LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] puppy fabrieken dichter bij huis.

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Nicolai
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mar 2006 15:34

puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door Nicolai » 21 mar 2006 16:39

Beste mensen, natuurlijk, de beelden van Hongarije waren schokkend, :( maar vergeet niet, dichter bij huis gaat het net zo erg aan toe. Zolang er nederlanders zijn die in Belgie voor een paar grijpstuivers hun pup gaan halen zullen de puppenfabrieken :evil: in de grensstreek floreren. Ondanks horror verhalen van mensen die bij www.meerlenhof.be of www.dogy.be hun hondjes hebben gekocht zijn er steeds weer nieuwe impuls aankopen waar deze fabrieken gebruik van maken. Zolang er mensen zijn die de keuze voor een ras gemaakt hebben en vervolgens eisen dat ze binnen een maand in huis is..... Zolang er mensen zijn die hun pup middels "postorder" thuisbezorgd krijgen....Kijk rustig eens op Kapaza of marktplaats en je zult "rashondenfokkers" aantreffen die wel 25 tot 100 verschillende rassen kunnen leveren op ieder moment van de dag. Zolang het belgisch ministerie van Landbouw hun "Erkenningsnummers" blijft verstrekken, zolang de "Marktplaatsen" het een biet is wat er op hun sites gebeurd (als het maar geld opbrengt) zal er nooit iets veranderen. Zolang de dierenbescherming geen mandaat heeft om in te grijpen, en ga zo maar door. Inmiddels kent de brutaliteit van de puppy-fabrieken geen grenzen en zetten ze schaamteloos foto`s van door mij gefokte honden op hun sites.
Copyright of geen Copyright ze doen gewoon. Wij, de aangesloten rashondenfokkers (van max 1 ras) vangen vaak de teleurgestelden in tweede instantie pas op. Hun pup is al overleden aan b.v. een ernstige spoelworminfectie, en nu willen ze toch, door schade en schande wijzer geworden een "echte".
En ja, dan betalen ze minstens € 750,- voor een rashond. Mensen die dat al te duur vinden wijs ik meteen af. De reden hiervoor is dat de aanschaf een fractie is van het bedrag wat een hond gedurende zijn leven kost. Als men geen relatief hoog aanschaf bedrag over heeft voor een hond, dan hebben ze zeker ook het geld niet om ervoor te "zorgen" als dat nodig is. Overigens, mensen die denken dat met geld alles te koop is wijs ik ook meteen af. Je wilt niet weten wat voor randdebielen je soms aan de telefoon krijgt. Zo van: ik wil een pup, en wat kost i ? Nou, WIJ willen graag eerst even met u kennismaken en uw gezinssituatie bespreken. Waarom ? ik betaal er toch voor ???
Ja, tuut tuut tuut, (kiestoon) bekijk het maar lekker, maar geen pup van mij.

Onderbouwing voor het bedrag kan ik wel geven, voor diegene die denkt dat ik nog winst maak.
- Inschrijving voor een Kennelnaam RVB.
- Lidmaatschap Rasvereniging.
- HD onderzoeken bij gerenomeerd Dierenarts. (Nico Dijkshoorn, Zeist).
- Afgifte en beoordelingskosten HD foto`s Raad van Beheer.
- Oogonderzoek op afwijkingen specialist. (Boeve,Weesperzijde a`dam)
- Voldoende (U)itmuntend beoordelingen op shows van raskeurmeester.
- Prijs voor het "gebruik" van de Dekreu aan zijn eigenaar.
- Kosten voor het "reizen" met de loopse teef naar de dekreu.
- Controle door eigen dierenarts van de drachtige teef (3x)
- Aangepaste voeding van de teef (3x zoveel als normaal)
- Dierenarts aanwezig bij de worp (bijna altijd nacht of weekend tarief)
- Na week of 4 bijvoeden pups ter bescherming fokteef.
- Chip inbrengen door Raad van Beheer per pup.
- Puppy entingen en nestcontrole, 2 a 3 maal een enting per pup.
- Stamboom aanvragen Raad van Beheer.
- Tenslotte puppakket, voer, riem, halsband, tas, nestdoek, enz enz.
- Gedurende 8 weken ben je dan 24/7 bezig geweest met je nest. Het opgenomen onbetaald verlof bij m`n werkgever reken ik maar ff niet mee.
Dus winst ? Niet echt. Wij hadden laatst een nest van 8 pups, en omdat we er zelf 1 hebben gehouden denk ik dat we net "kiet" gespeeld hebben. Hoe maak je dan wel winst ? Simpel, zoveel mogelijk nesten fokken uit 1 teef, immers, dan heb je de aanloopkosten niet meer op het tweede nest drukken. Dierenarts ? Aangepaste voeding ? Stamboom ? Officiele chip van de Raad ? Entingen ? Gewoon allemaal niet doen en dan maak je wel winst. En, dat is nu precies wat de puppy fabrieken doen. Droef, maar waar.

Dus, tip aan de domme "Nollanders" (ben er zelf ook 1 hor) kijk gewoon op sites en zoek de rasverenigingen aangesloten via de Raad van Beheer, check de websites van fokkers die het ras hebben wat je zoekt op google en je bent een heel eind onderweg. Nooit een rashondenfokker selecteren die zo ongeveer alle rassen verkoopt, want dan weet je gewoon hoe het in elkaar zit, of je bent echt dom. :shock:

Heb je echt geen centen of wil je die niet uitgeven aan een dure rashond, ga dan langs het asiel en help een stakker van daar aan een nieuwe kans. Niets dan lof over de asielen trouwens, want in 9 van de 10 zul je een gezond en grotendeels sociaal dier meekrijgen.

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door Jonjo » 21 mar 2006 17:15

Nicolai, in mijn ogen ben je prima bezig. Het welzijn van de dieren staat voorop.

showgirl
Berichten: 539
Lid geworden op: 24 feb 2006 15:42

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door showgirl » 23 mar 2006 10:14

HD onderzoeken bij gerenomeerd Dierenarts. (Nico Dijkshoorn, Zeist):


onze eigen dierenarts maakt net zo goed foto's
zolang de fokker maar een certificaat van de W.K.Hirschfeld Stichting, later Raad van Beheer kan laten zien met de beoordeling en de waarde is dat ook helemaal okè.
dijkshoorn is niet de enigste die HD foto's maakt.Lidmaatschap Rasvereniging:

dit is ook een pijnlijk iets, aangeziener ook rasverenigingen bestaan die voortgaan op vriendjespolitiek. niet elke fokker is hier van gediend.
maar moet bijna verplicht lid blijven omdat men denkt dat het dan betrouwbaar is.
nou, ik heb ervaren dat onze vereniging een dekking tussen 2 lijders aan een erfelijke ziekte toe hebben gestaan. en toen ben ik dus opgestapt. :x


Heb je echt geen centen of wil je die niet uitgeven aan een dure rashond:


de prijs van sommige rassen mag anders behoorlijk omlaag.
modehondjes zijn belachelijk duur.

waarom kost de ene hond 700 euro en de andere modehond 1600 :?:

volgens mij heeft de fokker dezelfde DA kosten, dezelfde reiskosten voor een dekreu, hetzelfde vermeerderen van voer, dezelfde inzet voor zijn nestje, dezelfde inentingen, dezelfde prijs voor een show, lidmaatschap,oog/oor onderzoek of stamboomaanvraag.
of niet soms???Zolang er mensen zijn die de keuze voor een ras gemaakt hebben en vervolgens eisen dat ze binnen een maand in huis is..... :

ik denk dat dat ook 1 van de aller aller grootste problemen is.
je kan de handel pas aanpakken als je mensen kan overtuigen dat ze niet bij een winkel moeten kopen.
maar ja, op zondag wordt er beslist dat er een pupje moet komen, op zondagavond zitten pa en moe op internet,en halverwege de week is de nieuwe pup daar.... neeeeeee, niet van een fokker, dat duurde zeker een half jaar :roll:


Wij, de aangesloten rashondenfokkers (van max 1 ras) vangen vaak de teleurgestelden in tweede instantie pas op. Hun pup is al overleden aan b.v. een ernstige spoelworminfectie, en nu willen ze toch, door schade en schande wijzer geworden een "echte". :


dat klopt ook, een fokker kijkt of iemand geschikt is voor een rashond, een winkel verkoopt gewoon. en dan krijg je een belletje als ''wij hebben problemen met onze wodan''.....
en dan heb ik het nog niet over de ergere dingen die JIJ opnoemt.. ziekte....


Je wilt niet weten wat voor randdebielen je soms aan de telefoon krijgt. Zo van: ik wil een pup, en wat kost i ?:

ja :lol: ''heb u een nestje pups liggen''
mijn vader werd altijd helemaal des duivels als iemand dat vroeg :lol:
van de gekke natuurlijk!! :shock:
waar zijn mensen toch mee bezig.


Nicolai, in mijn ogen ben je prima bezig. Het welzijn van de dieren staat voorop.:

ja, dat vindt ik ook wel.
hoewel ik ook vind dat sommige prijzen walgelijk hoog zijn en mensen zo extra aanzetten om naar een handelaar te lopen.

Nicolai
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 mar 2006 15:34

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door Nicolai » 28 mar 2006 16:03

Hey showgirl, sorry, je stelt een paar vragen en ik was ff weg dus vandaar een trage reactie, maar niettemin hierbij dan.

Wat je eigen dierenarts beteft, (goede HD foto`s), dat kan inderdaad natuurlijk. Maar ik heb door schade en schande het goede adres moeten vinden. De vervangster van mijn Dierenarts kon het namelijk niet. Sterker, die trut had mij toen wijsgemaakt dat het onder narcose moest gebeuren. Onzin ! Daarmee heeft ze alleen maar bewerkstelligd dat de poten scheef in de kommen stonden en bovendien iets gelicht.
Dan weet je het wel he ? D-1 dus. En dat voor een hond die een jaar later in Berlijn A-1 scoorde, en bij de Hirsfeld A-2 op de foto`s van Nico.
Om anderen dat te besparen geef ik maar ff een goed adres. Vlakbij Strand e-3 zit trouwens ook een goeie.

Rasvereniging, klopt, dezelfde ervaring hier. Maar de kosten blijven gelijk. Immers, geen lid zijn van een rasvereniging en de kosten voor de stamboom en chippen zijn hoger bij de RvB. En wel lid zijn, kost lidmaatschap geeft korting bij de RvB. Beetje communicerende vaten.
Gelukkig zijn er ook buitenlandse rasverenigingen waar je lid van kunt worden. Heb je niks aan in relatie tot kosten en RvB want die erkend buitenlandse lidmaatschappen niet (hoezo 1 F.C.I. ??) maar dit terzijde. Je bent lid omdat het vooral leuk is toch ?
Ik ben lid geweest van de nederlandse vereniging, maar toen men daar inteelt (vader/dochter) en HD-C honden ging toestaan voor de fok had ik het wel gezien.

Het verschil in prijs zou alleen te rechtvaardigen zijn uit het aantal pups. Sommige Ridgebacks geven wel 16 pups. Waarom de prijs dan € 2000,- moet zijn is mij ook een raadsel. Een vlinderhondje met een hoge prijs kan ik beter begrijpen. (laag aantal pups).
Of een Engelse bul, meestal via keizersnede gehaald (kop past er niet door) en normaal dekken gaat ook vaak niet, dan kan ik een hoge prijs ook begrijpen. (veel dierenarts kosten).

En ja, eens wat jij ook het aller aller grootste probleem vindt. Dat denk ik ook. Overigens zijn dat soort mensen (impuls aankopers) niet de potentiele eigenaren die ik graag voor mijn pups zou zien.

Grietje99
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 mar 2006 23:43

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door Grietje99 » 28 mar 2006 23:59

Ik ben een groot hondenliefhebber en de trotse eigenaar van twee afdankertjes van anderen. Die ik overigens wel via marktplaats heb gevonden. Maakt het wel verschil denk ik dat ikniet op zoek was naar een pup en een bepaald ras. Ook ben ik natuurlijk naar asiels geweest, maar daar vond ik hoe lullig het ook mag klinken vooral oude honden, oud is voor mij dan 9 plus. Die verdienen ook een kans natuurlijk maar dat ik misschien later wat voor mij, nu ik nog jonge kinderen heb wil ik graag een hond die zich daarin kan vinden en dat kan je van eenbejaarde niet verwachten natuurlijk. (oudste hond is inmiddels 15 maar heeft zijn jaren met de kinderen beleeft en is er du saan gewent en de kinderen weten dat hij oud is en met respect behandeld dient te worden).
Maar goed wat ik wil zeggen is dat ik geen 750 euro heb om een hond aan te schaffen, want daarbij komen ook nog andere kosten, de fokker betaald meestal de eerste enting en ontwormingen, maar daar komen er nog meer voor een pup, dan nog het chippen, en ontvlooien. Ik weet wat een hond kost en juist daarom kan ik de aanschafprijs niet te hoog maken. Ik ben niet van de inpuls aankopen, ik ben bij beide honden twee maal gaan kijken in het gezin waar ze woonden. Ben bij meerdere honden wezen kijken en juist omdat ik kleine kinderen heb erg kieskeurig in het kiezen van een hond.
De broodfokkers zijn hele foute mensen die het welzijn van een dier op de laatste plaats hebben staan en waarschijnlijk gewoon geld willen verdienen, aan de andere kant begrijp ik ze ook niet echt ik bedoel als je rijkm wilt worden ga je geen honden fokken lijkt mij, je verdient er zelfs als broodfokker geen goud mee lijkt mij.
Maar ik dwaal af, ik wilde een leuke gezellige hond en heb die uiteindelijk via marktplaats gevonden, daar ius op zich niets mis mee denk ik, maar ik denbk dan ook dat ik wel weet waar ik over praat en weet wat een hond inhoud qua geld en ook qua aanpassing. Waar ik wel mijn vraagtekens bij zet zijn alle "zielioge" honden uit spanje, turkuije, ect. Terwijl hier in allerlei asiels zoveel honden op een leuk plekje zitten te wachten, dat vind ik echt een beetje scheef helemaal omdat deze herplaatsingen zo een 120 euro kosten en er naast een kennismakingspraatje verder niet meer nagegaan wordt of de hond ook echt bij de baas blijft. Ook lekker makkelijjk voor de impulskopers.

loeje poesje
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2008 17:20

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door loeje poesje » 28 mar 2008 13:40

meerlenhof ript geen fotokes van u nikolai.
als ge vind dat die van u zijn bent gij de ripper.
ik maak de foto's daar al bijna drie jaar.niks rip
ik heb bijna 15000 fotos op usb stikken staan om dat te bewijzen.
u lijkt meer op een gefrustreerde hondenfokker die graag de hand slaat naar mensen(terecht of niet terecht)maakt voor u niet uit he.kent ge die mensen?hebt ge er al geweest?
niet!!!!zwijgen dan
Inmiddels kent de brutaliteit van de puppy-fabrieken geen grenzen en zetten ze schaamteloos foto`s van door mij gefokte honden op hun sites.
Copyright of geen Copyright ze doen gewoon.

buiter
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 jan 2009 12:59

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door buiter » 11 jan 2009 13:52

In januari ben ik mij via internet gaan oriënteren naar fokkers omdat ik een hond wil aanschaffen. Zo kom ik wervende advertenties van fokkers tegen maar ook reacties op forums en dergelijke.
Wat mij hierbij opviel is dat er kennelijk veel verschil bestaat in opvattingen omtrent het fokken en het verkopen van de honden.
Ik word geconfronteerd met fokkers die honden fokken met het kennelijk ideaal een bepaald ras in stand te houden en te verbeteren en met fokkers die met de handel in honden kennelijk in hun levensonderhoud willen voorzien. Ik denk dat je hiervan kan spreken als je bijvoorbeeld een groot aantal honden van verschillende rassen hebt. De moeite en kosten zullen hoogstwaarschijnlijk verschillen en mijn vraag is eigenlijk of er nu feitelijk verschil zit in de gezondeheid van de dieren. Dit afgezien van de raskenmerken zoals die zijn vastgesteld door de verenigingen. Dit lijkt mij meer een punt die belangrijk is voor de fokkers die het ras in stand willen houden en/of willen verbeteren.
Ik lees reacties naar van deze fokkers in de richting van de door hen genoemde "broodfokkers" maar ik lees weinig reacties van mensen die ontevreden zijn van hun aankoop.
Op dit forum las ik dat zo'n "broodfokker" wordt beschuldigd van het illegaal tonen/gebruiken van foto's van een andere fokker. De reactie hierop was ontkenend met de mededeling dat zij wel 15000 foto's op USB-stick hebben die zij gebruiken. Als je mijns inziens zoveel foto's hebt van honden om op je website te plaatsen lijkt het mij dat dit toch wel veel honden zijn die je te koop hebt dan wel als ouders van de pups wil laten zien aan potentiële kopers.
Bij de ontkenning werd niet vermeld of de foto's zelf door de aanbieder gemaakt zijn.

Nader onderzoek leerde mij dat via de website (kopieer onderstaande link) http://www.opgelicht.nu/forum/viewtopic ... 06678be57a
kort voor deze reactie van 28 maart 2008 een aantal honden inbeslag waren genomen die illegaal het land waren binnengebracht.
De tekst uit het Nieuwblad luidt:
Geplaatst: di feb 12, 2008 9:34 am Onderwerp: Kennel De Meerlenhof: Illegaal ingevoerde pups

--------------------------------------------------------------------------------

Ook aapje bij hondenhandelaar aangetroffen

MEERLE/ESSEN - Bij rashondenkennel Meerlenhof op de Voort in Meerle zijn bij een huiszoeking zes pups in beslag genomen die illegaal naar ons land waren gebracht. De 496 andere honden die op het bedrijf aanwezig waren, mogen voorlopig niet worden verhandeld.

De inspectiedienst Dierenwelzijn van de federale overheidsdienst Volksgezondheid controleerde samen met het parket van Turnhout een hondentransport dat met een Hongaarse vrachtwagen naar ons land werd gebracht.

'De dieren waren niet in orde met hun vaccinaties tegen hondsdolheid en de bestuurder kon ook geen gezondheidscertificaten voorleggen', zegt Eric Van Tilburgh van de Dienst Dierenwelzijn.

'De mopshondjes werden onmiddellijk overgebracht naar het dierenasiel van Essen. Op het gecontroleerde bedrijf waren 496honden aanwezig, waarvan de verplichte identificatie niet in orde was en de registers niet waren bijgehouden. Alle aanwezige paspoorten zijn meegenomen voor verder onderzoek.'

'Zolang de hondenhandelaar zich niet in regel heeft gesteld met de wet op het dierenwelzijn, mag hij de honden niet verhandelen. De zes pups zijn momenteel in quarantaine geplaatst. Een van de mogelijkheden is ze terug naar hun land van herkomst brengen. Als ze hier mogen blijven dan moet het medisch onderzoek uitmaken of ze verkocht mogen worden of dood moeten.'

Quarantaine

'Bij de hondenhandelaar werd ook een witoorpenseelaapje aangetroffen. Dat blijft voorlopig daar maar het mag er niet blijven omdat de handel in aapjes in ons land verboden is. De illegale invoer van dieren uit Oost-Europa blijft een probleem. Eerder deze week zijn bij een andere handelaar in Hoogstraten meer dan tachtig Poolse honden aangetroffen.'

Dierenasiel Canina in Essen moet de zes in beslag genomen mopshondjes een maand in quarantaine plaatsen. 'Ik hoop dat men ze niet laat inslapen', zegt verzorgster May Van der Mast. 'Het zijn allemaal mannetjes en hun gezondheid lijkt op het eerste gezicht in orde. Jammer genoeg mogen we niet zelf beslissen wat er met hen gebeurt na de quarantaine.'

Bron: Het Nieuwsblad

Het lijkt mij dat de genoemde "broodfokkers" het kennelijk niet zo nauw nemen met de vigerende wet- en regelgeving. Hoe nauw nemen deze mensen het dan met de zorg- en welzijn voor dieren vraag ik mij dan af. Hoe gaat men na verkoop om met klachten van kopers.

Maar mijn belangrijkste vraag die ik mijzelf stel is; waar zal ik mijn hondje kopen en wat is belangrijk voor mij. Een raszuivere en/of een gezonde hond en waar kan ik die het beste aanschaffen?

Reactie zie ik graag tegemoet!

BETH
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2013 21:34

Re: puppy fabrieken dichter bij huis.

Ongelezen bericht door BETH » 09 feb 2013 22:26

deze uitzending is van 2004!!!, en nog steeds zijn deze monsters(broodfokkers) bezig, ik ben aangesloten bij verschillende organisaties, ik verstuur brieven naar kranten, ministers, instanties, niemand helpt!! zelfs GOD kijkt naar de andere kant?Het is nu 2013 EN NOG STEEDS ZIJN DIE MONSTERS BEZIG MET HUN BARBAARSE PRAKTIJKEN.Duizenden puppy's zijn inmiddels gestorven, alleen omdat wij mensen ze blijven kopen!! DE KOPERS ZIJN NET ZO ERG ALS DIE BARBAREN.denk daar eens over na?
"Tros radar "wijdt u een uitzending over "de kopers" die zo'n zielig puppy'tje kopen, wetend in hun achterhoofd dat ze meedoen aan deze maffiapraktijken, nee de mens moet perse DAT PUPPYTJE hebben, zo zitten we ineen , hebzucht ten kosten van die arme dieren. Maar het ergste is niemand kan het schelen; ik geloof wat je zaait zul je oogsten, dit geldt voor iedereen , dus niet jammeren als de ellende jouw overkomt, eigen schuld dikke bult, en dan hopen dat ze jullie laten kreperen, vraag jullie af " wie zijn de beesten en wie de dieren".

Kopers strijk over jullie hart en koop een puppy bij een erkende fokker waar men met 1 HOND FOKT
of koop een hond bij een asiel, daar hebben ze ook puppy's!

goedkoop kopen is duur kopen achteraf, en vergeet niet die arme moeders die in die oostbloklanden weer een nest na 6maanden moeten werpen onder erbarmelijke omstandigheden.

de puppy's zullen jullie dankbaar zijn!!!

beth

Gesloten