LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gehoorapparaten

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door acjzr1 » 06 dec 2011 18:10

Karel.A.B schreef:De ervaringen zijn erg verschillend, ,tevreden en ontevreden. Dan was de uitzending toch wel erg selectief op ontevreden klanten. Dat mag, maar dan wel zorgvuldig. Als duurste werd Specsavers genoemd, met een prijs van twee hoorapparaten uit hun duurste categorie. Echter, zoals in elke prijslijst van Specsavers staat, geldt daarvoor standaard: 2 voor de prijs van 1. De duurste twee kosten dus geen € 4436, maar € 2218.
Inderdaad, zelf heb ik (83 jaar) een hoortoestel van Specsavers (9 maanden) en ben erg tevreden over de behandeling. Er werd in eerste instantie gekeken of een hoortoestel in de prijsklasse die mijn verzekering vergoed voor mij passend zou zijn en niet naar het duurste. Zo'n toestel was er, in de twee proefmaanden twee keer laten bijstellen en het bevalt uitstekend. Kosten voor twee toestellen € 1636, geheel vergoed door de zorgverzekeraar (aanvullende 50+ verzekering).
Ik blijf naar Radar kijken, maar toch wel met wat meer reserve.
Natuurlijk zijn er bij ieder item zowel positieve als negatieve reacties.
Feit blijft dat er ongeacht wie het betaalt er veel te veel betaald wordt !
U bent aanvullend verzekerd, en betaalt dus extra om de extra winst voor Specsavers via uw verzekeraar te laten betalen...(zo simpel is het)
Normale prijzen rekenen en minder adverteren zou uw aanvullende verzekering totaal overbodig maken.

martinvd
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2011 18:41

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door martinvd » 06 dec 2011 18:49

ik heb enkele maanden geleden gehoortest gedaan en naar hoortoestellen gevraagd. Schrok wel van de prijzen. Heb toen uit nieuwsgierigheid ook duitse sites bekeken. Onze zorgverzekering vergoed ca € 500 in Duitsland is dit €400.
Stond wel op het oog hetzelfde apparaat bij.

Bundi64
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 dec 2011 18:55

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door Bundi64 » 06 dec 2011 19:27

Wat een reacties allemaal.1e: de warme douche werd uigereikt aan Beter Horen. 2:Als iemand komt te overlijden is dat al bijzonder treurig.Maar na maanden kan ik toch ook mijntv, koelkast of auto niet inleveren!3:Er werdenmeerdere rekeningen getoond.Waarom alleen Schoonenberg en Beter Horen. 4:Als men niet tevreden is moet je terug naar de audicien. Anders weten zij niet dat er wat gaande is.4: de klant bepaald toch zelf wat zij wil. We moeten niet voor een dubbeltje op de1e rang willen zitten.Ik krijg toch ook geen flatscreen met een doorsnede van 1.20 meter voor € 100,- 5:Is radar nog wel objectief. De man in de interview mocht zich niet verdedigen. De nnvs mocht welpraten. ??. 6:Dan de anonieme mensen. Als zij conflicten hebben met hun oude werkgever hebben zijn ze wel achterbaks bezig. Hoe betrouwbaar zijn zij bij hun eventuele nieuwe werkgever. 7:De man in de uitzending.droeg hij zijn toestellen wel? En de vrouw had een audiogram waarmee zij geen enkele vergoeding kon krijgen. Had zij bijzondere wensen? Waarom werden de prijzen niet met vergoedingen getoond. Is toch wel een eerlijker beeld. Het lijkt erop dat er een hetse is ontstaan. Ik weet het niet zeker maar volgens mij is dat een paar jaar geleden ook geprobeert. Er zijn volgens mij meer tevreden klanten dan ontevreden. Ik hoop dat er hoortoestel dragers zijn zijn ook hun goede ervaringen laten horen. Je hebt goedkope toestellen en dure. Maar er is altijd een goude middenweg. Als laatste: Hoe belangrijk vindt men service. Alleen de zon gaat voor niets op. Toch??
Ook ik ben nu wat terug houdender

acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door acjzr1 » 06 dec 2011 19:52

Bundi64 schreef:Wat een reacties allemaal.1e: de warme douche werd uigereikt aan Beter Horen. 2:Als iemand komt te overlijden is dat al bijzonder treurig.Maar na maanden kan ik toch ook mijntv, koelkast of auto niet inleveren!3:Er werdenmeerdere rekeningen getoond.Waarom alleen Schoonenberg en Beter Horen. 4:Als men niet tevreden is moet je terug naar de audicien. Anders weten zij niet dat er wat gaande is.4: de klant bepaald toch zelf wat zij wil. We moeten niet voor een dubbeltje op de1e rang willen zitten.Ik krijg toch ook geen flatscreen met een doorsnede van 1.20 meter voor € 100,- 5:Is radar nog wel objectief. De man in de interview mocht zich niet verdedigen. De nnvs mocht welpraten. ??. 6:Dan de anonieme mensen. Als zij conflicten hebben met hun oude werkgever hebben zijn ze wel achterbaks bezig. Hoe betrouwbaar zijn zij bij hun eventuele nieuwe werkgever. 7:De man in de uitzending.droeg hij zijn toestellen wel? En de vrouw had een audiogram waarmee zij geen enkele vergoeding kon krijgen. Had zij bijzondere wensen? Waarom werden de prijzen niet met vergoedingen getoond. Is toch wel een eerlijker beeld. Het lijkt erop dat er een hetse is ontstaan. Ik weet het niet zeker maar volgens mij is dat een paar jaar geleden ook geprobeert. Er zijn volgens mij meer tevreden klanten dan ontevreden. Ik hoop dat er hoortoestel dragers zijn zijn ook hun goede ervaringen laten horen. Je hebt goedkope toestellen en dure. Maar er is altijd een goude middenweg. Als laatste: Hoe belangrijk vindt men service. Alleen de zon gaat voor niets op. Toch??
Ook ik ben nu wat terug houdender
OK...
Als ik bij een bedrijf binnen stap voor een hoorapparaat en ik krijg er een die voldoet en ook nog betaald wordt door mijn verzekeraar dan ben ik als klant tevreden.
Als achteraf blijkt dat het apparaat 200 euro inkoop heeft gekost en mijn verzekeraar heeft er 4000 voor betaalt dan wordt het een ander verhaal.
Zeker als mijn verzekeraar het niet vergoed en ik duizenden euro's op moet hoesten voor een frutding wat eigenlijk tientjes waard is , maar mij een fortuin kost! Als ik van niets weet omdat mijn verzekeraar alles vergoed (vanwege een extra verzekering) dan ben ik zeer tevreden!
Als de gedeclareerde bedragen openbaar worden dan zal er heel erg veel veranderen!
Toen ik nog jong was waren mijn ouders particulier verzekerd.
Je kreeg dus iedere rekening te zien.
Ook van artsen die je nooit gezien had of onderzoeken die nooit gedaan waren!
Toen kon je nog reclameren!
Nu wordt het allemaal vergoed?
Je betaalt dus voor dingen die niet geleverd zijn.
Weliswaar via de verzekering, maar ook die betaal je zelf!

Ik neem alles wel met een korreltje zout ook al weet ik dat (te veel) zout slecht voor me is 8)

navenant
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 dec 2011 19:57

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door navenant » 06 dec 2011 20:25

Als je werkt, kan je volledig vergoeding krijgen van je gehoortoestellen van UWV krijgen na de aftrek van zorgverzekeraar. Ik heb de rechtzaak gewonnen doordat 700 euro per gehoortoestel niet in staatscourant heeft gestaan en nog steeds niet het geval is. Ook moet UVW bewijzen dat je met een goedkoper toestel beter kan horen dan een duur toestel. Helaas geldt deze rechtzaak alleen voor mij.
Zeer triest dat over de slechthorenden wordt bezuinigd, waardoor de meeste niet echt met de maatschappij kunnen meedraaien.
Dit is discriminatie wegens gehandicapt als slechthorend op grondwet Art 1. Hier werken VVD, CDA, Christenunie en PvdA helaas aan mee. Grote schande!
NMA doet tot nu toe niets aan monopolie van keten Beter Horen en Schoonenberg, hierdoor worden de prijzen kunstmatig hoog gehouden.
NVVS had al lang een rechtzaak kunnen starten tegen UVW, politiek en zorgverzekeringen om de volledige vergoedingen van gehoortoestellen voor alle slechthorenden te verkrijgen. Omdat NVVS een bond is kunnen ze zelf gratis advocaat krijgen.

navenant
Berichten: 6
Lid geworden op: 06 dec 2011 19:57

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door navenant » 06 dec 2011 20:55

Minister van Volksgezondheid is mevrouw Schippers en ze is van de partij VVD
Wanneer gaat u echt aan het werk? Om nu schoon schip te maken van de vergoedingen van gehoortoestellen. Zelf wij begrijpen dat de hoge prijzen niet reëel zijn. Wanneer word NMA aan werk gezet?
Ook om door de bureaucratie om aan een vergoedingen van gehoorapparaten te komen is al een heel veel werk en tijd om aan alle regels te voldoen. Dit kan veel gemakkelijker en alle slechthorenden dragen gehoortoestellen voor bittere noodzaak, alleen om anderen te kunnen verstaan.
Ook ouderen horen erbij, al worden die juist erg slecht geholpen, hiervoor hoe je maar in een bejaardenhuis te zijn, en er schijnen nogal veel piepjes te horen. Nee, het zijn niet de muizen, maar slecht afgestelde gehoortoestellen.
Wij zijn ook mensen en horen niet op een zijspoor worden gezet. Dus doe er wat aan! Dit is het echter werk wat nog steeds blijft liggen. Pak dit nu eens op!

mark1973
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 dec 2011 21:15

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door mark1973 » 06 dec 2011 21:24

Ik vind dit een heel erg eenzijdig verhaal.
Ken een heleboel mensen die wel weer een stuk beter kunnen horen met een hoortoestel,mijn oma wil en kan niet meer zonder.
En ze waren ook niet zo duur

mark1973
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 dec 2011 21:15

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door mark1973 » 06 dec 2011 21:38

BFJ schreef:Ik ben 18 jaar, op mijn 13e is ontdekt dat ik sinds mijn geboorte slechthorend ben en sindsdien draag ik hoortoestellen aan beide oren.
Nu heb ik sinds kort nieuwe hoortoestellen, nog niet betaald. Nu ben ik met mijn nieuwe hoortoestellen bij de audioloog geweest en die vertelde mij dat ze mijn gehoor bijna niet versterken. De audioloog heeft mijn hoorstoestellen harder gezet, maar nu piepen ze. Al vanaf heft begin is dat piepen een vervelend probleem, maar ja, anders kan ik nog niet genoeg horen!
Ik twijfel of ik deze hoortoestellen nog wel moet blijven dragen en of ik mijn moeder het belachelijk hoge bedrag wel moet laten betalen (ja, zelf kan ik het dus echt niet betalen!). Ik weet ook niet of er wel een andere oplossing is. Ik zit met een hoop vragen die moeilijk beantwoord kunnen worden en ik zit nu helemaal vast. Ik weet niet wat ik moet doen en denk erover om de rest van mijn leven maar met minder gehoor te doen, dus zonder hoorstoestellen.

Ik zou zeggen ,ga naar de audicien en laat het in orde maken,bij mijn oma was het een propje in haar oor,en het oorstukje sloot niet goed af daarna was alles verholpen sucses

mark1973
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 dec 2011 21:15

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door mark1973 » 06 dec 2011 21:40

a.pauwels schreef:In juni 2009 is mijn vader overleden, en had net een paar maanden een nieuw gehoorapparaat aangeschaft bij BETER HOREN in Zoetermeer.
Zij namen het gehoorapparaat niet retour.

Nou das dan maar goed ook want anders kreeg iemand anders nu een tweede hands toestel,HEEL ERG RAAR dit wel te willen,sorry snap ik echt helemaal niet

mark1973
Berichten: 4
Lid geworden op: 06 dec 2011 21:15

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door mark1973 » 06 dec 2011 21:48

acjzr1 schreef:De uitzending is net afgelopen en ik geloofde mijn eigen oren niet!
Inkoopprijzen varierend van 70 tot 200 euro met verkoopprijzen varierend van 1700 tot 4400 euro??? Reclamekosten alleen al voor de twee grootste ketens van 15 miljoen euro!? De woordvoerder van de brancheorganisatie was waarschijnlijk "oostindisch doof" dus dan helpen gehoorapparaten niet.
Misschien kan deze meneer beter naar Italie verhuizen.
Dat is immers de bakermat van de Maffia.
Gek he dat de zorg zo duur is...
Volgens mij gaan we hier nog meer van horen!
Sorry hoor ,maar wat een onzin schrijf je,
de prijs van een hoortoestel heeft niets te maken met de vergoeding van de zorg verzekeraar,dus

wilw
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2011 21:03

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door wilw » 06 dec 2011 21:52

goed dat dit thema is eens onder de loupe komt. Heb zelf ±25jaar eerst 1 na 5 jaar 2 gehoorapparaten. Om de 5 jaar wisselen en ± 20 jaar in het oor. Zit bij een kleinere audiocien die goede service verleent. Alleen heb je zelf geen invloed op het merk wat je wil. Toen ik na 15 jaar een audiogram naar 2 verschillend fabrikanten/-importeurs stuurde kreeg van één bericht om langs te komen om te praten wat de mogelijkheden waren. De ander verwees mij naar de audiocien, die eigenlijk een beetje link was dat ik dat gedaan had.Zit 8 jaar bij het audiologisch-centrum in het Radboud te Nijmegen op verwijzing van mijn KNOarts, maar heb daar ook mijn twijfels. Het meeste stoor ik mij dat het vorige merk A ineens niet goed meer is en dan krijg je merk B, C mag je ook proberen maar hun stellen het af. Als je dan in de hoek een stapel doosjes van het merk B ziet staan denk je bij jezelf wat is het beste, zijn korting of mijn gehoorapperaat. Je voelt je soms in een TV-winkel waar de duurste het beste staan afgesteld. Nu mijn nieuwste zitten weer achter het oor met een dun draadje voor het luidsprekertje, kosten rond de € 3700,--. Resultaat is niet denderend maar je wordt ook ouder en gehoorapparaten versterken het geluid maar ook de afbraak het moet iedere keer harder. Hoe de vergoeding is, is niet relevant want als je € 60,-- in de maand extra in de zorgverzekering betaald dan kun je wel mooie teruggaaf hebben maar die betaal dan toch zelf. Ondanks de goede service krijg je een soort achterdocht die je eigenlijk niet wil, ook de verzekering is nog ±€ 125,-- pj. Het commentaar op de stichting van de hoorclub is natuurlijk logisch maar jaren geleden werd een kritische schrijver(arts) eruit gegooid omdat de adverteerders van de Hoorkrant zich zouden terugtrekken, hoe kritisch mag je dan zijn. Zie de Hoorkrant ook niet overal liggen.Wens alle een goed gehoor toe.

MP75
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2011 21:51

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door MP75 » 06 dec 2011 22:02

1: Waarom zouden SB en BH hun inkoopprijzen bekend moeten maken. Je gaat toch ook niet naar AH een pak suiker kopen maar vraagt eerst bij de kassa wat de inkoopprijs is van dat pak suiker!
2: Vind niet dat SB en BH toestellen van overleden personen moeten terug nemen. Want dan zouden ze toch bij een verzekeraar 2 keer kunnen declareren voor een zelfde toestel.
3: Heb zelf een toestel van BH, heb tijdens de proefperiode de kans gekregen om toestellen uit verschillende prijsklasse te proberen en ben zeer tevreden over aangeschafte toestel. duidelijke uitleg en begeleiding, merkte niets van ondeskundigheid.
4: Vond de uitzending niet objectief. Voorzitter van de branche mocht niet zijn verhaal afmaken gezien dit te positief overkwam naar SB en BH.
Kortom je koopt toch bij de AH geen auto dus het is goed dat er winkels zijn die alleen gespecialiseerd zijn in hoortoestellen en dat deze mensen zorgvuldig zijn opgeleid.

acjzr1
Berichten: 827
Lid geworden op: 11 mar 2004 20:58

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door acjzr1 » 06 dec 2011 22:02

mark1973 schreef:
acjzr1 schreef:De uitzending is net afgelopen en ik geloofde mijn eigen oren niet!
Inkoopprijzen varierend van 70 tot 200 euro met verkoopprijzen varierend van 1700 tot 4400 euro??? Reclamekosten alleen al voor de twee grootste ketens van 15 miljoen euro!? De woordvoerder van de brancheorganisatie was waarschijnlijk "oostindisch doof" dus dan helpen gehoorapparaten niet.
Misschien kan deze meneer beter naar Italie verhuizen.
Dat is immers de bakermat van de Maffia.
Gek he dat de zorg zo duur is...
Volgens mij gaan we hier nog meer van horen!
Sorry hoor ,maar wat een onzin schrijf je,
de prijs van een hoortoestel heeft niets te maken met de vergoeding van de zorg verzekeraar,dus
Jij vindt dus dat de verzekeraar maar moet betalen wat de fabrikant of leverancier vraagt? Dat is dus onzin!
Lees jij eigenlijk wel wat ik schrijf?
Volgende keer beter hoop ik...
Elsevier heeft goede cursussen Nederlands.
Misschien is dat een optie?

berend12
Berichten: 548
Lid geworden op: 16 aug 2010 20:52

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door berend12 » 06 dec 2011 22:17

Nu weet je waarom je zoveel premie moet betalen. 3000 euro winst op een gehoorapparaat. Het ligt dus niet aan de maagzuurremmers maar aan de hulpmiddelen.
Bij Amazon is een gehoorapparaat al te koop vanaf 10 dollar.
Laatst gewijzigd door berend12 op 06 dec 2011 22:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Moppie49
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 dec 2011 22:34

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door Moppie49 » 06 dec 2011 22:45

1: Waarom zouden SB en BH hun inkoopprijzen bekend moeten maken. Je gaat toch ook niet naar AH een pak suiker kopen maar vraagt eerst bij de kassa wat de inkoopprijs is van dat pak suiker!
2: Vind niet dat SB en BH toestellen van overleden personen moeten terug nemen. Want dan zouden ze toch bij een verzekeraar 2 keer kunnen declareren voor een zelfde toestel.
3: Heb zelf een toestel van BH, heb tijdens de proefperiode de kans gekregen om toestellen uit verschillende prijsklasse te proberen en ben zeer tevreden over aangeschafte toestel. duidelijke uitleg en begeleiding, merkte niets van ondeskundigheid.
4: Vond de uitzending niet objectief. Voorzitter van de branche mocht niet zijn verhaal afmaken gezien dit te positief overkwam naar SB en BH.
Kortom je koopt toch bij de AH geen auto dus het is goed dat er winkels zijn die alleen gespecialiseerd zijn in hoortoestellen en dat deze mensen zorgvuldig zijn opgeleid.

Ik ben het 100% met deze persoon eens, zoals ik al eerder vertelde, draag ik nu al 43 jaar hoortoestellen!
1:Je weet inderdaad bij heel veel leveranciers de inkoop prijzen niet en ik vind het ook niet kunnen.
2: Is ook triest dat iemand kort erna overlijd, maar eenmaal gekocht is gekocht, ik kan mijn b.v. mijn kostbare tv
ook niet terug laten sturen na overlijden. Ik denk niet dat je twee keer kan declareren bij je verzekering, de toestel is gekoppeld aan het persoon, type en serie.nr.
3: Ik heb zelf ook echt hele goeie ervaringen bij Beter Horen en juist hele slechte bij Schoonenberg en super slecht bij Hans Anders.

Beter Horen neemt de tijd voor hun klanten en je kan altijd weer terecht, met welk probleem ook en je kan zonder dat ze moeilijk doen, ook e.v. goedkoper hoortoestel proberen om zelf te horen of het wel degelijk uit maakt!
Digitaal is heel erg wennen voor zwaar slechthorende, maar echt met de juiste instelling en geduld, hoor je er uiteindelijk beter mee, maar nogmaals, dit gaat niet voor iedereen op! Ieder gehoor is anders en ieder mens is anders, het is geen pakje boter wat je koopt, het vraagt veel vakkennis en veel geduld soms.

Ik heb verschillende audiciens gehad en ik ken er verschillende en voor mij is Beter Horen, gewoon nummer 1, de programma Kassa is zo ingekort en zo negatief gericht, dat positieve dingen niet eens echt aan het licht kwamen.

Er komt echt veel meer bij kijken en het is heel complex. Dan praten ze over audiologisch centrum of KNO artsen, juist audiciens hebben veel meer ervaringen, die maken het dagelijks mee om in te stellen en werken dagelijks met mensen die problemen hebben met hun gehoor, dat is toch heel wat anders dan bij KNO of audiologisch centrum!

berend12
Berichten: 548
Lid geworden op: 16 aug 2010 20:52

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door berend12 » 06 dec 2011 22:49

Een hoorapparaat hoeft geen veelvoud te kosten van een laptop te kosten. Dat zal iedereen begrijpen. Nu duiken er natuurlijk allemaal mensen op die er waarschijnlijk een goede boterham aan verdienen en die het goedpraten.
Haal ze maar uit de verzekering dan worden ze vanzelf goedkoop.

Moppie49
Berichten: 4
Lid geworden op: 05 dec 2011 22:34

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door Moppie49 » 06 dec 2011 23:01

Een hoorapparaat hoeft geen veelvoud te kosten van een laptop te kosten. Dat zal iedereen begrijpen. Nu duiken er natuurlijk allemaal mensen op die er waarschijnlijk een goede boterham aan verdienen en die het goedpraten.
Haal ze maar uit de verzekering dan worden ze vanzelf goedkoop.


Sorry, maar dat is appels met peren vergelijken en dat gaat hier niet op!

Of je nou een gewone eenvoudige laptop 500 euro of een MacBook pro van Apple, daar zit dus wel degelijk verschil in, onder andere het besturingssysteem, geen anti virus nodig en ga zo maar door.
Zo moet U ook naar een gehoortoestel kijken. Hoe meer een hoortoestel kan, hoe duurder het hoortoestel.
Vergeet niet, dat je een hoortoestel gemiddeld 14 uur per dag in je oren hebt en dit 5 jaar lang!
Ik heb hoortoestellen, die het na 10 jaar nog doen! Gaat een laptop zo lang mee en wat als je hem 14 uur per dag gebruikt en dit vijf jaar lang? voor 500 euro???

En een goede boterham verdienen, moeten we allemaal wel om je hoofd boven water te kunnen houden in deze maatschappij. Voor niks gaat de zon op! En als er geen geld op de plank komt, dan zal de wereld er heel raar uit gaan zien!

kiz
Berichten: 2256
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door kiz » 06 dec 2011 23:35

berend12 schreef:Een hoorapparaat hoeft geen veelvoud te kosten van een laptop te kosten. Dat zal iedereen begrijpen. Nu duiken er natuurlijk allemaal mensen op die er waarschijnlijk een goede boterham aan verdienen en die het goedpraten.
Haal ze maar uit de verzekering dan worden ze vanzelf goedkoop.
Die kant zal het wel op gaan ja. Net als met die andere hulpmiddelen (voor gezichtsvermogen). Goedkoper zal het voor de patiënt echter niet worden!

Ik kan inderdaad voor een appel en 'n ei en binnen de grenzen van de (aanvullende!) verzekering een ramsj-brilletje bij de HA gaan halen, of bij één van die andere ketens waar de verzekeraar een overeenkomst mee heeft. Zo lang je binnen het "standaard" programma blijft is er wellicht niets mis mee.
Alleen voor de mensen die wél een speciaal hulpmiddel nodig hebben (bijvoorbeeld op basis van een wat minder voorkomende afwijking of aandoening) is het dubbel zuur: zij blijven aangewezen op maatwerk maar moeten daar (extra) diep voor in de buidel tasten omdat de "grootgrutter in hulpmiddelen" daar niet in voorziet (of alleen tegen fikse bijbetaling die weer buiten de vergoeding van de verzekeraar valt).
Feitelijk vind ik het een slechte zaak dat er überhaupt prijsafspraken bestaan tussen dit soort bedrijven en verzekeraars. Blijkbaar vindt de NMa dit geoorloofd?

arthur2000

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door arthur2000 » 06 dec 2011 23:35

Van dit onderwerp krijg ik piepjes in mijn oren.

arthur2000

Re: Gehoorapparaten

Ongelezen bericht door arthur2000 » 06 dec 2011 23:36

kiz schreef:
berend12 schreef: Feitelijk vind ik het een slechte zaak dat er überhaupt prijsafspraken bestaan tussen dit soort bedrijven en verzekeraars. Blijkbaar vindt de NMa dit geoorloofd?
NMA zit alleen achter groenteboertjes aan. Echte machtige partijen durven/mogen ze niet aanpakken.

Gesloten