LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Huurauto’s en creditcard-misbruik

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5118
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Huurauto’s en creditcard-misbruik

Ongelezen bericht door Radar »

Aan het einde van je vakantie breng je je huurauto netjes terug. Bij thuiskomst zie je dat er via je creditcard geld is afgeschreven: volgens het autoverhuurbedrijf was er schade aan de huurauto.

Dergelijk misbruik van creditcardgegevens komt nogal eens voor, getuige de bijna 500 reacties die wij ontvingen na een oproep in onze uitzending. Wat moet je doen om je geld terug te krijgen?

Maandag 9 februari in Radar, om 20:30 uur op NPO 1

sjohie
Berichten: 10237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Huurauto’s en creditcard-misbruik

Ongelezen bericht door sjohie »

Da's makkelijk, een betwiste transactie procedure beginnen bij de credit card maatschappij. Samen met de ophaal- en inleverpapieren die je krijgt bij elke fatsoenlijke autoverhuurder, en waar die schade dan dus niet op staat, is dat gauw geregeld.

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Huurauto’s en creditcard-misbruik

Ongelezen bericht door GJvdZ »

500 klachten op 17 miljoen Nederlanders is te overzien. Het lijkt mij interessanter om te zien waar deze mensen de auto hadden gehuurd. Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat de eigenaar van een hotel in een vakantieplaats adviseerde om een auto te huren bij de buren die toevallig de neef van de buurman van de eigenaar was (en vergelijkbare constructies). En dat hele volksstammen daar vrolijk een auto gingen huren i.p.v. even verder te kijken.

Gesloten