LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Rechtsbijstandverzekering

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 4738
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door Radar »

Een rechtsbijstandverzekering kan van pas komen wanneer u bij een geschil onverhoopt juridische ondersteuning nodig heeft. Advocaten en juristen zijn immers duur. Maar bent u daarmee wel verzekerd van goede rechtshulp?

Maandag 24 mei in Radar, 20.20 uur

clouseau
Berichten: 37
Lid geworden op: 09 nov 2005 00:13

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door clouseau »

Als u kiest voor het SRK. Dan kan ik u nu al melden dat u een zware tijd te gemoed gaat. Onze zaak duurde maar liefst 10 jaar en blunder na Blunder volgende nu mag D.A.S rechtsbijstand de problemen oplossen. Nou daar willen wij SRK Rechtsbijstand voor danken. Helaas heeft Tros Radar ons probleem niet als voorbeeld genomen maar wij hopen er maar op dat eens de media echt de milieu fraude eens aanpakt en dat zonder het SRK….

Meer weten of vragen kom op http://twitter.com/croatiahrvatska

Ons gevecht gaat tegen de Gemeente Deurne en het gedoog tegen een milieu zaak. Een van de Hoofdrol spelers is de Burgermeester van Deurne. Als u naar de vertaling luistert van het nummer Het Dorp van Wim zonneveld ( Dhr. Wiegersma) dan weet u dat de tijd in Deurne nooit stil heeft gestaan. Het nummer Het Dorp blijft anno 2010 nog steeds actueel. Welke tekst dichter wil en durft het aan om een nieuwe tekst te maken op dit nummer. Meer info is te vinden op http://spoorzonedeurne.nl/middengebied.html

Onze zaak http://www.manbijthond.nl/fragmenten/gesnapt

Geachte TROS-Radar

Gemeente Deurne verdient met deze zaak een Koude Douche !! Want de echte handhavers binnen deze gemeente kregen vroegtijdig ontslag of liepen zelf weg.
Laatst gewijzigd door clouseau op 24 mei 2010 21:54, 3 keer totaal gewijzigd.

Benman
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 apr 2008 17:37

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door Benman »

Wij hebben een rechtsbijstandverzekering lopen bij de DAS. En ook hebben zij een aantal keren naar tevredenheid zowel particulier als zakelijk een geschil kunnen oplossen.

Ik heb echter wel een aantal vraagtekens. Eén zal ik verduidelijken.
Geschillen tussen partijen worden veelal opgelost door middel van onafhankelijke advocaten of anders juristen. Hoe gaat het bij rechtsbijstandverzekering in z'n werk wanneer twee partijen een geschil hebben én die twee partijen beide bij dezelfde rechtsbijstandsverzekering verzekerd zijn voor rechtsbijstand? Ik neem maar even aan, omdat ik me niets anders kan voorstellen, dat één van de twee partijen dan een onafhankelijk jurist/advocaat (onafhankelijk van betreffende rechtsbijstandverzekering) krijgt toegewezen om 'belangenverstrengeling' te voorkomen. Het voelt in ieders geval wél heel vreemd wanneer dit niet zou gebeuren.

clouseau
Berichten: 37
Lid geworden op: 09 nov 2005 00:13

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door clouseau »

Benman Onze verzekering is over gegaan naar DAS. Vanaf de eerste dag hebben wij een stappen plan gemaakt. En we zijn nu op de goede weg, maar het kost ons alle veel tijd om de rommel op te ruimen van het SRK.

Anneke9
Berichten: 0
Lid geworden op: 25 mei 2010 12:02

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door Anneke9 »

Ik had gereageerd op de oproep van Radar maar hier verder niets meer over gehoord. Dus dan maar even zo.
Ik vind Achmea de meest slechte Rechtsbijstandsverzekering ooit. Ze zoeken zo snel mogelijk een zaak ( die ook nog in de verste verte niet op die van jou lijkt) en dan wordt er bij verteld: "Kijk, wij kunnen geen zaak maken want deze heeft ook verloren". En dan moet je trieste verhalen lezen over heel iemand anders. Ik moest van Achmea meedoen aan een zg. onafhankelijk psychologisch onderzoek van de werkgever omdat ik dat anders toch verplicht was volgens hun. Later lees ik overal over een gevangene die niet eens verplicht is mee te doen aan zo'n onderzoek. Voor afspraken hebben ze geen budget wordt er gezegd. Als je een gesprek wil worden ze kwaad. Al met al een verzekering die er alle moeite voor doet om maar zo gauw mogelijk van je zaak af te komen om geen kosten te maken. Ik heb 2 zaken aangekaart, bij een bouwer en bij een werkgever, beide dezelfde reactie van Achmea. Achmea zie ik zeker niet als ontzorger zoals ze zichzelf noemen, maar als bezorger van heel veel ellende. Ik kan alles heel uitgebreid vertellen, maar wil mensen in ieder geval waarschuwen.

soedah
Berichten: 9
Lid geworden op: 25 mei 2010 14:23

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door soedah »

wij hebben ook bij DAS al jarenlang een rechtsbijstand verzekeringspolis, en vanwege een bestuurlijk meningsverschil met de overheid werken we al meer dan 1 jaar aan de opbouw van een dossier.
Nu plotseling aktie gevraagd is om direkt de zaak aaan te pakken en voor te bereiden op papier voor de gand naar de bestuursrechter is er plotseling radiostilte en krijgen we geen kontakt meer met de toegewezen DAS persoon. Dit is erg frusterende want we bellen regelmatig met het service centrum en mialen direkt met de DAS persoon. Maar krijgen taal noch teken.
Dit sluit geheel aan bij het gedrag zoals dit in uw uitzending is weergegeven.

wat nu te doen????

juwita
Berichten: 879
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door juwita »

De uitzending gezien hebbend, vond ik de behandeling van dit lastige onderwerp zeer evenwichtig. Het spanningsveld tussen (aan de ene kant) burgers met een rechtsbijstandverzekering die vaak de polisvoorwaarden niet doorlezen en heel veel verwachten qua rechtshulp en (aan de andere kant) rechtsbijstandverzekeraars die zeer arbeidsintensieve hulp moeten verrichten met dure interne juristen of nog veel duurdere externe advocaten. In de jaren tachtig en negentig zaten vrijwel alle rechtsbijstandverzekeraars nog ''in de rode cijfers'' (winst werd er niet gemaakt). Pas door de grote toestroom van nieuwe verzekerden vanaf eind jaren negentig zijn ze winst gaan maken en die winst proberen ze vast te houden door de kosten van de hulp zo veel mogelijk te beperken. Simpel bedrijfseconomisch principe.
Ook de bijdrage van advocaat Steinz en zijn nadere reactie op de uitzending verduidelijkt veel. Wel vind ik dat hij de plank misslaat waar hij juristen beschouwt als ''beroepsbeoefenaar'' en ze aldus vergelijkt met advocaten. De vergelijking slaat de plank mis. Juristen werken vrijwel altijd in loondienst en zijn daarmee geen (zelfstandig) beroepsbeoefenaar. Overigens werken rechtshulp verlenende juristen vaak bij een groot aantal uiteenlopende organisaties, zoals vakbonden, consumentenorganisaties, rechtsbijstandverzeraars, ANWB etc. . Naar mijn inschatting is de inhoudelijke, specialistische juridische kennis van juristen gemiddeld beter dan die van advocaten. Advocaten op hun beurt hebben vaak meer procesrechtelijke kennis. Dit laatste is ook het logische gevolg van de omstandigheid dat het procesmonopolie van procederen (uitgezonderd bij de kantonrechter) door de wetgever in handen is gelegd van advocaten. Er zijn uiteraard ook advocaten met een gedegen specialistische juridische kennis, maar die werken vaak bij de ''dure'' advocatenkantoren rondom de Amsterdamse Zuidas en die werken -gezien hun uurtarieven van 350,-- tot 400 euro - vrijwel nimmers voor rechtsbijstandverzekeraars.
Misschien is het een goed idee dat Tros Radar binnenkort eens een uitzending wijdt aan de slecht werkende markt van dienstverlening door advocaten. Hun (bijna) monopolie bij het procederen. Hoe kan het toch dat het aantal advocaten in ons land in de voorbije 20 jaar is verviervoudigd en gelijkertijd de (gemiddelde) uurtarieven met ruim 200% zijn gestegen ? Bewijs te over, lijkt me, van gebrekkige marktwerking.

mamikoe
Berichten: 0
Lid geworden op: 27 mei 2010 21:40

Re: Rechtsbijstandverzekering

Ongelezen bericht door mamikoe »

Van de FNV zelfstandigen zou je verwachten dat die hun werk met enige nauwkeurigheid doen. Bij mij is dat schijnbedrieg. Ik heb een relatief eenvoudige zaak die ik helemaal uitgebreid zelf hebt uitgepluisd voor de FNV.
Toch lukt het de juristen (2) en een second opinion van de FNV, keer op keer niet de juiste informatie uit te halen uit de stukken die als bewijsmateriaal zijn opgestuurd. Een klacht indienen voor de eerste jurist heeft niet mogen baten. De tweede jurist neemt dezelfde gegevens over zonder zich te verdiepen op het geheel. Dat is pas niet proffessioneel. Antwoord van de deskundige FNV-er. Ik moet zelf opnieuw met de bewijzen komen. Voor hun duurt de zaak te lang.
Kan me voorstellen dat de zaak in dit geval te lang duurt. De juristen staren op onjuiste informatie van de tegenpartij en nemen niet eens de moeite om het zelf uit te zoeken.

Gesloten