LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verzekeraar failliet

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5257
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door Radar »

Autoverzekeraar Ineas is in de zomer van 2010 failliet gegaan. Ook andere verzekeraars verkeren in zwaar weer. Als je verzekeraar failliet is en je rijdt iemand aan, hoe zit het dan met uw dekking? En hoe penibel wordt de situatie als je levensverzekeraar omvalt?

U ziet het maandag 13 september in Radar

eberkhoff
Berichten: 0
Lid geworden op: 13 sep 2010 11:54

Re: Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door eberkhoff »

Eindelijk eens aandacht voor dit probleem. Het is in de bancaire wereld heel normaal dat het vermogen van klanten afgescheiden staat van de balans. In Nederland staat bij verzekeraars het vermogen gewoon op de balans, met alle gevolgen van dien als de verzekeraar omvalt.
Standaard opmerking: 'de verzekeraar valt niet om', deze dooddoener houdt natuurlijk geen stand. Gelukkig worden de eisen binnen Solvency zo opgeschroefd dat het waarschijnlijk niet meer interessant wordt voor verzekeraars om ook aan vermogensopbouw te doen. Terecht, verzekeraar blijf bij je leest en beperk je tot het afdekken van risico's.
Ik heb nog nooit een reden gehoord waarom het vermogen van klanten niet afgescheiden wordt. In mijn ogen een onderbelicht probleem ook in bijvoorbeeld de woekerpolissen en lijfrente (woeker)polissen. Je zult je aanvullende pensioen maar bij je vezekeraar hebben afgestort in een uitgestelde lijfrente en door speculatieve spelletjes op de amerikaanse hypothekenmarkt valt de verzekeraar om...
In bijvoorbeeld de Luxemburgse wet is er verplicht een afgescheiden depotbank die het vermogen beheert, juist om failissementsrisico's te vermijden.

Oane
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 sep 2010 15:15

Re: Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door Oane »

Gisteravond heeft het programma Tros Radar een aantal onjuistheden over TAF en verzekeraar Quantum Leben gepresenteerd. Wij betreuren het dat er in deze uitzending een aantal zaken zijn geïnsinueerd die niet op de juiste feiten zijn gebaseerd. Door middel van dit bericht wil ik u van de juiste feiten voorzien:

Juiste feiten

De Liechtensteinse toezichthouder (FMA) heeft Quantum Leben recentelijk met precisie onderzocht en vastgesteld dat de verzekeraar aan alle internationale eisen voldoet en voldoende solvabel is om aan haar verplichtingen te voldoen.


In het programma wordt gesuggereerd dat er geen vangnet zou zijn voor verzekerden op het moment dat een levensverzekeraar om zou vallen. Wat Quantum Leben betreft is er wel degelijk een vangnet. Namelijk in de vorm van een herverzekeringsconstructie met een van de grootste herverzekeraars ter wereld, Hannover Life Re, waar gemiddeld 85% van het risico is herverzekerd.


Tevens wordt er gesuggereerd dat bij een eventueel faillissement verzekerden hun spaargeld kwijtraken. Belangrijk hierbij om op te merken is dat de producten die TAF aanbiedt geen spaarelement bevatten. Het betreft een pure risicoverzekering, waarbij men gedurende de looptijd geen waarde opbouwt. Verzekerden lopen dus geen enkel risico enig spaargeld kwijt te raken.

De directie van TAF heeft gisteren nog voor de uitzending geprobeerd in contact te komen met de redactie van het programma om ze van de juiste informatie te voorzien. De redactie had hierin geen interesse. TAF heeft haar ongenoegen geuit aan de redactie van Tros Radar en overweegt vervolgstappen te zetten over deze tendentieuze en suggestieve berichtgeving.

HOOR EN WEDERHOOR REDACTIE, DAT IS JOURNALASTIEK JUIST!

troubleshooter
Berichten: 471
Lid geworden op: 08 mar 2008 07:39

Re: Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door troubleshooter »

Beste Oane.
U dient wel onderscheid te maken en te houden tussen sparen en verzekeren.
De verzekeringen zijn allen verplicht te herverzekeren binnen de ERGO.
Spaarders raken hun potje kwijt als er daadwerkelijk een bank onderuit gaat.

Peter25668
Berichten: 0
Lid geworden op: 14 sep 2010 18:42

Re: Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door Peter25668 »

Het wordt ook steeds gekker in dit land, straks hebben wij een verzekeringsmaatschappij nodig voor verzekeringsmaatschappijen. Opmerkelijk is wel de oproep van independer om de overlijdensrisico verzekering die via independer.nl zijn afgesloten om die over te sluiten. Een mooie manier om weer extra provisie binnen te halen, zeker als deze klant al een bemiddelingsfee heeft betaald voor het aangaan van een overlijdensrisicoverzekering.

troubleshooter
Berichten: 471
Lid geworden op: 08 mar 2008 07:39

Re: Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door troubleshooter »

@Peter25668, sterker nog Peter, de verzekeraars zijn verplicht om te herverzekeren. Die verzekering over verzekeringen heeft moment 23 miljard in kas!

pispaaltje

Re: Verzekeraar failliet

Ongelezen bericht door pispaaltje »

*** toch niet zo dom man. Pis in je broek met je gezeik.

Gesloten