LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tandartsen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
mondhygienist
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mei 2010 21:51

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door mondhygienist »

Chocomelk schreef:
mondhygienist schreef:
Over de tarieven.... Als de tarieven omlaag gaan, is er daar maar eentje die daar van gaat profiteren...dat is de verzekeraar...
Zijn zoveel mensen in Nederland die niet eens naar tandarts toe kunnen omdat ze die extra verzekering niet kunnen betalen of of of.
Als de tarieven omlaag zouden gaan profiteert dus niet alleen de verzekeraar maar ook de mensen !
De tandarts ik ook aso duur geworden.
Daar heeft u een punt...

inkiepinkie70
Berichten: 11
Lid geworden op: 22 jun 2010 00:11

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door inkiepinkie70 »

Chokomelk: Een tandarts kun je ook zelf uitzoeken, er zijn duizenden praktijken in heel Nederland. Je hoeft niet naar een "dure" praktijk te gaan. Helaas ben je bij de ene tandarts soms duurder uit dan bij een andere. Daar kun je soms via internet, vrienden/kennissen/bekenden achter komen. Bij een gespecialiseerde tandarts voor bv. in esthetiek, ben je een stuk duurder uit voor een kroon op een voortand dan bij een "gewone" huis-tuin-en-keuken-tandarts. En je moet helemaal niets, je kunt er ook voor kiezen om NIET naar een tandarts te gaan. Dan maar een dure I-phone aanschaffen en 4x per jaar op vakantie om andere werelddelen te bekijken of elke 2 jaar een nieuwe auto aanschaffen of weer een nieuwe donzen winterjas. OF een kroon laten plaatsen of dezelfde kies er maar uit laten jassen of rotten. Kwestie van prioriteit.

Mondhygienist: Ik wordt er zo kei-pissig van dat de preventie-assistentes altijd weer de zwarte Piet krijgen toegespeeld! Hozanna voor het overige tandheelkundig personeel en lekker pissen op de preventie medewerker die het toch allemaal niet weet en maar wat doet, bah!
Daarom mijn toon een beetje onaardig.... maar dat komt ook omdat ik reageer op stukjes van mondhygienistes. En die hebben allemaal een verrekt bittere ondertoon, yek.

loesje 2
Berichten: 408
Lid geworden op: 08 nov 2006 20:05

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door loesje 2 »

Misschien moet je, je eens afvragen waarom dat is. We zien gewoon te veel ellende veroorzaakt door, in eerste instantie natuurlijk een slechte tandarts die een prev. ass. werk laat doen wat zij niet kan. (paro-behandelingen) en te laat de hulp inschakeld van een mondhygiënste.

Het zijn wel de prev. ass. die deze behandelingen blijven uitvoeren zonder tegen hun baas te zeggen dat, een bepaalde patiënt beter door een MH kan worden behandeld.

Ik geloof jou onmiddelijk als je zegt dat jij met je baas op een andere manier werkt. Ik vind het alleen echt heel, heel erg jammer dat je ons MH's niet geloofd als wij zeggen dat we te veel te laat doorgestuurde patiënten zien die te lang door eenprev. ass. geholpen zijn.

Je doet net of wij bitter zijn zonder reden. Jammer dat je niet onder ogen wil zien dat er echt prev. ass. zijn zonder vooropleiding met de 9 daagse NMT cursus die de hele dag paro-behandelingen zitten te doen. PUUR en alleen om de kas van de tandarts te spekken, immers een patiënt betaald voor een parobehandeling door een prev. ass. 25% meer dan voor een behandeling van een goed geschoolde MH! Sorry ik blijf dat echt heel krom vinden!!!!

marrigje
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 mei 2010 20:51

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door marrigje »

moeten we nu met modder blijven gooien op dit forum, dat er mensen zijn die zich niet aan de regels houden is wel duidelijk, ik ben geen tandarts, maar preventie assistente en heb hier in de afgelopen 30 jaar ook rampen zien voorbij komen van monden die wel bij een mondhygiënist behandeld werden en sinds deze beroepsgroep ook controles uitoefent en gaatjes vult word het er ook niet beter op, ook hier zitten "rotte kiezen" tussen, dus mijn advies stop! jullie komen er toch niet samen uit, er word echt wel achter de schermen geprobeerd om de probleem praktijken er uit te pikken, maar in dit land zijn zulke regels gemaakt dat je heel ruim langs de randjes van de wet kan werken zonder aangepakt te worden.
ik hoop dat jullie net als ik met veel plezier iedere dag aan je werk beginnen en s'avonds zonder schuldgevoel op de bank kan zitten, veel succes

mondhygienist
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mei 2010 21:51

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door mondhygienist »

Ik hoop daar eigenlijk wel samen uit te komen....In eerste plaats zullen daarvoor assistenten en (paro)preventieassistenten beter geinformeerd moeten worden. Deze beroepsgroep staan niet in een register waardoor ze slecht bereikbaar zijn. De circulaire is dus duidelijk niet ontvangen door de preventieassistent. Jammer dat de tandarts het haar niet heeft laten lezen...

De VNM heeft haar standpunt, de NMT ook. Deze twee overleggen regelmatig, maar dan wordt er enkel vanuit de eigen beroepsgroep gedacht. De patient lijkt hierbij vergeten te worden. Ook blijft het erg stil aan de kant van de beroepsvereniging van de tandartsassistenten....En daar heb dus een flink probleem.

marrigje
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 mei 2010 20:51

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door marrigje »

beroepsvereniging van tandartsassistenten?? bedoel je de vakbond?
en volgens mij zijn alle preventieassistenten die een erkend diploma gehaald hebben bij de nmt geregistreerd, ik krijg regelmatig bericht en ook zijn er de preventie assistenten tours waar informatie word gegeven, over van alles, ik heb wel meegemaakt dat er mensen zaten te huilen toen er gewaarschuwd werd voor oa het anesthesie geven dat je zelf verantwoordelijk bent.

en verder is er nog heel veel werk in de zorg ook veel tandartsen moeten zich eens achter de oren krabben dus niet alles over de rug van de assistentes aub, hoewel hier soms wel figuren bij zijn die op cursussen of andere dagen zulke domme opmerkingen maken, dat ze betere fijnere motoriek hebben dan de tandarts dus de endo's doen?!?

mondhygienist
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mei 2010 21:51

Re: Tandartsen

Ongelezen bericht door mondhygienist »

Ja klopt. Diegene die de cursus vanuit het NMT hebben gevolgd, staan uiteraard in het bestand van de NMT...en de rest? En geeft de NMT dit bestand vrij aan andere instanties?? En hoe zit het met de assistenten? Daar zit dus nog een gat in...

Ik kan me ook helemaal vinden in je laatste opmerking, Marggje...maar precies hetzelfde mee. Schandalig dat tandartsen dit hun assistenten laten doen, die niet weten wat hun rechten en plichten hierin zijn....

Gesloten