LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Medicijnkosten

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Nicky_The
Berichten: 804
Lid geworden op: 01 dec 2010 11:51
Locatie: Noord-Holland

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Nicky_The »

Isabel1 schreef:sow dat is echt heel slecht! goed dat je het gemeld hebt en dat de verzekering het aan gaat pakken. Misschien moet je gewoon verhuizen naar een andere apotheek, want dit werkt natuurlijk niet. Als je zou verhuizen kun je altijd eerst een gesprek met de apotheker aanvragen waarin je goed uitlegt wat het probleem is. Dat werkt heel vaak.

Verder, je hebt het over medicatie terugnemen, het is de regel dat er NOOIT medicatie die terugkomt aan iemand anders gegeven wordt. Die regel is er omdat het gevaarlijk kan zijn. Nu zal de gemiddelde patient niet voor de grap andere pillen in een doosje duwen, maar iemand kan medicijnen wel verkeerd bewaard hebben (te koud, te warm, te veel licht etc) en dan is de werking minder, de apotheek zou daar dan voor verantwoordelijk worden en dat kan niet. Ook kan het zo zijn dat iemand onvoorzichtig met het doosje is omgegaan, waarbij capsules breken of eiwit te hard geschud wordt, dan is de apotheek ook verantwoordelijk. Ik begrijp natuurlijk meteen dat het eigenlijk zonde is om zoveel weg te gooien (en ook duur) maar omdat er zo veel mis kan gaan mag het nooit.

isabel
Ja, het is zeker slecht en ik ben er heeeeel erg klaar mee. Ik vraag me dan ook af waar we dit verder nog kunnen melden. Ik vind dit echt niet kunnen en mogen. Ze spelen gewoon doel bewust met zijn leven..

De dichtsbijzijnde apotheek die niet van deze apotheker is, is 30 tot 45 minuten fietsen ;)

Andere medicijnen in een doosje kun je zien door de kenmerken van de medicijnen. De strip zelf heeft kenmerken, maar ook de pilletjes (vorm, kleur, opdruk etc). Als verpleegkundige moet je die kenmerken al uit je hoofd weten, dus ik neem aan dat je dit als apotheker/apothekersassistente ook moet weten. Daarnaast zal het geheid ook in de gebruiksaanwijzing staan.
Dan het verkeerd bewaren.. In die 5 minuten dat je terug bent? De apotheek zit bij ons aan de overkant..

Het is in ons geval dus belachelijk dat ze keer op keer dat medicijn mee (proberen te) geven en dat vervolgens net zo lang doen tot het per ongeluk mee genomen is. Zodra het over de toonbank gegaan is, gaat het niet meer terug. Het maakt niet uit hoe of wat..

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Isabel1 »

hai,

ik ga er inderdaad vanuit dat een apothekers assistente dat moet weten (ik weet het inderdaad ook) maar soms zitten pilletjes ook in potjes (vaak met vitamine preparaten).

maar dat is natuurlijk het punt niet, ik ben het helemaal met je eens dat er op die 5 min. niets kan gebeuren en dat het pure verspilling is. Toch is de regel zo en daar mag niet vanaf geweken worden. Ergens is het heel jammer maar aan de andere kant vind ik het een goede zaak. Ik zou me vreselijk voelen als ik iemand medicatie toe zou dienen die niet goed was en er zou iets met die persoon gebeuren, alleen om verspilling tegen te gaan.

Je moet ervanuit kunnen gaan dat medicijnen die je krijgt (of geeft) goed zijn. En daar zorgt die regel voor (ook al is die in sommige situaties heel krom)

Wat betreft je apotheek, dat is heel vervelend, ik vind het ook echt heel slecht. Je kunt ook nog hier je klacht neerleggen: http://www.apotheek.nl/Pati_ntenrechten ... mId=&rId=2

geen idee hoe dat werkt of hoe snel het gaat, maar het is misschien de moeite waard.

isabel

Nicky_The
Berichten: 804
Lid geworden op: 01 dec 2010 11:51
Locatie: Noord-Holland

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Nicky_The »

Bedankt Isabel.

Ik heb overigens ook eens gesmolten capsules van de apotheek gekregen. Hier kwam ik ook binnen 5 minuten achter en ben toen ook terug gegaan. Ze konden hier ook niets mee en ze moesten net zo goed werken.. Niet dus :(
Ik vraag me nogsteeds af hoe die capsules kunnen smelten als ze zo goed door hun verzorgd/bewaard worden en ze geen medicijnen terug nemen..

De apotheker zelf heeft mij overigens verteld (zonder dat ik erom vroeg) dat 1 van de medicijnen die ik slik niet zouden werken en dat het andere medicijn gevaarlijk zou zijn.. Dit vond ik ook wel heel bijzonder.. Maar goed, hij zal het toch weten? Dus ik begin heel langzaam dat niet werkende medicijn af te bouwen om te zien of hij gelijk heeft (was niet voor iets levensbedreigends). Hij had dus echt niet gelijk..

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Isabel1 »

Ik vind dat dus schandaling!

zeker een apotheek behoort alles heel goed te bewaren! Je hebt echt geen idee hoe streng die richtlijnen zijn. ik ben echt veel tijd bezig met te zorgen dat alle medicijnen van mensen correct bewaard zijn. Zoiets mag nooit gebeuren!

Daarnaast, die apotheker zou zijn mond moeten houden, jij hebt met je arts afspraken gemaakt. Als een apotheker begint te roepen dat iets gevaarlijk is (en stel even dat die apotheker gelijk heeft) moet hij dat met je arts opnemen. Je kunt niet zomaar tegen een patient roepen dat iets gevaarlijk is en dan die patient het zelf maar laten bekijken.
Als een medicijn aantoonbaar niet werkt dan ook moet dat met je arts opgenomen worden. Ik vind dit echt een slechte zaak, het lijkt eigenlijk een beetje alsof je apotheker je er alleen voor laat staan, en jij zelf maar een beetje moet schipperen tussen je apotheker en je arts.
Dat is natuurlijk niet de bedoeling en dat mag je ook niet van patienten vragen of verwachten.

Het is heel vervelend dat een andere apotheek zo ver weg is, anders zou ik meteen overstappen. Is een online apotheek geen optie?

Een andere optie, maar daar maak je geen vrienden mee, is het je arts laten opsoppen, gewoon elke keer die arts lastig vallen met de melding: ja maar de apotheker zegt dat ik deze medicatie beter niet kan gebruiken, ja maar de apotheker zegt dat deze medicatie niet werkt, ja maar de apotheker zegt dat ik beter dit middel kan gebruiken en dat heeft hij mij ook gegeven. Op een bepaald punt wordt die neuroloog zo doodziek van die apotheker dat hij zelf wel gaat schelden.
Is natuurlijk niet de meest nette optie, maar in mijn ervaring werkt het wel (in zijn algemeenheid zijn specialisten niet zo blij met apothekers die zelf dingen willen gaan dokteren)

Overigens, NOOIT een gesmolten capsule nemen! Een tablet, capsule of wat dan ook dient er fatsoenlijk uit te zien, je kunt als patient niet weten wat de functie van de film op de tablet of capsule is en je kunt niet weten hoe die aangetast is door het smelten.

Isabel

Nicky_The
Berichten: 804
Lid geworden op: 01 dec 2010 11:51
Locatie: Noord-Holland

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Nicky_The »

Ja, vind het niet kunnen.

Een online apotheek? Hoe werkt dat? Welke zou je aanraden?

En dat van die gesmolten capsule.. Volgens de apotheek zou het geen verlies in functie hebben en moest ik het maar gewoon innemen.. Echt bijzonder hoe zij te werk gaan..

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Isabel1 »

welke ik zou aanraden, tja geen idee, ik ken best wat mensen met de thuisapotheek, en dat werkt aardig, maar er zijn ook mensen met hele negatieve ervaringen hiermee. Dus dat is natuurlijk uitproberen.

isabel

fire thunder
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jun 2013 22:06

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door fire thunder »

Ik wou gisteren medicijnen inleveren bij mijn apotheker, kreeg ik te horen dat ik voor het inleveren geld moet betalen om ze te laten vernietigen.
Dit vindt ik absurd voor woorden.
We moeten met z'n allen al heel veel betalen voor de medicijnen om ze te krijgen voorgeschreven en dan moet je ook nog gaan betalen om ze te laten vernietigen.
Hoezo geen geldklopperij.
Ze zeiden bij de apotheek dat het hun veel geld kost om de medicijnen te laten vernietigen, dus berekenen ze het door naar de klanten.
Ik mocht ze ook zelf vernietigen door ze naar een afvaldepot te brengen voor klein chemisch afval waar iedereen zomaar bij kan komen.
Dit lijkt me niet echt de bedoeling om ze bij het klein chemisch afval te deponeren.
Ben boos weggegaan en zei dat ik ze dan net zo goed het toilet kan doorspoelen.
Niet goed voor het milieu zeiden ze waarop ik zei het verbranden dan wel dat is ook niet goed voor het milieu.
Maar wat moet ik nu met deze medicijnen heen?

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door rozemarijntje »

Nou ,ik kan ze of gewoon inleveren.benu apotheek
Ik zou dan ook zeggen nou spoel ik het door de plee,mzzl!
Wordt steeds gekker....

sterkealie
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 jun 2013 07:02

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door sterkealie »

goedemorgen
ik ben alie de sterke woonachtig in rotterdam
ik ben al jaren chronisch ziek
en gebruik daar medicijnen voor
dikwijls generieke medicijnen geprobeerd
maar werd er heel ziek door
mijn lichaam pakt die vreemde stoffen niet op
ik heb er zelfs een paar keer voor in het ziekenhuis gelegen
nu ging mijn man gisteren mijn medicijnen ophalen
en wilde de apotheek mij andere geven
de mijne werd niet vergoed
terwijl mijn huisarts een formulier heeft ingevuld
dat ik de orginele moet hebben
ik heb de mijne nu moeten betalen
ik ben door mijn eigen bijdrage heen
en zit bij zilverkruis en heb een 3 sterren verzekering
kan iemand mij vertellen wat ik nu moet doen
want als ik alle orginele medicijnen moet gaan betalen
dat red ik niet ,hopelijk heeft iemand een oplossing voor mij
groeten mevr a de sterke

Beijing2008
Berichten: 103
Lid geworden op: 19 apr 2009 20:30

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Beijing2008 »

Sterke Alie, als U door het 'eigen risico heen bent, betaalt U dus alleen de prijs bij de apotheek.Dus ook zorgen dat U tegen eind van het jaar nog een voorraadje hebt voor volgend jaar, want dan zal de Eigen Bijdrage wel weer omhoog gaan...

sterkealie
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 jun 2013 07:02

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door sterkealie »

hallo beijing dit klopt niet wat u zegt
als je door je eigen risico heen bent heb je je medicijnen voor dit jaar betaalt
en hoef je niets extra te betalen volgens achmea
het gaat om merk medicijnen en ik moet de generike nemen volgens de apotheek
ook al kan ik daar dood ziek van worden door de andere stoffen
de bedoeling is dat volgend jaar de eigen bijdrage naar 700 per persoon gaat
dsat word armoe voor velen

Beijing2008
Berichten: 103
Lid geworden op: 19 apr 2009 20:30

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Beijing2008 »

Nee Alie, de jaarlijkse Eigen Bijdrage Zorgverzekering is voor ALLE zorgkosten,[specialist, ziekenhuis, hulpmiddelen, etc] behalve huisarts.Je kosten van medicijnen bij de apotheek betaal je al aan de apotheek.EBZ is op, dus je krijgt daar geen rekeningen meer van.Maar een ziekenhuis kan bijvoorbeeld laat een rekening over 2012 indienen, dan krijg je een rekening als je EBZ van 2012 niet opgemaakt was.
Verstandig is wel als je rekening EBZ krijgt een specificatie te vragen; ik kreeg vorig jaar een rekening, bleek van iemand met zelfde achternaam en geboortedatum te zijn.....maar niet voor mij.Had me anders 250€ gekost....

sterkealie
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 jun 2013 07:02

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door sterkealie »

hallo beijing
ik heb nog niet alle specificaties gehad
maar daar staat alles in
en goed leesbaar maar het gekke is dat ze alles samen berekenen ook van mijn man
en ik ben het ook niet eens met wat de apotheker heeft berekend dat zijn we aan het uitzoeken
dat gaat over januarie dit jaar ,ik kan wel de medicijnen gratis krijgen als ik de generiken neemt dan hoef ik niets te betalen dat word wel vergoed door de verzekering ,wat jij vertelt over 2012 had ik ook gehoord van iemand ,maar onze eigen bijdragen was vorig jaar helemaal op
het word een zooitje hie dank zij rutte en consoorten

Beijing2008
Berichten: 103
Lid geworden op: 19 apr 2009 20:30

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Beijing2008 »

Zeg maar Ton hoor Alie; als jouw en je man's kosten worden samengevoegd betekent dat er iets fout gaat, aangezien jullie eigen eigen bijdrage hebben, zou wel aan de bel trekken.Hoewel het aan de andere kant gunstig is, als jij de meeste kosten maakt, en samen met de kosten van je man, is jouw EBZ snel op, en hij houdt zijn deel in zijn zak, en als jullie eroverheen gaan, kost het niks. :lol:

sterkealie
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 jun 2013 07:02

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door sterkealie »

zou dat echt zo gaan toon helaas mijn man is dit jaar ook niet zo goedkoop
dus ik weet nog niet hoe ze dit berekenen
hij word 8 juli geopereerd aan zijn heup daarna knie en daarna waarschijnlijk een hernia
door een fout van een ziekenhuis heeft hij zes jaar lang met een gebroken heup gelopen dat verkeert geheeld is ,en hij verkeerd ging lopen ,bij een sec opinion zijn ze er achter gekomen
dus door een fout zijn wij al door alles heen ,en een gevecht tegen artsen dat win je nooit

Beijing2008
Berichten: 103
Lid geworden op: 19 apr 2009 20:30

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Beijing2008 »

Zou dan, als ik jullie was, toch eens met het Juridisch Loket gaan praten, voor een advocaat.tenslotte is het een medische fout, en daar zijn gespecialiseerde advocaten voor. Afhankelijk van jullie inkomen betaal je dan alleen de griffiekosten en een eigen bijdrage , die is bij minimuminkomen 80€.Ik weet jullie leeftijd niet, maar kan me voorstellen dat inkomensderving heeft toegeslagen.

sterkealie
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 jun 2013 07:02

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door sterkealie »

weet je toon wij hebben geen poot om op te staan
want die arts zegt dat er alleen een kneuzing op de foto te zien is
en dat het mischien later gebeurt is we zijn geen van beide jonkie,s meer begin 70
en hebben de fut niet meer om daar werk van te maken
want de ene arts houd de andere de hand boven zijn hoofd
dus om al die energie er in te stoppen daar hebben we te veel voor meegemaakt
ik weet niet wat het ziekenhuis hiermee doet mijn man heeft wel een klacht in gedient

Nicky_The
Berichten: 804
Lid geworden op: 01 dec 2010 11:51
Locatie: Noord-Holland

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Nicky_The »

fire thunder schreef:Ik wou gisteren medicijnen inleveren bij mijn apotheker, kreeg ik te horen dat ik voor het inleveren geld moet betalen om ze te laten vernietigen.
Dit vindt ik absurd voor woorden.
We moeten met z'n allen al heel veel betalen voor de medicijnen om ze te krijgen voorgeschreven en dan moet je ook nog gaan betalen om ze te laten vernietigen.
Hoezo geen geldklopperij.
Ze zeiden bij de apotheek dat het hun veel geld kost om de medicijnen te laten vernietigen, dus berekenen ze het door naar de klanten.
Ik mocht ze ook zelf vernietigen door ze naar een afvaldepot te brengen voor klein chemisch afval waar iedereen zomaar bij kan komen.
Dit lijkt me niet echt de bedoeling om ze bij het klein chemisch afval te deponeren.
Ben boos weggegaan en zei dat ik ze dan net zo goed het toilet kan doorspoelen.
Niet goed voor het milieu zeiden ze waarop ik zei het verbranden dan wel dat is ook niet goed voor het milieu.
Maar wat moet ik nu met deze medicijnen heen?
Ik zou naar een andere apotheek gaan ;)

Nicky_The
Berichten: 804
Lid geworden op: 01 dec 2010 11:51
Locatie: Noord-Holland

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Nicky_The »

Dubbel

Nicky_The
Berichten: 804
Lid geworden op: 01 dec 2010 11:51
Locatie: Noord-Holland

Re: Medicijnkosten

Ongelezen bericht door Nicky_The »

Wij hebben hier enorm veel ellende mee gemaakt zoals u kunt terug lezen in dit topic. Toch was dat nog lang niet het einde van de rit. Mijn partner deed het van 1 bepaald medicijn goed op het nep merk, maar de apotheek moest zo nodig WEER van nep merk veranderen en daar begon de ellende weer!! Mijn partner werd weer ernstig ziek. De neuroloog heeft 2x de apotheek moeten bellen, net als de zorgverzekering zelf naar de apotheek moest bellen (zou de zorgverzekering immers geld kosten als hij opgenomen zou worden in het ziekenhuis) en uiteindelijk kregen we de originele. We hebben hier wel heel wat weken op moeten wachten en in de tussentijd is hij enorm ziek geweest.
In dit geval is de verzekering alsnog duurder uit omdat we van een nep medicijn naar een origineel medicijn zijn gegaan.

Een buurjongen van ons heeft ook Epilepsie. Hij kreeg ook ineens een ander merk medicijn, wederom met de mededeling dat het EXACT hetzelfde zou zijn. Deze jongen kreeg ineens een aanval achter het stuur. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar de auto is totall los!!

Een buurvrouw van ons heeft hart problemen. Ook zij kreeg met exact dezelfde mededeling andere pillen. Zij belande ook in het ziekenhuis!!

Is er hier nu nog iemand die geloofd dat die nep medicijnen allemaal EXACT hetzelfde zijn en EXACT dezelfde werking hebben?? Wij niet!!

Maar goed, toen had ik op internet gelezen dat mijn eigen medicijn goedkoper is per 2 verpakkingen als per 1. Bij 2 verpakkingen zou ik namelijk voor de 2e verpakking 40 cent betalen in plaats van boven de 20 euro. Ik bestel dus heel bewust 2 verpakkingen via mijn huisarts. Komt de apotheek aan 'We hebben een recept gekregen voor 1 verpakking'. En maar aandringen dat ik het mee moest nemen...
Dus ik bellen met mijn huisarts. Uiteindelijk had de huisarts mij op lijn 1 en de apotheek op lijn 2 omdat de apotheek hier absoluut niet aan mee wilde werken. Maaar... Uiteindelijk konden ze niet anders en kreeg ik alsnog 2 verpakkingen mee. Ik ben benieuwd wat voor een factuur ik nu van mijn verzekeraar krijg..


@ Sterkealie: Sta goed in je schoenen en bel je verzekeraar op. Wij krijgen de originele namelijk ook gewoon vergoed, we hoeven niets bij de apotheek te betalen.

Gesloten