LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hernia-operatie

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Willem E.
Berichten: 14
Lid geworden op: 30 mar 2009 15:30

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Willem E. »

Ben naar een kraker geweest en chiropractor maar uiteindelijk was ik na 2 weken van mijn rug af
[/quote] d.m.v. Quantum Touch dit is alternatief.

Hopelijk is uw rug weer teruggeplaatst :D
Echter, een aantoonbaar aanwezige hernia krijg je niet weggemasseerd, weggekraakt, weggepraat, of weggerust, maar dient simpelweg geopereerd, dus verwijderd te worden. Probleem is vaak de herkenning, en daar schiet de 'gouden standaard' helaas ernstig in tekort. Gevolg: tal van 'uitbehandelde' of 'onbehandelbare' patienten die een leven lang pijn mogen lijden, waar dat in veel gevallen niet nodig is. Een effectieve behandeling zoals bij dr. Iprenburg wordt maar al te vaak doorkruist door broodnijd van orthopeden en neurologen, die niet over de toereikende kennis, ervaring en apparatuur beschikken. En die maken via de maffia van CVZ de dienst helaas uit. Maar ik moet de eerste orthopeed of neuroloog nog tegenkomen die -eenmaal zelf gekweld door hernia- voor de rest van zijn leven genoegen neemt met ondraaglijke pijnen, uitvalverschijnselen en rolstoelgebruik....

ibreb68j
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 jun 2010 14:59

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door ibreb68j »

Over geldverkwanseling gesproken: in de Volkskrant van hedenmorgen 7 mei rubriek Opinie & Debat een ingezonden brief over jereinste geldverkwisting: AnderZorg vergoedde € 975,00 (!) voor een intake onlinetherapie. Briefschrijver nam kontakt op met zijn verzekeraar en zei dit bedrag onrealistisch hoog te vinden. Ze konden maar beter niet betalen, zei hij. Hun reactie: indien hij het niet eens was met de gefactureerde behandelingen, kon hij dat bij zijn behandelaar/leverancier aangeven...... :shock:

Gerard van Tulden
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2012 13:24

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Gerard van Tulden »

In december 2007 naar Belgie verhuisd. Met de rug van 2006-2008 in Nederland
onder behandeling geweest bij een chiropraktisch centrum. In 2008 in Belgie de pijn
middels spuiten in de rug via dagbehandeling proberen op te lossen. Was geen oplossing. Na doorverwijzing via de Belgische huisarts een Mi-plif operatie in
het Virga Jessa ziekenhuis ondergaan. Alles opgelost sinds 2009.

Verplicht verzekerd in Nederland (CZ) en in Belgie (Voorzorg). Voorzorg betaalt
de ingreep geheel en de materialen gedeeltelijk namelijk voor het deel dat er
verzekerd is. CZ weigert het restant te betalen omdat de ingreep ,,niet voldoet
aan de stand van wetenschap en techniek". De Chirurg (DR Duijvendak) zegt
dat de ingreep een variatie is op een bestaande techniek waardoor de revalidatietijd enorm bekort wordt en waar geen nieuw onderzoek voor vereist is. Tot en
met de Geschillencommissie gegaan en verloren. Dus in Belgie wel en in Nederland
niet naar de stand van wetenschap en techniek. (EU)!! 5 km in vogelvlucht.
Gerard van Tulden namens Maria Somers

Realiszt
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2012 19:15

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Realiszt »

Wat betreft de PTED: prima methode met een lange leercurve, duur instrumentarium. Veel duurder maar niet veel beter.
Erger is de bemoeienis van de zorgverzekeraars met allerlei andere operaties aan de wervelkolom. Die bemoeienis gaat zo ver dat ze zelfs bepalen welke wondspreider je (niet) mag gebruiken en welke techniek zij niet geschikt vinden om twee wervels aan elkaar te zetten.
(neurochirurg, veel ervaring met wervelkolom)

veer0304
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2012 20:42

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door veer0304 »

Sinds twee jaar ellende met onderrug hernia, diverse behandelingen ondergaan bij de pijnpolie zoals blokkade en injecties.
Via google bij deze kliniek terrecht gekomen, formulier ingevuld werd al snel teruggebeld. MRI laten doorsturen Dr van Iprenburg zag een hernia aan de rechterkant. 2 andere ziekhuizen hebben dit ook geconstateerd.
Verzekering gebeld (CZ) werd niet vergoed omdat de behandeling niet erkend is.
Vervolgens naar kliniek in Ede afgelopen week, deze arts ziet geen hernia dus mevrouw vooral alles gedoseerd doen en niet het onderste uit de kan willen halen.
Mooi verhaal ik zit met afschuwelijke pijn en ben heel beperkt in mijn dagelijkse bezigheden, werk op halve kracht waar ik vreselijk van baal.
Moet alles afwegen wat ik ga doen.
Waarom ????? als het ook anders kan

Vera

ekok
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2012 21:16

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door ekok »

Ik ben al weer 7 jaar geleden in de Alpha klinik in München geopereerd. Daarna vrijwel direct weer aan het werk en nooit meer last gehad. Werkelijk ongelooflijk na jarenlang tobben en veel pijn. Als er onderzoek gedaan gaat worden ben ik graag bereid mijn medewerking te verlenen. Destijds is mijn operatie overigens volledig vergoed door ONVZ.

Overdag
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 jun 2011 18:37

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Overdag »

Ik loop inmiddels al vanaf 2000 met een rughernia en een dubbele nekhernia. Gedurende de afgelopen jaren is de pijn steeds erger geworden en dit vermoeid mij erg, bovendien beperkt dit mij heel erg in mijn werk. Daarnaast is het erg zwaar vanwege de dagelijks terugkerende pijn, dus ook wanneer je lekker eens een dagje wilt ontspannen. Aan het eind van de dag ben je dan wel toe aan rust!
De specialist zegt dat het beter is niet te opereren want ik ben nog te bewegelijk en heb bovendien geen uitval of verlammingsverschijnselen. Hij verliest hierbij uit het oog dat de dagelijkse pijn in nek, schouder, hoofd, armen, rug en benen wel net zo erg aanvoelt als zou ik verlammingsverschijnselen hebben. Ook geeft de specialist aan dat wanneer hij wel zou overgaan tot operatie dat dan wellicht na de operatie het littekenweefsel voor ergere pijn kan zorgen dan dat de hernia nu veroorzaakt.
Ik heb gedurende de jaren al diverse pijnbehandelingsmethodes geprobeert maar uiteindelijk helpt het niet of nauwelijks. En NU is er dan een bewezen methode die een oplossing lijkt te bieden en wordt deze niet vergoedt, het is een schande, men zou zich moeten schamen! Het college wat hier over oordeelt zou eens een wat realistischer houding aan moeten nemen, want wat zijn de kosten van telkens maar weer oplappen en weer doorgaan zonder daadwerkelijk positief resultaat?!
Door de jaren heen wordt je moedeloos en hoop je dat er een oplossing is, DIE IS ER ! Nu nog gerechtigheid en zorgen dat deze ingreep d.m.v. PTED, wordt vergoedt door de zorgverzekeraars.

Mirjam Vermaas
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2012 21:24

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Mirjam Vermaas »

Ja en dan zie je radar en dan gaatjes over hernia operatie s . Ben er van onder de indruk en ook blij verrast mee. Ik ben ook namelijk uitbehandeld. nee dus niet heb nu toch wel hoop gekregen. Mijn eerste hernia kreeg ik in 1986. Twee weken plat en ja weer beter. In 1990 weer een hernia weer twee weken plat en ook toen weer beter. In 1996 eerste hernia operatie en in 1997 tweede operatie. Helaas pijn in no time weer terug. Laatste optie een spongolydese operatie l5 S1 het vastzetten van de onderrug. Helaas na paar maanden weer die pijn terug. Blokkade s geprikt. Een tens gekregen fysio en wat al niet meer o ja en medicatie. Nu afgelopen november dacht ik blaasontsteking te hebben huisarts in paniek dacht aan paardenstaart syndroom en dan moet je zo snel mogelijk geopereerd worden. Ja neurochirurg mri gemaakt konden ze niks op zien een zooitje die rug van mij. Twaalf keer ruggeprik gehad en niet gelukt. Nou Mw. Er is niks meer te doen ga maar naar de uroloog en succes ermee. Bodem bekken therapie maar gaan doen ja ja doen we dat toch nou na twee keer kon ze niks verder voor me betekenen. Oké we tobben verder. Nu in april weer helse pijnen 90 mg morfine diclofenac paracetamol maagtabletten en natuurlijk medicijnen voor je stoelgang. Pijnpoli weer blokkade gehad nu wel resultaat even minder pijn. Maar wat dan wat als pijn weer in alle hevigheid terug komt. Ja en dan radar zien jee er is misschien voor mij toch nog wel een oplossing. Ga zeker contact opnemen met deze arts want ik weet niet of deze methode uitgevoerd kan worden als je ook een spongolydese operatie hebt gehad. Weet iemand dat toevallig? Ben heel benieuwd. En dank u voor het lezen! Groeten Mirjam

Willem E.
Berichten: 14
Lid geworden op: 30 mar 2009 15:30

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Willem E. »

[quote="Realiszt"]Wat betreft de PTED: prima methode met een lange leercurve, duur instrumentarium. Veel duurder maar niet veel beter.

Dat laatste moet wel een opmerking van een neuroloog of orthopeed zijn die de PTED niet in zijn pakket heeft...
Duurder is een relatief begrip, zo weet ik ook uit eigen ervaring, waar mijn vrouw in 3 1/2 jaar -naast een vergeefse operatie, de pijn bleef- dermate veel behandelaars en methodes heeft moeten ondergaan -eveneens zonder enig resultaat- , dat alleen al deze kosten die van de PTED ver overstijgen. Lagere kwaliteit tegen hogere prijs, zogezegd. Niet alleen mijn ervaring, maar ook die van tienduizenden andere patienten, overal ter wereld. Reken daarbij de maatschappelijke uitval, en de PTED kan juist als goedkoop worden beschouwd.

Niet veel beter? Wend u zich eens tot alle patienten die uitbehandeld of onbehandelbaar zijn verklaard, en juist dankzij de PTED weer een normaal leven kunnen leiden. Binnen een dag, waar de reguliere methodes vaak maandenlang herstel vragen, zo daar al sprake van is, of kan zijn.

Het is niet voor niets dat de NOV de samenwerking met CVZ heeft opgezegd, en dat de Nat. Ombudsman de Iprenburggroep op alle punten in het gelijk heeft gesteld. De ontwikkelingen in ons land lopen ook hierbij achter, dus tijd voor wat zelfreflectie bij neurochirurgen, orthopeden, en verzekeraars.

Mirjam Vermaas
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2012 21:24

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Mirjam Vermaas »

Nog even dit als ik moet gaan uitrekenen wat mijn rug al gekost heeft terwijl het als ik met deze methode toen geopereerd was afweeg denk ik dat mijn verzekeraar cz een stuk goedkoper uitgeweest was en ik geen rugpijn meer gehad had en het niet zo n zooitje in mijn rug was geworden met metaal en littekenweefsel!!!! Verzekeraars luister nu toch ook eens naar de patiënten. Mensen die altijd rugpijn hebben niet meer kunnen functioneren in de maatschappij dit kost toch allemaal veel meer? We hebben niet allemaal deze financiële middelen om deze operatie zelf te betalen jammer genoeg want dan lag ik over een uur voor de deur van de kliniek in Veenhuizen!!!!

Hollow.man
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 mei 2012 22:42

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Hollow.man »

Hallo ik heb al 9 jaar rugklachten(vanaf 2002). In de jaren vele ziekenhuizen en rugklinieken bezocht. Het was moeilijk te opereren en ik ben jaren van het kastje naar de muur gestuurd.heel vaak langere tijd op bed gelegen. In 2008 na weer veel pijn en lange tijd op bed in contact gekomen met dr Dekkers uit de alpha-kliniek in München. De verzekering ( menzis) gebeld met de vraag wat en hoe het verder moest. Ik moest een verwijzing hebben van een behandelend arts in nl. Die hier zijn/haar goedkeuring aan gaf. dan zouden ze het Hollands deel zo'n 5000 euro meebetalen. De operatie inclusief verblijf en reiskosten bedroegen zo'n 11000 euro.wij de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt in München. Ik kon binnen 14dagen geholpen worden. Wij alles geregeld, vliegtickets, hotel,en verblijf in alpha-kliniek. Drie dagen voor vertrek krijg ik een brief dat de operatie NIET vergoed wordt ook niet het Hollands deel. Wat nu het kost ineens 5000euro meer. Toch ben ik naar München geweest en de operatie uit laten voeren. Rare gang van zaken ook na telefonisch overleg met menzis heb ik nog geen duidelijkheid over waarom de operatie niet vergoed wordt. Is het omdat het hier een privé-kliniek betrof, omdat het in het buitenland was, de operatie speculatief was en er nog geen duidelijke resultaten waren. Wel mocht ik van menzis naar een "gerenommeerd " ziekenhuis zoals rugkliniek. Sint Maarten in Nijmegen. In deze kliniek ben ik in 2004 weggestuurd met"" moeilijke rug met veel complicaties en moeilijk zo niet te opereren "". Lekkere gang van zaken voor patiënten die vaak/ altijd pijn en hinder ondervinden in hun dagelijks leven. Afgezien van lichamelijke pijn moet je ook de financiële pijn zelf dragen. Ik hoop dat ze het nu voor elkaar krijgen dat deze operaties in de toekomst vergoed worden.

jeani
Berichten: 136
Lid geworden op: 31 dec 2009 01:04

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door jeani »

vind de wachttijden al absuurd... mijn dochter weet niet eens welke methode ze geopereerd word. zijn 2 methodes in het martinie ziekenhuis.... word dan bekeken omdat ze nog zo jong is..snap der zobizo al geen donder van ... het hele systeem niet... achterbuurvrouw heeft nog geen 5 weken op de lijst gestaan.... mijn dochter nu 3 week nog niks bekend kon nog wel 6 weken duren.. en zijn op de zelfde dag bij de neurochirurg geweest?? balen.. want mijn dochter moet wel 21 mei wajong gekeurd worden... en ligt al 5 maand plat!! ...

cindytje19
Berichten: 3
Lid geworden op: 08 mei 2012 01:50

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door cindytje19 »

Mijn schoonvader belde mij op, om door te geven, dat bij Radar een onderwerp werd besproken over Hernia's...
Ik ging dus kijken, aangezien ik zelf een Hernia heb gehad..
En er in Februari 2005 aan geopereerd was.
Tot mijn verbazing zag ik dat het over de PTED-Techniek ging.
Later zag ik dat de bewuste mevrouw geopereerd zou worden door Menno Iprenburg.
Ik zij meteen.... HEEEE DAT IS MIJN ARTS !!!! :P
Aangezien ik zelf als 20ste patient was geopereerd door Menno Iprenburg...
Toen die tijd was hij nog werkzaam in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.
Godzijdank is mijn operatie toen wel vergoed, omdat hij werkte vanuit een ziekenhuis.
Een jaar nadat ik geholpen was en volledig pijn vrij was en geen Mofine 10 mg 6 tabletten per dag hoefte te slikken,
nam hij afscheid van het Wilhelmina Ziekenhuis en begon een Prive kliniek in Heerenveen.
Toen begonnen de problemen met de zorgverzekeraars !!!!
Aangezien hij een eigen privekliniek begonnen was,
wilde de zorgverzekeraars zijn perfecte PTED-Techniek niet meer vergoeden !!!
Nu 7 jaar later, heb ik weer een Hernia in me rug,
alleen nu aan de andere kant,
zit weer volop aan de Mofine 10 mg 4 tabletten per dag...
En niemand kan, of wil me helpen.
Ik loop nu voor voorlopig bij Bergmann Kliniek in Naarden,
omdat de techniek die ik wil, niet vergoed meer wordt.
Ik moet helaas 15 kilo afvallen,
omdat ik anders niet geopereerd kan worden door Bergmann kliniek in Naarden,
omdat ze niet over de juiste middelen beschikken,
mochten er complicaties op doen.
Ik zou wel door Menno Iprenburg geholpen kunnen worden,
maar dan moet ik ff 7500 euro uit mijn zak toveren...
En dat heb ik niet, met een lullige Wajong uitkering !!! :cry:
Hopelijk kunnen jullie iets met dit lange verhaal !!!!
Ik zit nog steeds te hopen, dat ik toch nog geholpen kan worden,
door Menno Iprenburg !!!

Deze PTED- Techniek is in 1 woord FANTASTISCH !!!!!!!!!!!!! :D

Ik kan het iedereen die een Hernia heeft... Aanraden.... :P

Mochten jullie nog vragen hebben, neem gerust contact met mij op...

Groetjes van Cindy Slaper - van der Werff
06-48319551

VOOR INFORMATIE ZIE DIT YOU-TUBE FILMPJE:

http://www.youtube.com/watch?v=FeCc26nTxT8
Laatst gewijzigd door Radar op 02 jun 2012 21:53, 3 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bericht aangepast door de Moderator vanwege het schenden van de gedragsregels ( zie http://www.trosradar.nl/index.php?id=gedragsregels ).

rborkus
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2012 08:28

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door rborkus »

In 2007 heb ik na 4 mnd pijn en moeilijk lopen de PTED-operatie gehad met grote tevredenheid. Ik heb bij Menzis een klacht ingediend over het niet vergoeden van de behandeling en daar alleen enkele ijskoude reacties op ontvangen, geen normaal taalgebruik, excuus of begripvolle reactie. Toen ben ik verder gegaan naar de Klachten-commissie van de Zorgverzekeraars en kreeg van Menzis enkele dagen vóór de zitting in door een advocatenbureau opgestelde afwijzing van 4 kantjes en daar was ik heel erg boos over. De zorgverzekeraars neemt geen moeite om telefonisch netjes een reactie te geven, uitleg te geven of begrip te tonen, geen mogelijkheid om een standaard-vergoeding te geven (heb ik zelf aangeboden als oplossing) en stuurt je dan een advocatenbrief in een walgelijke en aanvallende stijl.
De Klachtencommissie was daar wel begripvol over en ik heb hen gemeld dat Menzis zich veel kosten kan besparen door netjes met hun klanten om te gaan en zo'n zitting niet te hoeven voeren (daar zitten dan 4 mensen beroeps-matig en één patiënt tegenover elkaar en dat kost heeeeel veel tijd). De uitspraak was (uiteraard) afwijzend, maar het gaf mij een goed gevoel dat ik in ieder geval iets gedaan heb. Ik ben vervolgens van verzekeraar gewisseld!
Nu heb ik weer een rugprobleem (op een andere plek) en kan ik nog steeds niet naar Iprenburg, hoewel ik dat graag zou willen. MIsschien wacht ik wel even de uitspraak af, maar heb al een afspraak in een andere kliniek gemaakt. Ik ben door de uitzending wel extra kritisch op wat ze me aan operatie aanbieden..... !

Ik ben een fan van TROS-radar!!

René Borkus
Wijk bij Duurstede

nel vaessen
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2012 09:15

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door nel vaessen »

De uitzending van gisteren bekeken.Opnieuw boos geworden.!! Het verhaal kan ik met vele van u delen.Na een hernia in 2010, ook Veenhuizen bezocht uit pure wanhoop.Uiteindelijk ben ik diezelfde avond nog opgenomen in het streekziekenhuis hier bij mij in de buurt. Het ging niet meer,ik was op. De rest zal ik u besparen,verhalen genoeg ellende genoeg."De hernia is verwijderd op de klassieke manier,hierna volgde nog 2 operatie,s, . Maar waar het mij omgaat is dat je het gevoel hebt dat niemand je wil helpen,je sukkelt maar door met sterke pijnmedicatie,terwijl deze niet helpt.Je zorgverzekeraar,is uiteindelijk de grote beslisser in dit spel. Waar anno 2012 in dit land voor iedere kwaal, een luisterend oor is,waar de dierenpolitie klaar staat om een gewonde duif op te halen,daar mag je als Herniapatient,aansluiten in een wachtrij van 10 weken voordat er uberhaupt gekeken zal worden voor een operatie..........en dat heb je al een wachttijd doorlopen van enkele weken voordat er een MRI is gemaakt.
Pijnscore wordt medebepaalt door de behandelend arts,wat is pijn?
Nachten doorbrengen in je tuin,bijten op een houtje,op de achterbank kruipend naar het ziekenhuis...kilo,s lichter is dat pijn?
Ik ben nu een gelukkig mens,alles is achter de rug!!!! Maar de boosheid om het in de steek gelaten voelen die blijft. Dus ik wil wel mee vechten voor een betere behandeling voor alle herniapatienten na mij.

PaulusC
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mei 2012 09:49

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door PaulusC »

Hernia L4-L5 via microtube in 2003 geopereerd, hernia L3-L4 2006 2 maal geopereerd, eenmaal een bloeding tijdens de operatie gehad waarna ze de operatie gestaakt hebben en na zes weken herhaald hebben.
Na beide operaties nooit volledig pijnvrij geweest, maar er is mee te leven geweest.
Zes weken geleden: herkenbare pijn in de onderrug en uitstraling rechterbeen. Foto's en een MRI gemaakt, er zit wederom een hernia. De neuroloog kijkt naar de MRI en constateert een hernia L2-L3 en verwijst me door naar de pijnpoli om te kijken of een zenuwblok me van de zenuwpijn af kan helpen. Op mijn opmerking dat ik vooral pijn in mijn rug heb die vervelender en pijnlijker is dan de zenuwpijn geeft hij doodleuk aan dat "dit niet zijn expertise is", hij kijkt naar de zenuwen en niet naar evt. andere klachten. Op de vraag wat ik evt. kan doen om een vervolghernia te voorkomen kijkt hij me lachend aan: "tsja, een nieuw rug zal je niet krijgen." Laat dat nou eens niet mijn vraag zijn.

Conclusie tot op heden: er zit een hernia, er is niet overlegd met collega's (bijv. ortopeed/chirurg) en hij gaat me helpen met zijn zenuwpijn. M.i. is dat symptoombestrijding omdat er tenslotte een hernia blijft zitten. Volgens hem eerst naar de pijnpoli, als dat niet helpt gaat hij met chirurgie overleggen. En wat kost dit allemaal qua tijd? Heel lang, en wat heeft de klant? Juist, veel pijn.

Afwachten wat de pijnpoli te melden heeft, ik overweeg sowieso een second opinion.

rene1956
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2012 09:22

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door rene1956 »

Ik ben een man uit 1956, in augustus 2010 is het met iets oprapen van de grond in mijn rug geschoten, aangezien ik een Fibromyalgie patient ben en dit mij wel een keer per jaar overkwam, wist ik gevoelsmatig dat dit anders aanvoelde! binnen een paar uur dode plekken op mijn benen en een rechterbeen die tot in de tenen een dood gevoel gaf en daarbij vreselijke krampen in mijn benen.De huisarts ingeschakeld, eerst pijnstilling en al snel over op de morfine pleisters, eerst 12 mu/uur en al snel naar de 25 met dyclofenac en paracetamol, en de klachten werden enkel maar erger ( o.a. urine verlies ) uit eindelijk na veel gezeur een verwijzing gehad naar de neuroloog die na mij onderzocht te hebben geen hernia constateerde! om een lang verhaal kort te maken de volgende feiten:

* na enkele bezoeken neuroloog, eind september mri
* tot grote verbazing van neuroloog had ik een beknelde hernia op L1!!!!!
* volgens neuroloog hernia niet te opereren, de natuur moest het oplossen!
* eind november met gebruik van alle medicijnen geprobeerd te gaan werken.
* ben geen opgever, en werk al vanaf mijn 15e jaar maar in februari 2011 was
het weer over en sluiten, ik kon niet meer!!!
* maart 2011 terug naar neuroloog, weer geen actie!de natuur moest........
* november 2011 op eigen houtje naar een pijnarts gegaan.
* begin december proef blokkade gehad, dat leek te helpen!
* 19 december blokkade gehad, en dat gaf wel enige verlichting
* ondertussen in januari 2012 via revalidatiearts naar begeleid fysio gestuurd
* ging langzaam vooruit maar wel vooruit
* mocht bij de fysio op 5 maart een oefening erbij doen omdat ik goed vooruit
ging!
* resulteerde in een totale domper, voelde iets in mijn rug niet goed gaan!
* op dit moment weer een hernia erbij op L3/4!
* momenteel rust, morfine pleisters 37 mu/uur - dyclofenac 150 mg -
rivotril 15 mg - paracetamol tot 6x 500 mg.....dus als een junk!

zo langzamerhand gaat mijn leven naar de kl.... , werk,relatie,sociale contacten,financieel,ontslag,enz enz, en dan heb ik het nog niet over wat het de samenleving kost!

Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen maar doe een oproep aan het gezond verstand, ik heb de samenleving,mijn werkgever en mijzelf en waarschijnlijk nog meer instanties en personen al veel geld gekost waar ik al 3 keer voor geopereerd had kunnen worden, en dan was ik op dit moment mijn bijdrage aan de samenleving aan het geven door gewoon aan het werk te zijn!

Willem E.
Berichten: 14
Lid geworden op: 30 mar 2009 15:30

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door Willem E. »

PaulusC schreef:En wat kost dit allemaal qua tijd? Heel lang, en wat heeft de klant? Juist, veel pijn.
U kaart indirect twee aspecten aan die nog onderbelicht zijn gebleven.
1. De gezondheidskosten lopen torenhoog op, mede dankzij reguliere behandeltrajecten die ernstig tekortschieten. Dat daar juist veel geld is te verdienen dringt niet tot de behandelaars, CVZ en zorgverzekeraars door. Door buitengewoon effectieve en op efficiency gerichte operaties als de PTED tegen te werken wordt een geldverslindende status quo in stand gehouden, waar weliswaar betreffende reguliere disciplines mee zijn gediend, maar de (kosten van) gezondheidszorg en het belang van de patiënt bepaald niet. Daarnaast remt het de dringend gewenste, nieuwe ontwikkelingen af. Alsof je de typemachine moet koesteren in het IT-tijdperk...
2. Het oogt vergezocht, maar feitelijk praat je bij de reguliere behandelingen in dezen over misdaden tegen de menselijkheid, goed voor strafrechtelijke vervolging. Immers, dankzij dergelijke behandelmethoden worden tal van patiënten veroordeeld tot gevangenschap binnen hun eigen lichaam, gemarteld door vaak jarenlang aanhoudende, helse pijnen, met zicht op uitvalverschijnselen. Dat betreffende beroepsgroepen -en verzekeraars- een wel effectieve operatie als de PTED dwarsbomen -veelal vanuit onkunde, onwetendheid of broodnijd- maakt ze derhalve in ernstige mate verwijtbaar. En dat geldt eveneens mensen als prof. Peul, die eenzijdig, zonder praktische kennis van zaken en buiten relevante patiëntervaringen om, de PTED bij CVZ negatief adviseerde. Met zijn voorkeur voor conservatief beleid (lees: 3 a 6 maanden pijnbestrijding en rust -wat in praktijk op een lijdensweg neerkomt- vaak gevolgd door een open chirurgie die geen of minder effect sorteert dan de PTED), wordt niet de patiënt, maar de conservatieve methode centraal gesteld. Ofwel de kneedbare theorie, waar de praktijk anders uitwijst, zo leren ook de talrijke ervaringen van betrokken patiënten. En die zijn bepalend voor de praktijk, niet wat prof. Peul bijeensprokkelt om wishful thinking en cirkelredeneringen kracht bij te zetten.

truusje77
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 mei 2012 13:33

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door truusje77 »

Hallo

Bij mij is het allemaal begonnen in 1999 was toen 22jaar.
kreeg ineens heftige pijn in mijn rug met uitstralingen naar mijn been kon maar amper lopen ben door de MRI geweest er zat een hernia moest maar bed rust nemen en zware medicijnen. Na 9 weken bedrust ging het weer stukken beter met me dacht zo die is verdwenen.
Al die jaren erna nog steeds heel veel klachten gehad steeds weer naar de huisarts van dokter ik weet zeker dat de hernia er nog zit nee je hebt een gevoelige rug.
In 2009 weer heel veel klachten kon niets meer moest weer plat liggen ben toen door de MRI geweest en ja hoor een hernia en wel op dezelfde plaats als in 1999 hij is dus nooit weggeweest mocht toen geopereerd worden aan mijn hernia in martinie ziekenhuis groningen
Heb een sneetje in mijn rug de operatie was goed verlopen maar na dietijd heel lang bezig geweest voordat ik wer dingen kon doen.
Eeen jaar na de operatie dacht ik van nee he het begint weer te zeuren in mijn rug en benen naar de dokter ik denk het littekenweefsel die irriteerd weer medicijnen wat niet hielp
elke keer weer naar de dokter.
Nu 1 januari 2012 kwam van bed af kon niet meer lopen staan enz
ben direct maar weer plat gaan liggen volgende dag huiarts toe ja zij die ga maar weer plat tramadol mee maar ja hielp niets weer door de MRI geweest belde de arts me op van het is geen hernia zit wel littekenweefsel maar die kunnen de zenuwen niet aantaseten werdt doorgestuurd naar een revalidatie arts.
Die belde 3 dagen erna dat ze alles gingen doorsturen naar het umcg revaliadie.Ben daar inmiddels bij een arts geweest ik vind dat ze je niet siereus nemen misschien omdat ik nog maar 35 jaar jong ben maar die vermoed dat ik last heb van acute spit aanvallen had maar 1 optie en dat was naar de beatrixhoorn en haren te gaan met spoed we zijn nu 4 weken verder en heb alle gesprekken al gehad st nu op de w8 lijst voor fisio en ergotherapie de zrts zij afgelopen donderdag we willen je snel weer aan het werk hebben terwijl ik niet veel kan want mijn benen zijn zo zwaar als een stuk beton en mijn tenen zijn vaak doof.
dus zit nu te w8 dat ik daar heen kan gaan met revalideren met ik heb mijn bedinkingen over een hernia bha je wordt er zo moe van elke dag pijn.
wie heeft ook zoeiets meegemaakt en kan mij misschien meer vertellen.

ben nog jong en voel me soms al bejaard

hennie oostra
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mei 2012 17:29

Re: Hernia-operatie

Ongelezen bericht door hennie oostra »

Via uitzending gemist keek ik nogmaals naar de uitzending van gisteravond:
Bravo voor alle Tros-Radar medewerkers, evenwichtig- mooi gemaakt - alles kwam aan bod.
Wat mezelf betreft, ik had het gerust nog wat sterker kunnen zeggen in de uitzending: dr Iprenburg heeft mij echt van een nachtmerrie bevrijd.
Nu, 2 jaar na de operatie, word ik nog steeds emotioneel als ik terugdenk aan de ellende van de foraminale stenose die ik had. De reguliere zorg schiet hier schromelijk te kort: Ik moest smeken om een MRI, 'Mevrouw u slikt niet genoeg pijnstillers' kreeg ik te horen. PTED was voor mij de enige oplossing. Ik heb het gevoel dat ik door het oog van de naald ben gekropen. Ik word nog elke morgen blij wakker omdat ik dan weer besef dat die afschuwelijke pijn er niet meer is!

Gesloten