LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Thuisapotheek

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
visliefhebber
Berichten: 35
Lid geworden op: 28 aug 2010 19:55

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door visliefhebber »

Stuurt uw huisarts uw recepten dan niet per mail naar de apotheek ?

@donna schreef
Ik moet voor mijn medicijnen nog steeds elk half jaar een recept brengen bij de apotheek.

Donna
Berichten: 426
Lid geworden op: 11 apr 2005 11:49

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Donna »

@ visliefhebber: het zijn recepten van een specialist, de huisarts stuurt de recepten wel door.

visliefhebber
Berichten: 35
Lid geworden op: 28 aug 2010 19:55

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door visliefhebber »

Bedank voor de uitleg Donna ja dat doen specialisten. Misschien toch nog niet zo gek zo'n thuisapotheek :wink:

denthy
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2011 12:54

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door denthy »

Mijn oudste dochter van 14 jaar is ook per post benaderd.
Ik heb thuis knallende ruzie met haar gehad en een slapeloze nacht, omdat ik dacht dat ze achter mijn rug om via internet dingen wilde bestellen. Zij verweet mij dat ik haar niet vertrouwde!
Toevallig uw uitzending gezien, en blij dat mijn dochter gelijk had en inderdaad niet stiekum iets achter mijn rug om doet.
Tot nu toe is ons onbekend hoe men aan haar gegevens is gekomen. Dus u begrijpt dat hier thuis een zeer vervelende situatie was ontstaan.

jaap70
Berichten: 19
Lid geworden op: 16 feb 2009 19:52

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door jaap70 »

Het verhaal van Mopje64 geeft precies aan waarom deze Thuisapotheek zo fout bezig is. Prima dat je mensen een alternatief biedt als ze ontevreden zijn over hun eigen apotheek. Maar het is echt niet in de haak als je mensen zo aggressief benadert zoals deze mevrouw benaderd is. Met kans op ernstige problemen.

helmakoolen
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mar 2011 22:36

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door helmakoolen »

Ik ben gebeld en later in de week werd mijn moeder gebeld. Toen mijn moeder vroeg hoe ze aan haar gegevens kwamen en hoe ze wisten dat ze elke dag medicijnen gebruikte, kreeg zij te horen dat ik haar naam en gegevens bij een online enquete had doorgegeven... Pffff, ik geef mijn eigen gegevens niet eens door bij zo'n enquete, laat staan die van een ander!!!! Gek zijn ze bij de thuisapotheek. En erg opdringerig....

loedertje
Berichten: 7
Lid geworden op: 03 mar 2011 14:12

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door loedertje »

Ook ik ben enkele weken geleden gebeld door de Thuisapotheek. Ik dacht eigenlijk dat ik gebeld werd door mijn eigen apotheek. Ze vroegen of ik op herhaalrecept medicijnen gebruikte en of ik deze thuis wilde laten bezorgen. Nu gebruik ik geen enkel medicijn en mijn zoontje alleen een eczeemzalf, wat kan wjzigen qua samenstelling. Dus er werd al gauw afgehaakt. Naderhand vond ik het toch wel een vreemd telefoongesprek. En ja hoor enkele dagen later kreeg ik de bevestiging en werd er via de media aandacht aan besteed. Ik ben ook gebeld op een nummer wat opgegeven is bij het bel-me-niet register. Ik heb in het verleden weleens een enquete ingevuld maar doe dit bewust nooit meer. Ik heb nooit medische gegevens ingevuld.

Donna
Berichten: 426
Lid geworden op: 11 apr 2005 11:49

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Donna »

Na alles wat ik hier op het forum lees denk ik dat de Thuisapotheek in een behoefte voorziet en dat de schuld daarvan bij de reguliere apotheken ligt, die niet gemerkt hebben dat de tijden veranderd zijn en dat patienten niet meer lijdzaam afwachten maar om service vragen. En de Thuisapotheek biedt deze service wel.

Maar ik zou wel erg graag willen weten hoe de Thuisapotheek aan de gegevens komt, want met zoveel mensen die zeggen dat ze gebeld zijn door iemand die al op de hoogte was van de middelen die ze gebruiken, daar moet toch wat van waar zijn.

"Buren", waarom geeft u geen openheid?

anushka27
Berichten: 17
Lid geworden op: 28 feb 2011 22:28

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door anushka27 »

@pbarendse: ik had het niet over u. Ik ben blij dat het u ook is opgevallen dat bepaalde berichten niet klopten.

Trouwens, ik studeer geen internet gebeuren. Is mijn werk dat door interesse is aangeleerd. Iedereen kan het en jammer genoeg kan een ieder daar ook misbruik van maken.

Ik hou het lekker bij mijn eigen apotheek en huisarts, want je gezondheid is iets wat enorm kostbaar is.

anushka27
Berichten: 17
Lid geworden op: 28 feb 2011 22:28

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door anushka27 »

Het leek mij een goed idee om deze ook met jullie te delen. Een prive bericht van Thuis apotheek:


Onderwerp: Re: Thuisapotheek
Van: buren
Verstuurd: 01 maart 2011 17:08
Naar: anushka27

Beste, als je onjuist neergezet wordt dan mag een bedrijf natuurlijk best een reactie geven.

Ik weet niet op welke reactie je zit te wachten aangaande het EPD maar het is voor ons wel lastig om op zoveel (onterechte) vragen te reageren

De thuisapotheek is een apotheek gespecialiseerd voor chronische medicatie, wij ontzorgen de patiënt met alles, recept aanvraag, bezorgen en ook declaratie trachten we af te handelen.

Wij zitten pas per 1/4 op het EPD, maar niemand zou het in zijn hoofd halen deze informatie te gebruiken voor het werven van klanten, ik heb ook ergen nog geschreven dat we het EPD NIET gebruiken

Al onze geïnteresseerden kunnen we op basis van ip, tijd, datum en oorsprong (enquete/advertentie) terughalen wij hebben zoals gezegd ruim 20.000 tevreden klanten, het kost niets is alleen gemakkelijk.

De campagne zoals je die nu ziet is opgezet door een branche vereniging die niet gewend zijn om concurrentie te krijgen. Zonder ontwikkelingen en andere initiatieven hadden we nu nog steeds met een draaitelefoon gebeld, gelukkig hebben we die tijd achter ons.

Klanten komen niet vanzelf, we kunnen ook gaan flyeren bij iedere apotheek, we willen graag tegen iedereen kunnen vertellen wat we doen en wie we zijn, wat hier op radar staat is ronduit laster. Kijk anders max tv maar de mevr in kwestie zat met schaamrood op de kaken toe te geven dat ze wel een enquete had ingevuld

met vriendelijke groet.

Tim

Fransel
Berichten: 17
Lid geworden op: 14 nov 2006 10:29

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door Fransel »

De thuisapotheek is volgens mij een van de voorbodes van hoe het in de toekomst verder gaat met de medicijnverzorging.
Mediq apotheken heeft zowat het complete apotheek gebeuren in handen,vervolgens vinden ze steeds wat anders uit.
Sinds kort kun je niet meer op dezelfde dag je medicijnen ophalen als je bvb bij de dokter geweest bent.
Dat kan pas de volgende dag na 12 uur, en geldt nu nog alleen voor zg chronische geneesmiddelen.
Ik voorzie: dit geldt binnenkort voor alle recepten,met als gevolg dat de huidige apotheken gewoon afhaalcentrums worden,bezet door een of twee "halve mavo" opgeleiden bemand worden,die enkel maar de doosjes hoeven af te geven die de vorige nacht vanuit een centraal punt in het land verstuurd worden.
Als je kunt lezen wordt je daar dan aangenomen, en vervolgens op alles wat men je vraagt alleen maar"ik weet het niet"te antwoorden en kijk even op internet. Ik hoop dat ik een slechte voorspeller ben,maar denk hier maar eens over na.

harriejansen
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 mar 2011 09:56

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door harriejansen »

De thuisapotheek lijkt me ideaal, nu sta ik regelmatig bij me apotheek 20 minuten te wachten op een herhaal recept dat eigenlijk al klaar ligt, maar moet gewoon op me beurt wachten, terwijl ik 30 seconden werk heb alleen tussen 16.00 uur en 17.00 uur mag ik na een aparte balie gaan,
maar nu hoor ik van de assistent van de dokter dat ik maar bij een apotheek in geschreven mag staan dus bij een eventueel spoed recept kan ik geweigerd worden bij me oude apotheek, is dit waar, wie kan me helpen daar bij ???

Harrie Jansen Leusden

DeThuisapotheek
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 dec 2010 17:30

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door DeThuisapotheek »

harriejansen schreef:De thuisapotheek lijkt me ideaal, nu sta ik regelmatig bij me apotheek 20 minuten te wachten op een herhaal recept dat eigenlijk al klaar ligt, maar moet gewoon op me beurt wachten, terwijl ik 30 seconden werk heb alleen tussen 16.00 uur en 17.00 uur mag ik na een aparte balie gaan,
maar nu hoor ik van de assistent van de dokter dat ik maar bij een apotheek in geschreven mag staan dus bij een eventueel spoed recept kan ik geweigerd worden bij me oude apotheek, is dit waar, wie kan me helpen daar bij ???

Harrie Jansen Leusden
Beste meneer Jansen,

U kunt bij net zoveel apotheken ingeschreven staan als u wilt. Het beleid is er namelijk op gericht om marktwerking te creëren in de zorg, dus ook bij apotheken. Wanneer iemand maar van 1 apotheek gebruik zou mogen maken wordt de marktwerking niet gestimuleerd. Ik heb u een privebericht gestuurd met iets meer uitleg. U kunt ook onze klantenservice bellen die u graag te woord staat. Deze is tot vanavond 21:00 bereikbaar op 0102452666.

Een duidelijke uitleg van onze achtergrond en werkwijze vindt u ook op onze website.

Met vriendelijke groet,

Stefan Havik
De Thuisapotheek

imie
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 apr 2011 21:35

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door imie »

Als u ontevreden bent over u eigen apotheek en uw klachten niet gehoord worden, dan staat het u natuurlijk vrij om naar een andere apotheek te gaan. Ik raad u dan echter een andere reguliere apotheek aan. Realiseer u, dat wanneer u voor de thuisapotheek kiest, uw medicatieveilligheid in gevaar komt. Ook al beweert de thuisapotheek anders. De thuisapotheek zal u nooit een kuur met spoed op dezelfde dag kunnen leveren. Haalt u vervolgens deze kuur vervolgens bij een reguliere apotheek, dan is deze apotheek niet (meer) op de hoogte van uw chronische medicatie. Het is dan mogelijk dat de voorgeschreven kuur niet samen kan met uw andere medicatie en dat niemand u dan waarschuwt met een mogelijke ziekenhuisopname tot gevolg. Het EPD wordt zeker voorlopig nog niet ingevoerd, waardoor er nergens een complete medicatiehistorie van u bekend is. Veel reguliere apotheken bieden overigens tegenwoordig ook de service van pro-actief of automatisch herhalen of starten hier binnenkort mee. Gratis bezorgen is een service die apotheken al jaren bieden en zeker niets bijzonders van de thuisapotheek. De agressieve manier van benaderen van de thuisapotheek, waarbij ze soms ook misbruik maken van verwarring bij mensen en alleen voordelen noemen zonder de mensen eerlijk in te lichten over eventuele nadelen staat mij persoonlijk overigens ook niet aan. Ga voor veiligheid en vraag voor herhaalgemak naar de mogelijkheden van uw eigen apotheek!

peejay1976
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 aug 2011 21:44

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door peejay1976 »

Wat is de thuisapotheek geweldig. Artsen raden het af. Waarom? Niet omdat de thuisapotheek een verlies aan medicatiebewaking zou zijn. Zij koppelen met alle systemen. Vaak zijn het de huisartsen die de koppeling weigeren. Waarom? De lokale apotheek betaald vaak de snoepreisjes van de artsen, een nieuwe praktijk inrichting, etc. Allemaal ten koste van ons. De Thuisapotheek doorbreekt dat, is een gecertificeerde apotheek en doet NIETS verkeerd, maar geeft het geld uit aan de klanten (gratis verzending, gratis telefoonnummer, 24uurs lijn voor artsen, etc). Dit is wat mensen al jaren willen.....de klant voorop. Geloof me, het is geweldig, het is wat je zoekt. Natuurlijk doen ze niet alles goed, maar het is echt de moeite waard! Dus geloof uw arts niet meteen als je de smoesjes hoort. Wettelijk gezien MOETEN artsen meewerken! En dat is niet voor niets!

pbarendse
Berichten: 664
Lid geworden op: 05 jan 2008 00:48

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door pbarendse »

Kun je nog duidelijker maken dat dit geen onpartijdig bericht is? Eerste post en meteen zo'n lofzang, nog eens aangevuld met niet ter zake doende onzin... Valt niemand op hoor! :lol:

Zelfs al zou de thuisapotheek doen wat ze beloven, van een centrale koppeling is, als gevolg van het uitstellen van het EPD, voorlopig geen sprake. Verder klopt de manier van benaderen gewoon niet. Als ze al moeten liegen om bij je binnen te komen, waarom zou je ze dan vertrouwen bij zoiets belangrijks als de leverantie van medicijnen?

babylon_nl
Berichten: 74
Lid geworden op: 08 jan 2010 10:26

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door babylon_nl »

Ik ben vandaag gebeld door een rotterdamse, die via Wegener Direct Marketing, geregiseerd door dhr. Dennis Rond aldaar, op mijn privé nummer (beslist niet openbaar op welke wijze dan ook en al zéker niet 'per ongeluk' ingevuld op een internet enquete) met het voorstel dat zij in het vervolg mijn chronische medicijnen wel wilden gaan leveren.

Voor de goede orde, dát telefoonnummer is een nummer dat zelfs bij KPN als tertiair nummer staat geregistreerd, maar wat wél bekend is bij mijn apotheek. Nu kan ik me zo voorstellen dat mijn apotheek niet staat te juigen om mijn gegevens aan derden te verstrekken aangezien het hun concurrent is, wie er verder nog weet wie ik ben, wat voor pillen ik slik én mijn privé nummer hebben (zojuist bevestigd gekregen) en dat is agis, mijn zorgverzekeraar.

Agis heeft natuurlijk álle belang bij een concurrent die mij mijn medicijnen gaat leveren en ik hoef niet stout te dromen om te zien gebeuren dat meneer de Thuisapotheek onder het genot van een hapje en een drankje en een schaars geklede dame samen met meneer Agis een boompje opzet over een kostenbesparing...

Ik ben hier nog niet klaar mee!

babylon_nl
Berichten: 74
Lid geworden op: 08 jan 2010 10:26

Re: Thuisapotheek

Ongelezen bericht door babylon_nl »

Via de politie op basis van een vermoedelijke diefstal (van mijn medische gegevens) en het advocaten kantoor Versteeg, Wigman en Sprey in Amsterdam weer uitgekomen bij de thuisapotheek, die verplicht is om inzage te geven in de bij hen geregistreerde gegevens. Die bestaan, volgens de thuisapotheek uit mijn NAW gegevens en telefoonnummer, verder niets. Medische gegevens zouden expliciet niet geregistreerd staan. Men gaat mijn telefoontje van vanmorgen opvragen en mij daarover terugbellen...

ik ben uiterst benieuwd...

Gesloten