LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] iPhone 3G

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
jessy123
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 sep 2008 12:36

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door jessy123 »

Hallo,
:wink:Is er iemand die mij meer duidelijkheid kan geven over de prijs van de iPhone zonder abonnement :?:
Voor zover ik heb kunnen nagaan word er op de site van Apple gezegd dat het oude model te duur werd gevonden en dat ze daar nu wat aan hebben gedaan en dat de 3G wereld wijd wordt geintroduceerd voor 199.- dollar.
Maar ik heb gelezen dat de prijs ligt tussen de 400.- euro (zwitserland) en 600.- euro (belgie) en dan is nog de vraag of er dan geen simlock op zit,bijkomende kosten ± 150.- euro :cry:
Op deze manier vind ik wel dat Apple dan toch verkeerd bezig is of begrijp ik iets niet.
Graag een reactie alvast bedankt. :wink:

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Er wordt veel gepraat over de camera van de iPhone. Nu kan ik mij niet herinneren ooit een echt goede te hebben gezien op welke mobiel dan ook. Al die mobieltjes met 5 MP doen het vaak net zo slecht, als je de uiteindelijke foto's op de computer bekijkt zie je dat die 5 MP zoveel detail missen dat het feitelijk een 2 MP foto is geworden. Verder is het met mobieltjes ontzettend belangrijk om zoveel mogelijk stilstaande beelden te klikken en je handen net zo goed stil te houden. Dit is vanwege de limitaties van de piepkleine lensjes die nauwelijks licht-gevoelig zijn en dus langzaam, iets wat ook overal een probleem is. Ik had afgelopen vakantie kiekjes met de iPhone naar het thuisfront gestuurd (en ja, dat kan elke mobiel maar ik heb het nog nooit zoveel gedaan als met de iPhone, gemak zegt veel) en kreeg verbazende commentaren over de kwaliteit, velen dachten dat het vast 5 MP ofzo moest zijn. De MP oorlog onder mobieltjes...dat is wat je noemt consumenten-bedrog. Als je daarom de iPhone niet hoeft, heb je er verder ook geen verstand van en gaat het je om de specs pur sang.

Verder, maandag dus de 3G problemen aan de kaak gesteld. Beetje vreemd dat dit aan de hand van 500 klachten is en dat hier weinig kritisch naar gekeken wordt. De iPhone staat ontzettend in de belangstelling en elk probleem wordt enorm uitvergroot en als zodanig opgepikt door de consument die er dan over klaagt. Dat is op zich niet zo erg, maar het is zeker niet alleen een probleem van de iPhone natuurlijk. Ik hoor zovaak dat T-mobile slecht bereik heeft op mijn werk en dat is met een array aan verschillende mobieltjes. Jammer dus dat het netwerk zelf niet beter aan de kaak wordt gesteld, nu wordt de iPhone, terecht of onterecht hier als zogenaamd enige mobiel mee in verband gebracht. 500 klachten vind ik ook niet veel als je dit afzet tegen de minimaal 35000 mensen die er 1 hebben en als je het afzet tegen diegenen die nauwelijks problemen ervaren (die klagen ook niet). Een misvatting is ook dat het aantal streepjes iets zegt om daarmee de telefoontjes te vergelijken, dit kunnen simpelweg andere schalen zijn. Met 1 streepje heb ik nog steeds een prima snelheid, als je 1 streepje als probleem ziet...ja dan heb je een probleem...ik kijk gewoon hoe snel mijn website laadt. Soms komt er de No Service om de hoek kijken en alleen in die gevallen en lokaties zouden veld-tests gedaan moeten worden met andere mobieltjes. Ik heb niet zo'n hoge pet op van de expertise bij Radar zelf (gezien ook het gedoe rondom medicijnen en zogenaamd goede wetenschappers die het met hen eens zijn), maar ik ben bang dat men de iPhone en een mobiel van merk X naast elkaar laat zien en de streepjes gaat tellen. Als dat het enige is, dan zap ik lekker verder en surf weer lekker door op m'n iPhone.

Big-V
Berichten: 980
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Big-V »

Als je daarom de iPhone niet hoeft, heb je er verder ook geen verstand van en gaat het je om de specs pur sang.
Nee helemaal niet. Laat maar eens een iPhone-fotootje afdrukken bij de fotograaf. Lekkere pixelparty wordt dat.
Ik heb enkele jaren geleden al mijn vakantiefoto's gemaakt met een Sony Ericsson K800i. Natuurlijk is de fotokwaliteit wat minder dan die van een willekeurige digitale (spiegelreflex)camera, maar voor de gemiddelde gebruiker is het absoluut voldoende. Vrijwel niemand zag, na het afdrukken, dat de foto's waren gemaakt met een mobiele telefoon. En sindsdien is de camerakwaliteit enkel beter geworden.
De iPhone loopt wat dat betreft gewoon achter.

Daarnaast heb ik afgelopen weekend nogmaals van een iPhone-gebruiker gehoord dat er wel degelijk verbindingsproblemen zijn met dit toestel.
Om de proef op de som te nemen hebben we toen tegelijkertijd (zelfde plaats, zelfde netwerk) een reisadvies uitgedraaid via de website van 9292ov. Op het moment dat ik met mijn telefoon het advies al had geladen, was de iPhone nog bezig met het maken van verbinding.
Natuurlijk is dit geen wetenschappelijk onderzoek, maar het bevestigde wel - nogmaals - wat ik eigenlijk allang wist.

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Ik heb ze ook afgedrukt en ben juist blij verrast (2 MP is overigens meer dan voldoende om pixelloos af te drukken, jij hebt het over ruis denk ik). Uiteraard druk ik ze op het kleinste formaat af en alleen goede exemplaren. Wie drukt er verder zowiezo mobiele foto's af, ik ben hobby-fotograaf en durf te wedden dat ik de k800 er ook zo uit had gevist. Dit soort foto's is bedoelt voor zaken als iPhoto en effe mailen, als je daar rekening mee houdt (en menigeen weet dit wat mobieltjes betreft) is het prima. De camera is langzaam in slecht licht, klopt, heb je goed licht dan gaat het prima.

Verder is die vergelijking aardig, maat weet je niet zeker of beide telefoons dezelfde mast hadden gepakt. En om wat voor snelheidsverschillen hadden we het? Het gaat er natuurlijk ook om of het voor de gebruiker voldoende is. Waar t-mobile een verantwoordelijkheid heeft is dat de snelheid ook wel in voldoende plaatsen maximaal gehaald kan worden. Tussen 2 haakjes, gebruikte je een volledige internet pagina? De iPhone laadt vrijwel alles op flash na namelijk.

Big-V
Berichten: 980
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Big-V »

Wie drukt er verder zowiezo mobiele foto's af
Als een telefoon een camera heeft die voldoende kwaliteit foto's levert zie ik geen reden om dit niet te doen. Uiteraard gebruikt een hobbyfotograaf een echte digitale camera, maar ik ken toch wel degelijk aan redelijk aantal mensen dat de foto's van de mobiele telefoon af laat drukken.
Overigens zijn ook mijn foto's in het donker (het gaat dan met name om stapfoto's) goed. Dit is wel echter alleen het geval met telefoons met xenon-flash.

Maar we dwalen af..

Ik ben erg kritisch wanneer het op telefoons aankomt en heb lange tijd in de telecomsector gewerkt. Ik ben er voor mezelf uit dat de iPhone niet aan mijn eisen voldoet, maar dit hoeft niet te betekenen dat het automatisch een waardeloze telefoon is; de gebruiksvriendelijkheid is bijvoorbeeld uitstekend.[/quote]

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Dat het niet jouw mobiel is is uiteraard heel goed mogelijk, dat maakt ook verder niet uit, iedereen gebruikt hetgeen hij het fijnst vindt. Echter ging het hier vrij specifiek over die ontvangst en jouw vergelijking in real-life, daar zet ik natuurlijk wel kantekeningen bij, aangezien een uitspraak over het wel of niet functioneren goed onderbouwt moet zijn...anders kan je er weinig over zeggen. Maar weet je nog wat de verschillen in tijd waren in jouw test en of jullie allebei browsers hadden die een echte site lieten zien?

Big-V
Berichten: 980
Lid geworden op: 04 sep 2005 21:02

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Big-V »

Maar weet je nog wat de verschillen in tijd waren in jouw test en of jullie allebei browsers hadden die een echte site lieten zien?
Heel scherp 8). We laadden de websites op exact hetzelf moment, dus de tijd was hetzelfde.
De browsers echter niet. Ik gebruikte de laatste versie van Opera Mini en op de iPhone werd Safari gebruikt. Die laatste moet dan wel, althans, volgens Apple zelf, de meest geavanceerde browser zijn voor een mobiele telefoon; het maakt de test die we uitvoerden uiteraard wel weer minder nauwkeurig.

Neemt niet weg dat ik wel weer een vooroordeel bevestigd zag.

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Ja ok, op die manier, maar soms kan je ook zoeken naar zaken die je vooroordelen bevestigen. Echt een probleem was het dus niet blijkbaar, daar gaat het toch om...misschien dat de iPhone een plaatje meer aan het laden was ofzo en er daardoor langer over deed, dat kan vanalles zijn. Als de ervaring voor de gebruiker gewoon een mooie presentatie van echt Internet is en ik zonder ergernis nog steeds snel m'n informatie heb...dan maakt het mij niet uit dat het de ene keer wellicht een paar seconden langzamer is dan de andere. Toch? Mij gaat het dan veel meer om het gebruiksgemak en het totale plaatje, want dat is mijn grootste ergernis de afgelopen 10 jaar dat ik pda's en mobieltjes gebruik... nu pas zit ik foto's rond te mailen...kon het al die tijd allang maar het is nu echt zo simpel dat m'n zoon van 6 maanden het bijna kan. Ik ben technisch behoorlijk onderlegd, maar dat betekent niet dat ik niet wil dat m'n mobiel niet super-simpel werkt. Dat is mijn reden er wel voor te kiezen, maar uiteraard heeft iedereen zijn eigen redenen, dat is het mooie van al die keus.

Michael_D
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 aug 2008 20:15

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Michael_D »

Mijn ervaringen als gebruiker en gadget freak :

- Ik mis de toegankelijkheid van contactpersonen.teveel handelingen om ze te bellen.

- G3 bereik irritant/onvoldoende, internetradio wordt continue onderbroken op de fiets.

-Ik loop nog steeds met mijn N73 rond, behalve de betrouwbaarheid maar ook omdat daar mee te navigeren valt.

-Er zit GPS op maar werkt zeer traag met google maps die opgehaald moeten worden (duur over de grens), navigeren is niet te doen in de auto.

4 dagen geleden heb ik Tmobile in gebreke gesteld vanwege geen service (bereik) op mijn woonadres (wijchen) en dat is gelukkig netjes geregeld met ze.(contract ontbonden Iphone return to sender!!!)
Ik heb nog een Ipod 160 gig die ik ga gebruiken als ie terug komt van reparatie :twisted: (hd crash), dus ja 2 keer Apple 2 x pech !

Conclusie Iphone : meesterlijke hype opbouw, perfecte marketing, mooie vormgeving, leuk met additionele applicaties, bewegingsmeter enz enz. helaas wat het moet doen in de eerste plaats doet ie niet namelijk betrouwbaar een verbinding opbouwen en behouden.
Ook is ie te kwetsbaar in algemeen gebruik het glasplaatje is snel gebroken.


Ik kan niet wachten op de Nokia N96 !!!!

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Toch apart, maar ieder heeft zijn ervaring natuurlijk;

- De toegankelijkheid van contactpersonen is welgeteld 1 druk op de knop vanuit het hoofdscherm en vervolgens 1 druk op het telefoonnummer van die persoon. Beter kan eigenlijk niet zou ik zeggen, dit is heel wat anders dan mijn ervaring bij andere mobieltjes.

- 3G is idd her en der spotty, maar het is nog niet duidelijk of je die problemen totaal niet hebt bij T-mobile en een N96.

- Google maps heeft hier binnen 5 seconden een GSM fix (zodat de omgeving waar je zit al te zien is) en binnen 15 seconden een GPS fix. Veel sneller heb ik het niet gezien op andere mobieltjes. De kaarten laden bij mij zelfs via GPRS nog redelijk vlot, het staat er dan niet boem pats op, maar ik kan wel even een seconde of 5 wachten. Turn-by-turn navigatie is nog niet beschikbaar, maar de applicaties staan klaar en worden binnen niet al te lange tijd verwacht.

- Volgens mij moet ik meer moeite doen om het glazen scherm kapot te krijgen bij de iPhone, dan het plastic schermpje van ieder andere mobiel. Ik heb na paar maanden gebruik nog niet eens een krasje, zelfs niet op de achterkant. Gewoon je mobiel in een lege broekzet dragen en er niet mee gooien.

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Sorry hoor, maar dit was wel een erg goedkope manier om aandacht te vestigen op het programma Radar. Superlatieven waren niet van de lucht (in de promo werd gesproken over een peperduur apparaat, wat ik 160 Euro niet kan noemen) en zelfs Vincent Evers (trendwatcher notabene en die op dit filmpje voldoende goede kritiek heeft gekregen) was aanwezig. Dat er problemen zijn met 3G ontken ik niet, dit lijkt inderdaad zo te zijn, hoewel ik ze niet als zodanig ervaar (net als een groot deel van de 60000 gebruikers die volgens de presentatrice allemaal problemen hebben). Zo zwart-wit is het simpelweg niet. Nu wordt de iPhone in zijn geheel als superslecht afgeschilderd, zonder goed achtergrond-onderzoek. Dit was gewoon nog slechter dan ik al op voorhand dacht (niveau medicijn-items en wetenschap).

Mag ik nu ook mijn slechte ervaringen en het niet voldoen aan verwachtingen van 1 vd andere 100 mobieltjes op Radar te zien krijgen? Ik ben voor het behandelen van klachten, wat het enige positieve is van de uitending, ik ben tegen slecht journalistiek onderzoek en goedkoop scoren om mijn klacht behandelt te zien.

Nog iets moois overigens over onze beste Vincent Evers: http://iphoneweblog.blogspot.com/2008/0 ... phone.html
Laatst gewijzigd door supernov op 08 sep 2008 21:49, 2 keer totaal gewijzigd.

Ali Bensalah
Berichten: 913
Lid geworden op: 25 feb 2006 17:32

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Ali Bensalah »

ik ben tegen slecht journalistiek onderzoek en goedkoop scoren om mijn klacht behandelt te zien.
Hulde voor de jongeman die zich in het programma geen woorden in de mond liet leggen door Mrs. Radar.

queenfan
Berichten: 1414
Lid geworden op: 14 jun 2004 12:50

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door queenfan »

Wat een beschamende uitzending over de iPhone 500 klachten zijn er binnen gekomen van de (volgens Radar) 65000 dat is niks.

En dan ook nog de sukkel van een Evers die zijn iPhone niet update en in het filmpje sterk overdrijft.

Een mager uitzending waar Apple van zal schrikken :? .

En dan nog iets de prijs volgens Radar kost de iPhone bij de goedkoopste abonnement €160,- dit geeft maar weer aan hoe hun onderzoek naar het product is BAGGER.

Aantal onderzoeken zijn er geweest die aan tonen dat de 3G antenne niet het probleem is, daar wordt niks overgezegd lekker negatief doen zonder e feiten op tefel te leggen.

Bij het goedkoopste abonnement kost hij nog geen €80,-
http://www.t-mobile.nl/iphone/tarieven.html

@ jessy123,de iPhone is niet officieel in Nederland los te koop, in België en Italië wel. In België kost de 8Gb iets van €525,- en de 16Gb €615,- zonder simlock.

4saus
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 sep 2008 10:38

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door 4saus »

Een Apple reseller had je rustig kunnen vertellen dat: "Apple 3 weken geleden de 2.0.2 software heeft uitgebracht" waarmee na installatie de ergste problemen zijn opgelost. Blijkbaar heeft 1% (de klagers) de update knop niet kunnen vinden. 9 sept komt 2.1 uit. Die zal Bug fixes plus nieuwe features bevatten. Wat een niets zeggende sensatie show was dit zeg:S beetje jammer, ik had er meer van verwacht...

Zelfs Nederlands grootste gadget freak die de iphone eerst in de kliko gooit en hem er dan weer uithaalt als de camera uit gaat heeft 2 iphones op zak en nog wat nokias als ik zijn filmpjes op VK moet geloven. En zo slecht vind hij m niet want hij pakt om de haverklap een van zijn iphones er bij om de lat te leggen bij een revieuw. (vaak om de iphone te bashen. alleen daar blijkt zijn onkunde en kennis gebrek) Volgens hem kan je op de iphone geen speciale letters typen met trema's qccentequ's en andere rare leestekens. Als je je vinger op de letter o, e, u, i of a houd krijg je netjes allen alternatieve letters die mogelijk zijn. dat was er al in de 1e generatie iphone. En echte gadget freak kent zijn gadgets binnenste buiten. deze sensatie shom man duidelijk niet. En toch worden zijn beelden en zijn woorden gebruikt als goede bron.

Hij heeft gelijk dat de iphone moeite had met snel in het adresboek een contact prsoon vinden. Maar wie heeft er dan ook meer dan 4000 contacten in zijn telefoon. Dat is maar voor een paar mensen weg gelegd. Met 220 contacten in mijn lijst was mijn adresboek met 2.0 snel en al helemaal met 2.0.2
al zijn klachten waren gebaseerd op de 2.0 firmpware waar 2.0.2 de oplossing was voor zeker 75% van de problemen.

T-mobile heeft ook schuld in de 3G verbinding vanwege het samensmelten van de orange en t-mobile masten. Apple heeft het meeste schuld door buggy firmware. Software laat zich makkelijk updaten. en Laat morgen nu net de 2.1 firmware uit komen die de rest van de problemen moet gaan oplossen plus een hoop nieuwe features met zich mee gaat brengen.

Tros radar zou het wel even oplossen. Waar is de oplossing dan? precies nergens. Gewoon een mooi sensatie belust item dat ook nog eens foutieve prijzen liet zien over de aanschaf van de iphone.

vanaf 159 euro te koop met een 29 euro abonnement.
ze vergeten dat er ook een 8 GB model bestaat van 19 euro met dat zelfde 29 euro abonnement.

verder is er niks verteld over aanstaande firmwares
ook niets over samensmelting van orange en t-mobile netwerken
en ook niks over onafhankelijke infinion chip tests dat de hardware niet het probleem is maar de huidige software.

kortom tros radar…
Hoe serieus zijn jullie te nemen als je zelf al foutieve informatie verstrekt en geen onderzoek hebt gedaan naar de geschiedenis van apple in telefonie? Als ze hadden verdiept in de eerste generatie dan hadden ze begrepen dat daar de problemen die er ook waren met elke firmware minder zijn geworden in rui voor een hoop extra mogelijkheden met de iphone. ze hebben het alleen om de show gedaan.
Ze had niet eens de felheid die ze normaal gesproken wel had. Normaal lult ze de gast helemaal zoek maar dit was een milder dan ooit te voren. gebrek aan voldoende voor onderzoek? Of heeft ze zelf ook door dat dit item nergens op sloeg?

als ze bij tros radar nu enigszins slim hadden geresearched dan hadden ze op www.iphoneclub.nl rond gesnuffeld en daar de ECHTE problemen aan de kaak gesteld. ik ga niet vertellen welke dat zijn. ik ga niet de research doen die RADAR had moeten doen. dan hadden ze veel beter beslagen ten ijs gekomen en een minder plee figuur geslagen met als die onwaarheden en superlatieven.
Laatst gewijzigd door 4saus op 08 sep 2008 22:43, 12 keer totaal gewijzigd.

Sponzert
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 aug 2008 16:18

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Sponzert »

Ik heb de uitzending gezien en ik moet toch zeggen dat ik het een hele slappe hap vond. Weten we nu waar het probleem aan ligt? T-Mobile of Apple(iPhone)?
T-Mobile doet wat vage uitspraken en daarmee is het onderwerp gedaan. Ik vind dit echt ruiken naar kijkcijfer boesten met een populair onderwerp. Einde van het verhaal, we zijn niets wijzer waar het probleem vandaan komt en we zijn nog steeds overgeleverd aan de grillen en grollen van T-Mobile. Of is het T-No-mobile?

4saus
Berichten: 4
Lid geworden op: 02 sep 2008 10:38

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door 4saus »

Het was een heel eenzijdig sensatie belust item. Om weer in de picture te komen na een lange saaie zomer vakantie. Zelfs van het grondige onderzoek dat we van Radar gewend zijn ontbrak elk spoor. Elke ******** die je de opdracht had gegeven om uit te zoeken hoe het nu echt zit met de iphone en haar problemen had meer informatie naar boven gekregen. dit zou zo een goed geoliede laster campagne gesponsord door microsoft, RIM of Nokia die massaal hun smart phone klanten weg zien lopen. Een probleem dat 1% van de gebruikers treft opblazen alsof de wereld vergaat puur voor de kijkcijfers.... tsssk ik ben beter gewend van dit programma.

en dan de geintervieuwde deskundigen. ik bedoel die edwin evers weet niet eens hoe hij een e schrijft met puntjes er boven. hij weet niet van het bestaan van 2.0.2 of hoe die dat moet installeren. Dan doet het adres boek het een stuk beter. En 4000 contact gegevens in je telefoon zijn niet representatief voor de gemiddelde gebruiker. Hij klaagt steen en been en heeft 3 iphones. een witte een zwarte ( toch weer uit de kliko gepakt zeker) en zijn 1e gen phone waar hij geen negatief woord over te melden had.

Webwereld en apple gaan niet samen. Webwereld schrijft al jaren het woord iPod stelselmatig verkeerd. Webwereld heeft nooit een goed woord voor apple over gehad en prefereren VISTA boven OSX omdat ze VISTA simpelweg veiliger stabieler en beter vinden dan OSX. Als dat je basis houding is en er is geen fexibiliteit om je is te verdiepen in een product van de concurrent dan ben je een hele starre onderzoeks/1egen iphone ervarings deskundige.

Radar beter moeten weten en gewoon een Apple Reseller kunnen vragen wanneer Apple nederland niet wou komen. Ze hadden ook iemand van de iphone club redacteurs als deskundige kunnen vragen. De nr1 iphone site. Ruimte voor discussie is er eigenlijk niet geweest. Het publiek heeft heel droog ja gezegd op de insinuaties van de presentatriese.

Over de T-mobile en orange 3G netwerk samenvoeging is geen woord gerept.
Over de 3 weken geleden vervangen, de huidige firmware en de komende firmware update is geen woord gerept.

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Dit las ik dus van 1 van de mensen die in het publiek zat aldaar:

"Ja, ik zat in de uitzending van Tros Radar, was een van de ''gedupeerden'' zoals ze dat daar noemen. En er wordt je min of meer vertelt wat ze verwachten dat je zegt."

Moppentappers
Berichten: 1372
Lid geworden op: 02 apr 2006 02:36

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door Moppentappers »

Prima uitzending, de iphone is gewoon brak en eindelijk iemand die zich niet laat beperken door die apple fanboys die ook hier weer heftig apple staan te verdedigen (zie: 4saus) ik heb een iphone en een HTC touch diamond naast elkaar gehad, en de keuze was snel gemaakt, de bediening van de HTC is vele malen beter, zo ook het bereik.
Én hij kan nog meer de de iphone, ik kan soms niet begrijpen wat mensen nou met zo'n hype telefoon moeten

leveroij
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 mar 2008 11:08

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door leveroij »

@Moppentappers: over de HTC touch diamond: is erg ok (misschien beetje weinig geheugen).
MAAR:
over de uitzending: radar doet weer wat ze vaak doen: onderwerp pakken, niet uitdiepen maar alleen de 'eerste lijns anti-hype' commentaren uitlichten. Dus niet uitzoeken hoe eea gaat na de firmware updates, en triviale deskundigen lanceren.
Was ook zo in maart bij de Prius: een allang afgeserveerd onderzoek over de Prius 1e generatie als actueel presenteren en zelf een testje doen op een race-cirquit?! (t is een prius, geen Porche lijkt me) Waarbij nog niet eens de gegevens van de boodschappenwagen die als de betere concurent werd gepresenteerd bekend werden gemaakt.
Die uitzending is daarna overigens bij Kassa afgebrand.
Dus: ja iPhone heeft nadelen, maar kan wel veel en kost weinig bij 8Gb en nee: radar kan geen objectieve research doen, en was dat niet wat je wilt van een consumentenprogramma?

supernov
Berichten: 111
Lid geworden op: 08 jan 2005 20:05

Re: iPhone 3G

Ongelezen bericht door supernov »

Gebruiksgemak, dat is voornamelijk het grote punt van de iPhone. Ik heb reeds >10 jaar ervaring met pda's en mobieltjes en ben zonder oogkleppen op de iPhone gaan gebruiken... en daar ben ik zeer positief door verrast. Bruikbaarheid is wat ik fijn vind als ik in de trein/bus zit, snel zaken kunnen doen zonder een bril nodig te hebben (zoals bij Windows Mobile). De iPhone heeft zeker niet all features in vergelijking met andere high-end mobieltjes, maar dit is dus ook nooit de bedoeling geweest. Eerlijk gezegd heb ik meer dan 3G, GPS en dit systeem niet nodig. Je kan best veel kritiek hebben op de telefoon, dat is allemaal persoonlijk, maar een mindere bediening dan de Diamond met Windows Mobile en het trage interface? Dat vind ik toch sterk hoor.

Probleem is dat de hype heeft gezorgd voor veel mensen die zich dan daartegen gaan afzetten, je wilt tenslotte geen grijze muis zijn. Ik doe gewoon helemaal niet mee aan hypes, ik bepaal gewoon zelf, rustig op de bank, wat ik nodig heb. Zo brak als jij de iPhone vindt, vind ik de Diamond...dat zijn dus persoonlijke voorkeuren en niet het slecht zijn van de telefoon an sich.

Verder mag Radar uiteraard ook de nodige kritiek hebben, maar kom op...noemde jij deze uitzending goed onderbouwt?

Gesloten