LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kloes Eye Clinic

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 4374
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Kloes Eye Clinic

Ongelezen bericht door Radar » 10 okt 2011 11:27

Een Beverwijkse oogkliniek belooft de hoogst haalbare kwaliteit, maar bij Radar komen verhalen binnen over grove fouten. Patiënten zien na behandeling dubbel, of hun afwijking is verergerd doordat het oog 'de verkeerde kant op' gelaserd is.

Wie klaagt krijgt nul op het rekest. De slachtoffers zitten dus met met lege handen en blijvend letsel. Hoe kunnen zij alsnog hun recht halen?

Vanavond in Radar, 20:30 uur, Nederland 1

benikeennederlander
Berichten: 129
Lid geworden op: 27 jun 2011 14:02

Re: Kloes Eye Clinic

Ongelezen bericht door benikeennederlander » 11 okt 2011 13:25

Ik mag hopen dat die Kloes Eyeclinic te Beverwijk een fikse boete krijgt en smartegeld aan hun slachtoffers mogen betalen!
Het is toch belachelijk dat een onbekwaam persoon iemands ogen mag laseren.
Dan nogeens de mening van een deskundig iemand in twijfel trekken, wat zijn dat voor een stelletje druiloren daar bij die oog kliniek.
De presentatrice van Tros Radar, mevrouw Antoinnette Hertzenberg plaatste een waar woord tegen die kloes, u blijft die Teun Bos verdedigen, ja dat kon je wel zeggen, mijn mening is dan ook, meteen sluiten die tent en een fikse boete uitdelen en uiteraard een flinke smartegeld toekennen aan de slachtoffers, van laat ik zeggen een paar miljoen.

asperen30
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 okt 2011 16:57

Re: Kloes Eye Clinic

Ongelezen bericht door asperen30 » 17 okt 2011 17:05

Falend toezicht oogzorg in Nederland anno 2011.
Met stijgende verontwaardiging heb ik de uitzending van Tros RADAR gevolgd waarbij opnieuw duidelijk werd dat fysicus Teun Bos zijn werkzaamheden als pseudo-oogarts bij Kloes Eye Clinic in Beverwijk jarenlang ongestraft kon blijven verrichten. Zelfs na aangifte bij het OM nemen de heren Kloes geen afstand van deze kwakzalver en bieden hem gewoon weer de gelegenheid behandelplannen op te stellen en operaties uit te laten voeren. Natuurlijk puur uit eigen geldelijk gewin maar wel over de rug van hun klanten! Met de verborgen kamera- actie van RADAR komt hopelijk wel een definitief einde aan zijn gepruts en komt deze man, die mijns inziens aan grootheidswaan leidt, ook nooit meer aan het werk in de oogzorg!
Dit is natuurlijk slechts een gedeeltelijke geruststelling voor allen die nu visueel gehandicapt door het leven moeten gaan en al jaren strijden voor gerechtigheid en schadeloosstelling.
De uitspraken in uw uitzending van de heer N. Trap, voorzitter van het Nederlands Gezelschap Refractie Chirurgie, hebben mij enigszins verbaasd daar al in 2006 bekend was dat er bij Kloes ongekwalificeerde mensen in dienst waren die er ook operaties uitvoeren. Onderstaand artikel uit het Parool van 2006 wil ik u dan ook niet onthouden.
AMSTERDAM - Zeker drie ooglaserklinieken in Amsterdam voldoen niet aan de eisen van de beroepsgroep.

Dat zegt oogarts Michiel Luger, vicevoorzitter van het Nederlands Gezelschap Refractie Chirurgie.

De grote groei van het aantal privéklinieken waar ooglaseroperaties worden uitgevoerd, baart de beroepsgroep zorgen.
Komende maanden worden bij alle kinieken inspecties uitgevoerd. Later dit jaar moeten consumenten aan de hand van een keurmerk het kaf van het koren kunnen scheiden. Echte wantoestanden komen in Nederland niet voor, zegt Luger, behalve in de Kloes Eye Kliniek in Beverwijk. Daar worden volgens hem operaties uitgevoerd door ongekwalificeerde mensen.

Luger verwacht dat drie klinieken in en rond Amsterdam de toets der kritiek niet zullen doorstaan. Het Eye Center Europe op Schiphol en Optical Express in de Beethovenstraat laten buitenlandse artsen overvliegen. ''Zo valt niet de te controleren of die voldoende gekwalificeerd zijn,'' zegt Luger. ''Als het misgaat, zijn ze bovendien tuchtrechtelijk niet aan te pakken.''

'Een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet' noemt Luger ook het Turkse ziekenhuis Dünya Göz, dat in Amsterdam als Dünya Eye een dependance heeft. Dünya Eye biedt laserbehandelingen in Turkije aan met een trip naar Istanboel. Vooronderzoek en nazorg vinden plaats in Nederland, de operatie in Turkije. ''Dan is de verleiding groot wat minder kritisch te zijn,'' zegt Luger.


© Het Parool, 13-05-2006

Reactie van Kloes Eye Clinic

Kloes Eye Clinic voldoet aan alle eisen voor ooglaseren.
In de pers is Kloes Eye Clinic beschuldigd van opereren door ongekwalificeerde mensen.
Deze uitspraken zijn gedaan door de directeur van een concurrerende oogkliniek, de heer Luger.
Kloes Eye Clinic werkt met geregistreerd oogarts Mw. D. v.d. Feltz en dr. T. Bos, internationaal erkend
refractie specialist.
De organisatie werkt met een gekwalificeerd handboek en voldoen aan elke eis die er voor staat. In de 5 jaar van het bestaan van de Eye Clinic heeft het juist een goede reputatie opgebouwd met goede resultaten voor haar clienten. Altijd de nieuwste en beste mogelijkheden voor de behandelde mensen.
Dus als er één kliniek in Nederland is waar alle mogelijke behandelingen voor refractieve chirurgie mogelijk zijn, dan is het Kloes Eye Clinic.

De reactie van Kloes Eye Clinic is zorgvuldig gekozen en geformuleerd. Teun Bos wordt namelijk gepresenteerd als refractie specialist maar dit is natuurlijk absoluut geen refractie chirurg. Bovendien, zo blijkt mij bij navraag, is Mw. Van de Feltz ook maar gewoon een oogarts, zonder dus het benodigde specialisme, om ooglaserbehandelingen uit te mogen voeren.


Vele vragen blijven mij steeds bezighouden; Waarom heeft de Inspectie nimmer actie ondernomen in 2006? Waarom heeft het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie geen actie ondernomen? Hoe is het mogelijk dat Teun Bos gewoon kon blijven doorwerken bij Kloes in Beverwijk terwijl er aangifte tegen hem is gedaan bij het Openbaar Ministerie? Hoeveel slachtoffers zijn er wellicht te betreuren in de twee klinieken in Duitsland waaraan hij ook verbonden is? Waarom wordt Mw. van de Feltz niet aansprakelijk gesteld? Ook zij had namelijk (of zou dit in ieder geval moeten hebben) kennis van het feit dat Teun Bos op eigen houtje laserbehandelingen uitvoerde, of zag zij de patiënten ook niet bij de nacontroles?
Door tijdig ingrijpen had mijns inziens veel persoonlijk leed door oogschade voorkomen kunnen worden.
De uizending van TROS RADAR toont in oktober 2011 dus opnieuw aan dat de Nederlandse consument niet beschermd is. Ik deel de conclusie die in de uitzending wordt getrokken door de advocaat van de slachtoffers, dat er geen toezicht is op oogzorg in Nederland.
Ruim 2 jaar geleden heb ik daarom mijn ogen bewust laten laseren in Istanbul, Turkije; reis volledig verzorgd en professioneel begeleid. Ik ben hier nog steeds dolgelukkig mee. Als een Turkse oogchirurg namelijk een fout maakt wordt dat in de Nederlandse media, zeker 10 maal onder een vergrootglas uitgemeten, gepubliceerd. In Nederland verschuilt men zich liever achter keurmerken en controlerende instanties waarbij ieder toezicht nog steeds faalt.
J van A.

Gesloten