LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Paardenvlees: het laatste nieuws

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5097
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Paardenvlees: het laatste nieuws

Ongelezen bericht door Radar »

In maart van dit jaar liet Radar zien hoe verschrikkelijk de transport- en slachtsituaties zijn van paarden die hier in Nederland op ons bord terechtkomen.

Dierenorganisaties hadden twee jaar lang onderzoek gedaan in Canada, Mexico, Argentinië en Uruguay. Dat bracht afschuwelijke omstandigheden aan het licht. Diverse supermarkten stopten al met de inkoop van vlees uit deze landen en nu volgt er meer goed nieuws.

Lees meer: http://www.radartv.nl/uitzending/archie ... te-nieuws/

Maandag 22 december in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Paardenvlees: het laatste nieuws

Ongelezen bericht door GJvdZ »

Lekker hypocriet. De omstandigheden waaronder bijvoorbeeld kippen en varkens in NEDERLAND leven en geslacht worden is minstens zo erg. Maar we willen wel lekker goedkoop vlees natuurlijk.

eddy123
Berichten: 277
Lid geworden op: 12 nov 2014 17:29

Re: Paardenvlees: het laatste nieuws

Ongelezen bericht door eddy123 »

GJvdZ schreef:Lekker hypocriet. De omstandigheden waaronder bijvoorbeeld kippen en varkens in NEDERLAND leven en geslacht worden is minstens zo erg.....
Ohh, maar daar besteden consumentenprogramma's, waaronder ook Radar, ook vaak aandacht aan hoor.
Ik ben meer een vis-eter, maar ja, met de Paling (Aal) en op sommige plaatsen de Tonijn is het ook dramatisch gesteld. Sinds wanneer wordt er nog een kabeljauw in onze kustwateren gevangen, veel verder dan een gulletje komen we niet meer. Groente, we moeten meer groente eten, dat is gezond. Nou ja, met al die genetisch gemanipuleerde gewassen en het gebruik van al die bestrijdingsmiddelen is dat ook regelmatig reden tot verontrusting en negatieve consumentenberichten. Zijn insecten dan de oplossing of de kreeften/krabben die in opkomst zijn?
Waarschijnlijk is de enige oplossing beperking van de wereldbevolking. Te beginnen bij jezelf. Twee vliegen in 1 klap: gezondheidszorg terugdringen voor iedereen boven de 60 en boetes zetten op oud worden. Euthanasie stimuleren. Klinkt erg onsympathiek, maar wel erg logisch. Problemen moet je immers structureel aanpakken en niet met pappen en nat houden. Je moet immers keuzes maken.

Gesloten