LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Tien jaar marktwerking in de zorg, wie wordt er beter van?

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Kardelen
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 mar 2017 17:16

Re: Tien jaar marktwerking in de zorg, wie wordt er beter van?

Ongelezen bericht door Kardelen »

Welke goede zorg de zorg dat beter uit pakt voor de verzekeraars is er wel een goede zorg in ons land nou dacht het niet je wordt beland van de ene muur naar de andere muur geschoven en geld neer tellen voor je ziekenfonds waar je ook nog eens een veberkte zorg krijg of helemaal niet in sommige gevallen voor eie pakt het dan de zorg goed uit ze zouden die slechte artsen ook eens van de ziekenhuizen de rotte appels maar eens uit moeten plunderen zo dat mensen niet nog erger de dupe van verkeerde handeltjes worden de overheid zit maar lekker door te slapen zo lang het hun maar niet gebeurd er is geen gerechtigheid in de zorg nog de goede zorg

kuklos
Berichten: 9738
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Tien jaar marktwerking in de zorg, wie wordt er beter van?

Ongelezen bericht door kuklos »

@Kardelen, ook hier, gebruik nou eens leestekens en alinea's en hoofdletters. Jouw teksten zijn compleet onleesbaar.

Moiseule58

Re: Tien jaar marktwerking in de zorg, wie wordt er beter van?

Ongelezen bericht door Moiseule58 »

Kardelen schreef:Welke goede zorg de zorg dat beter uit pakt voor de verzekeraars is er wel een goede zorg in ons land nou dacht het niet je wordt beland van de ene muur naar de andere muur geschoven en geld neer tellen voor je ziekenfonds waar je ook nog eens een veberkte zorg krijg of helemaal niet in sommige gevallen voor eie pakt het dan de zorg goed uit ze zouden die slechte artsen ook eens van de ziekenhuizen de rotte appels maar eens uit moeten plunderen zo dat mensen niet nog erger de dupe van verkeerde handeltjes worden de overheid zit maar lekker door te slapen zo lang het hun maar niet gebeurd er is geen gerechtigheid in de zorg nog de goede zorg
Even een quote uit een artikel van 2.2.2018:
Het Nederlandse zorg- en ziektekostenstelsel is wederom de beste in heel Europa. Dat blijkt uit de Euro Health Consumer Index (EHCI), een onderzoeksrapport dat jaarlijks wordt gepubliceerd door het gerenommeerde Health Consumer Powerhouse (HCP) in Zweden. Dit instituut meet ons zorgstelsel op onder andere op gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, patiëntenrecht, behandelingsresultaten, medicijnen en preventie.

Al een aantal jaar op rij scoort Nederland het beste op deze criteria, en laat daarmee andere West-Europese landen achter zich, zoals Duitsland, Frankrijk en België.

Top 3
De best scorende zorgstelsels in 2017 zijn:

1. Nederland: 924 punten
2. Zwitserland: 898 punten
3. Denemarken: 864 punten

Het maximaal te behalen punten ligt op 1.000. In 2016 scoorde Nederland iets beter, namelijk 927 punten.
.

Speedy123
Berichten: 1055
Lid geworden op: 21 dec 2014 03:07

Re: Tien jaar marktwerking in de zorg, wie wordt er beter van?

Ongelezen bericht door Speedy123 »

Radar schreef:In Radar Extra maakt Antoinette Hertsenberg de balans op. Wat heeft het nieuwe zorgstelsel ons gebracht? Zijn de hoge verwachtingen van het stelsel uitgekomen? En is de zorg effectiever en kwalitatief beter geworden?

Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/d ... -van/over/

Maandag 9 mei 2016 in Radar Extra, 20:30 uur op NPO 1
De kosten beheersing van de medicatie is toch wel een groot winstpunt die de zorgverzekeraars bereikt hebben. Zonder zorgverzekeraars was ons stelsel allang onbetaalbaar geworden. Nergens in de Westerse wereld zijn medicijnen zo goedkoop als in Nederland.

Gesloten