LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 5115
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Radar »

Duizenden mensen brachten de afgelopen jaren hun papegaai naar het Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien. Ze dachten dat hun huisdier hier een beter leven te wachten stond. Radar toont in een onthullende reportage het ware gezicht van het opvangcentum in Veldhoven.

De dieren op het park worden slecht verzorgd en de sterfte is dan ook zeer hoog. Hoe heeft het zover kunnen komen, wat is de rol van de overheid en wat is de verklaring van het opvangcentrum?

Live uitzending: maandag 12 januari 2009, 20.30 uur, Nederland 1
Herhaling: woensdag 14 januari 2009, 15.25 uur, Nederland 1

jappert22
Berichten: 3
Lid geworden op: 10 jan 2009 02:07

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jappert22 »

Werkelijk waar belachelijk dit... Ik kom er zelf, nou minimaal 3 keer per maand en als ik zie hoe goed, de dieren daar verzorgt worden. Het is een opvang voor oude of zieke dieren dan is het logisch dat er meer dieren als normaal sterven. Vele vrijwilligers maken een goed thuis voor deze zieke dieren werkelijk waar top werk verrichten ze daar!!!

Heel erg apart dat dit initatief dan zo VERNEDERD wordt,,,

Ik hoop dat de mensen daar hun werk nog jaren voort kunnen zetten en goed voor deze zieke dieren kunnen zorgen. Hopelijk lijden ze niet veel schade door deze rare uitzendig.

gr. Jaap

Henri42
Berichten: 2980
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Henri42 »

Staat in het algemeen goed bekend, volgende uitzending gaat vermoedelijk over de Efteling een dierenrijk of een golfclub :P

Frank Meijer
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frank Meijer »

Al 15 jaar ben ik vrijwilliger én donateur van de Stichting NOP. In deze periode heb ik het Papegaaienpark zien groeien en het aantal vrijwilligers zien toenemen. Medewerkers en vrijwilligers bundelen samen de krachten om de opgevangen dieren een goed tehuis te geven.

Sinds de oprichting van de Stichting N.O.P. menen sommige personen de Stichting en haar medewerkers in een kwaad daglicht te moeten stellen. Dit zijn altijd dezelfde personen die er geen baat bij hebben dat de Stichting de dieren opvangt. Het raakt hun zelf in de portemonnee en hun wraak is dan ook om de Stichting ten gronde te richtten.

Gezien uw aankondiging, waarin U keiharde beschuldigingen uit dat de dieren slecht verzorgd worden, is het dus ook dit keer weer schijnbaar gelukt dat deze groep mensen om, met wederom vele valse beschuldigingen, een op sensatie belust programma van eenzijdig gegevens te voorzien om zodoende de Stichting veel schade toe te brengen.

Ik distantieer me dan ook op voorhand van de samenstelling van het programma.

In de 15 jaar dat ik bij de Stichting betrokken ben, heb ik zelf geen afwijkingen kunnen constateren en ervaar zelf dat het de dieren aan niets ontbreekt. De verzorging is uitermate goed en de medische begeleiding is dankzij de gespecialiseerde dierenarts perfect!
Radar suggereert zelfs dat de overheid een ‘rol’ speelt. In het verleden is de Stichting meerdere malen het slachtoffer geworden van valse beschuldigingen. Naar aanleiding daarvan heeft een mega onderzoek plaatsgevonden door diverse overheidsinstanties met als resultaat dat er geen afwijkingen gevonden zijn. Niet op administratief gebied en niet op het gebied van verzorging en medische begeleiding. Denkt Radar nu dat zij, op basis van diezelfde beschuldigingen, wel even voor rechter te kunnen spelen? Dan had Radar wel eerst eens een beter en gedegen onderzoek kunnen uitvoeren alvorens de Stichting en de overheid in een kwaad daglicht te stellen.

Bij deze wil ik dan ook graag Radar bedanken dat zij afbreuk doet aan zo een geweldig initiatief als de Stichting NOP. Bedankt dat zij de Stichting in een kwaad daglicht stelt en dat mede daardoor ook de vrijwilligers gedemotiveerd worden om zich in te blijven zetten.

Laat uw redactie maar eens een weekje meelopen met de vrijwilligers en de verzorgers van de Stichting. Ik denk dat U dan uw mening wel zal bijstellen in plaats van het op voorhand afkraken van een goed doel.

Frank Meijer - Veldhoven, vrijwilliger Stichting N.O.P.

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door gravedigger »

Dit offensief van "pro's" was te verwachten.

NOP
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:12

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door NOP »

Persbericht

Wintelre 09-01-09

De Raad van Toezicht van de Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien wil u graag informeren over haar standpunt betreffende de door het Tv-programma Radar aan de Stichting N.O.P. gedane beschuldigingen.

De Raad heeft vernomen dat Radar, tijdens een bezoek aan het Papegaaienpark in Veldhoven op 7 januari, meerdere beschuldigingen heeft geuit over het functioneren van de stichting in het algemeen en directeur Van Meegen in het bijzonder. Onder andere over, naar mening van Radar, onvoldoende zorg voor de dieren in het park.

De Raad van Toezicht heeft vanuit haar functioneren nooit enige grond voor de beschuldigingen geconstateerd en is van mening dat Stichting N.O.P. en haar directeur altijd een omvangrijke en unieke positieve bijdrage aan het dierenwelzijn hebben geleverd. In de Raad van Toezicht is veel deskundigheid op dit gebied aanwezig.

De Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien is een opvangcentrum voor dieren in nood. Particulieren bieden ons hun papegaai aan omdat ze niet meer voor de vogel kunnen of willen zorgen. De vogels die wij opvangen komen nooit meer in de handel. Vaak krijgt een vogel na jaren van eenzaamheid in een klein kooitje bij ons eindelijk een eigen partner in een ruime volière. We zijn ook het officiële opvangcentrum voor de overheid. Zowel de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming, de Algemene Inspectiedienst, de RVV en de Douane brengen dieren bij ons onder.

De Raad is zich er van bewust dat de eenzijdige benadering van Radar kan leiden tot onjuiste beeldvorming bij het brede publiek. Bovendien doet het geen recht aan de inspanningen van vele vrijwilligers die dagelijks op het park actief zijn. De Raad vindt de negatieve gevolgen die dit zou kunnen meebrengen voor het Papegaaienpark onnodig en onacceptabel en wil dat discussies op basis van feiten gevoerd worden.
Daarom is door de Raad van Toezicht een onafhankelijke en gezaghebbende persoon uit de sector gevraagd om een beoordeling te geven over het functioneren van Stichting N.O.P., het niveau van zorg voor de dieren en alles wat verder van belang geacht mocht worden.

Tot het verrichten van een dergelijk onderzoek heeft zich bereid verklaard Dhr. A.H. Dorresteijn, Directeur van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en onder andere bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Dhr. Dorresteijn zal het onderzoek naar eigen inzicht verrichten en de bevindingen hieruit in een eindrapportage aan de Raad van Toezicht kenbaar maken, waarna deze bevindingen openbaar worden gemaakt.
Uiteraard hebben alle betrokkenen hun volledige medewerking toegezegd.

Dhr. P.M.J. van den Baar
Voorzitter Raad van Toezicht Stichting N.O.P.

PeCe
Berichten: 23
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door PeCe »

gravedigger schreef:Dit offensief van "pro's" was te verwachten.
Daar heb je gelijk in. Nadat de dit bekend is gemaakt wordt er op alle papegaaienfora volop gediscussieerd, met op bijna allen dezelfde tendens. Radar valt een gezonde en goede organisatie aan. De aankondiging duid op onvoldoende research en het onderuit halen van een goede naam. We moeten de uitzending nog afwachten, maar vermoedelijk is dit een topic die door reacties van een bepaalde groep mensen is gecoördineerd die er zelf financieel belang bij hebben als ze het NOP een klap kunnen uitdelen.

De heer Hooimeijer (die openlijk hierover heeft gepubliceerd en een bericht over de uitzending verspreidde voordat de TROS het aankondigde) staat zelf ter discussie. Steeds meer fora en mensen hebben hem ondanks zijn jarenlange ervaring op de zwarte lijst gezet. Dit vanwege mishandelen van dieren, onvoldoende interesseren in zaken en het pushen/overdonderen van klanten zodat ze zijn producten kopen.

ALS Hooimeijer en de SPPW belangrijke "steunpunten" voor deze uitzending zijn, dan is het nu al bekend dat het eigenlijk een NON-item is. Vergelijkingen zijn riskant, maar ik durf het aan. Het zou hetzelfde zijn om Geert Wilders een uitzending te onderbouwen over de islam. Ook dan weet je dat het getroubleerd en onjuist is.

Ik wil niet zeggen dat er in het NOP geen fouten worden gemaakt, maar wie durft er te zeggen dat die foutloos is. Mensen maken fouten. Daarnaast als een organisatie groter wordt is de kans groter dat er iemand tussen zit die bepaalde dingen minder goed doet. Het gaat er echter om hoe reageert een organisatie op dit soort dingen. Wil men leren of niet. Het NOP doet veel goed werk en is altijd bereid om als het kan dingen te verbeteren. Probleem is echter als media en anderen dat niet willen zien en zich alleen richten op die paar fouten, ja dan krijg je een heel verkeerd beeld.

ALS ik mij zou richten op de fouten gemaakt door tros radar en niet zou kijken naar de goede acties, eventuele correcties voor het gemak vergeet, dan weet ik zeker dat zo een bericht over gaat komen als zijnde TROS Radar een slecht consumentenprogramma. Dat is het nadeel of voordeel als je alleen naar bepaalde details gaat kijken.

Hopelijk valt het mee en blijkt het een goede uitzending te worden. Maar gezien de aankondiging is het twijfelachtig of men wel aan een goede research heeft gedaan.

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door gravedigger »

Ik mag roch aannemen, dat men Directie en RvT om een reactie heeft gevraagd vóór de uitzending en de beelden ook aan hen heeft getoond. Gezien de perspublicatie van de RvT lijkt dit het geval. Waarom gaat men dan niet dieper in op dit geval en komt men met een algemene en nietszeggende verklaring?

j.hofman
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jan 2009 19:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door j.hofman »

Ik heb ruim 3 jaar met veel plezier in de quarantaines van de NOP gewerkt en in de 1e opvang, de ruimte waar de nieuwe papegaaien binnengebracht worden. Ook was ik verantwoordelijk voor het schoonhouden van de ziekenboeg. Ik weet dus als geen ander wat de kwaliteit van aangeboden dieren bij het NOP is.

De beschuldiging van Radar dat “De dieren op het park worden slecht verzorgd en de sterfte is dan ook zeer hoog” is dan ook een grove beschuldiging die kant noch wal raken!

Mijn ervaring is dat de aangeboden dieren in een slechte conditie afgestaan worden:
- Veelal betreft het erg oude dieren. Verwacht niet dat deze dan bij de NOP wel lang zullen overleven!
- De conditie is vaak erg slecht, meestal doordat verkeerde voeding gegeven is.
- Soms zijn de dieren erg ziek. Particulieren ‘dumpen’ de dieren dan omdat ze de kosten niet willen, of kunnen opbrengen.
- En wat te denken van de vele dieren die vol stress zitten en/of agressief zijn. Gevolg is een groot aanbod van verenplukkers, zichzelf verminkende of onhandelbare papegaaien. Probeer die maar eens beter te krijgen!

Ik moest ook de dierenarts vaak begeleiden bij het chippen en onderzoeken van de nieuwe dieren. Ik kan alleen alle respect opbrengen voor deze dierenarts want zij weet de meeste zieke en ondervoede papegaaien in een mum van tijd weer beter te krijgen.

In de quarantaine ruimte en het papegaaienziekenhuis sterven natuurlijk ook veel dieren die zelfs de gespecialiseerde dierenarts niet kan redden! Het doet ons, als verzorgers, dan ook iedere keer veel pijn als je weet dat je er echt alles aan gedaan hebt om die oude en zieke diertjes op te knappen maar dat het niet gelukt is!

Je kan het NOP dan ook het beste vergelijken met een bejaardentehuis of ziekenhuis voor dieren. Logisch dan toch dat de sterfte hoger is dan bij een gemiddelde particulier, handelaar, kweker of liefhebber?

Het doet mij dan ook erg pijn dat Radar het NOP vals beschuldigd. Zeker gezien het feit dat alle werknemers en vrijwilligers er alles aan doen om de dieren een goed onderkomen te bieden, met een uitstekende verzorging en medische begeleiding. Iedereen werkt keihard om deze afgedankte dieren een goed leven te bieden.

Ik hoop dat Radar ooit de moeite zal nemen om wel een goed en gedegen onderzoek uit te voeren. Dan zal Radar ook moeten inzien dat ze vals voorgelicht zijn en dat de NOP wel degelijk een goede verzorging en onderkomen biedt aan de aan haar afgestane dieren. Dus niet ‘even’ de camera laten draaien en wat zielige beelden opnemen, niet in een rap tempo uitspraken willen ontlokken of alleen naar cijfertjes te kijken. En zeker niet om een leuk programma te maken om hoge kijkcijfers te forceren. De waarheid is anders dan dat jullie suggereren!

Ik hoop dat jullie dan ook het lef hebben om dat te erkennen en in een uitzending ook eens aandacht te besteden aan de goede dingen die het NOP voor deze diertjes doet! Dat verdienen alle hardwerkende vrijwilligers en de vele donateurs die ons hierin ondersteunen!

Ik ben dan al 2 jaar weg bij de NOP, maar het doet dan nog steeds pijn om zoveel negatieve dingen te horen.

J. Hofman, voormalig quarantaine medewerkster NOP.

Frank Meijer
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 jan 2009 18:02

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frank Meijer »

Gravedigger schreef:
Ik mag roch aannemen, dat men Directie en RvT om een reactie heeft gevraagd vóór de uitzending en de beelden ook aan hen heeft getoond. Gezien de perspublicatie van de RvT lijkt dit het geval. Waarom gaat men dan niet dieper in op dit geval en komt men met een algemene en nietszeggende verklaring?
Ik was toevallig op het park tijdens het 'interview'. Ik kan je garanderen dat de reporter heel erg fel was en alleen beschuldigingen aan het spuien was. Wilde alleen opmerkingen uitlokken en was voor geen enkele reden vatbaar! Van te voren werd het NOP al onderuit gehaald op een nare manier en zij konden zich niet verdedigen.

Ik heb dan ook alle respect voor Tonnie van Meegen en Erico Goedhart die de vele valse en grove beschuldigingen moesten aanhoren en toch de rust hadden, om in het belang van de NOP, zo goed als mogelijk de beschuldigingen te weerspreken, zelf met overtuigend bewijs. Daar werd echter niets mee gedaan!

Er zijn geen beelden getoond, noch is over de uitzending zelf gepraat. Het is dan ook een goed initiatief van de Raad van Toezicht om een onafhankelijk onderzoek in te laten stellen (zie persbericht van de RvT).

Het is wederom stemmingmakerij en nu ik net lees dat Hooimeijer er weer achter zit, hoop ik dat Radar die man eens aanpakt! Diverse malen is hij zelf onderwerp van problemen en hij probeert iedere keer het NOP daarin mee te trekken. Ik distantieer mij dan ook van die man en bedank hem op voorhand dat hij wederom geslaagd is met een nieuwe hetze jegens het NOP.

Frank Meijer, vrijwilliger NOP

jvy_007
Berichten: 12
Lid geworden op: 17 jul 2008 15:54

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jvy_007 »

Jammer dat RADAR zich voor een karretje laat spannen. Het volgende onderzoek zal zich wel richten op bejaardenhuizen waar oude mensen gedumpt worden door hun kroost. Ook hier kunnen ze dan een hoog sterfte gehalte constateren. Jammer RADAR, nu al een misser en misschien kunnen jullie jezelf plaatsen op de site van "opgelicht"want ik krijg de indruk dat jullie dat zijn.

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door gravedigger »

Kunnen jullie ook verduidelijken wie deze Hooimeijer is en wat zijn evt, rol in deze zaak is?

Remster
Berichten: 535
Lid geworden op: 04 sep 2005 09:22

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Remster »

Ik zou het logischer vinden als Radar aandacht zou besteden aan alle misstanden in bijvoorbeeld de bio-industrie.
Daar rendeert het namelijk om dieren stelselmatig te mishandelen. Het sterfte-cijfer is 100%.

Proefdieren.. ook zoiets. Die dieren worden ECHT gemarteld.

Maar ja, daar wordt natuurlijk bakken met geld mee verdiend, dus niet interessant om eens kritisch naar te kijken Radar?

melientje
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jan 2009 20:01

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door melientje »

dr hooimeijer is een vogelarts, maar 1 die zodra je binnenkomt gelijk opmerkingen heeft over je houding/gedrag van je vogel. In zijn ogen is elke vogel onzeker(dat test hij door knuffels naar je vogel te gooien!! en omdat je vogel wegduikt zou hij onzeker zijn...nou me hoela) Om dat probleem op te lossen moet je een dvd kopen van hem en dan komt alles goed :lol:
Mijn vogel is daar geweest, toen ik hem op mocht halen was dat niet omdat hij beter was, maar omdat meneer naar duitsland moest voor een lezing!! dus van de sonde voeding naar huis!! en je raad het misschien al, wel met een extra kadootje.. een Giardia infectie!!!!
Dus kon ik mijn cavias en al mijn andere vogels ,mijn honden en katten en varkens behandelen!!
OOk heeft mijn vogel cryptococcen gehad volgens de heer Hooimeijer,Maar het lab wat daarna zijn ontlasting testte beweerde dat dat niet bestond..
Ach, laat Hooimeijer lekker.. hij ist niet waard!!

NOP.. Zet hem op !! Ik weet dat sommige dingen beter kunnen maar waar is dat niet zo!
Jullie krijgen veel vogels binnen die totaal verkeerde voeding hebben gehad, die schade is al gedaan, dus niet jullie schuld!ook al overlijden ze na alle goede zorgen.

janb22
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 jan 2009 20:38

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door janb22 »

Radar zou eerst eens bij gaaien liefhebbers moeten vragen hoe het zit, vergeet de dierenartsen...die gaan in hoofdzaak voor de centen niet voor de dieren, Het NOP doet heel goed noodzakelijk werk, bedenk wel dat wat ze doen veroorzaqakt wordt door mensen die een vogel nemen zonder te weten dat het iets anders is dan een hond of een kat

Hooimeyer ken ik niet, wel een aantal uitspraken van hem, ik wil het dus graag zo houden dat ik hem niet ken!!
Janb22

hawkeye_nl
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 okt 2008 13:24

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door hawkeye_nl »

Dat er soms grondig naar een instelling als het NOP gekeken word is natuurlijk een positief iets! Dit brengt soms foute zaken aan het licht waarna er dus verbetering kan optreden.

Dat dit in gang gesteld word door een groep mensen die hierin grote eigen belangen hebben is natuurlijk daarin weer zwaar discutable.
Dhr. H uit M. is hierin de tot zichzelf uitgeroepen specialist welke juist alleen maar voordelen heeft aan een ondergang van bvb het NOP. Daardoor krijgt zijn stichting of de organisaties die hij steunt (al dan niet onder een alias) welke bvb aan herplaatsing van papegaaien doet (onder zijn strenge eisen) namelijk meer klanten.

Tegen beter weten in hoop ik dat de programma makers van de Tros iets verder kijken dan naar het NOP. Dat ze ook de bron van hun informatie eens heel erg goed onder de loop nemen.

Dat buiten proportioneel overlijden van papegaaien in ons land is volgens mij overigens ook voor een groot deel aan hem zelf te verwijten gezien hij mensen met papegaaien aanzet tot grote bijeenkomsten met hun vogels waarbij juist hij als (door zichzelf uitgeroepen) expert verklaart dat besmetting van ernstige ziekten in de buitenlucht niet zouden kunnen plaatsvinden!

Ik ben absoluut niet blij met het NOP maar weet als geen ander dat een organisatie als deze absoluut onmisbaar is!

lisianthus
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 jan 2009 22:12

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door lisianthus »

Maandag is het dus een live uitzending.ik ben blij dat er nu gereageerd wordt zodat er nog wat gecontroleerd kan worden.ik heb inmiddels vernomen dat ze dus bij het Nop zijn wezen kijken voor een reaktie.Ik hoop dat ze deze reaktie serieus met open mind zullen behandelen .
Ik hoop wel dat het een uitzending word met keiharde feiten.Vele mensen gaan vanuit heel nederland naar het Nop om daar gebruik te maken van de expertise van de medische zorg die daar geboden wordt.Als het Nop ten onrechte beschuldigd zal worden,zal dat de medische zorg aan de vogels geen goed doen.
Het Nop is wel het laatste waarvan ik verwacht had dat het aan de schandpaal genageld zou gaan worden.De "Dennissen"en de "hooijmeiers"ja dat weten we al lang.Maar het Nop???Ik ben benieuwd maar ook een beetje bezorgd dat er door de attenderende partijen hetze gevoerd wordt.Radar controlleer alles svp heel erg goed voor maandagavond.

esjo
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 mar 2006 16:03

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door esjo »

Ik vraag me al langer af waar Radar met sommige onderwerpen mee bezig is, en zo ook deze keer.
Het NOP is een goed intiatief en een park waar de zorg voor vogls voorop staat. En dat met dank aan vele vrijwilligers.
En waar zo ontzettend veel vogels leven, gaan er ook wel eens vogels dood. Dat is daar en dat is overal.
Belachelijk en het slaat kant nog wal om zo'n stichitng zo negatief in de publiciteit te willen zetten.
Over Hooijmeijer. Jammer dat hij mensen met een gewonde papegaai een preek geeft over opvoeding en de gewonde papegaai niet behandeld.
Het wordt tijd dat hij weer met twee voetjes op de grond belandt en zich niet als heer en meester overal boven zet.

Radar, denk maar eens goed na welke belangen jullie nu met je programma wil behartigen. Als dat de belangen van de consument zijn, zou het verstandig zijn de uitzending over het NOP in een ander daglicht te stellen.

Dorian
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 jan 2009 10:12

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Dorian »

Je mag aannemen dat de redactie van Radar in staat is om een gedegen onderzoek te doen, waarin gezocht wordt naar harde feiten en alle kanten van een "zaak" belicht worden. En als de redactie daartoe in staat is, ze dat dus ook doen.

De aankondiging van deze uitzending doet mij echter vermoeden, dat hier weinig porfessioneel gehandeld is. Naar mijn mening kan er niet autmomatisch gezegd worden, dat dieren slecht verzorgd worden, als er een hoger sterftecijfer is. Het is al een aantal keren genoemd, maar het NOP is een opvang voor papegaaien die om wat voor reden dan ook worden afgestaan. Meestal dus oude vogels, zieke vogels en vogels met zware gedragsproblemen. Dat deze vogels overlijden, lijkt mij in veel gevallen een logisch gevolg. Ik zie hier niet een automatische link naar "slechte zorg". Helaas doet Tros Radar dat wel? Of komen er nu harde feiten en blijkt dat alle vrijwilligers, alle mensen die met goed vertrouwen doneren en alle mensen die NOP een goede stichting vinden, veel zaken over het hoofd hebben gezien? Het lijkt me stug...

Dat Mr. Hooimeijer een van degenen is die de kar trekt in deze beschuldigingen, maakt het geheel nog net iets dubieuzer. Hooimeijer is nou niet de minst besproken persoon in de papegaaienwereld. Er mag wel gesteld worden dat bij zijn handelen al heel wat meer vraagtekens zijn gezet dan bij het handelen van het NOP. Goed dat hij er nu voor zorgt dat er een keer grondig (hoe grondig, is in dit geval wel een vraag) gekeken wordt naar het NOP, maar je mag er toch vanuit gaan dat een bron van informatie met zulke zware beschuldiging over een Stichting, zelf eerst aan de tand is gevoeld? Ik hoop dus dat we ook dat terug zullen zien in deze aflevering van Tros Radar. Of laat Tros Radar hier echt het ene steekje na het andere vallen? Ik hoop het maar, want ik zou het zeer betreurenswaardig vinden als Mr. Hooimeijer en zijn gevolg gelijk blijken te hebben.

We zien het morgen. Waarbij vooraf al de vraagtekens gezet mogen worden bij dat wat we te zien krijgen... Niet alles wat je ziet, is de waarheid. En ik ga ervanuit dat Tros Radar hier daalt (in mijn ogen nu ook) naar het niveau van de Story en RTL Boulevard...

Vriendelijke groeten,
Dorian

Henri42
Berichten: 2980
Lid geworden op: 09 okt 2006 11:08

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Henri42 »

wat is er mis mee dat dierenartsen graag geld verdienen ??

een stichting kan zich niet verdedigen tegen eenzijdige overdonderende media berichtgeving van Radar, ook in de studio worden de partijen onheus te grazen genomen :roll:

Gesloten