LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Celstress

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
VioletPrue
Berichten: 3574
Lid geworden op: 03 mar 2009 15:37

Re: Celstress

Ongelezen bericht door VioletPrue »

janfreak schreef:Allemaal suggestie. Wat echter geen onzin is dat elektromagnetische straling schade aan het lichaam toebrengt maar dat wordt categorisch ontkend door de providers, nogal wiedes want het levert miljarden op. Verdenk de gezondheidsraad er ook van dat ze een smerig spelletje spelen, al in 1959 is door twee Zweedse professoren aangetoond dat het invloed heeft op de menselijke cellen, des te meer naarmate de persoon jonger is. Volgens deze gezondheidsraad treedt er alleen wat verwarming van de huid op. Ze weten wel beter! Ben er ook van overtuigd dat er gerommeld is met die zgn. UMTS veiligheidsrapporten, kan het helaas niet bewijzen, maar ik heb al eerder meegemaakt dat zgn. gerenommeerde instituten er geen gat in zien de gegevens te manipuleren om zodoende een flink bedrag op te kunnen strijken.
Aha, het is één grote samenzwering van de providers en de gezondheidsraad én er is gerommeld met de UMTS veiligheidsrapporten.
Ik geloof dat de film 'Conspiracy Theory' net op tv is geweest, wat jammer is.
Lijkt me namelijk echt een film voor u.

itinholland
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 nov 2011 16:19

Re: Celstress

Ongelezen bericht door itinholland »

Op http://www.milieuziektes.nl is veel te lezen over elektrosmog.
Ons huis te Almere staat binnen 275 meter van een hoogspanningsmast met eraan GSM-apparatuur en het OVC, de middelbare school van onze kinderen, staat binnen 60 m van zulke apparatuur.
Zelf ben ik erg gevoelig voor elektrosmog en voel ik mij erdoor niet fit (hoofdpijn, jeuk en branderig gevoel, trillingen in mijn ledematen, pijn in sommige botten, slapeloosheid).
Een deskundige heeft ons huis onderzocht en kon met een apparaatje opmeten dat precies boven mijn hoofdkussen allerlei spanningen tesamen kwamen. Vanuit de slaapkamer kon hij haarfijn aangeven waar de DECT-telefoons van alle buren stonden. Daarbij wordt ons huis geteisterd door een laagfrequent geluid dat er bijna elke dag is ook als de stoppenkast uitstaat. De vraag alleen is of dat geluid veroorzaakt wordt door elektrosmog. Dat laagfrequente geluid wordt tot nu toe alleen waargenomen door onze buurvrouw en door mij (vooral vrouwen boven een bepaalde leeftijd schijnen gevoelig te kunnen zijn voor zulk geluid). Het geluid is gekmakend. Maatschappelijk gezien ben je geradbraakt. Meestal val ik pas in slaap na het ontbijt en begint mijn dag pas na de middag. Als je zelf er niet door wordt getroffen weet je niet wat het is. Onze buurvrouw had al twee jaar eerder last van dat geluid en ik was toen vol onbegrip voor haar probleem totdat mijn oren ook open gingen staan voor dat geluid. Wat een vrijheid hebben diegenen die dit probleem niet ervaren.

JackBl
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 nov 2011 18:40

Re: Celstress

Ongelezen bericht door JackBl »

Ik ben zelf sinds twee jaar elektrosensitief en dat is niet prettig maar dat maakt wel dat ik de beweringen van "de wetenschap" beter op waarde weet te schatten! Ik hoop dan ook dat Radar de mogelijke oplossingen belachelijk maakt MAAR NIET DE AANDOENING ZELF. Want dan zitten ze er zelf ook goed naast!

In twee jaar tijd ben ik nog niets tegengekomen dat helpt!!! En dat heeft me dus ook geld gekost, maar geloof me, je probeert alles om van deze gevoeligheid af te komen want ik leef nu een beetje als een soort melaatse. En de meeste mensen verklaren je voor gek!

Ik ben technisch onderlegd (ing.), heb een goede baan, ben geen geitenwollensokken figuur, geloof niet in UFO's maar krijg koppijn van de meeste mobieltjes, stort in (letterlijk) van dect telefoon en raak praktisch verlamd van draadloos internet.

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Celstress

Ongelezen bericht door bprosman »

(hoofdpijn, jeuk en branderig gevoel, trillingen in mijn ledematen, pijn in sommige botten, slapeloosheid).
Wel heel toevallig dat het boven je hoofdkussen samenkomt. Ik zou zeggen... draai je bed , probleem opgelost. Maar nogmaals, de meeste symptomen zijn ook van toepassing op andere ziektebeelden.
Laat eens een polysomnografie doen in een gespecialiseerde kliniek zoals Kempenhaeghe bijvoorbeeld.

JackBl
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 nov 2011 18:40

Re: Celstress

Ongelezen bericht door JackBl »

Bprosman "het mooie" in mijn geval is dat ik direct van mijn klacht af ben zodra de stralingsbron weggehaald (ca. 5 min.) wordt en direct weer terug als de bron weer terug is (binnen 1 minuut). Dus dan lijkt de conclusie snel getrokken.

rick89
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 nov 2011 19:46

Re: Celstress

Ongelezen bericht door rick89 »

Er is een bekend gezegde in ons landje. De beste stuurlui staan aan wal.
Er wordt gesproken over zaken waar de meeste reageerders geen enkel verstand van hebben, alleen maar om te reageren.
Mensen die last hebben van EMV, zijn degenen die practice based kunnen meepraten over deze zaken. De afgelopen maanden zijn er verschillende zeer schrijnende gevallen in de pers verschenen. Jonge vrouw die extreem gevoelig is en ook extreem reageert met klachten die als a-specifiek worden omschreven. Steeds meer artsen zien in dat EMV belasting een steeds grotere groep mensen ziek maakt. Het gaat er hier niet om dat we de masten maar moeten uitschakelen, maar veel meer dat we er bewust mee omgaan. In de jaren zestig was asbest een prima product. Nu is de wereld te klein als er 1 vezel gevonden wordt. In de jaren zeventig hingen de wachtkamers van de huisartsen vol met posters van een bekend sigarettenmerk Ma-------ro.
Hoe denken we over 10 jaar over EMV?
Er zijn in Nederland veel mensen die klachten hebben als gevolg van EMV. Doe die niet af als zijnde geschift of rijp voor de psycholoog.
Er is veel rotzooi op de markt. Daarom is het belangrijk dat het onder de aandacht gebracht wordt. Maar maak het niet belachelijk, je doet er zoveel mensen pijn mee.

timmel
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 nov 2011 21:10

Re: Celstress

Ongelezen bericht door timmel »

Vraag1:
Wie financiert de meneer van de Erasmus universiteit? Is dat misschien toevallig de pharmacie?
Vraag 2:
Is het niet een beetje arrogant te beweren dat iets niet bestaat als je de werking niet begrijpt?
Vraag 3:
Wie betaalt de meneer van de gezondheidsraad? Misschien ook de pharmacie?

Als Tros Radar stoer was zou het de memon producten gaan uitproberen op mensen met klachten. Dan toon je " ballen" . Nu niet. Afkraken is heel erg gemakkelijk, helemaal met de tegenwoordige " wetenschappers" die alleen maar arrogant zijn en beweren: wat ik niet begrijp bestaat niet........

JackBl
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 nov 2011 18:40

Re: Celstress

Ongelezen bericht door JackBl »

Ik heb zojuist de uitzending gezien en ben blij dat de stralings- gevoeligheid niet belachelijk werd gemaakt! Daarvoor dank aan Radar.

Verder ben ik blij dat ik de Memon niet gekocht heb, ik vond hem toch iets te duur als experiment en ik kon niet begrijpen hoe het had moeten werken vandaar dat ik hem niet heb aangeschaft. Maar ik heb het wel serieus overwogen Pffff.. daar kom ik goed weg.

Nee, het enige wat (volgens mij dan) werkt is afscherming, vermijding en gezond verstand. En toch telkens weer mensen om je heen er op wijzen; op de gevaren van overbelasting (voor twee jaar terug was ik zo draadloos als maar zijn kon) want eens komt het moment dat het jou ook overkomt (denk ik, want zo uniek ben ik niet)

rick89
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 nov 2011 19:46

Re: Celstress

Ongelezen bericht door rick89 »

Verder ben ik blij dat ik de Memon niet gekocht heb, ik vond hem toch iets te duur als experiment en ik kon niet begrijpen hoe het had moeten werken vandaar dat ik hem niet heb aangeschaft. Maar ik heb het wel serieus overwogen Pffff.. daar kom ik goed weg.
Vraag er eens een 90 dagen op proef bij die firma.

maurice23121966
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 nov 2010 21:35

Re: Celstress

Ongelezen bericht door maurice23121966 »

Een perfect voorbeeld van gebakken lucht! Pure oplichterij. Ik vind het goed dat jullie dit in jullie tv-uitzending aan de kaak hebben gesteld.

djmindtwister
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 nov 2011 21:27

Re: Celstress

Ongelezen bericht door djmindtwister »

Bespottelijk gewoon ! , radar mag zelf wel es een koude douche krijgen.
ben hier niet over te spreken. Dat het apparaat wat in de uitzending werd onderzocht oplichting was mag duidelijk zijn , maar dat neemt niet weg dat straling zeer schadelijk is , en dat er wel degelijk werkende ontstoorders zijn , die
op ioniserende basis werken. Neem een paar oplichters en wat skeptische onderzoekers , schotel het de kijkertjes thuis voor en heel slapend nederland gelooft het. Net als alle mensen die ook nog heilig alles inemen wat psychiaters voorschotelen , bah echt om misselijk te worden. Ik vind et erg jammer dat radar maar 1 kant belicht en niet meerdere apparaten heeft onderzocht.
wat me ook opvalt is dat de onderzoekers blijkbaar alleen kijken of de storing verdwijnt. terwijl het juist om de hz , de frequentiehoogte gaat. een goede ontstoorder gebruikt de straling en zet het om in een normale freqentie allemaal te controleren met degelijk materiaal , maar goed ga er ook geen woorden aan vuil maken verder , geloof wat je wilt geloven , en als daar toevallig professor voor staat , tsja dan zal het wel zo zijn he , want hij is daar voor opgeleid :? maar ik snap wel dat de meeste mensen liever geloven dat et niet zo is , dan hoeven ze zich ook niet zorgen te maken over hoe ze langzaam beinvloed worden door de steeds sterker wordende openluchtmagnetron. Amen

hansindenoordkop
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 nov 2011 19:22

Re: Celstress

Ongelezen bericht door hansindenoordkop »

VioletPrue schreef:
benikeennederlander schreef:
Ik denk dat mensen met celstress een goede psycholoog moeten zoeken.
Gehypte onzin!

Het is geen onzin VioletPrue.
Van de term Celstress had ik ook nog nooit gehoord, wel dat je van te lang achter je beeldscherm zitten, koppijn kan krijgen, zo erg dat het lijkt alsof je migraine hebt.
Dat kan dus heel goed door een verkeerde zithouding en ingespannen naar een beeldscherm kijken komen.
benikeennederlander schreef:Of je hoofdpijn kan krijgen van mobiel bellen lijkt mij ook een broodje Aap, maar van een werkend beeldscherm en daar te lang achter zitten, kun je inderdaad hoofdpijn krijgen, dat is feitelijk hetzelfde als je te lang achter je bureau zit te typen waardoor je een muis arm krijgt, maar daar gaat het nu niet om.
Gelukkig kwam electrostress in de uitzending naar voren als een serieus probleem.
Helaas zijn er erg veel oplichters in dit wereldje. Daarentegen zijn er ook zeer integere bedrijven te vinden. Google maar op "gezond wonen" en je vindt ze!
Ikzelf en velen met mij zijn bijzonder gebaat geweest met de inzet van "Tachyonproducten" .


Dan heeft het dus met je houding en ingespannen kijken te maken en niks met 'cellstress'.
Mooi woord ook.
benikeennederlander schreef:Dus de opmerking van dat mensen die dat hebben een goede psycholoog moeten zoeken is niet gepast.
Ik kan mij voorstellen als je dit soort dingen nog nooit meegemaakt hebt, dit onzin vind, maar dat geeft jou nog niet het recht omdat soort mensen te beledigen.
Als je serieus denkt dat een verkeerde zithouding hetzelfde is als 'cellstress' en je er allerhande rare 'artsen' gaat bezoeken die handen vol geld kost voor een aandoening die je niet hebt, kun je denk ik beter naar een psycholoog.
Als jij dat een belediging vindt is dat prima, da's dan weer jouw mening.

rob36
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 nov 2011 21:11

Re: Celstress

Ongelezen bericht door rob36 »

@VioletPrue. Ik vind het vervelend voor je dat je zo bent overgeleverd aan jezelf en dat je dingen niet van meerdere kanten kunt zien, ik heb echt met je te doen, ik hoop dat je snel minder kortzichtig bent en dat je dan ook de leuke kant van het leven kan zien, want het zou vervelend voor jezelf en je omgeving zijn als je dit niet kan doorbreken. Succes ermee !


En voor wat betreft het onderwerp, want daar gaat het tenslotte over hier. Waarom zou de europese adviesraad anders het advies in mei 2011 uitbrengen aan de lidstaten, dat wifi en dect / gsm verboden moet worden op scholen en bij zwangere vrouwen etc ? Waarom volgt nederland dit advies niet op ? Omdat het niet kan want de telecom industrie houdt de meeste landen in een wurggreep, mbt licentie kosten en investeringskosten die anders dienen te worden terugbetaald.

In 2013 loopt een aantal licenties af en dan zullen we hopelijk zien wat het werkelijk doet. En nee het is niet schadelijk hoor ....

Waarom staat er in de kleine lettertjes dat je een mobiel een paar cm van je oor moet afhouden en in geen geval tegen je oor als je belt ? Waarom is ziekte door toedoen van EMS niet verzekerd meer in het ziekenfonds sinds zo ongeveer 2004 ?

Omdat er sinds 2004 op elke 200 meter een UMTS en GSM mast wordt geplaatst, als je gaat meten en je erin verdiept dan kun je 2 dingen doen:

Of je kop in het zand steken zoals menigeen hier op het forum doet, en halstarrig tegen zijn, of je schrikt ervan dat deze zendmasten dwars door je muur in de kamers van je kinderen straalt 24 uur per dag. Ik heb er niet om gevraagd om bestraald te worden en ging hier ook totaal niet vanuit dat dit aan de orde was, ik ben ict-er van beroep, loop altijd voorop als er een nieuwe techniek op de markt komt ben ik er blij mee. Maar nu blijkt dat in heel nederland op elke hoek van de straat een stralings unit staat omdat iedereen graag wil weten of truus al een berichtje heeft gestuurd, ben ik ervan teruggekomen. Bij mij thuis geen wifi, geen gsm's maar heus wel supersnel internet bekabeld. Ik voel me er een stuk prettiger bij, het is veel fijner zonder mobiel en ons huis voelt veel prettiger aan nu ik weet dat de EMS straling van de overkant etc wordt buitengehouden en ik ben blij dat mijn kinderen in elk geval thuis de rust krijgen die ik ook kreeg toen ik jong was en waar ze ook buiten en op school recht op hebben.

Hoe kun je nu beweren dat als er 30 kinderen in een klas met allemaal wifi in hun BB en Wifi in de ipod en wifi in hun laptop (dat zijn +/- 90 wifi accesspoints), UMTS, Blue tooth etc etc zitten dat dit niet schadelijk is. :lol: :lol:

rick89
Berichten: 11
Lid geworden op: 07 nov 2011 19:46

Re: Celstress

Ongelezen bericht door rick89 »

djmindtwister schreef:Bespottelijk gewoon ! , radar mag zelf wel es een koude douche krijgen.
ben hier niet over te spreken. Dat het apparaat wat in de uitzending werd onderzocht oplichting was mag duidelijk zijn , maar dat neemt niet weg dat straling zeer schadelijk is , en dat er wel degelijk werkende ontstoorders zijn , die
op ioniserende basis werken. Neem een paar oplichters en wat skeptische onderzoekers , schotel het de kijkertjes thuis voor en heel slapend nederland gelooft het. Net als alle mensen die ook nog heilig alles inemen wat psychiaters voorschotelen , bah echt om misselijk te worden. Ik vind et erg jammer dat radar maar 1 kant belicht en niet meerdere apparaten heeft onderzocht.
wat me ook opvalt is dat de onderzoekers blijkbaar alleen kijken of de storing verdwijnt. terwijl het juist om de hz , de frequentiehoogte gaat. een goede ontstoorder gebruikt de straling en zet het om in een normale freqentie allemaal te controleren met degelijk materiaal , maar goed ga er ook geen woorden aan vuil maken verder , geloof wat je wilt geloven , en als daar toevallig professor voor staat , tsja dan zal het wel zo zijn he , want hij is daar voor opgeleid :? maar ik snap wel dat de meeste mensen liever geloven dat et niet zo is , dan hoeven ze zich ook niet zorgen te maken over hoe ze langzaam beinvloed worden door de steeds sterker wordende openluchtmagnetron. Amen
Volledig mee eens, behalve de kreet over de oplichters.

marloes.77
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 mar 2009 21:06

Re: Celstress

Ongelezen bericht door marloes.77 »

Ik heb zelf een Memon. Hoe het werkt weet ik niet, maar het doet in ieder geval wel iets!! De wetenschap moet ophouden met de arrogante houding dat alles wat zij niet bewezen heeft niet bestaat. Een weldenkend mens weet dat van alles wat er op de wereld is nog geen half procent door de wetenschap is ontdekt. Een paar weken terug is de hele quantum fysica door elkaar geschud omdat hun hele theoriën gestoeld zijn op een theorie die toch achteraf niet blijkt te kloppen. Nml dat niets sneller gaat dan het licht, blijkt toch een foute conclusie te zijn geweest. Dus, oordeel niet over iets dat het niet bestaat, alleen omdat jij het niet begrijpt!

marloes.77
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 mar 2009 21:06

Re: Celstress

Ongelezen bericht door marloes.77 »

Die kerel van de gezondheidsraad zag er ontzettend nerveus en ongezond uit. Als het mijn zoon zou zijn zou ik zeggen dat hij liegt!!!

gezondheid
Berichten: 1325
Lid geworden op: 03 nov 2011 08:37

Re: Celstress

Ongelezen bericht door gezondheid »

Personeel Leeuwarder callcenter werd ziek van binnenklimaat

Grote schoonmaak bij Cendris

Leeuwarden- Bij callcenter Cendris aan de Lange Marktstraat 14 in Leeuwarden wordt de komende tijd een grote schoonmaakactie gehouden.

De actie is een van de maatregelen die worden genomen tegen het slechte binnenklimaat. "Toetsenborden, computers, bureaustoelen, alles wordt onder handen genomen", schrijft vestigingsmanager Erik Ottens op de interne website van het callcenter.

De vierde verdieping, waar de meeste klachten zijn, is zaterdag als eerste aan de beurt. Uit een enquęte onder het personeel bleek dat veel werknemers tijdens het wrek fysieke klachten krijgen zoals hoofdpijn, droge ogen, vermoeidheid en duizeligheid. De vestigngsmaner liet weten de klachten serieus te nemen. Er werd een werkgroep samengesteld die inmiddels een aantal maatregelen heeft genomen. Zo zijn de luchtkanalen geďnspecteerd. Deze waren wel schon, maar de luchtroosters bleken vervuild. Dit kwartaal worden ze allemaal grondig schoongemaakt. Ook is er een tussenmuur verwijderd waardoor de temperatuur in de ruimte verbeterd is. Verder word de programmering van de temperatuur verbeterd, omdat uit het onderzoek naar voren kwam dat die op een aantal afdelingen in het gebouw aan de hoge kant was. Ten slotte wordt er ook een rookverbod ingesteld voor het "gangetje"tussen Cendris en Ahcmea. "De rooklucht wordt hier namelijk rechtstreeks het gebouw in gezogen". Een bijkomend probleem is dat het steeds voller wordt in het kantoorgebouw. Omdat de drukte volgens Ottens van tijdelijke duur is, is het geen optie om extra ruimte te huren. Wel wordt onderzocht of er iets gedaan kan worden aan de werktijden zodat er een betere verdeling kan komen van medewerkers tijdens piek- en dalmomenten.

bprosman
Berichten: 9939
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: Celstress

Ongelezen bericht door bprosman »

De gezondheidsraad loopt achter het grote geld aan.
Nee die verkopers van "oplossingen" doen aan liefdadigheid zullen we maar zeggen :lol:
Hoe het werkt weet ik niet, maar het doet in ieder geval wel iets!!
Dat heb ik ook altijd met dat verhaal over dat water en die wijn.

Nogmaals , heb het al eerder geschreven, om Radar maar even te citeren, de klachten neem ik wel serieus maar het bewijs dat dit door electromagnetische stress komt zie ik nog niet. Ook omdat er niet naar andere oorzaken gekeken wordt.
Ik heb zelf een Memon. Hoe het werkt weet ik niet, maar het doet in ieder geval wel iets!!
Als het voor u werkt prima !.

hansindenoordkop
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 nov 2011 19:22

Re: Celstress

Ongelezen bericht door hansindenoordkop »

VioletPrue schreef:
schuiven schreef:Ook ik heb veel last gehad van straling. Het was wel in een tijd dat mijn weerstand verminderd was. Totaal ben ik hier 2 jaar goed ziek van geweest.
Men wil er niet aan, maar het bestaat echt en er is ook veel informatie over te vinden op internet.
De straling kun je ook oplopen van dect-telefoons, UMTS-masten etc.
Geen broodje aap dus, als je er zelf last van hebt, dan is dit heel heftig.
Er is ook veel informatie op internet te vinden over aliens, maar dat wil dus niet zeggen dat die echt zijn.
Het vreemde is, dat pas als er genoeg mensen in een kringetje gaan praten dat ze veel hoofdpijn hebben, de rest steeds meer hoofdpijn krijgt en er een boosdoener gevonden moet worden.
En hee presto, elektrische straling!
U bent dus ziek geworden door verminderde weerstand (dat zegt u zelf).
Dat er straling is geloof ik, maar ik heb nog geen objectief onderzoek gezien waarin wordt aangetoond dat mijn mobiel, laptop of DECT telefoon me ziek kan maken.
Dat u nog geen objectief onderzoek hebt gezien betreffende de schadelijke invloed van straling geeft alleen maar aan dat u hier niet naar gezocht hebt.
Er zijn zeer veel ( vooral internationale) onderzoeken verricht die het tegendeel hebben aangetoond.
Ook in Nederland is er veel info over verschenen. Google maar eens naar "gezond wonen" en u zult wijzer worden.
Je zult het maar hebben! Ziek worden zodra je in de buurt zit van bijvoorbeeld een decttelefoon.
Gelukkig ben ik van dit probleem (grotendeels) verlost sinds ik me bescherm met Tachyonproducten.

adSolvendum
Berichten: 1384
Lid geworden op: 20 nov 2010 14:06

Re: Celstress

Ongelezen bericht door adSolvendum »

Naar mijn beste weten is een tachyon een hypothetisch sub-atomair deeltje.

Gesloten