LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] 'Casting' bij VakFotografen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5118
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Radar »

Met een hoop complimenten halen medewerkers van VakFotografen Mediagroep via Instagram jongeren over mee te werken aan een gratis fotoshoot. In het telefoongesprek dat volgt probeert het bedrijf echter een afspraak te maken voor een betaalde shoot.

Als de jongeren hiervan af willen zien wordt het hen niet makkelijk gemaakt. Ze ontvangen telefoontjes, brieven en e-mails met dreigingen voor gerechtelijke procedures en incassobureaus.

Maandag 27 oktober in Radar, om 20:30 bij de AVROTROS op NPO 1

stfwlk
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 mei 2012 14:01

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door stfwlk »

Goed dat hier aandacht aan wordt besteed! Het is echt een verwerpelijk bedrijf.

Julie4444
Berichten: 5022
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Julie4444 »

Zal een keer tijd worden. Dit staat echt al jaren op fora. :lol:

Frankdoorhof
Berichten: 8
Lid geworden op: 28 jun 2014 16:03

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Frankdoorhof »

Ik hoop dat jullie er ook aandacht aan besteden wat er gebeurt als je je online kritisch uitlaat over deze vakfotografen.

Ik word nu al sinds Juni van dit jaar op verschillende social media, sites, fora etc. voor pedofiel, verkrachter etc. uitgemaakt door "fake" accounts van vakfotografen.com

Dit allemaal doordat ik door de eigenaar ervan verdacht word achter een instagram account te zitten die de fake accounts van vakfotografen.com aan de kaak stelt, via dit account en via mijzelf is al verschillende keren aangegeven dat er geen link bestaat, maar toch gaat de laster campagne gewoon door.

De politie Emmeloord is al met een onderzoek bezig, maar zoals gebruikelijk in Nederland duurt dit erg lang. Ik ben trouwens ook niet de enige die op deze manier behandeld is/word door deze vakfotografen, we hebben verschillende mails ontvangen van mensen die hetzelfde is overkomen.

Een zeer vervelende situatie en aangezien het nog wekelijks (soms dagelijks) doorgaat hoop ik dat hier ook aandacht aan besteedt kan worden.

Julie4444
Berichten: 5022
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Julie4444 »

Frankdoorhof schreef:De politie Emmeloord is al met een onderzoek bezig, maar zoals gebruikelijk in Nederland duurt dit erg lang. Ik ben trouwens ook niet de enige die op deze manier behandeld is/word door deze vakfotografen, we hebben verschillende mails ontvangen van mensen die hetzelfde is overkomen.

Een zeer vervelende situatie en aangezien het nog wekelijks (soms dagelijks) doorgaat hoop ik dat hier ook aandacht aan besteedt kan worden.
Samen naar de politie gaan en alle bewijs aanleveren?

Frankdoorhof
Berichten: 8
Lid geworden op: 28 jun 2014 16:03

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Frankdoorhof »

We zijn weer een paar stappen dichterbij een "oplossing".
Als mensen ervaringen hebben met de praktijken van dit bedrijf zoals afpersing, bedrog etc. mail dan aub naar [email protected] dit word dan rechtstreeks doorgezet naar de recherche die bezig zijn met het onderzoek.

Bertus de Jong
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 aug 2015 10:19

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Bertus de Jong »

Ook wij zijn er ´ingetuind` bij deze lui. Jongste zoon had zich al aangemeld voor een fotosessie, maar kort erna ontdekte hij via het programma Radar dat het oplichters waren. We hebben toen gelijk aangetekend een brief gestuurd en afgezegd. Wat schetst onze verbazing, we krijgen aanmaningen en zelfs een met dreiging naar kantonrechter, zie hieronder. Wat moeten we doen :?

Zwolle, 7/8/2015
Betreft: Laatste Aanmaning Factuur wegens uw verzuim

Geachte heer/mevrouw de Jong,

Ondanks onze twee eerdere verzoeken heeft u de openstaande factuur betreffende uw verzuim van uw fotoshoot nog steeds niet betaald.

Dit is uw laatste mogelijkheid om nu binnen uiterlijk binnen 3 dagen te betalen.

Betaalt u opnieuw niet dan zal uw zaak automatisch in handen worden gegeven van de Gerechtsdeurwaarder. In alle gevallen wordt dan voor de rechtbank geprocedeerd indien u niet aan uw betalingsverplichting voldoet. De kosten voor de incassoprocedure en de behandeling van uw zaak voor de Rechtbank zullen in dat geval aanzienlijk oplopen en komen geheel voor uw rekening.

Ondanks al onze waarschuwingen vooraf hebt u uw afspraak verzuimd.
Wij hebben een bedrag van 300,- euro in uw afspraak geïnvesteerd. Hiertoe hebt u ons door uw retourbevestiging van de afspraak uitdrukkelijk de opdracht verstrekt. Wij hebben u ook uitdrukkelijk er van op de hoogte gesteld dat wij het team speciaal voor uw fotoshoot hadden ingepland en vooraf voor u hadden betaald. Tevens hebben wij u duidelijk vooraf op de hoogte gebracht van de gevolgen van verzuim.
De wet zegt nu dat u nu verplicht bent om ons die voor u gemaakte kosten te vergoeden.
Uw verzuimfactuur moet nu binnen 14 dagen worden betaald.
Bij niet nakomen van uw betaling wordt uw zaak automatisch in handen gegeven van ons Gerechtelijk Incassobureau en wordt in alle gevallen voor de Kantonrechter geprocedeerd.

De hoge proceskosten van 700,- euro of meer zullen dan tevens voor uw rekening komen.
Zorg dus dat u uw verzuimfactuur op tijd betaalt. Wij vinden het zeer teleurstellend dat u ons kosten laat maken en dat u zich vervolgens niet aan de overeenkomst houdt.

Wij sommeren u nu binnen 3 dagen het verschuldigde bedrag over te maken op onze bankrekening bij de ING Bank te Zwolle. Bankrekeningnummer: [gegevens verwijderd], onder vermelding van uw naam en klantnummer. Uw klantnummer vindt u op uw factuur.

Mocht uw betaling inmiddels onderweg zijn, dan verzoek ik u deze herinnering als niet verzonden te beschouwen.

Hoogachtend,
VakFotografen Imaging bv | Incassozaken
Laatst gewijzigd door Radar op 08 aug 2015 11:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Gegevens verwijderd

Frantic2
Berichten: 1545
Lid geworden op: 13 mar 2012 19:50

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Frantic2 »

Was/is je jongste zoon nog niet volwassen toen hij deze afspraak maakte zonder dat jullie daarmee akkoord gingen? Dan uit handen geven aan je rechtsbijstandsverzekeraar... Maar waarom heb je het zolang op zijn beloop gelaten?

crazyme
Berichten: 7883
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door crazyme »

Die aangetekende brief was misschien niet zo slim. Daarmee heb je wellicht zaken bevestigd welke zij anders nooit konden bewijzen. Tevens laat je zien dat je de dreiging wel heel serieus neemt.

Begin bij het begin : Wat is precies in eerste instantie overeengekomen, hoe is dat vastgelegd en ook belangrijk : had uw zoon toestemming van u nodig om zo'n overeenkomst aan te gaan ?

Julie4444
Berichten: 5022
Lid geworden op: 04 jul 2014 13:36

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door Julie4444 »

Bertus de Jong schreef:Ook wij zijn er ´ingetuind` bij deze lui. Jongste zoon had zich al aangemeld voor een fotosessie, maar kort erna ontdekte hij via het programma Radar dat het oplichters waren. We hebben toen gelijk aangetekend een brief gestuurd en afgezegd. Wat schetst onze verbazing, we krijgen aanmaningen en zelfs een met dreiging naar kantonrechter, zie hieronder. Wat moeten we doen :?
Laat jezelf niet bang maken en betaal niet!

Is uw zoon minderjarig? Zo ja, dan is er geen rechtsgeldige onvereenkomst. Minderjarigen zijn namelijk niet handelsbekwaam en kunnen zonder expliciete toestemming van hun ouders helemaal geen overeenkomsten aangaan.

vroem
Berichten: 3748
Lid geworden op: 29 jun 2009 13:58

Re: 'Casting' bij VakFotografen

Ongelezen bericht door vroem »

Is gewoon bluf , een normaal bedrijf stuurt gewoon een herinnering en een aanmaning etc, in normale bewoordingen. Zonder uitgebreide dreigementen.
Nog 1 keer een antwoord aan wijden, met de mededeling dat u een behandeling door de rechtbank met vetrouwen tegemoet ziet en van die gelegenheid gebruik zal maken een tegeneis voor uw kosten in te dienen, gelijk vergezellen met een factuur van uw kant voor administratie, telefoonkosten, gemiste weektijd en daarmee inkomsten. Lekker opkloppen, betalingstermijn van 2 weken er aan, en vooral ook een herinnering en aanmaning sturen .

Gesloten