Dubbel slachtoffer van letselschade

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest of nog gaan komen.
Loewie
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 dec 2017 12:56

Re: Dubbel slachtoffer van letselschade

Ongelezen bericht door Loewie »

Goedemiddag,
Ik heb zojuist naar radar een bericht gestuurd en wilde de vraag ook op het forum zetten. Misschien heeft iemand nog tips hoe dit aan te vliegen..

Ik kwam op internet jullie item tegen mbt problemen met vermogenszaken na schadeletseluitkering.
Ik heb toen ik 22 was een aanrijding gehad met gevolgen voor mijn verdere werkzame leven. Deze zaak is afgerond in februari 2012, hierdoor valt het ontvangen bedrag niet onder bijzonder vermogen (afronding moet dan voor oktober 2010 zijn geweest). Doordat ik een aanvulling op mijn inkomen per maand heb ontvangen wat in 1x is uitbetaald heb ik een te hoog vermogen voor toeslagen. Met mijn lage inkomen en de kleine aanvulling hierop vanuit mijn vermogen zou kind gebonden budget voor mijn net geboren dochtertje heel welkom zijn maar door vermogen geen recht op.
Ik vroeg me af of er verder nog iets voort is gekomen uit jullie uitzending. Ik heb contact gezocht met slachtofferhulp en met schadeletsel advocaten maar niemand weet iets.
Ik heb nu een aanvraag bijzonder vermogen gedaan maar door het afronden in 2012 wordt alleen het smartegeld onder bijzonder vermogen geschaard. Daar wil ik nu bezwaar tegen maken maar dat kan pas na definitieve aangifte 2017...
Hoe kan ik er voor zorgen dat dit in de politiek aandacht krijgt, zij zijn nodig met een wetswijziging om recht te hebben op toeslagen ed. Voor bepaalde groepen wordt een uitzondering gemaakt (nieuwjaarsbrand volendam, asbest slachtoffers, etc), dit is heel goed maar zou voor alle schadeletselslachtoffers moeten gelden. De vermogenstoets op kindgebonden budget is pas ingevoerd in 2013 (na mijn afronden) dus ik had hier nooit rekening mee kunnen houden in mijn Afronding..

Bij de afronding heb ik een belastingverklaring ontvangen maar deze gaat alleen over de inkomensbelasting.

Ik hoop dat iemand hier nog ideeen heeft.

john18
Berichten: 1749
Lid geworden op: 17 mar 2016 19:40

Re: Dubbel slachtoffer van letselschade

Ongelezen bericht door john18 »

belastingverklaring ontvangen maar deze gaat alleen over de inkomensbelasting.
Dat is over het complete betaalde bedrag wat u heeft ontvangen. Daarbij heeft u of uw belangenbehartiger de toeslagen als kosten post voor het totale schade over het hoofd gezien of vergeten. Daarom altijd laten uitrekenen door een bedrijf die daarin is gespecialiseerd. Dat probeert een verzekeraar altijd te vermijden of een bedrijf die ze "kennen" aan te smeren.

Heeft u ook aan uw pensioen gedacht? Als je een bepaalde percentage arbeidsongeschikt bent, kunt u recht hebben op premie vrije gedeelte. En bij hoge arbeidsongeschiktheid zelfs een aanvulling. Dat is per pensioenfonds verschillend.

Dropveters
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 jul 2018 15:28

Re: Dubbel slachtoffer van letselschade

Ongelezen bericht door Dropveters »

Iedereen die zichzelf herkend heeft in de aflevering van 10 april 2017 over het verdampen van je vermogen, moeten eigenlijk hun krachten bundelen! Samen sta je sterker! En dan als groep iets ondernemen, een advocaat of de media weer in ofzoiets! Heeft iemand anders een idee? Er moet wat gebeuren!
Laatst gewijzigd door Radar op 06 jul 2018 10:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Bericht toegevoegd aan reeds bestaand topic

Plaats reactie