven. adres gegevens krijg ik niet ook niet toen ik er om vroeg. ik deed alles vie e-mail dus was het e-mail adres voldoende.half januari heb ik voor eerst gemaild en in de derde week van januari. ik zag niets meer terug. ben toch maar weer gaan bellen mevr zou vakantie hebben gehad, en zou daardoor mischien wat achterstand hebben. als ik na 28-01-04 nog geen reactie zou hebben gehad, dan zou ik toch maar weer even moeten bellen en dan zou het voor mij uitgezocht worden. ik dus weer bellen, die mevr s. kon niets terug vinden dat er een melding van gemaakt was. of ik wel zeker wist of ik gebeld had. daar werd ik zo boos op, dat ik zei dat ik een grote klacht zou indienen. zij werd dat heel boos op en dreigde me niet verder te helpen als ik dat zou doen. volgens haar zou ik ook gescholden hebben, wat ik niet gedaan heb en haar gevraagd heb of zij wel wist wat schelden is. mevr s. zou er melding van maken en dat er vrijdags zeker iets bekend , moest zijn. ze hebben mijn telefoon nummer, maar weer niets gehoord. vrijdags bel ik weer terug met mijn zelfde vraag of er al iets bekend is, sorry mevr er is geen melding van gemaakt we kunnen u niet verder helpen. als je dan vraagt is s. er nee mevr er werkt hier geen s. raar zeg ik die heb ik van de week aan de lijn gehad. ik ga even kijken of ze er is. na enige tijd komt ze weer terug aan de lijn. ja s. is aan wezig, ik vraag kan ik haar dan even aan de lijn krijgen, nee dat kon niet zij zou bij s. wel navraag doen, na enige tijd komt zij weer terug aan de lijn. of ik wel nog wel weet wat zij gezegd zou hebben, als of ik een klein kind ben. dat er naar alle waarschijnlijkheid vrijdag iets bekend zou zijn. jammer maar helaas op de dag van vandaag niets meer van vernomen. ik zelf denk namelijk dat er geen melding van gemaakt is en dat ik op antwoord kan wachten tot dat ik een ons weeg.ik ben gewoon doorgegaan met het versturen van huiswerk, ik heb er geen zin meer in om nog langer te wachten. en na verloop van tijd stuur ik alles nog een keer in, voor het zelfde geldt is het niet aangekomen. ik heb deze vraag ook gemaild, maar daar heb ik ook nog steeds geen antwoord op gehad. zelfs het aanmelden van een examen zou bekend zijn ik zou maar het studentenlogin moeten gaan, en dan op mijn eigen account in moeten loggen daar zou alles bekend zijn. verschillende keren gekeken, maar het zij niet zo. op mijn werk gekeken, ook niet mogelijk. je belt en vraagt hoe dat kan. met cursistennr kon de nti het wel, en ik niet. ik moest anders maar hulp vragen van iemand die verstand had van computers. ik heb mijn het ook een keer laten proberen. het lukte hem ook niet. waarom mail je niet. zo gezegd zo gedaan. na verloop van tijd kwam er een reactie. ik kon me echt aanmelden vie het internet. weer thuis geprobeerd, op mijn werk, helaas niet mogelijk. we e-mailen nog een keer, de examen-data waren nog niet bekend; k o c bepaalt die namelijk, maar zodra die bekend zijn kan ik me aanmelden. wat is mijn verbazing groot als ik eind december een brief in de bus krijg met de examen data er op. zo val je bij de nti in de ene verbazing in de ander. kort en krachtig samengevat ik heb spijt dat ik bij de nti begonnen ben. vooral als je hoort dat het diploma niet erkend gaat worden. en dat er heel veel typ fouten in de cursus boeken staan. succes verder met jullie programma radar [Spam verwijderd door de Moderator]

Doyer
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2012 13:29

Re: NTI

Ongelezen bericht door Doyer »

Het NTI raad ik enorm af. Mijn dochter doet MBO onderwijskunde en de lesstof is onmogelijk opgesteld. Verder is geen sprake van onderwijs met tussentijdse opdrachten. Je krijgt een onmogelijk boek opgestuurd en kan daar dan voor € 75 euro examen in doen dat vervolgens helemaal niet overeenkomt met de lesstof. Het examengeld is in een jaar met €10 verhoogd. Informatie over het slagingspercentage van de MBO opleiding kunnen ze niet verstrekken.

Ervaringen met NHA zijn daarentegen juist heel positief. Goede lesstof en begeleiding van docenten en automatische terugkoppeling van de toets.

Gesloten