LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gestegen medicijnkosten

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Prince Charming
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:33

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Prince Charming »

Wat een rare informatie is dit toch
- Lipitor is toch geen bloeddrukverlager?
- Preferentiebeleid heeft toch te maken met geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof. Lipitor is toch geen simvastatine.
- Snapt iemand dat PDF-bestand.

Typische 7e dag adventisten riooljournalistiek.

p@@lman
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:30

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door p@@lman »

a.deklein als je baas geen apotheker zou zijn ontving je na deze bijdrage een dikke bonus helaas. Overigens paar deze a.deklein aan mderooij en je hebt een nieuwe apotheker.

kraaijenga
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:17

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door kraaijenga »

wat een ongenuanceerde uitzending. ik maak de volgende kanttekeningen
Het inkomen van 100000 euro is een norminkomen. de overheid vindt het 'normaal' als een apotheker-ondernemer dat verdient. Het is geen gegarandeerd inkomen, als er op het eind van het jaar onderaan de streep minder overblijft wordt dat inkomen niet gehaald.
De apotheker heeft geen invloed op de prijzen voor receptgeneesmiddelen. Fabrikant en overheid bepalen de prijzen en het tarief. Door het ondoordachte vergoedingensysteem (PvdA!) zijn de inkoopvoordelenin de eerste plaats mogelijk gemaakt. Dan moet je niet uitsluitend de apotheker de zwarte Piet toespelen.
Er moet zonodig marktwerking komen, daar hoort zorginkoop ook bij en dus ook het niet sluiten van een contract met een verzekeraar die geen acceptabele voorwaarden heeft. Het lijkt me alleen maar netjes als je je patienten daarvan van te voren op de hoogte stelt. Overigens wil ik zelf geen contract met UVIT omdat hun administratie en declaratie-afhandeling een puinhoop is en niet vanwege hun preferentiebeleid. Breng dat eerst maar eens op orde meneer Broeren!
Het gedifferentieerde tarief heeft een paar soorten afleveringen duurder gemaakt (de eigen bereiding en de dienstaflevering) maar de normale aflevering is goedkoper geworden. Die maken verreweg de meerderheid uit, per saldo levert deze maatregel de apotheek minder op.
De diverse berekeningen zijn aan discussie onderhevig. in 2008 hebben de meeste apotheken het door de NZA berekende/bepaalde gemiddelde tarief niet gehaald. Daar lopen ook nog gerechtelijke procedures over. Het tarief is nog steeds niet kostendekkend.
de uitzending had aan waarde kunnen winnen als er een dagelijks praktiserende apotheker bij had gezeten ( of was dat eigenlijk niet de bedoeling?)

[email protected]
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:31

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door [email protected] »

Ik werk zelf in de apotheek als apothekersassistente, het vak was de laatste jaren nog leuker geworden de farmaceutische patientenzorg, d.w.z. patienten begeleiden om op de juiste manier hun medicijnen in te nemen, het vak wordt steeds minder leuk om steeds meer weer maatregelen van de overheid en de zorgverzekeraars uit te leggen.

Wat een eenzijdig verhaal bij Tros -radar, een manier van de UVIT om de apthekers weer over een kam te scheren en de volledige beroepsgroep onderuit te halen. Waarom zijn er niet meer apothekers aan het woord geweest om hun kant van het verhaal te vertellen, en waarom de zorgverzekeraars niet aan het woord die ook een kostenbesparend beleid voeren wat logistiek beter uit te voeren is.

Bij ons in de apotheek ben ik zo'n hoog tarief voor eigen bereide zalven e.d. nog niet tegen gekomen

Jammer dat sommige supercommerciele appotheken het verpesten voor de rest die wel naar alle redelijkheid handelen.
En morgen maar weer alles uitleggen en verdedigen aan de balie.
Hoeveel verdient een topman bij de UVIT eigenlijk?

tukker99
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:40

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door tukker99 »

ik ben het helemaal eens met mijn collega's!
laat eens zien wat voor gevolgen deze regels op de werkvloer hebben,
minder personeel (ivm kosten) meer werk.
in onze ogen niet ons werk.
tijd om artsen verklaringen te regelen gaat af van de tijd dat je hebt om goed voorlichting te geven.
en dan hebben we het nog niet eens over de chaos in de lade kasten.
5 verschillende merken van 1 soort medicijn.
wees eens objectief en ga eens kijken hoe het op de werkvloer is.

en persoonlijk zou ik geen medicatie willen hebben dat uit China komt wie zegt dat daar geen melamine in verwerkt is ik bedoel maar te zeggen!!

en van al die centjes die verdiend zouden zijn zien wij apothekers assistentjes echt niet wat van hoor!

Mazzomrx
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 jan 2009 20:46

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Mazzomrx »

Jaarverslag UVIT ;

http://www.uvit.nl/jaarverslagen/medias ... erslag.pdf


Bedragen in miljoenen 2007 ;

Verdiende premies en bijdragen ; 7.925
Schadelasten ; 7.530
Bedrijfskosten; 446
Beleggingsopbrengsten ; 33
Resultaat ; 10

VERMOGEN ; 1.072

Balanstotaal (niet in miljoen maar *1000) ; 6.479.330

Beetje een commerciële partij uitnodigen die waarschijnlijk nu door de kredietcrisis in 2008 in de rode cijfers zal duiken en zijn "bescheiden" vermogen moet aanspreken om zijn verliezen goed te maken.......

Tsjonge tsjonge tsjonge!!!

JHvW
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:31

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door JHvW »

Helaas heb ik de uitzending gemist, maar ja, er moet toch iemand werken. Ga op woensdag kijken.

Gelukkig is Nederland een land van veel bondscoaches, we weten het allemaal beter. Dus ook ik doe even een duit in het zakje.

De zorg heeft betrekking op ons allemaal, zeker nu er een basiszorgverzekering is. De overheid bepaald wat er in de basiszorg zit en hoeveel het ongeveer mag kosten. Het veld zoekt maar uit hoe ze met dat geld omgaan en welke basiszorg geleverd wordt. Dreigt het niet goed te gaan dan grijpt de overheid in.

Vreemd systeem. Zo'n klein landje, zulke goede mogelijkheden voor goede zorg en er dan toch zo'n zootje van maken. Knap werk. Wie wordt daar eigenlijk voor betaald?

Zorgverzekeraars zijn, net als de meeste zorgverleners gewoon bezig met waar ze goed in zijn. Laat ze toch allemaal met rust!
De overheid (en vooral de NZa) moet zich niet met alles bemoeien. En ook al wordt dit forum misschien maar weinig bekeken, vind ik het wel dat je een mening met de juiste gegevens moet onderbouwen. Vrijwel alle eerdere berichten bevatten (ernstige) fouten.

Dit maakt het voor de argeloze bezoeker natuurlijk wel moeilijk.

Roos_je
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:24

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Roos_je »

Bestaande zaken eens opnieuw en fris bekijken: prima! Constateren dat eea anders zou kunnen: prima! Maar waarom krijgen apothekers toch altijd de zwarte piet? Waarom ook, apothekers en niet apotheken? Hoeveel zelfstandige apothekers zijn er nou nog helemaal. De gezondheidszorg kan idd goedkoper en prima dat de medicijnprijs eens onder de loep is genomen. Maar laten we het toch normaal houden aub. In de uitzending wordt gesteld dat de verzekeraars met preferentiebeleid altijd kiezen voor de goedkoopste fabrikant van een medicijn. Vraag ik me toch af met wat voor voorwaarden die contracten afgesloten worden. Stelt zo'n verzekeraar de verzekerden op de hoogte van de medicijnen die zij nog wel vergoeden? Nee dat mag de apotheek doen! Even denken, wie de tijd betaalt die de apotheek daaraan kwijt is, 10, 20, 50 keer op een dag? De apotheek dus. Het vak wordt ook steeds leuker :roll: al discussies met clienten over maatregelen die opgelegd worden. Het lijkt erop dat iedereen in de zorg mag verdienen, artsen, specialisten en niet te vergeten de verzekeraars, maar de apotheker, ach, wat heeft die nou nodig? En o jee, dan is er een hogere receptregel vergoeding, ook weer niet goed, als je meer tijd ergens aan kwijt bent mag je ook niet meer verdienen? Zijn jullie trouwens per ongeluk expres vergeten te vermelden dat voor herhalingsrecepten een lagere receptregel vergoeding is?
Beste radar redactie wanneer lichten jullie de verzekeraars eens door?
Hartelijk dank, ook namens alle apothekers assistenten die de komende tijd door jullie weer meer onbetaalde tijd kwijt zijn. Ben ik dan tegen kostenverlaging? Nee absoluut niet! Het is alleen wel zo dat de zorgkosten uit veel meer bestaan dan de medicijnen.

Wielbal
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:29

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Wielbal »

Tsja waar moet je beginnen.....deze regelrechte marketingmachine voor zorgverzekeraar en overheid. Niets gehoord over het standpunt van de KNMP waarom men vindt dat het tarief nog steeds niet kostendekkend is. Niets gehoord over het feit dat uit het norminkomen van de eigenaar veelal een 2e apotheker in loondienst wordt betaald.

Mazzomrx
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 jan 2009 20:46

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Mazzomrx »

Vrijwel alle eerdere berichten bevatten (ernstige) fouten.
?

Gaarne een opsomming van (ernstige) fouten?

Klaarblijkelijk ben jij heel goed op de hoogte en informeer ons de bezoekers van dit forum alsmede enkele medewerkers uit die branche....

hans-herwijnen
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:53

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door hans-herwijnen »

Ik vernam met belangstelling de hogere vergoeding voor receptregels in de nachtelijke uren. Toevallig heb ik vandaag een recept cholesterolverlagers (Symvastatine) laten verlengen. Al jaren kan ik de medicijnen dezelfde middag ophalen. Nu kreeg ik te horendat dit sinds 1 jan.jl pas de volgende dag kan. Kan het zijn dat hier geprobeerd wordt een nachtelijk (hoger) tarief binnen te slepen?
Ben benieuwd naar uw reactie.
Vr.gr.
Hans van Herwijnen

mderooij
Berichten: 4
Lid geworden op: 09 jan 2006 16:05

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door mderooij »

p@@lman, wat heb ik met a.deklein te maken?

angeliquedeklein
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 jan 2009 20:56

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door angeliquedeklein »

a.deklein als je baas geen apotheker zou zijn ontving je na deze bijdrage een dikke bonus helaas.
Bonus...dat wordt door je neus geboort door alle onredelijkheden die door de overheid worden bedacht

Overigens paar deze a.deklein aan mderooij en je hebt een nieuwe apotheker.
Weet niet of dat de manier is....

Wielbal
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:29

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Wielbal »

En als we toch willen blamen en shamen: als het apotheektarief al 17 jaar minder in prijs is gestegen dan onze postzegel kan iedereen met gezond verstand toch nagaan dat de schoorsteen ergens van moet roken.
En waarom niet gehoord dat we zo'n beetje de goedkoopste farmaceutische zorg van Europa hebben.

tukker99
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:40

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door tukker99 »

wat misschien voor personeel in de apotheek nog wel het grootste probleem is, is de onzekere toekomst die de apotheker heeft door deze regeling, waardoor er tijdelijke contracten maar niet meer verlengt worden omdat het volgend jaar misschien wel niet meer betaald kan worden
en nieuw personeel aannemen terwijl het wel nodig is word al helemaal niet meer aangedurfd

dit heeft ook vele gevolgen voor de kwaliteit van het werk.

angeliquedeklein
Berichten: 4
Lid geworden op: 19 jan 2009 20:56

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door angeliquedeklein »

Nee, het nachtelijke tarfief wordt alleen gerekend als u het tussen 23.00 en 07.00 komt halen in de apotheek. Dit zullen dus over het algemeen de noodrecepten zijn. het kan zijn dat per 1 januari het beleid is veranderd binnen uw apotheek, of dat uw "merk" niet op vorraad is. Het heeft niets met het tarief te maken.

marjan1979
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2009 20:55

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door marjan1979 »

@ hans-herwijnen

ik denk (let op de zin: ik denk) dat dat komt omdat de apotheek nu ongeveer 3 soorten simvastatine op voorraad heeft en dat de kans dus groot is dat als u dezelfde dag komt u misgrijpt...

leve het preferentiebeleid

Sharky51
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:09

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door Sharky51 »

Het pas de volgende dag ophalen van medicijnen heeft hoofdzakelijk te maken met de herhaalreceptlijnen die de huisartsen steeds vaker hanteren.
Ingesproken bestellingen worden niet meteen afgeluisterd.
Recepten worden zodoende niet meteen naar de apotheek doorgestuurd.

rruiter1
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 21:56

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door rruiter1 »

Onwaarschijnlijk hoe de redacteuren van Radar zich hebben laten manipuleren door het VGZ en Van der Veen. Halve waarheden zijn hele leugens. 95% van alle bereidingen vallen niet onder het speciale tarief, terwijl de indruk wordt gewekt dat alle (100%) van de bereidingen onder dit tarief vallen. 5% waarheid, 95% leugen dus. Nergens een woord over de clawback. Al jaren wordt korting (clawback) doorgegeven aan de verzekeraar, overeengekomen met alle partijen! De miljarden die Broeren bedoelt zitten allang in de kassen van de verzekeraars. Ik daag de redactie van Radar uit om een nieuwe uitzending te maken waar de hele verzekeraar-nza-politiek-lobby aan de kaak wordt gesteld.
Verder voor de redactie: Zorg er voor dat alle partijen evenveel spreektijd krijgen. Zorg ervoor dat de opnames van beide partijen, zowel qua bellichting als invalshoek, identiek zien. Je hoeft geen ervaren cineast te zijn om te weten wat dit voor de beeldvorming betekent. Volgens mij doen jullie dat bewust en dat is een schande voor de journalistiek. Waarheidsvinding, daar zou het om moeten gaan. Radar, naast kijkcijfers zou er ook een journalistieke ethiek jullie sieren. Tot op heden heb ik die niet kunnen waarnemen.

B. Aron Teitelbaum
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 jan 2009 22:15

Re: Gestegen medicijnkosten

Ongelezen bericht door B. Aron Teitelbaum »

kyxpz

Gesloten