LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verdoving bij de tandarts

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
scheffers
Berichten: 40
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door scheffers »

Een reactie op de vraag van woombat.

Mijn tandarts zou nu hij op de hoogte is een andere wijze van prikken doen.
N.l. de pajoret methode, d.w.z. als ik het goed heb begrepen rondom de tand of kies, dus niet in het verhemelte. Op internet kan ik echter niets vinden over pajoret, wellicht, dat je tandarts er van af weet.

Voor meer informatie en andere verdovingsmiddelen kan je linken naar
http://www.bosscherstichting.org/index.php/advies/

Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door Welwaar »

Waarom ;

…. is het gebruik van Articaine in diverse landen niet meer toegestaan.
…. in Nederland nog wel….
…..heeft de producent Articaine voor ruggeprikken stilzwijgend uit de handel genomen.
….. wordt ons voorgehouden dat een kwikbelasting niet bestaat
......wordt het wel zichtbaar via electroacupunctuur.
…… is er sinds enkele decennia sprake van een enorme toename van onverklaarbare klachten en ziektes op het gebied van het zenuwstelsel.
…..kunnen veel mensen bij een niet al te grote aanvoer van kwik, dit metaal zelf weer afvoeren.
…… en waarom is twintig procent hiertoe echter niet in staat en kan ernstig ziek worden.
………….heeft de RUG een publicatieverbod ingesteld voor het rapport over Articaine

Ik heb de samenvatting van dit onderzoek.

Voor geinteresseerden; even een pb'tje.
Laatst gewijzigd door Welwaar op 15 dec 2010 11:24, 1 keer totaal gewijzigd.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door vroem »

als je als tandarts hier reageert ben je blijkbaar puur door je beroep al de bok...

even ter relativering:

Iedereen richt nu zijn pijlen op de tandarts, maar wie van u vraagt bij ziekenhuisopname (of zou dat doen voor dit gekrakeel) om nadere gegevens over de gebruikte medicatie? bijsluiters ervan?

Even puntje bij paaltje, zal niet iedereen blij mee zijn maar goed is niet anders:

Bij d emeeste mensen zijn tand/kiesproblemen heel simpel te voorkomen door beter te poetsen, verstandiger te eten en drinken.
Dus dat men in de tandartsstoel terecht komt is 9 van de 10 keer minstens gewoon te wijten geweest aan eigen gedrag en gebrek aan doen van bepaalde verstandige dingen.
In d einmiddels bijna 25 jaar in dit beroep ben ik wel eens lichte problemen /reacties tegen gekomen maar dat was meestal lichte duiziligheid door bv nuchtere maag, en spanning/stress. Nooit echt door de verdoving zelf.
Altijd van beperkte duur en aard.

En natuurlijk zijn er mensen waar wat mis gaat, maar dat is bij ELKE medicatie het geval, voor ALLE medicijnen zijn er wel mensen allergisch of erg gevoelig. Wij lezen hier alleen de mensen waarbij iets mis is gegaan, alle mensen waar het zonder problemen gaat hebben gene reden te posten of internet af te struinen. Dus er zou op zijn minst een fatsoenlijk onderzoek moeten komen om te bepalen wat er al dan niet echt loos is, niet deze opruiende , slecht uitgevoerde sturende journalistiek.

Ik zeg dus niet dat er niets aan de hand is, ik zeg alleen dat er een bepaalde mate van problemen kan zijn, maar dat ik, en niemand nu, die mate goed en eerlijk kan bepalen.
Dit is een onderzoek door de RUG van 2003
http://geneesmiddelen.wewi.eldoc.ub.rug ... atting.pdf

in welke landen het niet meer toegestaan is heb ik niet kunnen vinden, laat staan om welke reden..

Dus Welwaar: graag even linkjes die je beweringen ondersteunen. Paniekzaaien kan iedereen, maar bewijs eens wat je stelt.

scheffers
Berichten: 40
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door scheffers »

Beste tandarts Vroem,
Fijn en positief, dat u uw nek uitsteekt voor uw beroeps groep.
Wij als slachtoffergroep zullen echt niet de tandartsen als zondebok aanmerken. Integendeel, we denken zelfs dat de tandartsen door onwetendheid dit laten gebeuren. Geen tandarts wil dat zijn cliënt gebukt zal gaan onder het lijden van de aangezichtspijn.
Bij de 2 tandartsen, een huistandarts en een second-opinion tandarts hebben we aangegeven, dat mijn echtgenote aangezichtspijn had en tinnitus. Ondanks dat we vertelden, dat de pijn bestond uit o.a. oorpijn, oogpijn en kiespijn. Geen van de tandartsen hebben dit gerelateerd aan de bijwerkingen van de verdovingen. Hop. drie volle uitsluitingsverdovingen, gevolg 4 dagen per week ondraaglijke pijn en 3 dagen ondraaglijke. Dus niet door slecht gebitsonderhoud integendeel. Gezonde tanden zijn behandeld en getrokken. Ik moet er bij zeggen onder protest van de huistandarts en mij. Dat laat iemand met aan gezichtspijn doen. Voor haar geldt de pijn moet weg.

Nu kom ik op uw vraag op de intake bij een operatie. Bij een operatie moet je een formulier invullen, waar je invult, die dingen, die betrekking hebben op de operatie en narcose. Waaronder medicijn gebruik en ziekteverleden, tevens worden de middelen verstrekt door de ziekenhuisapotheek, die een databank hebben van het medicijngebruik van de patiënt.

Een vraag, geeft u de verdovingen door aan de databank van de apotheken en aan de huisartsen, d.w.z. over de betreffende patiënt. Ik ben bang van niet.

Mocht dat niet zo zijn dan ligt daar het probleem. De apotheker verstrekt de patiënt medicijnen, die misschien in strijd zijn met de bijwerkingen van articaine en in de status van de patiënt bij de huisarts staat ook niets vermeld en bij een bezoek aan de huisarts voor b.v. oorpijn, oogpijn, verstopte neus, duizeligheid, hartklachten versnelde hartslag, bloeddruk problemen en vele andere klachten zal de huisarts dit niet relateren aan het bezoek aan de tandarts.

Dat u weinig met klachten te maken krijgt is misschien het gevolg, dat u geen middelen met articaine gebruikt. Mogelijk dringen de klachten gemeld aan de huisarts niet in uw praktijk door.

Ik hoop, dat dit u zal overwegen om uw beroepsgroep toch attent te maken op dit probleem.

Tot slot, helaas is de discussie nu beperkt tot forumlid Welwaar en Scheffers en reeds eerder bezoekers van dit forum, want bezoekers van de website van Radar worden niet meer doorgelinkt naar dit forum.

mondhygienist
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mei 2010 21:51

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door mondhygienist »

Inmiddels hebben de tandartsen die aangesloten zijn bij de NMT van alles in hun emialbox gekregen. Waaronder de bijsluiter. Wij, mondhygienisten, hebben nog niks gekregen...jammer..

Verder kan ik mijn mening bij die van Vroem aansluiten. Geloof dat we elkaar ook wel kennen :wink:

Ik zag ook nog de vraag hoe we het advies van Radar precies moeten gaan invullen...Ik zie mijzelf in elk geval niet alla een voorleesmoeder het gezellige verhaal van de verdoving, van de fluoride en alle andere middelen met medicijnstatus aan de patient voorlezen alvorens je hiermee gaat werken in de mond. Dit in de wachtkamer neerleggen lijkt me ook niet geschikt; dan heeft men te kort tijd om dit door te lezen.
Dus graag reactie van de patient hoe u wilt zien hoe een mondzorger hiermee omgaat.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door vroem »

Nu kom ik op uw vraag op de intake bij een operatie. Bij een operatie moet je een formulier invullen, waar je invult, die dingen, die betrekking hebben op de operatie en narcose. Waaronder medicijn gebruik en ziekteverleden,
als het goed is vult u dit ook in bij de tandarts, bij inschrijving waarna er regelmatig een update volgt. Doet uw tandarts dit niet zou ik hem/haar daar maar op aanspreken, want behalve dat het al heel lange tijd gewoon erbij hoort, is het ook nog eens een verplichting dat een zorgverlener dit soort anamneses afneemt. niet alleen het ziekenhuis...

verdere uitvoering, ja dat is een leuke. ik weet wel een paar manieren, met de nodige kostenstijgingen tot gevolg. Bent u bereid die te dragen? Daarnaast is tegenwoordig iedereen graag een mondige patient, alleen als puntje bij paaltje komt , zie ik daar weinig van. De enige mondigheid die ik tegenkom is weerstand tegen het invullen van die anamnese....

NMT leden krijgen idd info vanuit de NMT, bij MH zou de NVM dat dus moeten doen. toch?

Fiona50
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 dec 2010 22:19

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door Fiona50 »

Met bijzonder veel belangstelling hebben mijn gezin en ik naar de uitzending van Tros Radar gekeken. Ondertussen volg ik de discussies hier.

Mijn idee:
Tros Radar heeft een deur op een kier gezet en wat mij betreft mag er nog
veel meer aandacht aan het articaine probleem gegeven gaan worden.

De bijsluiters zijn allemaal leuk en aardig maar ik kan me voorstellen voor menigeen te moeilijk/onbegrijpelijk. Met name deze alinea:

· als u een tekort heeft van een bepaald enzym (cholinesterasedeficiëntie)

Hoe weet een tandarts die met of zonder spoed een behandeling onder narcose uit moet voeren of iemand wel of niet over dit enzym beschikt?

Ooit heb ik om zelf eea te kunnen begrijpen onderstaande van het web (vraag me niet meer waar) opgeslagen:
Cholinesterase is een lichaamseigen enzym dat o.a. (mede)verantwoordelijk is voor de afbraak van articaïne. Indien het cholinesterase niveau in uw bloed niet voldoende is kan uw lichaam de articaïne niet (volledig) afbreken. Het gevolg kan zijn dat er een ongewenst lange werking van de verdoving optreedt. Dit kan zich ondermeer uiten door paresthesieën (tintelingen) in vingertoppen en tenen. Op dit moment is nog niet bekend hoe schadelijk de (langdurige) aanwezigheid van articaïne in het menselijk lichaam is. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat een waarschuwing hier op zijn plaats is. Pseudocholinesterase (PChE) behoort tot de groep cholinesterase en wordt in Engels sprekende landen ook wel ButyrylCholinesterase (BuChE) genoemd.

Een (tand)arts prikt geen bloed en kan hier lijkt mij niet over oordelen.

Waarom wordt het dan nog steeds her en der gebruikt en waarom kiest men dan niet voor een ander (veiliger) middel?

scheffers
Berichten: 40
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door scheffers »

Eerst de vraag van mondhygiënist. Hoe zou ik het willen invullen als patiënt.

Ten eerste. Medicijngebruik (verdovingen, fluoride enz.) doorgeven aan de databank van apotheken.

Ten tweede, vermelden van het gebruik van verdoving in de huisartsen status van de patiënt. ( wordt nu ook gedaan door fysiotherapeuten bij patiënten, die niet via de huisartsen zijn verwezen) waardoor hij bij doorverwijzing naar andere hulpverleners, zoals een KNO arts, dit kan melden. Wat zou de gezondheidszorg dan veel kosten worden bespaard.

Ten derde, de huisarts in het algemeen voorlichten over de bijwerkingen en gevolgen van articain. (mijn huisarts had daar geen kennis over) De huisarts kan alles in zijn computer vinden over de medicijnen via de databank van de apotheker, maar omdat hij in de praktijk nooit tandartsverdoving voorschrijft heeft hij ook geen weet van de bijwerkingen.

Ten vierde, verdovingen met als werkingsmiddel articaine niet meer te gebruiken. Er zijn veel tandartspraktijken die andere middelen gebruiken. Bij ruggenprikken wordt dat door de fabrikant ook niet meer geleverd. Waarschijnlijk zijn de anesthesisten alerter geweest.

Ten vijfde, De huisarts zou nu al bij voorbaat moeten vragen naar een vroegere bezoek aan de tandarts.

De bijsluiter voorlezen of in de wachtkamer wordt bij de huisarts of specialist ook niet gedaan. Je krijgt de bijsluiter bij gebruik van een medicijn.

Nu een reactie op de vraag van Vroem.

Hoe zou u gereageerd hebben op de vermelding in het intake gesprek, van aangezichtspijn, wat tot uiting komt in oorpijn, oogpijn, oorsuizen, door ons gemeld in het intakegesprek.
Dus niet met de kennis van nu. Zou u dat gerelateerd hebben met beschadiging van de gezichtszenuw door verdovingen.
Waarschijnlijk niet. Daarom neem ik het de betreffende tandartsen ook niet kwalijk.

Wat betreft de kosten. Wat kost nu een kopie van een bijsluiter. Een eurocent.
Wat zal de kosten bij de verzekeringsmaatschappij wel niet zijn geweest en nog, van mijn echtgenote. Afgezien nog van de eigen bijdrage.
Ik denk dat er miljoenen kunnen worden bespaard, door de verrichtingen van tandartsen ook op te nemen in de status van de huisarts. Hoewel dat geen garantie is, als de huisarts geen kennis heeft van de bijwerkingen. Daarom bijsluiter meegeven.

Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door Welwaar »

Denemarken is sinds 2005 een grondig onderzoek gestart naar Articane ivm toename van klachten.
Zwangere en borstvoedinggevende vrouwen mogen dit middel niet hebben omdat het via de navelsteng en de moedermelk doorgegeven wordt aan het kind, met alle nadelige gevolgen van dien.
Bepaalde stoffen in Articaine wordt niet goed afgebroken , bij mensen met een kwikvergiftiging.

http://hetgevaarvanamalgaam.come2me.nl/745502/Articaine
http://hetgevaarvanamalgaam.come2me.nl/ ... chten-na-v

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door vroem »

Welwaar, je geeft geen antwoord op mijn vragen!

en zoals gezegd, het gaat hier niet over je stokpaardje amalgaam, maar over anesthesie, kan je allerlei draaien aan geven, maar wat je doet is topicvervuiling.

dus geef gewoon even antwoord: waar kan ik vinden waar precies artacaine verboden is, en geef eens commentaar welk onderzoek van de RUG niet (meer ) toegankelijk is, die uit 2003 is het zoals je ziet gewoon wel.
Hoe zou u gereageerd hebben op de vermelding in het intake gesprek, van aangezichtspijn, wat tot uiting komt in oorpijn, oogpijn, oorsuizen, door ons gemeld in het intakegesprek.
betreffende klachten geven in ieder uiting van overgevoelige/overbelaste nervus , mn de trigeminus, mijn eerste ingeving zou zijn serieus te kijken naar knarsen en/of klemmen (waarvan toch wel bij een zeer groot aantal mensen met aangezichtspijnen sprake is).

mopper
Berichten: 3
Lid geworden op: 14 dec 2010 12:36

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door mopper »

Vandaag ben ik naar de tandarts geweest en ik heb de bijsluiter van de verdoving gekregen. Toen ik erom vroeg begon de tandarts gelijk te lachen en zei: "Je hebt zeker naar Radar gekeken?" Volgens hem kan mijn aangezichtspijn daar niet vandaan komen!! Mijn verdoving heet Septanest N/SP. Er zit ook articaïne in. Ik vind het gewoon zo frapant dat ik een week geen pijn heb gehad nadat ik van de huisarts medicijnen (Amitriptylin) had gekregen. Vorige week donderdag hebben ze bij mij een gaatje gevuld en ben ik verdoofd. Sindsdien verrek ik weer van de pijn!!
Soms weet ik echt niet meer waar ik het moet zoeken van de pijn...vooral in mijn oor...
Morgenochtend ga ik weer naar de huisarts en ik neem de bijsluiter van de Septanest mee.....

Fiona50
Berichten: 5
Lid geworden op: 13 dec 2010 22:19

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door Fiona50 »

mopper schreef:Vandaag ben ik naar de tandarts geweest en ik heb de bijsluiter van de verdoving gekregen. Toen ik erom vroeg begon de tandarts gelijk te lachen en zei: "Je hebt zeker naar Radar gekeken?" Volgens hem kan mijn aangezichtspijn daar niet vandaan komen!! Mijn verdoving heet Septanest N/SP. Er zit ook articaïne in. Ik vind het gewoon zo frapant dat ik een week geen pijn heb gehad nadat ik van de huisarts medicijnen (Amitriptylin) had gekregen. Vorige week donderdag hebben ze bij mij een gaatje gevuld en ben ik verdoofd. Sindsdien verrek ik weer van de pijn!!
Soms weet ik echt niet meer waar ik het moet zoeken van de pijn...vooral in mijn oor...
Morgenochtend ga ik weer naar de huisarts en ik neem de bijsluiter van de Septanest mee.....


Mopper, stel de vraag die ik hier vanmiddag eerder stelde eens aan je tandarts. Vraag h'm ook waarom hij Septanest gebruikte en niet koos voor bijv. Citanest?
Vanwege de inwerktijd?
Altijd Amirtiptylin slikken lijkt me ook niet alles. Amirtiptylin valt volgens een zoekmachine onder antidepressiva. Ik wil benadrukken dat ik geen medicus ben, er komen wellicht nog meer reacties op je melding?

witte angora
Berichten: 30720
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door witte angora »

Vorige week donderdag hebben ze bij mij een gaatje gevuld en ben ik verdoofd.
Waarom verdoving als er alleen maar een gaatje gevuld moet worden? Hadden we vroeger ook niet. Het is maar een paar minuten vervelend, en dan is het alweer voorbij.

mondhygienist
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mei 2010 21:51

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door mondhygienist »

Ja, zou vanuit de NVM moeten komen! Heb ze er nog helemaal niet over gehoord, ook niet op hun website....

Ik ben ook voor het EPD! Alles in 1 dossier en zo kan je heel handig links leggen tussen de gezondheid van bijv. het tandvlees en de algehele gezondheid. En zo kan de apotheek zien dat er verdoofd is.

Goed, dus voortaan:
1. Bekijken of er verdoving nodig is en of de patient dit wenst.
2. Nogmaals navragen hoe de gezondheid is, allergien, medicijnen
3. Schriftelijk opdracht vragen van de tandarts
4. Patient uitleggen dat het een voorbehouden handeling is.
5. Patient bijsluiter laten lezen
6. Nogmaals toestemming vragen om te verdoven aan de patient
7. Patient zo benaderen dat de spanning zo laag mogelijk wordt gehouden / gerust stellen
8. Verdoven
9. Heel voorzichtig het dopje weer op de naald doen om prikaccident te voorkomen
10. Laten inwerken
11. Behandelen
12. Patient waarschuwen voor hete thee/koffie/soep etc
12. Documenteren
13. Rapportage naar tandarts, apotheek, huisarts

witte angora
Berichten: 30720
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door witte angora »

@ mondhygiënist:

En dan spuiten volgend jaar, door alle extra tijd die dit kost, de premies voor de tandartsverzekering zo hard omhoog dat je dáár weer verdoofd van raakt.

mondhygienist
Berichten: 6
Lid geworden op: 10 mei 2010 21:51

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door mondhygienist »

Als je UTP-codes hanteert dan kost het de patient niks extra. We kunnen alleen de verdoving zelf declareren. Ook als je het 5-minuten tarief hanteert dan is de helft hiervan buiten de stoeltijd en kost het dus weinig extra geld. Wel kost het veel tijd! Ben ik trouwens nog het opruimen vergeten, waarbij de naalden weer in een aparte container moeten etc etc

scheffers
Berichten: 40
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door scheffers »

Eerst een reactie op het onderstaande antwoord van Vroem.

[betreffende klachten geven in ieder uiting van overgevoelige/overbelaste nervus , mn de trigeminus, mijn eerste ingeving zou zijn serieus te kijken naar knarsen en/of klemmen (waarvan toch wel bij een zeer groot aantal mensen met aangezichtspijnen sprake is).]

Het goede antwoord. Heeft onze tandarts ook gedacht en verstrekte mijn echtgenote 4 jaar geleden een bitje, helaas zonder effect.

Nu weer dezelfde vraag,maar nu met de wetenschap na de uitzending van Tros radar. Hoe zou u handelen als mijn echtgenote u vertelde last te hebben van aangezichtspijn wat uitstraalde naar oor, oog en kaakgeied.

Nu een vraag aan mondhygienist. U geeft een aantal handelngen aan, 15 dacht ik

Ik neem aan dat er sprake is van pocketbehandeligen.
Is het niet gebruikelijk dat er eerst een intakegeprek is, daarna gebitscontrole ter opmeting van de pockets en een afspraak voor de behandeling.

Het doet mij voorkomen of u al deze 15 punten op een dag doet, maar in de praktijk is dat niet zo.

petraz10
Berichten: 6
Lid geworden op: 15 dec 2010 17:59

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door petraz10 »

Met veel ergenis heb ik sommige reacties gelezen,
Ook ik ben een slachtoffer, niet alleen van de verdovingen maar ook belast met een allergie voor alle tandheelkundige metalen en ook helaas de acrylaten.
Over het woord amalgaam zal ik verder niet uitwijden daar Dhr. Vroem daar nogal moeite mee heeft.
Maar ik zal wel vertellen dat de zoektocht van mij van bijna 5 jaar al veel meer heeft gekost aan aan dokters en internistbezoeken etc... en zoals mij lopen er nog veel meer mensen die onverklaarbaar ziek zijn.
Een erkende dermatoloog uit het ziekenhuis heeft mij vertelt: De medische wetenschap kan het wel maar wil het niet bewijzen, ook zij worden tegengehouden, omdat als dit uitkomt er dan vele miljarden mee gemoeid zijn.
Daarom stoppen ze alles in 1 grote doofpot.

En de verdovingen: 1 x helemaal onwel geworden en iedere keer weer weken en weken doodmoe , spierpijnen , duizelingen etc.. dit na een tandartsverdoving.

En over de discussie geen tandartsen aanvallen hierover ?? ben ik het niet helemaal eens. Ze moeten weten met welke materialen ze werken.
maar ja het gaat in de praktijk allemaal zo lekker snel. Verdoven gelijk verder met de behandeling, dit brengt veel meer centjes in het laadje, want zo kunnen er meer patienten op een dag op de stoel zitten.
Maar tandartsen, onthoud goed : Jullie werken met Mensen
Maar nee ook de tandarts is maar een mens en die realiseert zich de pijnen pas als het hem zelf of een van Zijn dierbare zou overkomen.

Sorry dat ik het misschien Cru eruit gooi, maar mijn leven is al jaren van slag.
Ook heb ik misschien dit verhaal niet mooi in lijn geschreven, maar helaas dit komt door concentratie problemen etc..
En ik bied dan ook een ieder die hiertegen stappen onderneemt mijn hele verhaal aan en mijn medewerking, in zoverrre ik daarbij nog aan mee kan werken, want Tja Concentratie problemen is maar 1 van de klachten waar ik mee strijd.

Andre71
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 dec 2010 21:16

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door Andre71 »

Hoi,...

Ook ik heb Articaïne toegediend gekregen zonder de bijsluiter gezien te hebben. Dit is drie keer gebeurd.
Ik heb sinds die verdovingen veel lichamelijke problemen gehad. Het vervelendste was dat ik er oncontroleerbaar van ging 'schokken'. Tot op de dag van vandaag heb ik dat. Soms in meerdere soms in mindere mate. En meestal als ik in rust ben op de bank voor de TV en in bed bij het slapen gaan. Maar ook wel bij activiteit, op de fiets en tijdens werk. In het begin werd ik erg bang van de schokken. Wat gebeurt er met me? Ook had ik veel slapeloze nachten omdat ik door de schokken moeilijk in slaap kon vallen.

Via via hoorde ik na een jaar of twee van de Bosscher Stichting. (De Bosscher Stichting stelt zich ten doel het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar klachten op het gebied van de gezondheid welke worden toegeschreven aan het gebruik van lokaal anaesthetica. In het bijzonder concentreert de Bosscher Stichting zich op het verdovingsmiddel articaïne hydrochloride als werkzame stof).

Je kunt er van alles van krijgen zoals:

* Vermoeidheid en een algeheel gevoel van malaise (ziektegevoel)
* Allergische reacties en voedsel intolerantie
* Astmatische bronchitis
* Blijvende tintelingen in vingers en tenen
* Spieruitval aan armen en/of benen
* Borst-, prostaat- of nierkanker
* Vage klachten zonder herleidbare afwijkingen
* Tremoren of spasmen

Heb je ook vreemde klachten en denk je dat dit kan komen door verdovingen? Kijk dan eens op http://www.bosscherstichting.org.

Vier jaar geleden kreeg ik het spul ingespoten. Ik ben tot op de dag van vandaag opzoek naar iets dat het schokken (tremoren en spasmen) stopt. Als iemand deze oplossing weet dan hoor ik het heel erg graag.

André

Welwaar
Berichten: 132
Lid geworden op: 04 okt 2010 13:14

Re: Verdoving bij de tandarts

Ongelezen bericht door Welwaar »

Beste Andre , je hebt een articaine- overbelasting. Dit zit diep in je weefsel weggestopt. Je moet ontgift worden.
Die stoffen moeten je lichaam uit , want die tremoren en schokken worden veroorzaakt door de toxinen die in je lichaam zijn opgeslagen.
Ik heb ziekte van lyme doorgemaakt en ik schokte ook regelmatig, vooral in rust ,met mijn hoofd, mijn li- schouder, li- arm en li- voet .
Misschien heb je naast Articaine nog wel meer toxische overbelastingen in je lijf.

Er zijn veel goede natuurgeneeskundigen in Nederland die hier in gespecialiseerd zijn .

Tandarts Vroem ,ik bedoelde met het verbod van publicatie een ander onderzoek dan U aangeeft;

Ook de Wetenschapswinkel Geneesmiddelen van het Universitair Centrum voor Farmacie van de Rijksuniverstiteit Groningen heeft haar medewerking gegeven aan een onderzoek dat is uitgevoerd onder de titel Articaïne. Een briefwisseling, najaar 2000. Helaas rust er op het resultaat van dit onderzoek, vanuit de RUG, een publicatieverbod. Tevens is er op verzoek van de Bosscher Stichting een onderzoek ingesteld naar de epidemiologische aspecten van articaïne. Dit onderzoek is uitgevoerd in de vorm van een afstudeerverslag en in oktober 2001 verschenen in een (concept)-versie onder de titel Articaïne, maart-oktober 2001.


Tandarts Vroem , ik heb onderstaande overgenomen van een site;

Articaine is een plaatselijk verdovingsmiddel dat in veel westerse landen verboden is, maar hier in Nederland nog volop wordt gebruikt als lokaal anesthesiemiddel (lokaal verdovingsmiddel) bij ‘eenvoudige' kijkoperaties en bij de zogenaamde ruggenprik en door tandartsen. In het alternatief circuit is Articaine bijna berucht om zijn negatieve bijwerkingen en vindt men het onbegrijpelijk dat dit verdovingsmiddel nog steeds wordt toegepast in Nederland.


En dit;
Pas op met articaïne
Articaïne is een middel dat (helaas nog steeds) wordt gebruikt bij lokale verdovingen (bij tandartsen in 98% vd verdovingsgevallen). In diverse landen is het gebruik van articaïne al lang verboden!
Er is in Nederland slechts kort onderzoek gedaan voordat het middel op de markt werd gebracht. Tijdens het onderzoek leek het na toediening binnen twee dagen uit het bloed verdwenen te zijn. Bij nader (dieper) onderzoek is echter gebleken dat articaïne binnen twee dagen van vorm verandert. Daardoor lijkt het niet meer aanwezig te zijn in het bloed. Articaïne blijkt het immuunsysteem aan te tasten.
Ik ben in mijn leven behoorlijk wat verdoofd door tandartsen en kaakchirurgen. In mrt-apr. 1997 kreeg ik, i.v.m. een zenuwbehandeling bij de tandarts, 3x kort achter elkaar, diverse verdovingen met articaïne.
Eind april van datzelfde jaar ontdekte ik een knobbeltje in mijn borst dat een kwaadaardige tumor bleek te zijn. Ik wist op dat moment vrij zeker dat het knobbeltje er niet al een jaar had gezeten (zoals ze in het ziekenhuis beweerden) omdat ik het in de eerste plaats dan al veel eerder had kunnen voelen en in de tweede plaats omdat de tumor kleine steekjes gaf... en die had ik ook niet eerder gevoeld.
Na de verwijdering van de tumor ben ik bij een natuurgeneeskundige in Amsterdam, Marthe Bosscher, terechtgekomen. Zij doet al jarenlang (ook i.s.m. de Universiteit in Groningen) onderzoek naar de nadelige gevolgen van articaïne.
Marthe constateerde dat ik een zware articaïnebelasting had en ik begon direct, m.b.v. haar middelen, met een ontgiftingskuur.

Tot zover het gecopieerde stukje.
Laatst gewijzigd door Welwaar op 15 dec 2010 22:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten