LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Woekerpolis

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
jfk104
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 dec 2010 19:01

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door jfk104 »

Eddiewee stelt een goede vraag. Exact wat ik ook wil weten.

Quote EddieWee
Gisteren gezien dat je sommige woekerpolis beter gewoon kan beeindigen. Vraag me alleen af hoe dat werkt bij een verpande polis (hypotheek). Dan kan je toch niet zomaar zo'n polis opzeggen zonder toestemming van een bank?
Hoe gaat zoiets in zijn werk? Is het een moeilijke klus of kan ik als leek zelf zoiets regelen?

gwenny85
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 dec 2010 19:52

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door gwenny85 »

Ook wij hebben een zwitserleven woekerpolis verpand aan onze hypotheek.
Ik heb de voorbeeldbrief van de site verstuurd.
En hoop op een snelle reactie van zwitserleven.
Ook ik krijg graag advies wat we het beste kunnen doen.

ksschot
Berichten: 10
Lid geworden op: 21 dec 2010 22:02

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door ksschot »

Vandaag de uitzending van gisteren gezien en blij verrast met de hoogleraar die een rechtszaak tegen de verzekeraar A S R begint. Ik vraag mij al langer af of verzekeraars boven de wet staan en ongestraft geld kunnen verduisteren van hun klanten. Ook ik heb een waerdije woeker polis (ASR) vanaf 1988 die ongeveer 25 % van de geprognosticeerde waarde op gaat brengen , waardoor mijn hypotheek bij lange na niet afgelost kan worden. Meer dan de helft van de premie gaat momenteel op aan kosten, die niet in mijn polis vermeld staan. Graag zou ik ook een dergelijke rechtszaak beginnen en heb reeds een eis tot schadevergoeding ingediend. Zijn er meeliggers?
Ik denk trouwens dat de politiek winnen zal tegenhouden daar de gevolgen voor de verzekeraars zo groot zijn dat ze allemaal door de staat moeten worden overgenomen. Ik ben dus bang dat zeker de grote verzekeraars vrij spel houden.
Daarvan was al iets van te zien bij de vorige ombudsman.( 3% kosten?)
Daarom : veel succes ! met uw rechtszaak, meneer van de Meulen.
Groet Kees

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Zie inmiddels mijn reactie op het Woekerpolis subforum:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 7#p1102337

Voor iedereen die (bijvoorbeeld met een 'kleine' polis) minder schade lijdt dan ca. 5.000 euro geldt het advies: VOLG DE TROS RADAR ROUTE. Dus eerst met voorbeeldbrief informatie opvragen en dan afwegen of afkopen niet het verstandigste is, dan bent u er van af.

VOOR IEDEREEN MET EEN SCHADE VAN MEER DAN 5.000 EURO GELDT: AFKOPEN IS DE SLECHTSTE OPTIE DIE U KUNT KIEZEN. Uw prioriteit dient te zijn: 100% schadecompensatie!

Voor Falconpolishouders is de uitweg geboden: meldt u aan voor de groep gedupeerden van een "dwaalpolis".

Echter: een rechtzaak kan tot en met de hoge raad 5 jaar of meer kosten en kost individueel ca. 100.000 euro.

Veel meer perspectief biedt de KiFiD-route:
1) schriftelijke klachtprocedure met vordering van 100% schadecompensatie bij uw bank/verzekeraar
2) ombudsfase KiFiD met vordering idem
3) zonodig fase van Geschillencommissie en Commissie van Beroep KiFiD
Kosten: maximaal 50 euro + minimaal 200 uur zelfwerkzaamheid.

De KiFiD route is alleen mogelijk als polis nog niet is afgekocht!

Mijn stelling is dat alle polissen die een schade oplopen van meer dan 5.000:
a) dwaalpolissen zijn
b) vergelijkbaar zijn met de polis waarvoor Commissie van Beroep 100% schadecompensatie heeft toegekend
Zie http://www.kifid.nl/overkifid/actueel/nieuwsberichten
http://www.kifid.nl/uploads/jurispruden ... 10-390.pdf

De oorzaak (die dus 100% gerepareerd moet worden) is doorgaans het negatieve hefboomeffect = inteereffect als gevolg van oplopende overlijdensrisico premies.
NB In ieder geval is de ABN AMRO Meegroei verzekering een dwaalpolis en ik roep alle ABN AMRO MGV gedupeerden op zich te melden.

NB In de uitzending zelf werden een aantal zaken net niet helemaal goed uitgelegd.
Dit artikel is veel zorgvuldiger:
http://www.trosradar.nl/artikel_detail/ ... nder-druk/

Maquinique
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2010 21:34

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Maquinique »

Nou hier niet anders... uitzending(en) gezien, lid van Verliespolis vanaf de eerste dag en al tijden aan het orienteren wat te doen.
Ook wij hebben een (vermogens) groeiplanpolis die verpand is aan onze hypotheek verstrekker en deze polis loopt bij Achmea.
De compensatieregeling wordt volgens de berichten en ontvangen brieven in de loop van 2011 door Achmea bekend gemaakt en ze zouden evt. vergoedingen direct uitkeren etc. zie http://www.trosradar.nl/nieuws_detail/b ... -achmea-1/

@gwenny85 & jfk104 welke brief hebben jullie gebruikt?

De huidige waarde is op dit moment in ieder geval nu lager dan dat we 10 jaar geleden instapte en dan hebben we toen zo'n 11.500 euro ineens ingelegd en betalen we ruim 1500,- p/jr. We zitten nu op de helft van de premie betaal verplichting maar de polis zou dan nog 10 jaar premie vrij doorlopen.
Maar goed met het in 2011 te ontvangen compensatie bericht moet je dus nog wachten en de polis is ook nog eens verpand.
Moet je dan de brief wel/niet sturen. Enerzijds wordt er wat aangeboden maar er is dus nog geen inhoudt dus je kan dit niet al aanmerken al "mager voorstel".
Als iemand weet wat te doen in zo'n geval .. en vooral als eea verpand is dan hoor ik het graag. Ga in ieder geval dit nog ergens proberen op te zoeken en indien gevonden hier plaatsen.
grtMarco

Gaby74
Berichten: 5
Lid geworden op: 07 dec 2008 20:38

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Gaby74 »

Ik heb ook een Falcon Levensplan. Omdat ik deze wilde afkopen, heb ik onlangs een waardeoverzicht opgevraagd, met behoudt van het recht op compensatie.

V.a. februari 2006 5686,47 ingelegd, waarde 5015,13, dan gaan er nog eens 1695,59 aan 1e kosten vanaf. Dan blijft er nog 3319,54 over.
Dat van die 1e kosten staat idd ook in de polis waarvoor ik heb getekend las ik, dus daar kun je niks mee toch?

Tevens werd ook nog vermeld dat de compensatieregeling alleen geldt voor polissen die langer dan 5 jaar lopen. Is dit terecht? (lijkt me niet!)

Ik ben nu van plan om een brief terug te sturen waarin ik een beter voorstel verlang. Is het ook verstandig om hen dan gelijk aansprakelijk te stellen voor dwaling? en dreigen met een KIFID procedure?

Alvast bedankt!
Gr.Gabriëlle

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Maquinique schreef: Maar goed met het in 2011 te ontvangen compensatie bericht moet je dus nog wachten en de polis is ook nog eens verpand. Moet je dan de brief wel/niet sturen. Enerzijds wordt er wat aangeboden maar er is dus nog geen inhoudt dus je kan dit niet al aanmerken al "mager voorstel".
Als iemand weet wat te doen in zo'n geval .. en vooral als eea verpand is dan hoor ik het graag. Ga in ieder geval dit nog ergens proberen op te zoeken en indien gevonden hier plaatsen.
grtMarco
Voor alle woekerpolissen die dien(d)en voor aflossing hypotheek zal gelden dat 'cessie' is verleend aan de Bank (=verpanden). Dat is dus verder helemaal niet van belang. Bij woekerpolissen gaat het om beleggingsverzekeringen, dus de verzekeraar moet aangesproken worden, maar ook de tussenpersoon/bemiddelaar en al helemaal als dat - zoals bij ABN AMRO - de bank is die tot hetzelfde concern behoort! Hoewel de stichtingen voor een 'fopspeen' hebben gezorgd, bevatten hun websites wel alle feitelijke informatie over hoe de vork in de steel zit: wat woekerpolissen zijn, hoe ze werken, wat de voorwaarden zijn om in aanmerking te komen voor 'compensatie' etc. Dus deelnemers aan dit forum wordt sterk geadviseerd, zich eerst even goed in te lezen, anders vervallen alle discussies hier in steeds dezelfde herhalingen.
Mijn advies 'wat te doen' staat al hierboven. Die is ook op uw situatie van toepassing.

Indien u de Tros Radar route volgt: op http://www.trosradar.nl/631/ staat precies welke voorbeeldbrief u moet sturen en ook: "Weet u niet precies welke brief het beste bij uw situatie past, kies dan voor de eerste brief (Geen compensatievoorstel ontvangen, polis met risicoverzekeringen)."
Laatst gewijzigd door M. van Rossum op 23 dec 2010 09:28, 1 keer totaal gewijzigd.

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Gaby74 schreef:Ik heb ook een Falcon Levensplan.
Ik ben nu van plan om een brief terug te sturen waarin ik een beter voorstel verlang. Is het ook verstandig om hen dan gelijk aansprakelijk te stellen voor dwaling? en dreigen met een KIFID procedure?

Alvast bedankt!
Gr.Gabriëlle
"Dreigen" met KiFiD procedure is een non-actie. Als het zover is, moet u dat gewoon doen, zie hierboven al mijn advies. Maar heeft u wel gezien dat er voor Falcon gedupeerden een mogelijkheid is zich aan te sluiten bij de groep rond advocaat Kranenburg! Zou ik meteen doen, als ik u was!

Kijk hier voor alle voorbeeldbrieven:
http://www.trosradar.nl/artikel_detail/ ... nder-druk/
Oproep: Falcon Levensplan
In onze uitzending hadden wij een advocaat in de studio die de belangen behartigt van een echtpaar met een Falcon Levensplan van ASR. Heeft u deze polis ook en wilt u in contact komen met deze advocaat, vul dan dit formulier in: http://www.trosradar.nl/?id=637
.

Heleen5
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 dec 2010 23:59

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Heleen5 »

Ik lees te weinig over de kwalijke rol die tussenpersonen / financieel adviseurs hebben gespeeld in het afsluiten van woekerpolissen. Zij moeten toch hebben geweten hoe de vork in de steel zit, maar willens en wetens hebben ze klanten geadviseerd om producten af te nemen waar ze alleen zelf beter van werden.

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Heleen5 schreef:Ik lees te weinig over de kwalijke rol die tussenpersonen / financieel adviseurs hebben gespeeld in het afsluiten van woekerpolissen. Zij moeten toch hebben geweten hoe de vork in de steel zit, maar willens en wetens hebben ze klanten geadviseerd om producten af te nemen waar ze alleen zelf beter van werden.
Onzin. De TrosRadar actie gaat over beiden: zowel de verzekeraar als de tussenpersoon. En al helemaal als die tussenpersoon de Bank was, behorend tot hetzelfde concern als de verzekeraar, zoals bij ABN AMRO MGV het geval is! De voorbeeldbrieven moeten naar beide wederpartijen verzonden worden en ook later de KiFiD procedure moet tegen beiden gericht worden. Overigens is en blijft de verzekeraar verantwoordelijk, ook voor de informatie verstrekt door tussenpersonen, zie Code Risico & Rendement van Verbond Verzekeraars.

Zie ook hiervoor de beide door mij al genoemde links, om te zien dat in hoger beroep beiden worden aangepakt, in totaal ca. 24.000 euro schadevergoeding...

http://www.kifid.nl/overkifid/actueel/nieuwsberichten
http://www.kifid.nl/uploads/jurispruden ... 10-390.pdf
Laatst gewijzigd door M. van Rossum op 24 dec 2010 13:43, 1 keer totaal gewijzigd.

eelde
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 dec 2010 16:45

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door eelde »

is er ook een initiatief richting nationale nederlanden waar ik mij bij aan kan sluiten???

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

eelde schreef:is er ook een initiatief richting nationale nederlanden waar ik mij bij aan kan sluiten???
Helaas.....

Over NN wordt hier wel gepubliceerd (zoek berichten op alle subfora van afgelopen jaar), maar er is geen "initiatief" van gedupeerden, evenmin voor ABN AMRO MGV, waarvoor ik me zelrf wil inzetten....

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Beste webmaster, wat is er aan de hand!? Alle berichten na 23 december 2010 zijn plotseling sinds vandaag van het woekerpolis forum verdwenen. En ook van dit forum. Wat is er aan de hand?!!

Ook mijn laatste bezoek zou dateren van 24 december 2010, terwijl ik in januari 2011 vele bijdragen heb gepost.
Is de historie gewist? Is er een back-up, of moeten we allemaal van voren af aan beginnen?!

trebelski
Berichten: 962
Lid geworden op: 27 aug 2010 20:32
Locatie: Amsterdam Centaal Station Perron1

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door trebelski »

Kijk hier even, staat bovenaan.
http://www.trosradar.nl/radar-home/

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

@trebelski

Dank voor bericht. Hopelijk hebben ze een goede back-up gemaakt.

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Helaas, naar de goede back-up lijken we te kunnen fluiten.
Dus we zijn aangewezen op het herbeginnen van de dossiervorming.
Zie http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 66&t=90486 en andere recente subfora in het hoofdforum 'woekerpolis'.

Eef1967
Berichten: 65
Lid geworden op: 19 jan 2011 19:02

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Eef1967 »

Al die brieven, gedownload via Tros Radar, hebben geholpen. Ik kreeg een brief van de Goudse, hebben meer tijd nodig, en werd gebeld door ASR. Waarom ik de brief verstuurd heb.....
Nou ik had wel 6 redenen. Ik hoop dat alle druk gaat helpen. Mijn vertrouwen in verzekeraars is tot een nulpunt gedaald, ik wil mijn geld terug met rente en er dan nooit meer iets mee te maken hebben....

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Eef1967 schreef:....... ik wil mijn geld terug met rente en er dan nooit meer iets mee te maken hebben....
Zie http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 66&t=90486 en andere recente subfora in het hoofdforum 'woekerpolis', onder het motto: "aan de slag!"

Mark68
Berichten: 6
Lid geworden op: 19 jan 2011 22:43

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Mark68 »

M. van Rossum schreef:Beste webmaster, wat is er aan de hand!? Alle berichten na 23 december 2010 zijn plotseling sinds vandaag van het woekerpolis forum verdwenen. En ook van dit forum. Wat is er aan de hand?!!

Ook mijn laatste bezoek zou dateren van 24 december 2010, terwijl ik in januari 2011 vele bijdragen heb gepost.
Is de historie gewist? Is er een back-up, of moeten we allemaal van voren af aan beginnen?!

Beste M van Rossum

Ik had ook een bericht geplaatst in dit topic en ook deze is
verdwenen.
Vandaag in het topic hoge hypotheekrentes een berichtje geplaatst.
Dit nadat ik me opnieuw heb moeten registreren en wel onder exact dezelfde gegevens.
Erg jammer dat mijn berichtje is verdwenen.
Denk inderdaad dat we weer opnieuw moeten beginnen.


Groet,

Mark

M. van Rossum
Berichten: 1220
Lid geworden op: 05 dec 2009 15:30

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door M. van Rossum »

Mark68 schreef: Denk inderdaad dat we weer opnieuw moeten beginnen.
Groet,
Mark
Yep, inmiddels zijn we voortvarend herbegonnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 66&t=90051
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 66&t=90486
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 66&t=90630
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic ... 66&t=90490

en meer.....

Gesloten