LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Thuisapotheek

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
luky
Berichten: 18
Lid geworden op: 31 dec 2008 17:53

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door luky »

Het enige negatieve van de gewone "Apotheek" zijn de openingstijden 8.15 - 16.30 als je buiten de stad werkt kan dat een prebleem geven, maar dan is er gelukkig ook de afhaalbalie van de AH waar je ook je medicijnen tot 21.00 en zaterdags kunt afhalen.

VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door VioletPrue »

luky schreef:Het enige negatieve van de gewone "Apotheek" zijn de openingstijden 8.15 - 16.30 als je buiten de stad werkt kan dat een prebleem geven, maar dan is er gelukkig ook de afhaalbalie van de AH waar je ook je medicijnen tot 21.00 en zaterdags kunt afhalen.
Mijn apotheek is anders van 08.00 tot 17.30 uur open, dus dat verschilt ook per plaats.

superklaver

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door superklaver »

Ik bestel mijn medicijnen via de site van de apotheek. ik kan ook aangeven als ik het bezorgd wil hebben. Maar ik heb sinds kort een medicijnkluisje. (slik veel medicatie ivm niertransplantatie)ik krijg een sms als het klaar ligt. en dan kan ik het ophalen wanneer het mij uitkomt. hoeft niet tijdens de openingstijden. kan ook gerust om 3 uur 's nachts bijvoorbeeld.
ook heb ik een keer gehad met een nieuw recept dat niet alles op voorraad was, toen boden ze zelf aan om het thuis te bezorgen. ik kon zelf kiezen hoe laat. Dit terwijl ik gewoon goed te been ben (25 jaar) en 10 minuutjes lopen van de apotheek woon. ik blijf dus gewoon bij de gewone apotheek.

Roodborst84
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 feb 2011 11:38

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Roodborst84 »

Mij apotheek is alleen open als ik werk, dus dat is wel lastig. Ik laat het nu gewoon op m'n werk bezorgen door thuisapotheek. Iemand ervaringen met andere internet apotheken ook?

@sephora30 en 10eke2. Apotheken zullen vast wel blijven maar misschien niet zoals ze nu werken. Ik denk ook dat ze de boot gemist hebben. Lijkt me dat ze lang genoeg hun zakken gevuld hebben over onze rug. Vind het niet zo gek dat er nu nieuwe bedrijven op de markt komen.

buren
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 nov 2010 11:36

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door buren »

@hansvanerven

Ik heb u gevonden in ons systeem, ik laat u vandaag terugbellen, wij zullen dit natuurlijk goed oplossen.

Uit onderzoek van NIPO is gebleken dat de fout percentages lager zijn bij de thuisapotheek dan bij de normale apotheek. Ook waarderen de klanten de service beter. Helaas gaat ook bij ons wel eens wat fout.

Meld alstublieft uw klachten aan de klantenservice van de thuisapotheek, door deze kunnen we ons proces nog verder verbeteren

klitsie
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 feb 2011 13:34

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door klitsie »

Ik vind het een goede concurentie, eindelijk gaat mijn eigen apotheek zich klantvriendelijk opstellen.Ik bestel nu ook alles via de computer en het wordt nog gratis gebracht.
Voorheen was het zo dat je een recept had voor negentig dagen en dan kreeg je voor dertig dagen mee en voor iedere medicijn een herhaalrecept, volgens de apotheek een afspraak met de huisdokter.Kwam tijdens vakantie bij een andere dokter en die zei mij, zeg dat je echt voor negentig dagen wil hebben.Zo verdienen zij aan een recept drie keer en als je twaalf verschillende medicijnen nodig hebt dan zijn dat toch 36 recepten en dat maal het bedrag wat er voor staat.

pk49
Berichten: 22
Lid geworden op: 07 jun 2005 17:16

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door pk49 »

mijn huisarts wou er absoluut niet aan meewerken.Hij moest namelijk mijn gegevens aan de Huisapotheek verstrekken en hij begon er niet aan.Ook omdat hij liever zelf mijn gegevens beheert en derhalve de lijnen kort houdt.Hij kan dan sneller ingrijpen.

luky
Berichten: 18
Lid geworden op: 31 dec 2008 17:53

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door luky »

Vraag: Ik krijg van de huisarts of specialist een middel voorgeschreven, bij mijn apotheek krijg ik een volwaardige vervanger, omdat deze goedkoper zijn! Hoe gaat dit via de thuis-apotheek?

kuiperkl
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2011 15:26

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door kuiperkl »

Er worden ook dure medicijne verkocht die niet helemaal vergoed worden door de verzekeraar. Dan kun je via een formulier van de fabrikant het "teveel betaalde" terug claimen. Is erg omslachtig, waarom niet gewoon meteen de vergoede prijs aan de apotheek betalen?. Wie heeft hier baat bij? Door het claimformulier met bijgesloten factuur van de apotheek weet de fabrikant dus ook de naam van de huisraars en wie wat gebruikt. Afscahffen dit dure systeem zou ik zeggen.

Van der Graft
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 feb 2011 15:17

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Van der Graft »

Ik heb onlangs in een artikel van de ombudsman van onze krant het volgende gelezen:
Als je meedoet aan enquetes en puzzels, moet je toestemming geven dat je adres- en/of mailgegevens gebruikt mogen worden voor benadering via telefoon of mail.
Als je dat niet doet, mag je niet meedoen.
Aangezien ze je niet van deelname mogen uitsluiten, alleen omdat je ze die toestemming niet wilt geven, hebben ze je toestemming voor het gebruik van die gegevens onrechtmatig verkregen.
Ze mogen die gegevens daarom helemaal niet gebruiken, om je telefonisch voor colportage doeleinden te benaderen als je geregistreerd staat in het Belmeniet register.
Als men dat toch doet wordt het volgende geadviseerd:
Zeg tegen de beller, dat je geregistreerd staat en dus van telefoontjes verschoond wil blijven.
Als de beller aankomt met het verhaal, dat ze je wel mogen bellen als je je gegevens hebt achtergelaten bij zo'n enquete, zeg je hem dat hij verkeerd is ingelicht en dat je zijn bedrijf zult aangeven bij het Belmeniet register.
Allicht de moeite van het proberen waard.

fonzzy
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 feb 2011 17:57

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door fonzzy »

ik ben ook lid thuisapotheek ik ben benaderd per telefoon ze hadden gegevens van mij via internet door mij zelf ingevuld dat had ik inderdaad gedaan.
Ik ben nu al een tijd lid met meerdere mensen in mijn gezin en het loopt allemaal perfekt leveringen op tijd en als er iets veranderd dan is het met een telefoon gesprek opgelost. Wegens lange vakantie in buitenland iets eerder een levering medicijnen ook geen probleem. Nooit meer wachten en soms tot 2 keer terug moeten naar de oude apotheek. Ik had het veel eerder moeten doen.

cargi
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 feb 2011 18:36

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door cargi »

Ik ben al drie en een half jaar lid van de Thuisapotheek, volgens mij was apotheker Berwald toen net begonnen. En het is tot mijn volle tevredenheid. Ze zijn uiterst benaderbaar en perfect in het uitvoeren van de orders. In al die jaren nooit problemen gehad. Het is heerlijk, om niet meer naar de apotheek te hoeven; vaak moet je ook nog lang wachten. Het contact met mijn huisarts is prima. Kortom: wat een gemak! Ik kan het iedereen, die dagelijks medicijnen moet gebruiken, aanbevelen.

gewicht
Berichten: 66
Lid geworden op: 18 nov 2009 19:28

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door gewicht »

Waarschijnlijk behoor ik tot de weinigen die nog een apotheekhoudende huisarts heeft.
Voor alle medicaties een zeer korte lijn met goede controle.
Voor herhaalrecepten s,morgens even bellen en s,middags afhalen.
Ik vind dat een goede zaak, zeker als ik lees dat sommigen meerdere malen naar een apotheek moeten en dan vaak lang moeten wachten.

Zophie
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 feb 2011 12:07

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Zophie »

Ook ik ben vorige week gebeld door de thuisapotheek.
En de vraag ging over mijn dagelijkse medicijn gebruik? Hoezo?
Het enige dat ik slik is een paracetamol soms , gelukkig.
Dan nog werd er op de mobiel van mijn man gebeld en nam ik deze toevallig op, maar werd er gevraagd naar mijn persoon, hoezo enquete?

pbarendse
Berichten: 664
Lid geworden op: 05 jan 2008 00:48

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door pbarendse »

Ik zit nu net het verhaal even te kijken op TV... Wat een zwak verhaal heeft die directeur! Gewoon alles ontkennen, en dus eigenlijk impliceren dat de klagers zitten te liegen. Het mag duidelijk zijn dat deze man zit te liegen dat hij barst.
fonzzy schreef:ik ben ook lid thuisapotheek ik ben benaderd per telefoon ze hadden gegevens van mij via internet door mij zelf ingevuld dat had ik inderdaad gedaan.
Ik ben nu al een tijd lid met meerdere mensen in mijn gezin en het loopt allemaal perfekt leveringen op tijd en als er iets veranderd dan is het met een telefoon gesprek opgelost. Wegens lange vakantie in buitenland iets eerder een levering medicijnen ook geen probleem. Nooit meer wachten en soms tot 2 keer terug moeten naar de oude apotheek. Ik had het veel eerder moeten doen.
Goh, hoe geloofwaardig weer... Iemand die zich registreert enkel en alleen om een heel positieve reactie te plaatsen...

Anna123
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 feb 2011 20:59

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Anna123 »

Ik ben niet gebeld door de thuisapotheek, maar heb er dagelijks mee te maken. Ik werk in een huisartsenpraktijk (als doktersassistente) en wij hebben patienten die gebruik maken van de thuisapotheek. Helaas zit de thuisapotheek er regelmatig naast. Patienten krijgen veel te vroeg hun medicatie en dan heb ik het niet over bloeddrukverlagers, maar over Oxazepam of Paroxetine. Hoe vaak moet ik per dag niet bellen om door te geven dat het niet klopt!!! En vervolgens krijgen we dan nog 80 brieven of telefoontjes met de vraag waarom we het recept niet terug faxen.

Wat betreft veiligheid, ben ik niet te spreken. Er gaan regelmatig dingen mis, omdat de lijn veel verder uit elkaar ligt dan met de apotheker op de hoek. Patienten moeten voor spoedmedicatie naar hun eigen apotheek, en die heeft geen zicht op wat de patient verder gebruikt, dus als er bij de huisarts onverhoopt een allergie over het hoofd wordt gezien, is de patient een behoorlijk probleem.

Het concept thuisapotheek is waardeloos, opdringerig en helemaal niet zo makkelijk!!!

Ik wens iedereen heel veel succes, maar a.u.b. denk goed na!!!

zwanny
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 feb 2011 21:04

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door zwanny »

ik kijk trouw naar jullie programma maar ben nu echt verbaasd over het item van de thuisapotheek.
ik ben al een aantal jaren heel blij met de service van de thuisapotheek.
Mijn medicatie wordt trouw gecheckt bij mij en bij de huisarts. Als er problemen zijn dan wordt er adequaat gereageerd. Het is heerlijk dat je als chronisch medicijngebruiker niets meer hoeft te doen ( behalve dan op de mail reageren)
je medicijnen worden ruim op tijd weer geleverd zonder enige inspanning. Ik ben ook nooit verkeerd benaderd.
Het is voor mij helemaal geen probleem om voor de enkele keer dat het nodig is voor incidentele medicijnen naar de gewone apotheek te gaan. Daar moet ik dan wel weer veel moeite voor doen en lang in de rij staan!

jaap70
Berichten: 19
Lid geworden op: 16 feb 2009 19:52

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door jaap70 »

Liegen alsof het gedrukt staat is ook een kunst....

Heb zelf al twee jaar geleden contact gehad met deze meneer over het feit dat ze gegevens van patienten hadden die ze niet konden weten. Dus dat deze klachten niet bekend zijn is echt onzin

Mylan40
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 feb 2011 21:07

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Mylan40 »

Ook ik ben benaderd door de thuisapotheek, maar het verhaal van vanavond klopt van geen kanten. Ben het voor de 1e keer niet eens met het verhaal. Ik heb ZELF mijn medicatie door moeten geven en 1 moet ik nog doorgeven. Dus er was niets bekend.

De service van mijn eigen apotheek wordt steeds slechter. Ik werk 32 uur in de week en dan zie ik dat de medicatie bijna op is en leg ik het op het aanrecht om in te leveren bij de huisarts. Maar dan.... Druk, druk, verdorie medicijnen op. Snel inleveren bij de huisarts. Maar helaas..... Ik zal een dag zonder moeten. Vandaag ingeleverd is morgen an 16.00 uur ophalen. Zit ik met mijn goede gedrag. Nu op tijd thuis geleverd. Zelfs ruim voor de tijd dat het nodig was en ik zat niet zonder. Maar nogmaals....ik heb zelf mijn medicatie doorgegeven. Ik wist er 1 niet en daarom hebben ze die nog niet, maar zal dit binnenkort doorgeven. Valt me echt tegen van RADAR dat ze niet alle kanten belichten.

pbarendse
Berichten: 664
Lid geworden op: 05 jan 2008 00:48

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door pbarendse »

Leuk hoor, al die jubelverhalen hier, maar diezelfde service wordt ook gewoon door de plaatselijke apotheek hier geleverd voor herhaalrecepten. Gewoon eenmalig een formuliertje invullen en je krijgt zonder problemen elke keer je medicatie thuisbezorgd. En je eigen apotheek houdt tenminste het overzicht over al je medicijnen zodat de kans op missers kleiner wordt...

Gesloten