LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Radar Extra: Werkloosheid onder vijftigplussers

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest of nog gaan komen.
renewouters
Berichten: 3493
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Radar Extra: Werkloosheid onder vijftigplussers

Ongelezen bericht door renewouters »

Moneyman schreef:
sjohie schreef:Deze man heeft zijn salarisverhoging gekregen omdat de CAO dat voor hem regelde, en omdat er door zijn functioneren eea bij is gekomen door wat ik maar even goed gedrag noem. Dat is, in die branche, een ietwat perverse prikkel om niet teveel tijd en moeite in je ontwikkeling te stoppen, want een fors deel van de salarisgroei gebeurd toch wel, als je je gedraagt. Meer extreem voorbeeld is bij de lokale en semi-lokale overheden, waar dit helemaal erg is, omdat er feitelijk géén prikkel voor dienstverlening of klantvriendelijkheid is, aangezien bijvoorbeeld een gemeente voor veel diensten en producten monopolist zijn.
Salarisverhoging gebaseerd op leeftijd en/of anciënniteit: de grootste kolder die er is.
Dit is inderdaad het grootste probleem voor oudere werknemers, het automatisme van een alsmaar hoger salaris zolang je maar je werk doet. En vakbonden houden dit ook nog in stand (wat misschien wel weer logisch is, want het betreft vooral hun doelgroep). In andere landen zie je die vanzelfsprekendheid niet en daar zie je ook dat oudere werknemers makkelijker een andere baan krijgen omdat ze gewoon betaald worden voor wat ze kunnen. Kan je veel, dan verdien je goed, kan je niet zo veel, dan verdien je niet zo goed. Maar je hebt wel werk.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Radar Extra: Werkloosheid onder vijftigplussers

Ongelezen bericht door kweenie »

Maar dat werkt ook twee kanten op. Het moet dan wel in zwang raken om wat makkelijker en vaker van functie te wisselen, ook binnen het zelfde bedrijf. Je ziet nu nog te vaak dat de baas het als bedreiging ziet als je hogerop wilt of kennis wilt bijspijkeren. Bang dat je de uitdaging vervolgens elders zoekt.

Gesloten