LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De gevaren van Lariam

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: De gevaren van Lariam

Ongelezen bericht door Welwaar »

ZIEKMAKENDE OORLOG

Bron : Gelderlander
Datum: 14 Maart 2001

Het Universitair Medisch Centrum (UMC) St. Radboud in Nijmegen deed
neurologisch, microbiologisch en immunologisch onderzoek naar de onverklaarde klachten van de zieke veteranen.

Als mogelijke (combinatie van)oorzaken noemen de Nijmeegse onderzoekers het;

1. Overvaccineren van de veteranen
2. Negatieve bijwerkingen van het malariamiddel Lariam.
3. Een eerdere infectie zoals bijvoorbeeld knokkelkoorts
4. Ziekte van lyme
5. Ook het veelgesmeerde muggenmiddel DEET kan een oorzaak zijn

Alle hierbovenstaande mogelijkheden dragen bij aan neurotoxische belastingen.

Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: De gevaren van Lariam

Ongelezen bericht door Welwaar »

http://www.medischdossier.org

Archief medisch dossier dec. 2003/ jan 2004

Artemisia gaat richting regulier ?

LARIAM OF ARTHEMISIA

Alsem of Artemisia annua is een heesterachtig kruid wat overal ter wereld voorkomt.
Het heeft een intrigerende geschiedenis. Enkele historiche feiten;
Het werd gebruikt als geneesmiddel tegen intestinale wormen, als preventief middel tegen de pest, als middel tegen ongedierte (m.n. vlooien )en het is het hoofdbestanddeel van de beruchte likeur ; Absinth.

Het kruid is genoemd naar Artemis, in de Griekse mythologie de godin van de jacht. In de Chinese geneeskunst wordt het al duizenden jaren gebruikt als middel (met de naam quing-haosu) tegen allerlei soorten kwalen. In de middeleeuwen wreef men baby’s in met een artemisiahoudende olie om hun gezondheid te beschermen.
De Food and Drug Administration, het Amerikaanse regulerende orgaan voor medicijnen, kortweg FDA heeft al in 2003 een speciale waarschuwing doen uitgaan tegen het antimalaria-middel Lariam.

Voor de achttiende keer in zijn 75-jarig bestaan instrueerde de FDA huisartsen hun patiënten persoonlijk te waarschuwen voordat zij een recept voor dit medicijn uitschrijven. Dit doet de FDA alleen bij medicijnen die ‘een ernstige en aanzienlijke reden tot ongerustheid vormen in het kader van de openbare gezondheid’.

Heel eigenaardig; Op willekeurige website's over lariam staat dat je geen Lariam mag gebruiken gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap, en op een andere website staat dat het geen enkel bezwaar is............. :?

Ellen de Boer
Berichten: 4
Lid geworden op: 31 jul 2012 22:56

Re: De gevaren van Lariam

Ongelezen bericht door Ellen de Boer »

Nooit meer lariam!

Voor onze rondreis door Afrika moesten wij een vaccin halen tegen malaria. Bij de GGD werd ons lariam aanbevolen. Zolang wij geen last hadden van psychische klachten konden wij dit middel veilig gebruiken. Wij zijn psychische gezonde jonge meiden van 23 jaar en hadden dus niet verwacht dat wij bijwerkingen zouden krijgen. Helaas, liep dit anders dan verwacht en werd onze reis één grote nachtmerrie.

We begonnen netjes drie weken van te voren aan het slikken van de lariam. We hadden in die drie weken in Nederland nergens last van. Pas na een paar dagen in Afrika begonnen we zeer heftige paniekaanvallen te krijgen. Deze paniekaanvallen bestaan uit: hyperventilatie, hartkloppingen, waanideeën, rusteloosheid etc. We hadden hier soms wel 3 uur achter elkaar last van en dat soms wel 5x op een dag, het was verschrikkelijk! De bijwerkingen kunnen vaak ook pas optreden tijdens de reis omdat Lariam vaak reageert op spanningen zoals het maken van een grote verre reis.

We hebben het nog 1,5 week kunnen volhouden maar waren op een gegeven moment psychisch en lichamelijk zo uitgeput dat we besloten hebben om onze reis af te breken. In Nederland hebben wij ook nog enige tijd last gehad van paniekaanvallen, helaas hebben wij door de Lariam en de combinatie van de zware reis een posttraumatische stress stoornis opgelopen. Hiervoor zijn we nu in behandeling bij een EMDR therapeut en hopen dat wij ooit weer van een vakantie kunnen genieten.

Voor ons nooit meer Lariam en wij hopen voor u ook niet. Zelfs mensen die dus totaal geen psychische klachten hebben kan het overkomen. Het risico is te groot, want 70% van de gevallen heeft last van psychische klachten.

Gesloten