LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Woekerpolis

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 4738
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Woekerpolis

Ongelezen bericht door Radar »

Zit u ook met uw handen in uw haar als het uw woekerpolis betreft? U betaalt nog steeds te veel aan uw verzekeraar en de opbrengsten die u jaarlijks op het overzicht ziet zijn ook niet om over naar huis te schrijven.
Er zou gecompenseerd worden, maar veel mensen hebben na jaren wachten nog steeds geen duidelijkheid over of ze iets krijgen en op hoeveel compensatie ze dan kunnen rekenen. En als u wel iets heeft gehoord, valt het compensatiebedrag vaak tegen. TROS Radar zet de stand van zaken op een rij en wijst u op de valkuilen in de compensatieregeling.

Maandag 20 december in Radar, 20.30 uur op Nederland 1

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door wevera »

Bijzonder prettig dat Tros-radar weer eens aandacht besteed aan de beleggings/woekerpolissen.
Het blijft nog steeds onduidelijk hoe de veel te hoge kostenverrekening gecompenseerd wordt. Voor zover ik weet is er nog geen enkele polishouder die een duidelijke, controleerbare, berekening van het te vaak tegenvallende compensatiebedrag heeft gezien.
Verder blijft onduidelijk hoe de zgn. schrijnende gevallen behandeld zullen worden waaronder de polishouders die in hun woekerpolis-product een risicoverzekering hebben zitten. Hierdoor is een goede waardeontwikkeling van hun polis niet mogelijk is door het zgn. hefboom en inteer-effect.
Raadselachtis is het dat verzekeraar Achmea beweerd aan het einde van 2011 voor elke beleggings-polis het compensatiebedrag te kunnen bepalen terwijl andere verzekeraars dat alleen kunnen op de dag dat de polis tot uitkering komt. Het gaat toch om dezelfde overeenkomst?
Een aantal verzekeraars, Delta-lloyd, SNS-Reaal, enz. is veel te laat met het bekend maken van de compensatie. Ze geven daarvan de schuld aan ICT- problemen. Maar is dat wel zo?
Kortom genoeg zaken om de verzekeraars en de stichtingen woekerpolis en verliespolis eens duchtig aan de tand te voelen. Het belooft een interessant programma te worden
Met vriendelijke groet, Arie Wever

grinsven1971
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 dec 2010 12:29

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door grinsven1971 »

ik zou eens willen dat tros radar die hotelgold card cq verkoop centra eens ging aanpakken
zoals jullie kunnen lezen op de fora dat de oud bekende tom vd burg weer aan het liegen en bedriegen is en dat de tnt de schuld krijgt

stuur je aangetekende brieven met sommaties waar hun aan moeten voldoen krijg je gewoon geen thuis . probeer te bellen en je hangt 40 euro aan de lijn en geen gehoor te druk

ik zou zeggen pak die dhr van de burg en die bas van de heuvel eens aan

Grossmann
Berichten: 14
Lid geworden op: 02 dec 2010 05:51

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Grossmann »

Eind 1996 starte ik met een beleggings-portefeuille bij Robeco. Ik verplichte mij voor € 907,-- per jaar te storten gedurende 15 jaar, 2011 is het laatste jaar dat ik nog betaal. Enkele jaren geleden kreeg ik opeens bericht van Interpolis die van mijn beleggings-portef. een levensloop verzekering had gemaakt en dat ik daar net als bij Robeco kosten voor moest betalen voor oa een bemiddelaar, van die laatste heb ik nooit gebruik van gemaakt. Vorig jaar was mijn portef. plotsklaps bij Achmea onder gebracht... de huidige waarde bedraagt nu € 12.000,--, men heeft dus goed geprofiteerd van mijn zuur betaalde spaarcentjes! Zonder enig overleg flikte mij dit dat `geweldige`Rotterdams bedrijf ! Mag dat zo maar.. Voor mij heet dit bedrijf, dat vroeger goed bekend stond, De op,l,r,ichters van Robeco! Ik heb voor hun handelswijze geen goed woord over!

J.Dubbeltje
Berichten: 58
Lid geworden op: 24 nov 2008 17:26

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door J.Dubbeltje »

Waarschuwing alert:Voor polishouders van AXA,waar de zaken nu worden behandeld door Reaal.
In december 2010 stond er een aankondiging in de Telegraaf dat de klanten die de polis afgekocht hadden of premievrij gemaakt hadden
voor 2006, zelf contact moeten zoeken met AXA voor Februari 2012.
(het was heel toevallig dat ik de mededeling in die krant op die dag las.)
Waarom stond dit bericht alleen in de Telegraaf en niet in alle kranten of in een persoonlijkbericht aan de klanten toegelicht.
Ik dach dat Wouter Bos en zijn vrienden van de AMF hadden medegedeeld dat dit vóór oktober 2010 aan de belanghartigen kenbaar zou worden gemaakt.
Ik verwacht van Reaal meer transparantie, of begind dat ontransparantie gedoe opnieuw.

Ik verwacht van Annet dat dit op 20 december 2010 ook ter tafel komt.

visliefhebber
Berichten: 35
Lid geworden op: 28 aug 2010 19:55

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door visliefhebber »

Ik kijk nooit naar Radar maar ergens had ik iets gelezen op dit forum
dat er aandacht besteedt zou worden aan een oliebollen test :?:
Niets gezien.

Waerdye
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2010 21:27

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Waerdye »

Helemaal goed dit onderwerp!!

Wij hebben een Waerdyepolis waar veel kosten worden ingehouden, tevens krijg je bij het stoppen met de polis niet alleen met kosten te maken maar teven keren ze maar de helft uit van je "eenheenden" kortom ook daar verdienen ze nog een keer dik aan. Dus al zou je quitte kunnen spelen dan nog weten ze het zo te draaien dat ze je maar een klein deel uitbetalen. Tevens zijn wij in der tijd ook niet ingelicht over de hefboompremie. Heel vreemd wij zijn ingetapt met een hogere inleg dan noodzakelijk voor een doelkapitaal (zodat we ook bij een slechter rendement toch redelijk uit zouden komen) maar zelfs dat blijft nog achter.

Tevens al meerdere keren bericht ontvangen over een compensatie maar die schijnt nogal lastig te berekenen voor de heren en dames. Tevens als we Radar zagen zal die compensatie een lachertje zijn.

Wie en hoe gaat er actie ondernemen en of heeft ook een Waerdye product?

Vr.gr.

jvn
Berichten: 221
Lid geworden op: 15 jul 2009 13:55

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door jvn »

TROS Radar schreef:Zit u ook met uw handen in uw haar als het uw woekerpolis betreft? U betaalt nog steeds te veel aan uw verzekeraar en de opbrengsten die u jaarlijks op het overzicht ziet zijn ook niet om over naar huis te schrijven.
Er zou gecompenseerd worden, maar veel mensen hebben na jaren wachten nog steeds geen duidelijkheid over of ze iets krijgen en op hoeveel compensatie ze dan kunnen rekenen. En als u wel iets heeft gehoord, valt het compensatiebedrag vaak tegen. TROS Radar zet de stand van zaken op een rij en wijst u op de valkuilen in de compensatieregeling.

Maandag 20 december in Radar, 20.30 uur op Nederland 1
Reactie J.V.N : Half november van dit jaar heb ik voor mijn schoonzoon een schriftelijke klacht ingediend bij ASR over een woekerpolis.Tot op heden heeft ASR niet gereageerd op deze brief.Wat ik bijzonder arrogant vind van dit bedrijf.Terwijl in jullie tv uitzending van 20 december over dit onderwerp in een telefoonopname van een gesprek met ASR toch duidelijk werd verteld: U moet een brief sturen naar ons ,dan zullen wij daar op reageren! Nou mooi niet dus! Inmiddels heb ik een klacht ingediend bij het KIFID over deze zaak. Die is nu in behandeling.

potterkop
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 apr 2007 16:08

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door potterkop »

Alle verzekeraars zijn erop uit om heel nederland te belazeren ! Ik roep U op om alle polissen premievrij te maken en geen enkele polis meer af te sluiten ! beleg in spaargeld of grond dat is de enige zekerheid !!!!

potterkop
Berichten: 7
Lid geworden op: 06 apr 2007 16:08

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door potterkop »

visliefhebber schreef:Ik kijk nooit naar Radar maar ergens had ik iets gelezen op dit forum
dat er aandacht besteedt zou worden aan een oliebollen test :?:
Niets gezien.
??

jkooiman
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2010 21:38

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door jkooiman »

Ook wij hebben de Falcon Leven Polis. De eerste 15 jaar zit er op en de waarde bedraagt de helft van de inleg. Afkopen? gaat centen kosten. Elke jaar worden we uitgenodigd bij de (voorheen) Fortisbank die dan de rode loper uitlegt en verse koffie met koek presenteert ; een schone jongedame dirigeert dan een gesprek en laat ons er elke keer weer inlopen om vooral nog door te gaan met elke maand € 26,= te pompen in de bodemloze put van Purple Star. Na de uitzending van 20-12 willen we de knoop definitief door gaan hakken. Maar hoe kan dat zonder dat er een zgn straf-boete aan vast zit? En dus twee keer een dief van mijn portemonnee te zijn?
toch maar ns gaan praten op sinaasappelkistjes zonder een "hapje en een drankje" denk ik.
j kooiman

donny-t
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2010 22:53

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door donny-t »

Hallo,

Ik heb bijna als mijn zaken lopen bij de asr.
Hoe kom ik erachter of het een woekerpolis betreft.

Groet Donny

pamaki
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2010 22:57

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door pamaki »

Heb 13 jaar geleden een Beleggingsverzekering afgesloten bij de (Postbank).

Bij ING heet het nu kapitaalverzekering, heb na 13 jaar sparen al bijna 1000 Euro verlies.

Wil hem nu afkopen na al die verhalen die ik lees.

Die compensatieregeling vertrouw ik ook niet meer,

Wel leuk zo sparen met verlies en geen rente.

Geef mij maar het oude spaarboekje of de oude sok.

Shine
Berichten: 2475
Lid geworden op: 17 jan 2007 11:02

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Shine »

Jep, ik heb ook zo'n Waerdye hypotheek (sinds 1998). Volgens mij zit er bij mij zelfs ergens nog iets van een levensverzekering in verwerkt.
Ik ben er slecht in deze materie, dus als ik onzin uitkraam, neem het mij niet kwalijk. :oops:

Niet al te lang geleden kreeg ik post mbt de levensverzekering. In deze brief stond iets vermeld inzake winstdeling. (huh, winstdeling?) Afijn,....er stond in dat ik gene winstdeling zou krijgen. Dit stuk bij mijn andere papieren gelegd en zag ik een soortgelijk schrijven van 2007 opduiken. Ik maar eens kijken. En huh,........het bedrag van toen is exact hetzelfde als nu. Met andere woorden minimaal al 3 jaar geen winstdeling gehad. Over de periode daarvoor heb ik geen idee.
Maar goed, ik weet niet eens wat voor winstdeling, waarover etc. etc. etc.

Vorig jaar (augustus 2009) kreeg ik post inzake de verleninging van mijn hypotheek. Ik ben hierop naar mijn adviseur gegaan en heb een en ander samen met hem doorgenomen. D.w.z hij rekende en ik keek onwetend en niet snappend toe.
Ik zag bij anderen veel interessantere rentepercentages. Daarnaast had ik ook iets meegekregen mbt woekerpolissen waaronder de mijne, Waerdye, ook -zou- valt(len).
Mijn adviseur gaf me te verstaan dat overstappen naar een ander voor mij niet rendabel zou zijn gezien de 'hoogte' van mijn hypotheek en de kosten die ik moest maken om over te kunnen stappen. )kosten en baten verhaal)
Tevsn gaf hij mij te verstaan dat ik geen rare hypotheek zou hebben.
Hij maakte een rekensommetje wat neer kwam op:
bij definitieve afloop van mijn hyptheekperiode (dus na 30 jaar) zou ik nog ongeveer 25.000,- moeten aflossen. Het andere bedrag zou komen uit die Waerdye.
Voor dit restbedrag 25.000,- kon ik dan weer een nieuwe lening afsluiten. En ach, wat ik dan nog zou moeten betalen per maand is dan peanuts.
Ik vond dat nog al wat als je bedenkt dat mijn hypotheek slechts (even afgerond) 58.000,- behelst.
Snelle rekensom:
Gemiddeld ieder maand 240,- Euro betaald. Per jaar: 2880,-
Over 30 jaar is dat: 86.400,- Euro. Dit is wat ik sowieso netto aan ASR zal hebben betaald.
Echter van ASR krijg ik, mits die verhipte Waerdye goed gaat, niet bijster veel uitbetaald en blijf ik, na 30 jaar, dus nog met, verhoudings gewijs, een aanzienlijke restschuld zitten.

Ondanks mijn twijfels heb ik, op advies van mijn adviseur niets gewijzigd en heb het maar verlengd met een periode van 5 jaar. Tegen trouwens een beschamende vaste klanten rentepercentage. (5,5%)
In 2014 ben ik weer aan de beurt. Ik zorg dat ik dan iig beter op de hoogte en voorbereid ben.Want op de een of ander manier voel ik me *gen**id*.

Ook ik heb ergens begin/medio dit jaar een schrijven van ASR gehad inzake compensatieregeling. Eind 2010 zouden we meer horen.
Inmiddels zitten we eind 2010, maar alles blijft stil. Nog steeds niks gehoord.
Maar goed, die compensatie regeling is, als ik zo naar Radar kijk, ook een lachertje.

doelenk
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 dec 2010 22:58

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door doelenk »

Vanavond zag ik weer een uitzending van radar.Sorry ik ben geen wekelijkse kijker.
Als ik over de woekerpolissen hoor moet ik helaas weer denken aan mijn Dexia avontuur (looptijd 2000-2005 )waar ik zeer waarschijnlijk het nakijken bij heb.ik heb daar "maar" 3000 euro bij verloren terwijl ik dacht een deel voor mijn pensioen te gaan sparen.Ik werk in de zorg en heb nl. geen trucjes om andere mensen te tillen en zo aan een oude dag reserve te komen.
Een pensioencheck was de motivatie zo werd mij verteldt door een medewerker van pensioenplatform die mij thuis per tel. benaderde.Ik had al eerder van dit soort aanbiedingen afgewezen maar dacht :tja ik heb geen idee hoe het er straks met mijn pensioen voor zal staan.
Ik wist toen nog niet dat ze met mijn spaargeld "casino"gingen spelen.Voor mijn gevoel komt het nl. daar op neer.Je spaart braaf 5 jaar lang 100 gulden /45 euro per maand en mag dan op het eind 750 euro restschuld bijbetalen.Die logica ontging mij geheel .
Dus met verliespolis destijds in zee gegaan.Maar van dhr.Duisenberg kon ik welgeteldt 75 euro terug ontvangen.Dus verder met leaseproces.Dan nog maar 125,00 euro ertegenaan want dit is toch te gek voor woorden.We zijn nu al weer jaren verder en omdat ik het blijkbaar wel kon missen/betalen zal ik gewoon moeten accepteren dat dit soort acties kunnen in nederland. En zo ik vandaag zie, nog steeds van dit soort acties in een andere vorm doorgaan.
Ik dacht vandaag na het bezoeken van de site van leaseproces en pensioenplatform :laat ik eens (plan c)iemand van pensioenplatform uitnodigen om mij financieel advies te geven ;) .Dan wrijf ik die adviseur alsnog minstens mijn frustratie in want mijn rechtsgevoel wijgert dit te snappen.En zo makkelijk moeten ze er niet mee wegkomen.Maar wat blijkt...pensieonplatform inmiddels failliet gegaan.Toch gerechtigheid?Vast niet.Ook plan c werkt niet.
Tja ik ben hier gelukkig ook niet dagelijks mee bezig.Maar toch spui ik het hier nog maar een keer.Ik zou het wel los willen laten maar ik vindt dat ze er dan zo makkelijk mee weg komen.Dat zit me vooral niet lekker.

rosas
Berichten: 46
Lid geworden op: 09 jul 2006 00:12

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door rosas »

Heeft de Radar redactie gemist dat er al sinds 2005 een groep van 20.000 gedupeerden procedeert tegen Aegon inzake het product Koersplan? Er loopt dus al meer dan 5 jaar een rechtszaak en het zou goed zijn als Radar daar aandacht aan had besteed. Gemiste kans van Radar.

Na een voor gedupeerden positief eerste vonnis loopt de zaak nu in hoger beroep. Die zaak is baanbrekend, met dank aan een paar vrijwiliigers die wel staan voor hun principes. Dat kun je van Verliespolis en Woekerpolisclaim niet zeggen die veel te snel een slap akkoord sloten. Weet dat achter deze clubs ook de Vereniging Effectenbezitters, de Vereniging Eigen Huis en Consument & Geldzaken zitten. Die hebben zitten slapen.

Koersplan gedupeerden (een half miljoen mensen) krijgen op basis van het vonnis wel een redelijke compensatie die gemiddeld 7 keer zoveel is als de gesloten akkoorden. Ik ben een tevreden lid van http://www.koersplandewegkwijt.nl! Steun die club en zorg samen voor een voorbeeld vonnis waar iedereen profijt van kan hebben.

Rosa

Beatrijs
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 dec 2010 11:26

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door Beatrijs »

Wie heeft ook ToekomstPlan (voorheen: Spaarkoers) en/of Pensioenbeleggingspolis bij ABN Amro en daarvoor geen compensatie in het vooruitzicht gesteld gekregen? Valt er collectief te procederen? Ik heb folder van Spaarkoers bewaard en daarin wordt zelfs reclame gemaakt voor de lage kosten! Daarvan zie ik in mijn overzichten niks terug; ik betaal bijna het dubbele aan kosten! Bovendien wordt in de folder een 'pessimistisch' netto rendement van 7% voorgespiegeld, waarvan ik bij einde looptijd misschien een derde deel uiteindelijk zal ontvangen. Al met al zou ik de verzekering natuurlijk nooit zijn aangegaan als ik dit allemaal zou hebben geweten. Ik heb de voorbeeldbrieven van de site enigszins aangepast en zal die versturen naar ABN Amro en daarin voorbehoud maken voor evt beroep op dwaling cq ontbinding met schadevergoeding. Naar aanleiding van uitzending gisterenavond wil ik geen verjaringstermijn laten lopen..

ikbenerookingestonken
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 feb 2009 11:23

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door ikbenerookingestonken »

Ten eerste jammer dat er berichten tussen (blijven) staan die geen betrekking hebben op het onderwerp, dit zorgt voor vervuiling van de discussie.

Verder de uitzending gezien hebbend ben ik erg tevreden over waar de laatste twee heren mee bezig zijn. Direct na ontdekking van het fenomeen woekerpolis hadden wij thuis soortgelijke gedachten, "het zou toch dwaling moeten zijn oid; iets gekocht/afgesloten wat niet duidelijk en/of de bedoeling is. Of als er later zaken in een contract blijken voor te komen wat niet tot de afspraak behoorde of wat ten tijde van het afsluiten, niet is beoogd; daardoor zou het contract toch ongeldig moeten zijn?".

We zijn zelf met een 'reparatie' bezig voor onze polis(sen) (meegroeiverzekering/kapitaalverzekering ABNAMRO) (ja, die van die dure zeezeiljachten van toen, bah!)

In antwoord op de voorlaatste twee schrijvers Beatrijs en Rosas en in het verlengde van de uitzending waarin een voorzet wordt gegeven tot vereniging van mensen met gelijke polissen. Neem als voorbeeld koersplandewegkwijt en zet een registratie op van gelijke polissen met als doel deze m.b.v 'samen sterk' en samen met een jurist ongeldig te laten verklaren!
(VOORBEELD: www.naamvandepolis-isongeldig.nl)

Wie heeft er een goed idee of neemt een eerste aanzet; ondanks dat ik ga afkopen geef ik ons als eerste op als het zo ver komt.

TF

eelde
Berichten: 6
Lid geworden op: 21 dec 2010 16:45

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door eelde »

heb met belangstelling de uitzending van gister gevolgd.
als bezitter van 4 woekerpolissen van NN (waarvan inmiddels een afgekocht maar nog niet gecompenseerd, en weet ook niet wanneer dat gaat gebeuren) zou ik best samen met anderen willen onderzoeken hoe NN aan te pakken ivm opnieuw uitstel. Ik heb destijds ook ja gezegd tegen de voorstellen van de 2 stichtingen omdat als het definitieve voorstel niet bevalt, alle opties open zijn.
Wat ik mij afvraag is waarom te staat niets doet terwijl zij toch 30-52 procent van het verlies lijden. Zij hebben nu nog greep op ING/NN.
Prof. Boot indiceerde het totale woekerpolisverlies op 150 miljoen. Wil daarom ING van NN af?
Betekent dat dat we op moeten schieten?
Bestaat er een initiatief van gedupeerden tegen NN?
Is er een meldpunt?
ik ben niet goed op de hoogte met e.e.a. maar kan wel initiatieven helpen nemen. Bestaat er interesse en heeft iemand ervaring of een tip?

hoor graag

eddiewee
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 dec 2010 15:12

Re: Woekerpolis

Ongelezen bericht door eddiewee »

gisteren gezien dat je sommige woekerpolis beter gewoon kan beeindigen. Vraag me alleen af hoe dat werkt bij een verpande polis (hypotheek). Dan kan je toch niet zomaar zo'n polis opzeggen zonder toestemming van een bank?
hoe gaat zoiets in zijn werk? Is het een moeilijke klus of kan ik als leek zelf zoiets regelen?

Gesloten