LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Prijzen dure geneesmiddelen rijzen de pan uit

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Kortspijk
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 apr 2016 22:50

Re: Prijzen dure geneesmiddelen rijzen de pan uit

Ongelezen bericht door Kortspijk »

Inhoudelijk zal het allemaal wel kloppen, maar het is al vele jaren gaande en de enige die er feitelijk iets aan kan doen is die minister. Laat ze maar eens te rade gaan bij de landen waar de prijzen de helft lager liggen. Echter tussen die mooie krulletjes zit wel een dikke laag boter.
Zij houdt samen met de verzekeraars en apothekers een in mijn ogen pervers en mogelijk niet geheel goed te controleren systeem in stand dat voor velen een groter nadeel is dan de prijs van een medicijn. Zo betaalde ik onlangs op een medicijn van € 2.40 een toeslag voor de apotheker van € 11.66. Idem bij een medicijn van € 4.90. Bij een ander medicijn werd de prijs van € 9.35 verhoogd met maar liefst € 25.38.
Ik ga er van uit dat in de verkoopprijs van het medicijn al een redelijke winstmarge inbegrepen is.
Ben benieuwd wie daar nog meer last van heeft en waar het totaal bedrag van dit fenomeen landelijk gezien op uit komt.

EricaB
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 apr 2016 20:20

Re: Prijzen dure geneesmiddelen rijzen de pan uit

Ongelezen bericht door EricaB »

Het klopt dat bepaalde medicijnen bijzonder duur zijn en dat men zich afvraagt waar deze prijs op gebaseerd is. Medicijnen voor bepaalde aandoeningen zouden niet betaalbaar zijn voor de betreffende patiënten als ze niet vergoed zouden worden door de Zorgverzekering. Ik gebruik veel verschillende medicatie en kan niet zeggen dat ik de prijzen hiervan onverantwoord hoog vind. Wat mij wel is opgevallen dat de prijs van de medicijnen niet meer vermeld staat op de verpakkingen. Ik heb hier uitleg over gevraagd bij mijn Apotheek en dan is het antwoord dat dit nu eenmaal zo is tegenwoordig.
De extra kosten die je moet betalen als je een nieuw medicijn krijgt of een medicijn dat je langer dan 1 jaar niet gebruikt vind ik een lachertje. De informatie die je krijgt, als je die al krijgt, kun je ook lezen in de bijsluiters die je bij de medicijnen krijgt. Als er mensen zijn die de uitleg weigeren omdat ze de extra kosten niet willen betalen, krijgen dan hun medicatie niet mee omdat de Apotheek bij de wet verplicht is om deze uitleg te geven.

Waar ik me momenteel meer zorgen over maak is het feit dat met ingang van juni van dit jaar het medicijn Thyrax waarschijnlijk (voorlopig ?) niet meer leverbaar is. Hoe dit in vredesnaam mogelijk is, is mij een raadsel maar het heeft wel grote gevolgen voor de schildklierpatienten die hier afhankelijk van zijn. Het heeft iets met het verlopen van een patent, een verbouwing van een fabriek en het niet goed ingeschat hebben wat de vraag is te maken. Punt blijft dat deze patiënten straks een groot probleem hebben of wordt de Thyrax straks vervangen door een nieuw maar wel duurder medicijn?

Westhoeker
Berichten: 3
Lid geworden op: 23 apr 2016 11:20

Re: Prijzen dure geneesmiddelen rijzen de pan uit

Ongelezen bericht door Westhoeker »

Helaas moest ik eerst dermate ziek zijn geweest, alle specialisten van de ziekenhuizen geraadpleegd te hebben, dat er ook een alternatieve geneeskunst bestaat. U lacht of u bent verbijsterd? Slik momenteel geen enkel medicijn meer en dat al langer dan een jaar. Gezonde voeding met als keerzijde helaas in mijn geval ook geen of zeer weinig vlees meer te willen / kunnen eten. Niet meer snacken, geen of zeer weinig alcohol. En lees boeken die gaan over voeding of de alternatieve geneeskunst die moedwillig door farmaceutische bedrijven of de overheid wordt onthouden. Boeken zoals van de auteur Andreas Moritz met als titel: kanker is geen ziekte, maar een overlevings mechanisme. Of van Dr.John Virapen ex topman van de farmaceutische industrie die schrijft over het ware gezicht van deze bedrijfstak. De Probiotica Revolutie. Geschreven door Gary B. Huffnagel phd.Al met al gezondheid is te koop, alleen moet je dat niet zoeken bij je huisarts en daardoor kun je de behandel methode ook niet vergoed krijgen, bij de verplicht gestelde gezondheidszorg.

pauwoog
Berichten: 2
Lid geworden op: 15 apr 2016 12:35

Re: Prijzen dure geneesmiddelen rijzen de pan uit

Ongelezen bericht door pauwoog »

De prijzen van medicijnen in Nederland zijn schrikbarend duur. Een voorbeeld, ibuprofen 600mg sachets (alleen de capsules worden vallen onder het basispakket, sachets niet! moet extra 7,77 voor betaald worden) prijs 20,34 voor 30st. In Italië 4,60, ook voor een doos met 30st. Leg dat maar eens uit!!! Logisch dat de zorgkosten de pan uit rijzen

Gesloten