LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Jeannettevan
Berichten: 42
Lid geworden op: 13 jan 2009 14:48

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Jeannettevan »

Weet iemand, of er ook daadwerkelijk de afgelopen dagen mensen zijn geweest,die hun vogel terug wilde?

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Ja, die mensen zijn er geweest. Maar niet zoveel als er hier op het forum lopen te schreeuwen.

esli 99
Berichten: 20
Lid geworden op: 15 jan 2009 14:03

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door esli 99 »

oke Frans en Nanke Verbunt.

thanks hier kan ik wat mee, ik begreep er niets van, en heb dus het idee dat 75 % van alle kijkers niet weten hoe het werkt zoals het moet !! en dan uitgaan van wat het beste is voor alle afgestane vogels.

Weten jullie ook wie hier nu de aanstichter van is? Dit komt toch maar niet zo uit de lucht vallen ? Radar zal toch wel het 1 en ander gehoord moeten hebben voor ze hieraan beginnen ? Ik zie het zo, die verslaggever krijgt dus boze verhalen te horen over het NOP, dus dat wil zeggen die gaat al half aangebrand undercover aan het werk , toch ? ook al bevooroordeeld zo als ik het zie. Had eens iemand eerst eens pols hoogte laten nemen zonder van te voren te laten weten waarom er een uitzending aan NOP word besteed. zo krijg je een eerlijker inzcht van beide kanten.
Dan word er door radar alleen de nadruk gelegd op alle "fouten '" van NOP en niemand kan hier op reageren in de uitzending. Dus het kwaad is al geschied. Jammer hoor dat het altijd van 1 kant word bekeken.

aknoppert
Berichten: 42
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:17

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door aknoppert »

Sorry ik hoop dat het NOP goed uit het onderzoek komt maar ik heb zo mijn twijfels.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

@ esli 99

Het is een oud medewerker van het park. Waarschijnlijk met ruzie weggegaan en probeert nu zo zijn gram te halen. Je ziet dit wel vaker, ook in het bedrijfsleven. Het is inderdaad raar dat Radar en zo maar instinkt zonder eerst onderzoekjournalistiek toe te passen. Dat was wel zo netjes geweest. Maar wij wachten rustig het onderzoek af, daaruit zal echt blijken dat de vogels never maar dan ook never zonder eten en drinken zitten. Zelfs wordt er op 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gevoerd door een groep vrijwilligers. Het park is die 2 dagen voor publiek gesloten, maar achter de schermen gaat alles gewoon door.

a.lubbers
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:29

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door a.lubbers »

@elsi99 sinds 2004/2005 wordt er op diverse foum,s aangegeven dat mensen naar radar willen stappen dus dit komt zeker niet uit de lucht vallen ik zag dit al langer aankomen eerst dennis papegaai en dan .........:idea:

arduinna
Berichten: 11
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door arduinna »

@ Radar

Ik lees nu al enkele dagen mee in dit forum en ben nogal geschrokken van het effect dat uw uitzending heeft op de mensen die begaan zijn met dierenwelzijn. M.i. heeft u de verplichting het een en ander recht te zetten, daar anders de dieren door uw toedoen de dupe worden (als ze dat al niet zijn )van uw manier van verslaggeving.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Hier heb je gelijk in, maar toen is er niets aangetroffen, nu komt er een oud medewerker met foto's, een dierenarts die zijn kans ruikt (voor de zoveelste keer) en een journalist die zichzelf wil bewijzen, er is niets van Radar onderbouwd, ze laten geen levende vogels zien (omdat deze er supergezond uitzien, ze laten geen grote volieres zien (omdat deze ook schoon zijn en goed met water en voedsel gevuld) en ze laten geen vrijwilligers aan het woord, ze spreken niet met bezoekers die er regelmatig komen, en het ergste misschien wel !, ze laten teksten zien zonder briefhoofd, datum en handtekening. Iedereen kan op internet brieven met beschuldigingen, onderzoeken of verdachtmakingen vinden, waarom laten ze daar ook niet de uitkomst van zien?

Beetje raar toch wel.............

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

Het valt me trouwens wel op dat de echte schreeuwers niet meer op het forum aanwezig zijn.......

Waarschijnlijk omdat ze inderdaad net als Radar niets kunnen onderbouwen en/of bewijzen, ik ben nu al heel nieuwschierig hoe Radar zelf hierop gaat reageren, en of die journalist al bij het UWV is geweest.

avdbold
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 jan 2009 16:00

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door avdbold »

Verdrietig, boos en vol ongeloof

Net als en hoop mensen dacht ik na dat ik de uitzending woensdag van tros radar had gezien dat het allemaal wel mee zal vallen met alle wat er gezegd is over de NOP. Tuurlijk zit er een kern van waarheid in want de cijfers van de dode vogels liegen er niet om. Toevallig bracht de post die dag ook nog een nieuw donatie formulier omdat ik een kooi sponsor voor 150 euro per jaar. Ook ik heb mijn blauwgele ara Brutus daar op 19-04-2008 heen gebracht. Brutus was een kern gezonde prachtige ara “dat vonden ze ook bij het NOP”. Ik heb hem daar gebracht omdat ik me realiseerde dat ik hem nooit een volwaardig papegaaien leven “met partner en voldoende ruimte om te kunnen vliegen” zou kunnen bieden. Ook al was hij los in huis en ging hij vaak mee winkelen en wandelen buiten. Wel heb ik duidelijk aangegeven dat ik het wilde weten als het net goed met hem ging en dat ik bericht wilde hebben bij overlijden. Dit laatste staat ook op het overname formulier. Ik heb hem daarna diverse malen opgezocht in het park.
Na dat ik de uitzending bekeken had nam ik mij toch voor om de volgende dag te bellen hoe het met Brutus is en hem zondag weer op te zoeken in het park om zijn conditie te checken. De laatste keer dat ik geweest ben was op 4 oktober hij leek toen geplaatst te zijn in de nieuwe reuze volière en naast dat hij wel wat magerder was geworden zag hij er verder goed uit.
Toen ik vandaag belde kreeg ik tot mijn grote schrik te horen dat Brutus was overleden.
Na van de grote schrik bekomen te zijn en een paar huilbuien later hebben we terug gebeld voor informatie. Want hoe kan het dat een kern gezonde vogel van 7 jaar oud in eens dood is?
Antwoord: het sectie rapport wordt nog opgemaakt. Wanneer is hij dan overleden? Antwoord:Wat bleek Brutus was al overleden op 5 november. Waarom hebben we geen bericht gehad? Zover waren ze nog niet met de administratie. Maar de administratie om te vragen of ik FF wil doneren is wel in orde.
Nu wil ik wel heel graag het sectie rapport hebben. Ik mag aannemen dat ze daar geen 3 maanden voor nodig hebben. Ik heb het telefoonnummer van de betreffende dierenarts gekregen waar Brutus nu is “of waarschijnlijk na zoveel tijd al weg is”. Ik kon alleen een voicemail in spreken om terug gebeld te worden en dit is nog niet gebeurt.
Ik vindt het schandalig dat ik geen bericht heb gekregen en ik weet zeker als ik niet gebeld had was mij nooit iets gezegd. Ook mijn omgeving is verbijsterd vooral omdat de meeste hem nog hebben gezien bij de uitzending van het jeugdjournaal op 29 oktober bij de opening van de reuze volière. Een hoop mensen vragen zich dan ook af of Brutus wel echt dood is. En niet gewoon zoals in de uitzending gezegd is ”is uitgeleend”.

Mijn boodschap:
Ik geloofde ook niet dat het zo erg zou zijn bij het NOP. Maar dit is geen toeval meer. Kern gezonde vogels gaan daar dus zomaar dood of verdwijnen. Mensen breng daar nooit een papegaai heen. Hier is iets vreselijk niet in orde.

Ik zal laten weten wat de betreffende dierenarts te zeggen heeft.

Een zeer verdrietige

Anoek Hoekema

avdbold
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 jan 2009 16:00

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door avdbold »

Mensen doe die oogkleppen af. er is iets goed fout bij het NOP

lees verdrietig boos en vol ongeloof

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

Fijn om te zien inderdaad dat het nu een redelijke discussie is :). Natuurlijk mag iedereen zijn mening uiten. Zo ook aknoppert of a.lubbers die beide aangeven toch te twijfelen aan het N.O.P. maar daarom komen ze nog niet aanzetten met laster of niet onderbouwde uitspraken zoals sommige wel lijken te doen.
Die wil ik graag verwijzen naar de post van Appelsientje over laster (Geplaatst op: 15 Jan 2009 15:52). Dit bedoel ik geenszins als dreigement aan wie dan ook!

Dan wil ik nog even reageren op Frans en Nanke, zij hadden het een paar posts terug over het verhuizen van mensen die hun papegaai naar het NOP hebben gebracht.
Want er zullen vast ook mensen verhuisd zijn en geen verhuisbericht hebben doorgegeven aan het N.O.P. Maar het zal niet 1 op 7 zijn, maar volgens mij wilde jullie die suggestie ook niet wekken? Maar degene die dus verhuisd zijn of een ander nummer hebben die kun je inderdaad niet meer in kennis stellen.

@ Patrick en Sveda:
Ik denk dat het inderdaad al wel vast gesteld is dat de uitzending van Radar op losse schroeven staat. Er zijn geloof ik al meerdere mensen die dit hebben laten weten bij 'De leugen Regeert' zelf heb ik het gemeld bij fhj factcheckers. Dit zijn 4e jaars journalistiek studenten aan fontys hogescholen, die allerlei uitspraken in de media na trekken of deze kloppen of niet. Ik hoop dat ze er iets mee zullen doen :).

aknoppert
Berichten: 42
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:17

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door aknoppert »

Anoek,

Mijn verhaal lijkt heel veel op het jouwe. Waar ik vooral mee zit is dat mij niet eerlijk is meegedeeld dat hij in oktober al gestorven was. Ik weet dus hoe het voelt. Ben er echt kapot van.

a.lubbers
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:29

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door a.lubbers »

er is btw een ex vrijwilliger geweest die zijn ongenoegen al 3 jaar geleden heeft laten merken op een ander forum

maar het nop zegt doodleuk doen dat ze van niks afweten en dat deze persoon nog nooit daar gewerkt zou hebben ?

lees dan enkele reactie,s verder zijn gegevens en informatie en het klopt dan wel dat deze persoon daar gewerkt heeft dus :shock:

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

@ avdbold en aknoppert:

Natuurlijk is het triest als je oude huisdier sterft ook al heb je er afstand van gedaan. Dus ik leef ook met jullie mee. Maar des ondanks blijf ik het N.O.P. steunen. Want ook jullie waren ervan overtuigd dat het een goede stichting is anders hadden jullie jullie vogel niet daarheen weggebracht. Nou kan ik natuurlijk niet direct verklaren waarom jullie geen bericht hebben gehad. Maar het feit dat administratief niet alles op rolletjes loopt betekent niet dat het hele park slecht is.

Dan nog over het feit dat je wel een formulier voor donatie hebt gekregen. Dat is verder geen specialistisch werk lijkt me, kwestie van envloppen met addressen bestand uitdraaien en er een standaard brief in sturen, of niet? Ofwel niet per definitie vreemd dat u dat bericht al wel heeft gehad en niet het bericht van het overlijden van je oude huisdier.

arduinna
Berichten: 11
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:15

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door arduinna »

@ P & S
Media! :shock:
Ik ben ook zeer benieuwd , het doet mij echt pijn dat door zo'n half uur sensatietelevisie de geloofwaardigheid van alle dierenopvangorganisaties in het geding is. Het algemene publiek verliest hierdoor het vertrouwen en dat is schadelijk voor alle dierenopvangcentra. Ik vind het een zeer ondoordachte actie, als er daadwerkelijk iets aan de hand zou zijn zou dit niet via de media uitgespeeld moeten worden, wederom, de dieren zijn de dupe!

aknoppert
Berichten: 42
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:17

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door aknoppert »

RvanderV

Uiteraard was ik ervan overtuigd dat het NOP een goede stichting was. Ik ben ook niet over 1 nacht ijs gegaan, ik heb dit heel goed overwogen, en ik wil zeker niet dat de dieren hier de dupe van worden. Maar ik wil wel graag antwoord waaraan mijn Timney is overleden en waarom mij dat niet is medegedeeld terwijl ik na zijn overlijden nog geweest ben en gebeld heb, dan wordt er gezegd dat het goed gaat, dit stukje begrijp ik niet.

RvanderV
Berichten: 58
Lid geworden op: 13 jan 2009 12:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door RvanderV »

aknoppert

Dat snap ik dat u dat graag wilt weten. Mij lijkt het het beste om langs te gaan en er eens rustig over te praten? Maar het zal er nog steeds wel druk zijn lijkt me.

Patrick en Sevda
Berichten: 124
Lid geworden op: 12 jan 2009 23:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Patrick en Sevda »

@ avdbold

Ik vindt het heel erg van uw vogel en ik hoop dat u snel het rapport van de dierenarts en patoloog zult krijgen. Sterkte, en dat meen ik met heel mijn hart.

@ RvanderV

Hoe meer media aandacht hoe beter.

@ allemaal

Het is heel erg dat er vogels overlijden, en het is ook heel erg dat je daar niet direct bericht van krijgt, ook de NOP zal hier heel veel van leren!!!! Er worden echter te veel conclusies getrokken naar aanleiding van een sensatie uitzending van Radar die alleen maar onrust en verdriet zaait. Wacht even alle onderzoeken af.........

aknoppert
Berichten: 42
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:17

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door aknoppert »

RvanderV

Ik ga op zeker nog wel een keer langs om hierover te praten maar ik wacht idd even totdat de drukte een beetje voorbij is en ook mijn verdriet wat minder is. En ik hoop echt dat de mensen het NOP blijven steunen want de dieren kunnen hier ook niets aan doen.

Gesloten