LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Satésaus

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Radar
Site Admin
Berichten: 4218
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Satésaus

Ongelezen bericht door Radar » 25 mar 2011 16:08

Satésaus is bijna niet weg te denken uit de Indonesische keuken. Lekker bij een rijsttafel of gewoon voor door de Nasi Goreng. Geknoei in de keuken met pindakaas en melk is verleden tijd sinds er ook kant-en-klaar sauzen op de markt zijn gebracht. Een paar minuten in de magnetron, een beetje roeren, en smullen maar. Maar welke van deze praktische opwarmsauzen is het lekkerst?

Maandag 28 maart in Radar, 20.30 uur op Nederland 1

Chocomelk
Berichten: 11420
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door Chocomelk » 25 mar 2011 16:18

Nee geen opwarmsaus (satesaus) meer voor ons, geprobeerd maar ik vindt het niet lekker.
Geef mij die potten van wijko maar, aanmaken met wat melk of water en heerlijke satesaus.

maureen709
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 feb 2011 13:51

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door maureen709 » 25 mar 2011 16:56

leuke tip, doe bij de pot van Wijcko wat citroensap en ketjap en het is nog lekkerder !!! (eventueel wat hete sambal er doorheen is ook lekker)

Chocomelk
Berichten: 11420
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door Chocomelk » 25 mar 2011 17:01

Zal het gaan proberen, dank je voor de tip Maureen.

Kilroy711
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 jan 2010 21:51

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door Kilroy711 » 25 mar 2011 18:00

Er gaat absoluut NIETS boven een zelfgemaakte satehsaus!
2 fijn gesneden sjalot, 3 tenen fijn gesneden knoflook fruiten in 2 el olijfolie.
½ el sambal mee fruiten en voeg 1 dl water toe, 1 el azijn, beetje zout.
4 el pindakaas,1 el bruine suiker en wat ketjap manis. 10 minuten werk!

sephora30
Berichten: 4048
Lid geworden op: 22 nov 2010 11:15
Locatie: hutje op de hei

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door sephora30 » 25 mar 2011 19:47

Ik gebruik al jaren de zakjes saus van Knorr. 2 in een doosje.
Geen andere vind ik lekker.
Ook handig omdat ik aan 1 zakje per keer precies genoeg heb.

pietjebel333
Berichten: 13
Lid geworden op: 21 mar 2011 17:39

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door pietjebel333 » 25 mar 2011 19:56

ik doe er dan nog een soeplepel surinaamse sambal bij

BertvanEck
Berichten: 23
Lid geworden op: 30 okt 2005 14:24

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door BertvanEck » 28 mar 2011 12:15

geef mijn maar wijcko vind ik het lekkerste

gtp
Berichten: 596
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:02

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door gtp » 28 mar 2011 12:51

Zo zie je maar weer "smaken verschillen"(gelukkig wel) als iedereen hetzelfde zou willen wordt het wel eentonig.

berend67
Berichten: 86
Lid geworden op: 04 sep 2008 14:59

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door berend67 » 28 mar 2011 12:54

Is satésaus nu het zelfde als pindasaus?

sephora30
Berichten: 4048
Lid geworden op: 22 nov 2010 11:15
Locatie: hutje op de hei

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door sephora30 » 28 mar 2011 12:56

Denk het wel.

bianca82
Berichten: 772
Lid geworden op: 24 nov 2010 15:36
Locatie: nederland

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door bianca82 » 28 mar 2011 13:00

geef mij maar de satesaus die mn schoonvader maakt.. op traditionele wijze..

zo'n potje smaakt naar niks

hannybal
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mar 2011 15:00

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door hannybal » 28 mar 2011 15:04

Geef mij maar de sate saus van suzi wan ,even opwarmen en klaar

Helicon
Berichten: 27
Lid geworden op: 05 dec 2005 20:48

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door Helicon » 28 mar 2011 16:29

Knorr heeft vele jaren geleden een consumentenonderzoek gedaan welke saus "wij" het lekkerst vinden en waarom. Sindsdien is de receptuur aangepast en vind ook ik deze het lekkerst. Soms doe ik er een flinke schep Calvé pindakaas en/of een beetje Conimex ketjap manis bij.

RosaLady
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mar 2011 16:33

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door RosaLady » 28 mar 2011 16:37

Ik ben hier in Frankrijk allang blij dat we pindakaas kunnen krijgen. Dat is effe zoeken, maar geeft gelukkig de mogelijkheid zelf satésaus te maken, heerlijk met een scheutje anis erin.

rozemarijntje
Berichten: 6898
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 28 mar 2011 18:54

@killroy en maureen

die van jullie wil ik wel eens proberen!
ik heb altijd calve....wij houden niet van zoete pinda saus...meestal is dat indonesische ofzo,beetje saus met pit,
die van calve doe ik zelf altijd nog ketjap en sambal bij...

maar ga ook eens jullie recepten proberen,

ps die opwarm potten bv van ah vind ik helemaal niks...

Kilroy711
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 jan 2010 21:51

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door Kilroy711 » 28 mar 2011 19:04

Daar krijg je geen spijt van Rozemarijntje! Je kunt het zo heet maken als je zelf wilt. Overigens is Indonesisch over het algemeen pittiig (heet) en Chinees zoet. Let wel ik schreef over het algemeen.

Dante2002
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mar 2011 20:12

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door Dante2002 » 28 mar 2011 20:17

Mijn probleem is dat ik een heftige reactie heb op Vetsin (E621), ook wel 'smaakversterker' genaamd.
In alle satésauzen die ik in de super kan vinden wordt dit toegevoegd. Weet iemand een merk die dat niet doet? Alvast dank!

inekevanvliet
Berichten: 295
Lid geworden op: 14 sep 2008 23:29

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door inekevanvliet » 28 mar 2011 20:39

Dante2002 schreef:Mijn probleem is dat ik een heftige reactie heb op Vetsin (E621), ook wel 'smaakversterker' genaamd.
In alle satésauzen die ik in de super kan vinden wordt dit toegevoegd. Weet iemand een merk die dat niet doet? Alvast dank!
ik dus dito hetzelfde
heb daar het merk dessa voor gevonden
te koop bij oa bas v d heijden en de jumbo
is een okerkleur plastik beker met een palmboom er op

johnsteh
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mar 2011 21:00

Re: Satésaus

Ongelezen bericht door johnsteh » 28 mar 2011 21:06

:lol: Volgens mij stonden er in de keuken van dat restaurant dat alle satesaus zelf maakt stapels met saus van Wijko, die keurig tweede werd. Wie het opgenomen heeft moet maar eens kijken: als het meisje de vierde saus warm maakt in de magnetron. Rechts onder in beeld meen ik een forse voorraad grote emmers Wijko saus te zien.

Gesloten